Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πέραμα Μυλοποτάμου

Newsteam 0 Comments

Σε ένα διαφορετικό αγώνα την Κυριακή 21/6 θα επιδοθούν φορείς και σύλλογοι του Περάματος Μυλοποτάμου.

Αντίπαλοι σ’ αυτό τον αγώνα η ΠΡΟΣΦΟΡΑ από τη μία πλευρά , κάτι που θέλουν να αναδείξουν οι κάτοικοι του Περάματος , προσφορά σε εθελοντικό αίμα και από την άλλη η ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ … αδιαφορία για το τι συμβαίνει γύρω μας ,για τις ανάγκες σε αίμα και μόνο όταν το κακό χτυπήσει τη δική τους πόρτα μπαίνουν στη διαδικασία να το σκεφτούν.
Το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο….. Η Νίκη είναι σίγουρη για την Προσφορά.


Οι Δότες Ζωής θα είναι εκεί για να συντονίσουν τον αγώνα.

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές για τη πρόσκληση & το Δήμο Μυλοποτάμου για την υποστήριξη καθώς και το Γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου για την πραγματοποίηση της αιμοδοσίας.

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου Δότες Ζωής

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εθελοντική αιμοδοσία έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Newsteam 0 Comments

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9:00 το πρωί εθελοντική αιμοδοσία έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Στο προαύλιο βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Η προσέλευση των πολιτών που θέλουν να προσφέρουν αίμα γίνεται σταδιακά και μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, δεδομένου ότι είχαν προσέλθει μέχρι τις 10:30 επτά άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός- έρευνα: Η χρήση της μάσκας δεν είναι αρκετή

Η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στο σημείο έως τη μία το μεσημέρι. Η γιατρός της Μονάδας ανέφερε ότι το καλοκαίρι αυξάνονται οι ανάγκες για αίμα και κάλεσε όσους πολίτες θέλουν και μπορούν να προσφέρουν αίμα, να προσέλθουν.

Πηγή: e-thessalia.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τα σημεία και οι ημερομηνίες για την εθελοντική αιμοδοσία

Newsteam 0 Comments

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Περιφέρεια Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το Όλοι Μαζί Μπορούμε, σε συνεργασία με Δήμους, Φορείς και Συλλόγους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν κοινωνικούς χώρους αιμοληψίας, για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Οι προγραμματισμένες αιμοδοσίες έως και 21 Iουνίου είναι οι παρακάτω:
Δευτέρα 15 Ιουνίου
  • Δήμος Αιγάλεω

ΥΑΛΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΟΥΛΑ
Ώρα: 10:00 – 15:00
Διεύθυνση: ΟΡΥΖΟΜΥΛΩΝ 5

  • Δήμος Αθηναίων

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ώρα: 09:00 – 13:30
Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα

  • Δήμος Κηφισιάς

Ώρα : 09:00 -13:00
Χώρος Αιμοληψίας: Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Β. Γκατσόπουλος – Δημαρχείο Κηφισιάς
Διεύθυνση: Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά
Τηλέφωνο για Ραντεβού: 2108012632

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

14 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Αιμοδοσία στην Αγία Γαλήνη

Newsteam 0 Comments

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Γαλήνη την Κυριακή 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη!

Η πριγκίπισσα του νότιου Κρητικού πελάγους, η Αγία Γαλήνη θα υποδεχτεί αυτή την ξεχωριστή ημέρα τους εθελοντές αιμοδότες και τους Δότες Ζωής, μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου της Αγίας Γαλήνης.

Οι Δότες Ζωής αποδέχτηκαν ευχάριστα την πρόσκληση μιας και ταυτίζεται με τη λογική του συλλόγου σημαντικές εκδηλώσεις να μην γίνονται μόνο στο Ρέθυμνο αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη γιορτή, καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες την Κυριακή 14 Ιουνίου (ώρες: 10.00-13.00) να αποδράσουν στην Αγία Γαλήνη, να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, πολύ από την αγάπη τους και παράλληλα να περάσουν μία όμορφη μέρα στο τόσο ιδιαίτερο και φιλόξενο χωριό.

Οι Δότες Ζωής θέλουν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα για τη διοργάνωση τους:

  • Π.Σ. Αγ. Γαλήνης
  • Α.Ο. Αγ. Γαλήνης
  • Τοπικό Συμβούλιο Αγ.Γαλήνης καθώς & το Δήμο Αγίου Βασιλείου για την υποστήριξη.

Κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας θα υπάρχει κέρασμα από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Γαλήνης, καθώς και μουσική ώστε να στηθεί μια μικρή γιορτή και να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα του Αιμοδότη. Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη γιατί όπως λέει και η μαντινάδα:

 

Πηγή: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου Δότες Ζωής- www.agiagalinilive.blogspot.com

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ημέρες Αιμοδοσίας από το Επιμελητήριο Ηρακλείου & τις Τεχνικές Σχολές του

Newsteam 0 Comments

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία την Παρασκευή 12 και  το Σάββατο 13 Ιουνίου.

Η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται και τις δύο ημέρες από τις 10:00 έως τις 18:00, στους χώρους των Τεχνικών Σχολών, Ικάρου & Αρχιμήδους 1 στην Ν. Αλικαρνασσό, για εκείνους που θέλουν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους σώζοντας μια ζωή.

Καλούμε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλειου, τους φίλους επιχειρηματίες αλλά  και οποιονδήποτε άλλο εθελοντή, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια και να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας, αναφέρεται στο μήνυμα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και των Τεχνικών Σχολών και επισημαίνεται οτι σ’ ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, αφιερώνοντας λίγο χρόνο, μπορούμε να προσφέρουμε άμεσα μία ανεκτίμητη βοήθεια σε όποιον έχει ανάγκη.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Οργώνουν το δήμο για την εθελοντική αιμοδοσία

Newsteam 0 Comments

Από το Σάββατο 13 έως και το Σάββατο 20 Ιουνίου, η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών Μόνο με προκαθορισμένο ραντεβού η συμμετοχή

Με επίκεντρο και μοναδικό σκοπό την κοινωνική προσφορά στον συνάνθρωπό μας, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι του δήμου και δεκάδες εθελοντές συνεχίζουν να οργώνουν το δήμο Νεάπολης-Συκεών μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, μεταφέροντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα-πρόσκληση συμμετοχής στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που ξεκινά το Σάββατο 13 και θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020.

Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, με σύνθημα ‘‘Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους άλλους’’ και μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία μας, συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Δίνουμε αίμα, γινόμαστε δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων, γινόμαστε δωρητές οργάνων. Είμαστε εδώ για όσους μας χρειάζονται, και μάλιστα σε μια περίοδο που στα νοσοκομεία μας καταγράφεται δραματική έλλειψη αίματος. Να γίνουμε μία γροθιά, με τη δύναμη της ανθρωπιάς και της υπευθυνότητας …, τονίζουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη.

Διαβάστε επίσης: 

42 φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν από την αιμοδοσία στο Σιδηροχώρι

Η καθιερωμένη Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης, και με τη λήψη όλων των επιβεβλημένων μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εθελοντών, από το Σάββατο 13 έως και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύλο).

Το πρόγραμμα

Επειδή η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού, καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια στα τηλέφωνα 2313.313117 και 2313. 313151.
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρωθούν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για την Τετάρτη

Newsteam 0 Comments

Στη δημιουργία Τράπεζας αίματος για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αποσκοπεί η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής το τριήμερο 15, 16 και 17 Μαΐου.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από 10 π.μ. έως 2 μ.μ, στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο στο Πεδίον του Άρεως (Ευελπίδων 2). Το αίμα θα διατεθεί στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων Η Αγία Σοφία, το οποίο και παρέχει τον αναγκαίο εξοπλισμό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την αιμοδοσία.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΟΣΕΑ, την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και το Όλοι Μαζί Μπορούμε. Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του περιφερειάρχη Αττικής, Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Κάλεσμα της περιφέρειας για συμμετοχή στην αιμοδοσία

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σε αίμα και απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων των πολιτών. Να κάνουμε πράξη την προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων, που χρειάζονται μετάγγιση αίματος. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να συμβάλουμε σε μια εθνική προσπάθεια, τονίζει ο ίδιος.

Πηγή: iefimerida.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Θερμαϊκός: Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στις 26 Απριλίου

Newsteam 0 Comments

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Κυριακή του Θωμά, 26 Απριλίου, ο δήμος Θερμαϊκού σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα αποθέματα αίματος που έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε συνεργασία με το νοσοκομείο Άγιος Παύλος, η αιμοδοσία θα υλοποιηθεί από τις εννέα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, στους Νέους Επιβάτες.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιστικό Σύλλογο Επανομής, στο Πολυϊατρείο Επανομής. Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι για την προσέλευσή τους στους χώρους θα πρέπει να έχουν συμπληρωμένο το έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή να στείλουν sms στο 13033 με την επιλογή 1.

Διάβασε το »

Εθελοντική αιμοδοσία στην Καλαμαριά

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Καλαμαριάς, ο Μ.Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμαριάς και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς, είχαν λάβει την πρωτοβουλία να προχωρήσουν σε εθελοντική αιμοδοσία.

