Πατήστε ESC για κλείσιμο

Δωρεά - Spoiler

Ιατρικός εξοπλισμός από τη Μητρόπολη στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης

Newsteam 0 Comments

Σε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, προχώρησε ο Μητροπολίτης Ελευθερούπολης κ. Χρυσόστομος, συμμετέχοντας στην στήριξη και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας.

Ειδικότερα, παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, αναλώσιμος Ιατρικός Εξοπλισμός απαραίτητος για την προστασία των ιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας, δωρεά του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος διέθεσε τον μηνιαίο μισθό του, όπως σοφά αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος, στις ανάγκες του Κέντρου Υγείας της Ελευθερούπολης. Συγκεκριμένα παρέδωσε 1.250 χειρουργικές μάσκες, 100 μάσκες υψηλής προστασίας, 2.500 ζευγάρια γάντια και 100 αποστειρωμένες ιατρικές ποδιές.

Κατά την παράδοση του ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έτυχε θερμής υποδοχής από την Διευθύντρια κα Ντι Νάπολη Κιάρα και το προσωπικό που εφημέρευε.

Η κα Κιάρα Ντι Νάπολι αφού ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Μητροπολίτη Ελευθερούπολης γι’ αυτή την συγκινητική προσφορά του προς το Κέντρο Υγείας ως πολύτιμης βοήθειας του εν λόγω εξοπλισμού στο έργο και την ασφάλεια των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας, τον ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση του Κέντρου Υγείας μη παραλείποντας να επαινέσει το προσωπικό του.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, από την μεριά του, ευχήθηκε η δωρεά αυτή να υπηρετήσει τις ανάγκες του ιδρύματος επ’ ωφελεία των πολιτών. Επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας ιδίως αυτές της ημέρες κάτω από δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τέλος ευχήθηκε ο Θεός να ενισχύει το έργο τους ευλογώντας του ίδιους και τις οικογένειές τους.

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ο δήμος Καλλιθέας δώρισε τρία περιπολικά στην Ελληνική Αστυνομία

Newsteam 0 Comments

Σε μια σημαντική δωρεά, σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί η αστυνόμευση της γειτονιές των πόλεων προχώρησε ο Δήμος Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα, ο δήμος προεξάρχοντος του δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου και παρόντος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, παρέδωσε στην Ελληνική Αστυνομία τρία νέα περιπολικά. Οπως έγινε γνωστό, το πρώτο περιπολικό θα χρησιμοποιηθεί για το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής, το δεύτερο για την Αστυνομία και το τρίτο για την Τροχαία. Σημειώνεται ότι η χρήση των περιπολικών αφορά αποκλειστικά τη δημοτική ενότητα της περιοχής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος κατοικεί στην Καλλιθέα σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων: Εγώ ως δημότης, ως κάτοικος της πόλης αισθάνομαι πόσο η προσπάθεια της δημοτικής αρχής βελτιώνει τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, με τους αθλητικούς χώρους, το πράσινο. Ελπίζω με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο παραλιακό μέτωπο που αλλάξει την όψη της περιοχής, πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε πρόσβαση σε ένα μεγάλο που θα προσφέρει  πολλαπλές δράσεις.

Αλλά για να υπάρχουν αυτά θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και εμπέδωση αυτή του αισθήματος ασφάλειας στου πολίτες. Είμαστε εδώ με σχέδιο, με συνεργασία με με καθημερινή παρουσία και προχωρούμε στην εξιχνίαση εγκληματικών ομάδων που δρουν  στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, κ. Κάρναβος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ τόνισε: Στηρίζουμε έμπρακτα το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας στην Καλλιθέα. Η δημόσια ασφάλεια είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας και αυτή η πράξη είναι μεν ουσιαστική, αλλά έχει και έναν συμβολισμό.

