Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΔΩΡΕΕΣ - Spoiler

Πολύ μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα Υιοθέτησε την Πόλη σου

Newsteam 0 Comments

Σε τσουνάμι ανθρωπιάς εξελίχθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες στην Αθήνα, το πρόγραμμα Υιοθέτησε την Πόλη σου, όπου επιχειρήσεις και φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον δήμο και συνέβαλαν να δημιουργηθεί ένα ισχυρότατο δίχτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη, αλλά και να ενισχυθούν σημαντικοί τομείς της πόλης.

Με τις δωρεές τους, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, εξοπλίστηκε πλήρως το ολοκαίνουργιο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και ο νέος Ξενώνας Τοξικοεξαρτημένων, ενισχύθηκε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Plus, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), οι ομάδες streetwork, τα Δημοτικά Ιατρεία, η Δημοτική Αστυνομία, αλλά και ο τομέας της καθαριότητας και κυρίως της απολύμανσης της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ευχαριστεί αυτές τις επιχειρήσεις και τους φορείς για την έμπρακτη ενίσχυση που προσέφεραν στην προσπάθεια του δήμου να δημιουργηθεί μια τεράστια ομπρέλα προστασίας προς τους πολίτες που την έχουν ανάγκη. Επιχειρήσεις, επαγγελματίες, φορείς, παραμερίσαμε αγωνίες, ενώσαμε δυνάμεις και θέληση, πολλαπλασιάζοντας τη δύναμη του μαζί και δημιουργώντας μια απίστευτη ασπίδα ανθρωπιάς στα δύσκολα, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον σχετικό αναλυτικό πίνακα που δημοσιοποίησε ο δήμος, οι επιχειρήσεις και οι αντίστοιχες δωρεές τους, είναι οι εξής:
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ PLUS