Ο κοινός σκοπός όμως είναι ένας!..Γι’ αυτό και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια συντονισμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προσφοράς των πολιτών, για την κορυφαία μορφή εθελοντισμού, που είναι η αιμοδοσία και καλούν όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή.

Από κοινού οργανώνεται Εθελοντική Αιμοδοσία η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, και τις ώρες 09.00π.μ. – 13.00μ.μ., στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Καλαμαριάς (Δ.Α.Κ.), Τριπόλεως και Σουρμένων γωνία.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία, κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη ενίσχυσης και καλούνται οι πολίτες που επιθυμούν, με αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, αλληλεγγύης και ευθύνης να στηρίξουν αυτή την Εθελοντική Αιμοδοσία και να προσέρχονται εκείνη την ημέρα, για να προσφέρουν αίμα, σώζοντας ζωές.

Πηγή: thestival.gr

Διάβασε το »

Εθελοντική αιμοδοσία: Δίνουμε δώρο ζωής στους πολίτες που έχουν ανάγκη

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της πόλης.

Λόγω της τεράστιας έλλειψης σε αίμα, όλα τα Νοσοκομεία και οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας, έχουν κάνει έκκληση στους πολίτες να αιμοδοτήσουν.

Για τον λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντική η προγραμματισμένη Αιμοδοσία που πραγματοποιεί ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού την Παρασκευή 3 Απριλίου, τη Δευτέρα 6 Απριλίου και την Τρίτη 7 Απριλίου 2020.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίμπας ζήτησε από τους συμπολίτες του να συμμετέχουν στην αιμοδοσία λέγοντας χαρακτηριστικά: Σας καλώ να συμμετέχετε στην εθελοντική αιμοδοσία που κάνουμε την Παρασκευή 3 Απριλίου, τη Δευτέρα 6 Απριλίου και την Τρίτη 7 Απριλίου στο Παλαιό Δημαρχείο, αφού πρώτα κλείσετε ραντεβού για τη δική σας ασφάλεια στα τηλέφωνα 2132039935 και 2132039936.

Μην ξεχνάτε ότι Δίνοντας αίμα, σώζουμε ζωές. Συμμετέχουμε στην αιμοδοσία, δίνουμε δώρο ζωής στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Η αιμοδοσία στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Δημαρχείο, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στην Ι. Μέρλα και Λεωφόρο Δημοκρατίας, Άγιοι Ανάργυροι., αφού πρώτα προηγηθεί ραντεβού στα εξής τηλέφωνα: 2132039935 και 2132039936.

Διάβασε το »

Εθελοντική αιμοδοσία στον δήμο Μακρακώμης

Newsteam 0 Comments

Ένας πολύ σοβαρός λόγος για να αφήσει ο καθένας από μας την ασφάλεια του σπιτιού, είναι η αιμοδοσία. Η πράξη αυτή ζωής είναι πολύτιμη ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο λόγω κορονοϊού.

Σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου, ο δήμος Μακρακώμης διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία από τις 9:30’ το πρωί έως τις 13:30’ το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα στη Σπερχειάδα.

Δίνω αίμα… δίνω ζωή…

Πηγή: lamiareport.gr

Διάβασε το »

Εθελοντική αιμοδοσία στη Γλυφάδα την Τετάρτη 1η Απριλίου

Newsteam 0 Comments

Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγαλύτερες παρά ποτέ. Ο Δήμος Γλυφάδας διοργανώνει έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, την προσεχή Τετάρτη 1η Απριλίου. Η αιμοδοσία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στη 1 το μεσημέρι, στο Παλαιό Δημαρχείο που βρίσκεται στην παραλιακή. Απέναντι από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Προσοχή: Χρειάζεται ραντεβού, για να αποφευχθούν συνωστισμός και αναμονές. Καλέστε στο πενταψήφιο 15464 για να κλείσετε ραντεβού. Όλοι να βοηθήσουμε για να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα, για τους συμπολίτες μας που το έχουν απόλυτη ανάγκη, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και προσθέτει μάλιστα Μένουμε σπίτι και βγαίνουμε έξω για να δώσουμε αίμα, να σώσουμε ζωές.

Ο Δήμος Γλυφάδας με τον συντονισμό της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Λένας Δεναξά έχει φροντίσει για την πλήρη προστασία και προφύλαξη των γιατρών και των εθελοντών αιμοδοτών, λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα με σεβασμό στους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Η αιμοδοσία ανέκαθεν αποτελούσε δείγμα αλληλεγγύης και προσφοράς. Αυτή τη φορά όμως είναι κάτι παραπάνω. Είναι υποχρέωσή μας, τονίζει η Λένα Δεναξά.