Πηγή: iefimerida.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Προσφορά φαρμάκων από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο της Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ. έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και προέδρου της δομής Ανθής Παπακώστα, προχώρησε στη δωρεά σημαντικής ποσότητας φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν φάρμακα:

  • Στο Δήμο Χαλκιδέων
  • Στην ΑΜΚΕ Άγγιγμα Ζωής
  • Στο Άσυλο ανιάτων
    επίσης θα διοχετευτούν φάρμακα

στο Αρεταίειο νοσοκομείο
στο Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο Αγία Όλγα

Το κοινωνικό φαρμακείο της πόλης μας λειτουργεί από εθελοντές συμπολίτες μας, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 12-2μμ, στον ισόγειο χώρο επί της οδού Τρωάδος 2 (δίπλα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αττάλου, συγκρότημα ΟΕΚ).

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δωρεά αεροσκάφους μεταφοράς ασθενών στη Μύκονο

Newsteam 0 Comments

Την διάθεση ενός αεροσκάφους μεταφοράς ασθενών στο Δήμο και το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, ανακοίνωσε το ίδρυμα Florios Mykonos Foundation.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της πολιτικής του Ιδρύματος για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών του νησιού, σε μία προσπάθεια να γίνει η ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού ένας πραγματικά ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες από ολόκληρο τον πλανήτη, ειδικά την κρίσιμη αυτή περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Η δωρεά αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, λόγω του ότι στο νησί, παρόλο που αποτελεί πόλο έλξης 2.000.000 τουριστών ετησίως, δεν υπάρχει συγκροτημένη Νοσοκομειακή μονάδα αλλά Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος έχει βρεθεί και έχει συμφωνηθεί η αγορά του από ομάδα επιχειρηματιών, μελών του ιδρύματος, όπως επίσης και τα έξοδα συντήρησης και η πρόσληψη χειριστού, ο οποίος θα βρίσκεται στο νησί όλη την διάρκεια του έτους.

Η ανακοίνωση του ιδρύματος Florios Mykonos Foundation:

Σε συνέχεια των δράσεων υπέρ της εσωτερικής ενίσχυσης των υποδομών και των παροχών του τόπου μας, ο οποίος πασχίζει να στηθεί στα πόδια του και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της μετά-πανδημίας εποχής, με μεγάλη μας χαρά και με αισιοδοξία για το αύριο, ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας για τη Δωρεά ενός δικινητήριου αεροπλάνου διακομιδής ασθενών.

Πρόκειται για Αεροπλάνο-Ασθενοφόρο το οποίο θα βρίσκεται στο Αεροδρόμιο Μυκόνου, με διαθεσιμότητα 24ώρες το 24ωρο. Θα μπορεί να εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά με αμεσότητα, παρακάμπτοντας πλέον τις αναμονές για τις έκτακτες αερο-διακομιδές σοβαρών περιστατικών, που πολλές φορές αποδεικνύονταν μοιραίες. Ο κάθε Μυκονιάτης και επισκέπτης του νησιού μας, θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή, τη δυνατότητα χρήσης του.

Η συνεισφορά επιχειρηματιών και φίλων, στάθηκε καθοριστική για ακόμα μία φορά και έτσι από κοινού, με τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας, προχωρούμε στην κίνηση αυτή, ώστε να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο στο όραμά μας για μία Μύκονο Ασφαλή και Υγιή.
Επενδύουμε στην Υγεία, σε μία εποχή που η αβεβαιότητα κυριαρχεί στην καθημερινότητα, στοχεύοντας στην δημιουργία εστιών αναζωπύρωσης του αισθήματος ασφάλειας, τόσο των Μυκονιατών όσο και των επισκεπτών μας.

Σε έναν τόπο, όπου η έλλειψη νοσοκομείου αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του, προσπαθούμε να ενισχύσουμε, έστω περιφερειακά, τον πάσχοντα τομέα της Υγείας, έως ότου καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε και το επόμενο βήμα μας, το οποίο αφορά την ίδρυση Νοσοκομείου.

Προσβλέπουμε στην ανάδειξη της Μυκόνου ως έναν Ασφαλή Παγκόσμιο Τουριστικό Προορισμό, με επέκταση της τουριστικής περιόδου σε 12μηνη και με, σε βάθος χρόνου, δημιουργία υπεραξίας των επιχειρήσεων, οι οποίες θα μπορούν να θέτουν υψηλότερα στάνταρ λόγω ανασυγκρότησης των υποδομών και εκσυγχρόνισης των παροχών.