Η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς 16.000 πακέτων με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τα έξοδα 11.500 διαδρομών για την ανταπόκριση σε αιτήματα πολιτών, για τους επόμενους 3 μήνες. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη με την υποστήριξη του ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) ενίσχυσαν οικονομικά το πρόγραμμα της διανομής τροφίμων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola Ηellas συνεισφέρουν στην καθημερινή διανομή των αναγκαίων αγαθών στους επωφελούμενους του προγράμματος. Τέλος, 36.978 τεμάχια (αναψυκτικά, χυμοί & έτοιμο τσάι) διανεμήθηκαν στους εργαζομένους καθαριότητας των 7 διαμερισμάτων του Δήμου Αθηναίων και για τις ανάγκες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Η AVIS παραχώρησε 10 οχήματα για τις ανάγκες του προγράμματος και η Πανελλήνιο Athens Experience Car Services δώρισε καύσιμα αξίας 10.000 ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες των οχημάτων. Η FRIGOGLASS εξόπλισε τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων με 5 επαγγελματικά ψυγεία και η ΕΛΑΪΣ – UNILEVER HELLAS AE δώρισε 3 επαγγελματικούς καταψύκτες για να ενισχυθεί ο μηχανισμός διανομής τροφίμων. Τέλος, η εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ δώρισε 15 tablets για την καλύτερη διαχείριση των αιτημάτων.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ PLUS-ΤΡΟΦΙΜΑ
Το πρόγραμμα ενισχύθηκε σημαντικά με δωρεές τροφίμων από τις εταιρείες:
 • ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ: 1.000 συσκευασίες μπισκότα
 • ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ (ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ΑΓΡΟΖΩΗ, ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ, ΑΡΤΑ, DISTROCHICK, ΚΟΤΙΝΟ, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΠΙΝΔΟΣ): 2.000 κοτόπουλα
 • 3 άλφα-ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ: 5 τόνοι ρύζι
 • BIΟΛΑΝΤΑ ΑΕ: 10 παλέτες με μπισκότα και δημητριακά
 • ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ: 425 προϊόντα
 • ΔΕΛΤΑ: 4.327 τεμάχια γαλακτοκομικά προϊόντα
 • ΔΩΔΩΝΗ: 1.100 κιλά γαλακτοκομικά προϊόντα και 5.500 φέτες τυρί για τοστ
 • ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS AE: 500 συσκευασίες σούπας και τσάι
 • ΖΑΓΟΡΙ-ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: 4.000 μπουκάλια νερού
 • ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΕ: 5.000 πακέτα ψωμί του τοστ ανά εβδομάδα
 • ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ: 1.000 συσκευασίες νωπό χοιρινό
 • ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ: 1 τόνος ζυμαρικά
 • ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: 1.036 σαλάτες
 • ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΕ: 3.200 χυμοί και 3.600 γιαούρτια
 • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: 66 συσκευασίες ειδών μαναβικής, 441 γιαούρτια, 281 συσκευασίες γάλα
 • BOLTON HELLAS: 20 κιβώτια προϊόντα Rio Mare
 • BONDUELLE/ΚΟΡΕ ΑΕ: 992 συσκευασίες κατεψυγμένα λαχανικά
 • FRIESLANDCAMPINA HELLAS: 750 συσκευασίες γάλα,1.800 γιαούρτια, 1.200 ροφήματα γάλακτος, 1.200 ροφήματα γιαουρτιού, 3.000 γκοφρέτες γάλακτος, 115 συσκευασίες βουτύρου
 • GALITEL SA: 944 σαλάτες και λαχανικά
 • True Bites: 30.440 μπάρες δημητριακών & 18.000 σακουλάκια με σνακ
 • LEADER SA: 9.050 γαλακτοκομικά προϊόντα
 • ΜΙΝΟΑΝ BRANDS: 1.380 βαζάκια παγωτού
 • NESTLE: 6.000 πακέτα δημητριακών, 1.680 συσκευασίες καφέ, 12.000 σοκολάτες, 4.000 σούπες, 4.560 τεμάχια γάλα σκόνη, 7.850 σνακ δημητριακών
 • NIKAS: 728,753 κιλά και 380 συσκευασίες αλλαντικών, 20 κιλά κατεψυγμένο κρέας
 • OLIVARTIA: 1.300 λίτρα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 • PLANETFRUITS ΕΠΕ: 500 κιλά μπανάνες και 100 κιλά ανανάς
 • SARISTI: 7.520 κύλινδροι τσάι
 • STELIOS PHILANTHROPIC FOUNDATION: 60.000 κρουασάν
 • ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ PLUS-ΕΙΔΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Εξαιρετικά σημαντική ήταν και η συνδρομή των δωρεών σε είδη οικιακής και προσωπικής φροντίδας:
 • ΑΡΚΑΔΙ: 1.396 σαπούνια
 • BOLTON HELLAS: 30 κιβώτια προϊόντων οικιακής και προσωπικής φροντίδας
 • ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS ΑΕ: 10.600 προϊόντα προσωπικής φροντίδας
 • ENDLESS-ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ ΑΕΒΕ: 164 κιβώτια ειδών οικιακής φροντίδας
 • HENKEL: 2.000 προϊόντα οικιακής φροντίδας και 8.400 προϊόντα προσωπικής υγιεινής
 • ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ: 21.000 τεμάχια αντισηπτικών προϊόντων
 • PROCTER&GAMBLE: 11.531 συσκευασίες ειδών προσωπικής και οικιακής φροντίδας
 • SOFTEX: 15 παλέτες χαρτί υγείας
 • ΜEGA DISPOSABLES SA: 690.000 προϊόντα προσωπικής υγιεινής
 • METRO MYMARKET: 1.308 είδη οικιακής και προσωπικής φροντίδας
ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΤΕΓΩΝ

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων εξοπλίστηκε άμεσα με την συνδρομή των εταιρειών ΒΕD AND BATH που δώρισε 400 σετ σεντονιών, μαξιλάρια και πετσέτες, CANDIA STROM με δωρεά 44 στρωμάτων, DEXIM με 400 ζευγάρια παντόφλες και το ξενοδοχείο ATΗENS GATE 200 ζευγάρια παντόφλες, GRANΤ THORNTON ΑΕ που προσέφερε 14 κρεβάτια, 30 τραπέζια και 40 ντουλάπες, ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS AE με τη δωρεά 11 στεγνωτήριων, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ που εξόπλισε το κέντρο με 100 τηλεοράσεις με εσωτερικές κεραίες, 17 ψυγεία, 3 πλυντήρια από το πρόγραμμα Δεύτερο Σπίτι και 3 συστήματα σιδερώματος, ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS που δώρισε προϊόντα ΙΚΕΑ (50 σιδερένια κρεβάτια, 100 τραπέζια και 550 καρέκλες) και PRAKTIKER ΗΕLLAS με 40 κρεβάτια. Επιπλέον, η ISS HELLAS θα προσφέρει υπηρεσίες καθαρισμού και ενδελεχούς απολύμανσης για τους πρώτους 2 μήνες λειτουργίας και η Mastercard στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Speedex, θα προσφέρει 3 ευρώ στο νέο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων για κάθε ανέπαφη πληρωμή με κάρτα Mastercard ® για αποστολές μέσω Speedex. Τέλος, οι εταιρείες Πουρνάρας και LIDO προσέφεραν προϊόντα ένδυσης, ενώ το ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ δώρισε μπουρνούζια, κλινοσκεπάσματα. Τρόφιμα για το Κέντρο πρόσφερε η DOMINO’S.

STREET WORK

Η δράση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων για υποστήριξη αστέγων ατόμων στον δρόμο με την παροχή άμεσης, πρακτικής βοήθειας, παραπέμποντάς τα σε ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες και προωθώντας την ένταξή τους σε δομές φιλοξενίας, στηρίχθηκε σημαντικά από τις εταιρείες EUROCATERING που διέθεσε 466 σαλάτες, 1.500 σάντουιτς, 327 κιλά φρούτα, 1.500 dressing ελαιόλαδο, 250 κουβέρ, ΖΑΓΟΡΙ-ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ που διέθεσε 1.500 μπουκάλια νερού, JUCEBOX με 301 συσκευασίες φρούτων, ΜEGA Disposables SA με αντισηπτικά μαντηλάκια, Nestlé με σοκολάτες και σνακ δημητριακών, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ με αντισηπτικά προϊόντα, True Bites με μπάρες δημητριακών και. Επιπλέον, η P&G προσέφερε πασχαλινά γεύματα, ενώ οι εταιρείες-μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΛΟΥΞ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ δώρισαν 1.500 χυμούς και 1.050 επιδόρπια αντίστοιχα.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η καθαριότητά και η απολύμανση των δημόσιων χώρων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με σχολαστικές απολυμάνσεις δρόμων, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, πλατειών και άλλων πολυσύχναστων σημείων της πόλης. Η προσπάθεια αυτή στηρίχθηκε από την ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ, που προσέφερε 25.500 λίτρα πετρέλαιο για τα οχήματα καθαριότητας και τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που θα διαθέσει από την ΕΚΟ 70.000 καύσιμα για την καθημερινή κίνηση 70 οχημάτων απολύμανσης. Επιπλέον, το Ίδρυμα Μποδοσάκη δώρισε 112.000 λίτρα απολυμαντικού υγρού, αναλαμβάνοντας πλήρως το κόστος των υλικών της απολύμανσης για 2 εβδομάδες, η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS ΑΕ δώρισε 2.000 λίτρα χλωρίνης και η ENDLESS-ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ ΑΕΒΕ προσέφερε 77 κιβώτια χλωρίνη.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Η INTERAMERICAN προσέφερε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων ενώ συνδράμει σημαντικά και στην ανακαίνιση του κοινωνικού φαρμακείου και ιατρείου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Η GRANΤ THORNTON ΑΕ και η Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος ενίσχυσαν τη λειτουργία των ιατρείων με υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό και η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ προσέφερε μέσα ατομικής προστασίας αξίας 10.000 ευρώ για χρήση από το προσωπικό των ιατρείων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο Όμιλος Σαρακάκη διέθεσε στην Δημοτική Αστυνομία 15 δίκυκλα και δυο ο Όμιλος Μοτοδυναμική, με στόχο την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση της στον έλεγχο των Βεβαιώσεων μετακίνησης των πολιτών για τη διασφάλιση τήρησης του επιβεβλημένου περιορισμού κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού COVID-19.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δωρεές προς το ΕΚΑΒ Νάξου από αιρετούς και φαρμακοποιούς του νησιού

Newsteam 0 Comments

Σε δωρεές προς το ΕΚΑΒ Νάξου προχώρησαν αιρετοί και φαρμακοποιοί του νησιού προκειμένου να συνεισφέρουν στην προστασία τόσο των εργαζομένων, όσο και του πληθυσμού του νησιού ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός και οι αντιδήμαρχοι προχώρησαν σε δωρεά στο ΕΚΑΒ Νάξου, μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες πολλαπλών χρήσεων, φόρμες προστασίας, ποδονάρια).

Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς δώρισε ένα εκπαιδευτικό αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή για την εκπαίδευση των πολιτών από τους διασώστες.

Ο π. δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, φαρμακοποιός, Μανώλης Μαργαρίτης, προχώρησε σε δωρεά ενός θερμομέτρου από απόσταση, για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ Νάξου ενόψει του COVID-19.

Ο φαρμακοποιός, Μανώλης Ισπανόπουλος, δώρισε επίσης ένα θερμόμετρο από απόσταση καθώς και πέντε μάσκες.

Τα παραπάνω μέσα ατομικής προστασίας και μηχανήματα θα εξοπλίσουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Νάξο συνεισφέροντας στα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Πηγή: naxostimes.gr

Διάβασε το »

Με φορητό τεχνητό νεφρό και μονάδα παραγωγής οξυγόνου εξοπλίζεται το νοσοκομείο

Newsteam 0 Comments

Συνεχίζεται η ενίσχυση στο νοσοκομείο Νάξου με μηχανήματα και εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την βελτίωση και ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του ενόψει μάλιστα και της πανδημίας του κορoνοϊού.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πρόσφεραν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο –και συνεχίζουν να το κάνουν- προκειμένου να ενισχύσουν τη μονάδα υγείας του νησιού ενόψει των πολλαπλών αναγκών που έχουν προκύψει με την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr πολύ σύντομα (υπολογίζεται σε 10-15 μέρες περίπου), το νοσοκομείο του νησιού θα αποκτήσει σύστημα παραγωγής οξυγόνου αλλά και φορητό τεχνητό νεφρό που θα χορηγήσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά από αίτημα της διοικήτριας Καλλίτσας Φραγκίσκου.

Το φορητό τεχνητό νεφρό θα δίνει την ευκαιρία να γίνονται αιμοκαθάρσεις και εκτός νοσοκομείου ενώ το μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου θα βοηθήσει σε παθήσεις που αφορούν το αναπνευστικό.

Επίσης όπως πρόσφατα αποκάλυψε το naxostimes το νοσοκομείο Νάξου μέσω της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα αποκτήσει και μοριακό αναλυτή προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιούνται τεστ για τον κορoνοϊό.

Δωρεές

Το τελευταίο διάστημα φορείς και πολίτες της Νάξου στηρίζουν έμπρακτα το νοσοκομείο προσφέροντας ότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα για να το ενισχύσει.

Μόλις χθες αιρετοί του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσέφεραν έναν επιπλέον αναπνευστήρα (αξίας 9.300 ευρώ), εργαλείο απαραίτητο και για την αντιμετώπιση περιστατικών με covid-19.

Επίσης για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του νοσοκομείου βοήθησαν με χορηγίες φορείς, επιχειρήσεις και μεμονωμένα άτομα.

Ίδρυμα Στήριξης: κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση

Το Ίδρυμα Στήριξης έχει απευθύνει κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του νοσοκομείου αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Διάβασε το »