Πηγή: glyfada24.gr

Διάβασε το »

Υπερκαλύφθηκαν οι στόχοι της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο Δήμος με το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία

Newsteam 0 Comments

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε το ενδιαφέρον των Ηρακλειωτών για την έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με το Νοσοκομείο Παίδων, Αγία Σοφία, απαντώντας στην έκκληση του ιατρικού κόσμου για αύξηση των αποθεμάτων αίματος της χώρας σε μια περίοδο που, λόγω της υγειονομικής κρίσης, έχουν μειωθεί δραματικά.

Η προσέλευση ήταν τέτοια που η δράση ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το προγραμματισμένο αφού το αίμα των εθελοντών γέμισε, από τις πρώτες κιόλας ώρες, όχι μόνο τις αρχικές άδειες φιάλες που είχε φέρει μαζί του το κινητό συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων, αλλά και την δεύτερη, ενισχυτική παρτίδα, η οποία ήρθε στην πορεία για να καλύψει τις προσφορές.

Η αιμοδοσία έγινε με αυστηρή τήρηση των κανόνων και των πρωτοκόλλων για την προστασία από την εξάπλωση του κορονοϊού:

οι εθελοντές ήρθαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο χρησιμοποιώντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης, παρέμειναν στις απαιτούμενες αποστάσεις ο ένας από τον άλλο, ενώ εξετάστηκαν ενδελεχώς από τους γιατρούς της δράσης.

 Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια να περιγράψουν την συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να προσφέρουμε αγάπη και ζωή στους συνανθρώπους μας. Δεν υπάρχουν αρκετά ευχαριστώ για να πούμε στους συμπολίτες μας που απέδειξαν και πάλι τι σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη. Ένα μεγάλο μπράβο και σε αυτούς που έδωσαν αίμα αλλά και σε αυτούς που τελικά δεν κατάφεραν να δώσουν αλλά ήρθαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, αφού ήταν τέτοια η προσφορά που οι στόχοι της αιμοδοσίας καλύφθηκαν και ξεπεράστηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Είμαστε ευγνώμονες, το μήνυμα της αντιδημάρχου, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Διάβασε το »

Στο χώρο αιμοδοσίας του Δήμου Μαλεβιζίου ο Μενέλαος Μποκέας

Newsteam 0 Comments

Έως τις 31 Μαρτίου η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος

Δυναμικό παρών δίνουν καθημερινά οι πολίτες του Μαλεβιζίου στον ειδικό χώρο αιμοδοσίας που έχει διαμορφώσει ο Δήμος στα γραφεία της ΜΑΕΔΗΜ στο Γάζι.

Καθημερινά δεκάδες πολίτες, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να ενισχύσει τις υγειονομικές αρχές, αιμοδοτούν, συνδράμοντας στο έργο των νοσοκομείων μας, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες, ειδικά στο πλαίσιο της δύσκολης συγκυρίας που βιώνουμε.

Στο χώρο της αιμοδοσίας βρέθηκε και σήμερα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, υπογραμμίζοντας ότι δίνοντας αίμα σώζουμε ζωές. Μαζί του βρέθηκαν στο χώρο η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χρύσα Λυρώνη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, καθώς και μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας.

Η 2η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Μαλεβιζίου πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η) και την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Μαλεβιζίου και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Η αιμοδοσία πραγματοποιείται καθημερινά στο Γάζι, έως και την Τρίτη 31 Μαρτίου (στο χώρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. έναντι Δημαρχείου – κεντρική πλατεία Γαζίου) από τις 9:00π.μ. έως τις 2:30μ.μ., κατόπιν ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι αιμοδότες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2813 400684, προκειμένου να ρυθμίσουν την προσωπική τους ώρα προσέλευσης.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου παρακαλεί όλους τους πολίτες που είναι υγιείς να αιμοδοτήσουν, βγαίνοντας με προσοχή από το σπίτι τους και τηρώντας τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ. Στο χώρο αιμοδοσίας του Δήμου υπάρχουν γιατροί και εξειδικευμένο προσωπικό, που δίνει οδηγίες και ρυθμίζει την όλη διαδικασία (τήρηση αποστάσεων κ.λπ.), μεριμνώντας για την απόλυτη ασφάλεια των εθελοντών αιμοδοτών.

Διάβασε το »

Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία

Newsteam 0 Comments

Mε το σύνθημα Ο μόνος λόγος για να βγούμε λίγο από το σπίτι, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό Γυμναστήριο Καλυβίων Αντώνης Τρίτσης η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Σαρωνικού, με συγκινητική ανταπόκριση των δημοτών και με αρωγούς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς’.