Πηγή: astinomiko.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δωρεά από τη SUNLIGHT σε νοσοκομεία, σχολεία, και φορείς ολόκληρης της ΑΜΘ

Newsteam 0 Comments

Σε μια ακόμη δράση για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας προχωρά η Sunlight.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αφορά την Ξάνθη αλλά επίσης και τους γύρω νομούς όπως η Καβάλα, η Κομοτηνή και η Αλεξανδρούπολη και στοχεύει στην ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας αλλά και τις σχολικές μονάδες, όπου δωρίζονται εκατοντάδες λάπτοπ, προκειμένου να υποστηριχθεί η εξ αποστάσεων εκπαίδευση.

Επίσης, θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής αλλά και κοινωφελή ιδρύματα σε όλη την περιοχή.

Πιο αναλυτικά, η SUNLIGHT, με την υποστήριξη του Ομίλου Olympia προχωρά σε μία από τις μεγαλύτερες δωρεές της τελευταίας περιόδου για την ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας των τοπικών κοινωνιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Η σημαντική πρωτοβουλία της εταιρείας υποστηρίζει νοσοκομεία, σχολεία και φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς.
Με σκοπό την ενίσχυση των υποδομών και των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό, η Sunlight θα παραδώσει ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σε μια περιοχή δηλαδή που δοκιμάστηκε ιδιαιτέρως από τον COVID-19. Παράλληλα, θα προσφέρει 770 laptops στα συνολικά 364 δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Καβάλας, Ξάνθης, Τοπείρου, Μύκης, Αβδήρων και Κομοτηνής ενισχύοντας τις ψηφιακές δυνατότητες των τοπικών σχολείων και τη συμμετοχή σε προγράμματα τηλεκπαίδευσης χιλιάδων μαθητών.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά και το ιδιαίτερα δύσκολο έργο στην παρούσα συγκυρία, η Sunlight συνδράμει με τεχνολογικό εξοπλισμό τη λειτουργία των δήμων Ξάνθης, Τοπείρου, Κομοτηνής και Μαρωνείας – Σαπών, τις αστυνομικές διευθύνσεις Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς και τα πυροσβεστικά τμήματα Ξάνθης και ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Τέλος, μέσω του Μη Κυβερνητικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ θα ενισχύσει με τεχνολογικό εξοπλισμό το Γηροκομείο Ξάνθης Μέγας Βασίλειος και το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης.

Ήδη οι πρώτες παραδόσεις ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία, σχολεία και φορείς της περιοχής έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Πηγή: xanthi2.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Θρίλερ στη Λαμία-Η 42χρονη Αρχοντούλα, η ηρωϊνη, ο προμηθευτής και η δωρεά οργάνων

Newsteam 0 Comments

Έδωσε σκληρή μάχη με τα ναρκωτικά και το θάνατο. Όμως όσο και αν προσπάθησε και εκείνη και η οικογένεια της και οι γιατροί, δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Η 42χρονη γυναίκα, πάλευε χρόνια με την εξάρτηση. Φύλακας άγγελος στο πλάι της η μητέρα της που δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να παλεύει να την τραβήξει από τον σκοτεινό κόσμο των ουσιών. Η 42χρονη Αρχοντούλα εισήχθη στην εντατική του Νοσοκομείου Λαμίας αφού ο εξασθενημένος οργανισμός της, χτυπήθηκε και από τον ιό της γρίπης. Όσο και θεωρούνταν ξεγραμμένη, τελικά μπόρεσε να ξανασταθεί στα πόδια της και μάλιστα καθαρή. Μετά την εντατική και τη νοσηλεία της στο Νοσοκομείο, μπήκε σε Κέντρο Αποκατάστασης με θεαματική βελτίωση στην υγεία της.

Επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας της και μπορούσε πια να χαρεί μια νέα πραγματικότητα. Όμως, στις 15 Μαίου βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση, μετά από μια επίσκεψη στο σπίτι του 71χρονου –γνωστού στις αρχές Λαμιώτη- που φέρεται να είναι ο προμηθευτής της. Ο ηλικιωμένος με καθυστέρηση, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας. Όμως αυτή τη φορά, η μοιραία δόση που της πρόσφερε –παρά το ότι γνώριζε την κατάσταση της- έκοψε το νήμα της ζωής της. Ακόμη και τη δύσκολη ώρα του πόνου για τον χαμό του παιδιού τους, οι γονείς της άτυχης γυναίκας δεν δίστασαν να προβούν σε μία μεγαλειώδη πράξη ανθρωπιάς. Δώρισαν τα μάτια του παιδιού τους, χαρίζοντας το φως σε δύο συνανθρώπους μας.

