Ειδήσεις για Δ. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ - Spoiler και νέα

Δ. Σαρηγιάννης: Αρνητικός σε μια μαζική έξοδο στα χωριά το Πάσχα

Newsteam 0 Comments

Δεν βοηθά μια μαζική έξοδος στα χωριά για Πάσχα, σύμφωνα με τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος εμφανίζεται επιφυλακτικός και ως προς το άνοιγμα της εστίασης πριν από τις 15 Μαΐου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης : «Το μεγάλο πρόβλημα είναι κυρίως η πίεση στις ΜΕΘ, εμείς υπολογίζουμε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τις 25-28 του μήνα κοντά στις 890-900. Όλοι θα το θέλαμε, αλλά μία μαζική έξοδος το Πάσχα δεν βοηθά». Μιλώντας στο OPEN ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο τι δείχνει το ιικό φορτίο στα λύματα και απάντησε στο εάν βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος. Oσον αφορά στα κρούσματα τόνισε πως «Στην Αττική έχουμε μία αύξηση στο ιικό φορτίο, ίσως αυτό οφείλεται σε κάποιο βαθμό και στα κορονοπάρτι. Την αύξηση αυτή θα τη δούμε και στα κρούσματα τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, δεν θα είναι κάτι πολύ μεγάλο και θα μπορέσουμε να την αναχαιτίσουμε. Αυτό θα φανεί γύρω στις 25-26 του μήνα, που θα έχουμε μια μικρή αύξηση στην Αττική. Εδώ και μια εβδομάδα διανύουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος» κατέληξε.

Διάβασε το »

Δημοσθένης Σαρηγιάννης:Να μην κάνουμε Πάσχα στο χωριό για να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι

Newsteam 0 Comments

Θα ήταν προτιμότερο να μην κάνουμε Πάσχα στο χωριό γιατί έτσι θα μπορούμε να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι, τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Συγκεκριμένα ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6  ότι είναι σημαντικό να μη διώξουμε αυτό που θα έχουμε χτίσει έως τότε αλλά να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε. Είμαστε στην αρχή μιας πορείας αποκλιμάκωσης πανελλαδικά και στην Αττική και σιγά σιγά στη Θεσσαλονίκη που θα είναι πιο ήπια, συμπλήρωσε ο κ. Σαρηγιάννης. «Στα 250.000 selt test που έγιναν το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα βρέθηκαν περίπου 600 ασυμπτωματικοί δείχνει ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν αυτοί οι άνθρωποι άλλους είναι πολύ μεγάλες. Θα βρούμε από αυτούς και άλλους από την ιχνηλάτηση», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δούμε αποσυμπίεση στις ΜΕΘ προς το τέλος του μήνα Για το Πάσχα ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι θα προτιμούσε «να μην κάνουμε στο χωριό γιατί θα ήταν καλό να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι και να μη διώξουμε αυτό που έχουμε χτίσει έως τότε και να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε». Παράλληλα εξέφρασε τις ενστάσεις του για το άνοιγμα της εστίασης στον απόηχο των κορονοπάρτι.

Διάβασε το »

Δ. Σαρηγιάννης: Η Μήδεια μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων

Newsteam 0 Comments

Η κακοκαιρία Μήδεια μπορεί να οδηγήσει σε μια αύξηση κρουσμάτων σύμφωνα με δηλώσεις του Δ. Σαρηγιάννη.  Η κακοκαιρία που επικρατεί στη χώρα ενδεχομένως να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων, καθώς διάφορα άτομα ίσως αναγκαστούν να παραμείνουν στα σπίτια τους μαζί με άτομα που είναι εκτός του οικογενειακού τους κύκλου, με αποτέλεσμα να γίνει διασπορά του κορονοϊού. Αυτό σημείωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Σύμφωνα με τον καθηγητή, όσοι παραμένουν στις στα σπίτια τους πρέπει να περιορίζονται στον στενό οικογενειακό τους κύκλο, όπως ενδεχομένως γινόταν μέχρι σήμερα. Αυτό θα ήταν καλύτερο, τόνισε, όμως η κακοκαιρία δημιουργεί νέες συνθήκες. Σημείωσε δε, πως μια παράταση δύο εβδομάδων θα ήταν ακόμα καλύτερη, ώστε με καλύτερους όρους να πάμε προς το Πάσχα.

Διάβασε το »