Κατά τη διαδικασία τηρήθηκε το αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας (θερμομέτρηση, απολύμανση χεριών, γάντια, μάσκα), ενώ συγκεντρώθηκαν 70 φιάλες αίματος, σε μια εποχή που η προσφορά αίματος είναι απολύτως απαραίτητη για το σύστημα υγείας.
Εμβληματική υπήρξε η παρουσία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαου, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα αυτής της προσφοράς για τους συνανθρώπους μας που αυτή την εποχή ειδικότερα το έχουν μεγάλη ανάγκη. Στο κάλεσμα του Δήμου ανταποκρίθηκαν επίσης ο επικεφαλής της παράταξης Σαρωνικός – Νέα Πνοή κ. Χρήστος Τσιγαρίδας και οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Ζουγανέλης και κ. Μιχαηλίδου.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, απολύτως ικανοποιημένος από την προσέλευση των πολιτών, δήλωσε:

Σε τούτη την κρίσιμη στιγμή ο Δήμος μας ανέλαβε μια πρωτοβουλία προσφοράς και αλληλεγγύης. Είμαστε όλοι εδώ για να στείλουμε μήνυμα ζωής, μήνυμα στήριξης στο σύστημα δημόσιας υγείας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα υγείας. Προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, πολίτες και δημοτικές παρατάξεις να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την μείζονος κλίμακας κρίση. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες.

Από την πλευρά μας έχουμε οργανώσει όλες τις δημοτικές δομές προκειμένου να υποστηρίξουμε τους πιο ευπαθείς συμπολίτες μας. Θεωρώ τέλος υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της προσπάθειας και κυρίως την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Καλυβίων, τα στελέχη του δήμου καθώς και τα στελέχη του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς που εργάσθηκαν για ώρες προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η σημερινή αιμοδοσία.

Διάβασε το »

Έκκληση να συνεχιστούν οι αιμοδοσίες-Δεν είναι επικίνδυνη λόγω κορoνοϊού

Newsteam 0 Comments

Έκκληση από το Εθνικό Κέντρο Αίματος προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας. Αφορμή τον δικαιολογημένο φόβο των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, που προκαλεί η έξαρση της επιδημίας του νέου κορονoϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ενημερώνουμε τα μέλη μας, ότι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, απευθύνει έκκληση προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, με σκοπό να διασφαλιστεί η επάρκεια της χώρας σε αίμα.

Η έκκληση γίνεται με αφορμή τον δικαιολογημένο φόβο των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, που προκαλεί η έξαρση της επιδημίας του νέου κοροναϊού Covid-19. Η μείωση των αιμοδοτών έχει προκαλέσει μείωση και των αποθεμάτων αίματος.

Το Εθνικό Κέντρο Αίματος τονίζει ότι οι διαδικασίες, που χρησιμοποιεί είναι αυστηρά ελεγχόμενες και χαρακτηρίζονται από πλήρη ασφάλεια για τους αιμοδότες και τους ασθενείς.

Η αιμοδοσία δεν είναι επικίνδυνη λόγω κορονoϊού

Έκκληση απευθύνουμε κι εμείς από την πλευρά μας, στους φίλους αιμοδότες που βρίσκονται στην Αθήνα και επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, να προσέλθουν στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, ή σε οποιοδήποτε αιμοδοσία νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 13600.

Πηγή: cyclades24.gr

Διάβασε το »

Ο αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε στις εθελοντικές αιμοδοσίες

Newsteam 0 Comments

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε αίμα, στο πλαίσιο της έκκλησης που έχει απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προς όλους, καθώς αυτό τον καιρό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.

Ο κ. Νούσιος σε δήλωσή του σημειώνει ότι είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει κανένας λόγος φόβου. Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου έχει λάβει κάθε μέτρο ώστε η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο ενώ όπως είναι γνωστό η αιμοδοσία γίνεται σε ξεχωριστό, εκτός νοσοκομείου, χώρο.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό όσοι δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα υγείας να συμμετέχουμε ως εθελοντές αιμοδότες στην πρωτόγνωρη και τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει η χώρα μας για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού.

Μαζί με τον Διευθυντή της αιμοδοσίας κ. Αθανασίου, κάνουμε έκκληση σε όλους τους συντοπίτες μας να δηλώνουν παρόντες στις αιμοδοσίες, ώστε να μετριαστούν οι μεγάλες ελλείψεις στις απαιτήσεις για αίμα, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας.

Πηγή: karditsapress.gr

Διάβασε το »