Πάρτε ό,τι όργανα νομίζετε… Με όλη μου την καρδιά… Μη μου λέτε τίποτα άλλο… είπε η ηρωίδα μητέρα της, που εκτός από το δικό της παιδί, μεγαλώνει από το πρώτο του κλάμα και το παιδί του παιδιού της. Την κορούλα της Αρχοντούλας… Το μόνο που ζητά τώρα η οικογένεια-σύμφωνα με το lamianow- είναι να τιμωρηθούν εκείνοι που σκορπούν τον λευκό θάνατο. Να σημειωθεί ότι ο 71χρονος στα χέρια του οποίου έπεσε σε κώμα η 42χρονη έχει ήδη οδηγηθεί σε εισαγγελέα ανακριτή και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασισθεί η μέρα και η ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας αφού θα πρέπει να προηγηθεί η γέφυρα ζωής για την μεταφορά των οργάνων της για μεταμόσχευση.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Ειρήνη Φρυδάκη: Έτσι αποφασίσαμε να μαζέψουμε 11.000 ευρώ για το νοσοκομείο Μυτιλήνης

Newsteam 0 Comments

Η Ειρήνη Φρυδάκη, αρχιτέκτων μηχανικός κατάγεται από τη Λέσβο και εντάσσεται στα άτομα εκείνα που αποφάσισαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους στο εξωτερικό, καθώς ζει μόνιμα στην Ολλανδία από το 2011. Μαζί με εκείνη και οι εφτά φίλοι της –που επίσης κατάγονται από την Λέσβο- έχουν βρει επαγγελματική αποκατάσταση εκτός Ελλάδας.

Οκτώ φίλοι… σκορπισμένοι σε Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γερμανία και Ντουμπάϊ αποφάσισαν εν μέσω πανδημίας, να βοηθήσουν την πατρίδας τους και συγκεκριμένα το Νοσοκομείο Μυτιλήνης μέσα από τη δημιουργία μιας πλατφόρμας, στην οποία συγκεντρώθηκαν χρήματα για την κάλυψη αναγκών. Η Ειρήνη Φρυδάκη παραχώρησε συνέντευξη στο kedenews και μίλησε το σπουδαίο εγχείρημα που βοήθησε το Νοσοκομείο του νησιού.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Θανάση

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα ονόματα σας και την ιδιότητα σας. Πως πήρατε την απόφαση να φύγετε και να εργαστείτε στο εξωτερικό;

Ονομάζομαι Ειρήνη Φρυδάκη και είμαι Αρχιτέκτων μηχανικός. Αποφάσισα να φύγω στο εξωτερικό το 2011 λόγω των μεταπτυχιακών σπουδών που ακολούθησα στη Ολλανδία. Μετά τις σπουδές μου αποφάσισα να μείνω εδώ καθώς η αγορά εργασίας τη συγκεκριμένη περίοδο προσέφερε περισσότερες ευκαιρίες απ’ ότι στην Ελλάδα. Τα μέλη της ομάδας είναι: Γιώργος Αντωνίου, Γρηγόρης Ιατρόπουλος, Δήμητρα Κατσάνη, Λευτέρης Κουμαράς, Βική Κυριαζή, Γιώργος Σιδέρης, Εμμανουήλ Τσατραφίλης, Ειρήνη Φρυδάκη, Γιάννης Χατζηφώτης.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας; Αντιμετωπίσατε προβλήματα;

Η ιδέα για την πλατφόρμα ήταν του Εμμανουήλ Τσατραφίλη ο οποίος ενεργοποίησε την ομάδα. Προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε από απόσταση τον τόπο μας και το GoFundMe.com ήταν μία αξιόπιστη πλατφόρμα που αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε για το σκοπό αυτό. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα με την πλατφόρμα. Η μεταφορά των χρημάτων έγινε ομαλά και είμαστε ικανοποιημένοι από την επιλογή.