Χορηγίες και δωρεές στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων

Newsteam 0 Comments

Χορηγίες και δωρεές στο Πανεπιστημιακό. Από επιχειρήσεις της περιοχής δέχθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Χορηγίες τόσο σε υγειονομικό υλικό όσο και σε προιόντα διατροφής.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με ανακοίνωσή του απευθύνει τις ευχαριστίες του σημειώνοντας ότι θα βρεθούν κι άλλοι μιμητές που θα στηρίξουν το νοσηλευτικό ίδρυμα σε μία τόσο δύσκολη στιγμή.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια: τη Βιομηχανία Αναψυκτικών-Χυμών Coca Cola 3ε Ελλάδος ΑΒΒΕΕ, τη ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου, την ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ ΒΙΚΟΣ Α.Ε, την ΠΙΕΤΡΗΣ Βιοτεχνία ειδών διατροφής ΑΕ, καθώς και την επιχείρηση του κ.Τσίλη Σπύρου για την ευγενική χορηγία-δωρεά υγειονομικού και άλλου υλικού όπως επίσης και προϊόντων διατροφής -άκρως απαραίτητων- για την ενίσχυση του έργου του προσωπικού του Νοσοκομείου μας στο δύσκολο και επίπονο αγώνα που διεξάγει για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς αυτού.

Τέτοιου είδους ενέργειες που ξεχειλίζουν από ευαισθησία, εκτός του ότι μας κάνουν υπερήφανους, γιατί τοιουτοτρόπως αναγνωρίζεται από την κοινωνία η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται υπό άκρως αντίξοες συνθήκες.

Ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν και άλλοι άξιοι μιμητές, γιατί φρονούμε ότι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας.

Διάβασε το »

Μεταναστευτικό: Κύμα δωρεών από εφοπλιστές και μεγάλες επιχειρήσεις που ενισχύουν την χώρα μας

Newsteam 0 Comments
Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται στη χώρα μας ένα μεγάλο κύμα δωρεών που ενισχύουν τη μάχη κατά του κορονοϊού, αλλά και του μεταναστευτικού.

Κοινωφελή ιδρύματα και επιχειρηματίες προσφέρουν με κάθε τρόπο αναλώσιμα υλικά και υλικά προστασίας από τον ιό (κλίνες ΜΕΘ, μάσκες, αναπνευστήρες, γάντια κλπ). Την ίδια ώρα ωστόσο, οι εφοπλιστές και οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας συνεισφέρουν ενεργά και σε ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο που αντιμετωπίζει καθημερινά η Ελλάδα. Σε αυτό του μεταναστευτικού.

Παρά τη δημόσια δήλωση της Τουρκίας ότι έκλεισε τα χερσαία σύνορά της με την Ελλάδα, οι απόπειρες εισβολής οργανωμένων ομάδων μεταναστών συνεχίζονται κάθε βράδυ. Στο Αιγαίο τα πληρώματα των ελληνικών σκαφών δίνουν τη δική τους μάχη.

Στο πλαίσιο αυτό, παραδόθηκε χθες στο Πολεμικό Ναυτικό, πλήρως ανακατασκευασμένο, φουσκωτό σκάφος ταχείας επέμβασης, της Πυραυλάκατου Δανιόλος.

Η ανακατασκευή αφορούσε το ίδιο το σκάφος, τις μηχανές και τα ηλεκτρονικά του. Κόστισε σχεδόν 40.000 ευρώ. Έγινε από την Axion Hellas με τη συμβολή των κ. Πατέρα, Κροντηρά και Ευσταθίου.

Το συγκεκριμένο φουσκωτό RIB (Rigid-Inflatable Boat ή Rigid-Hulled Inflatable Boat – RHIB) αποτελεί μία ελαφριά φουσκωτή βάρκα υψηλών επιδόσεων. Διαθέτει σκληρή γάστρα και πλευρικούς ελαστικούς αεροθαλάμους. Λειτουργεί και ως βοηθητική λέμβος. Μεταφέρεται από το κυρίως σκάφος, την ΤΠΚ δηλαδή, και χρησιμοποιείται για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR), για μεταφορές προσωπικού, φορτίων κλπ. Είναι απαραίτητο για κάθε σκάφος και ιδιαίτερα σημαντικό.

Η Axion Hellas δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις και μια Γεννήτρια Ρεύματος 300 KWA. Θα φτάσει στις 26 Μαρτίου στον Πειραιά. Από κει θα μεταφερθεί για χρήση από τη στρατιωτική δύναμη Μεγίστης (ΔΑΝ Μεγίστης), στο ακριτικό Καστελόριζο.

Πηγή: thetoc.gr

Διάβασε το »