Πως σχολιάζετε τον τρόπο δράσης της κυβέρνησης αναφορικά με την λήψη των περιοριστικών μέτρων; Θεωρείτε πως έδρασε άμεσα;

Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έδρασε όσο πιο άμεσα μπορούσε και τα περιοριστικά μέτρα έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η πρόκληση είναι να φερθούν όλοι με υπευθυνότητα ώστε να μην υπάρξει καινούργια έξαρση του ιού από η στιγμή που τα μέτρα χαλαρώνουν. Σαν κάτοικοι του εξωτερικού είμαστε περήφανοι που η ελληνική κυβέρνηση έδρασε άμεσα και διατήρησε τον έλεγχο της κατάστασης.

Δεδομένης της κατάστασης με το προσφυγικό-μετανευστικό ζήτημα. Πιστεύετε πως το νησί έχει να αντιμετωπίσει μια παραπάνω απειλή απέναντι στο ιό;

Φυσικά και ναι! Η Λέσβος έχει πληθυσμό περίπου 90.000 κατοίκων. Σε αυτούς προστίθενται 21.000 μετανάστες και πρόσφυγες οι περισσότεροι των οποίων ζουν σε αθλιότατες συνθήκες… Η περηφάνια που ανέφερα παραπάνω για την ελληνική κυβέρνηση, φυσικά δεν ισχύει για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.
Η κατασκήνωση της Μόριας προκαλεί υγειονομική βόμβα για το νησί, το οποίο υποστηρίζεται από ένα και μόνο νοσοκομείο με μόλις έξι μονάδες εντατικής θεραπείας.

Αν ο ιός μεταδιδόταν ανάμεσα στους 110.000 συνολικά κατοίκους του νησιού είναι απόλυτα κατανοητό ότι η κατάσταση θα ξέφευγε από κάθε έλεγχο. Ανεξάρτητα από την απειλή του Covid-19, η κατάσταση στη Μόρια αποτελεί ανθρωπιστικό έγκλημα και απειλή για όλους τους εμπλεκόμενους: νησιώτες και πρόσφυγες-μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι εκεί. Ελπίζω οι αρμόδιοι να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του εγκλήματος και να αρχίσουν να δρουν για να βρεθεί μια λύση. Φυσικά η λύση δεν μπορεί να είναι κλειστές δομές όπου θα φυλακίζονται άνθρωποι με δικαιώματα, αλλά η αποσυμφόρηση του νησιού.

Ποιες είναι οι βασικές ομοιότητες αλλά και διαφορές στον τρόπο δράσης της Ελλάδας με την χώρα αντίστοιχα που ζείτε;

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές ομοιότητες στον τρόπο δράσης της Ελλάδας και της Ολλανδίας. Στη Ολλανδία προωθείται η ιδέα του Intelligent Lockdown. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας έχει ατομική ευθύνη για τα μέτρα που παίρνει και για τις ενέργειες του χωρίς αυτά να επιβάλλονται από την κυβέρνηση. Το ιατρικό σύστημα της Ολλανδίας είναι καλύτερα εξοπλισμένο για να ανταπεξέλθει σε μία τέτοια κρίση και αυτό δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προωθεί την ιδέα της ανοσίας της αγέλης και να παίρνει μέτρα πιο χαλαρά. Οι ημερήσιες μετρήσεις (όσο αξιόπιστες μπορεί να είναι) δεν δείχνουν τα αποτελέσματα που έχουμε στην Ελλάδα.

Μέχρι πότε θα λειτουργεί η πλατφόρμα; Ποιο είναι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής και ποιο θα ήταν το ιδανικό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου;

Έχουμε σταματήσει τη δυνατότητα δωρεών καθώς έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία παροχής του εξοπλισμού στο νοσοκομείο. Ο στόχος μας ήταν τα 10.000 EUR και έχουμε συγκεντρώσει 11.200 EUR.

Αυτό είναι ένα πολύ μικρό ποσό για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου που υποθέτω ότι είναι αρκετά μεγαλύτερες δεδομένου του πληθυσμού που καλείται να καλύψει. Ωστόσο, είναι μία μικρή κίνηση ώστε να προσφέρουμε τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό ώστε το προσωπικό να μπορέσει να λειτουργήσει με ασφάλεια κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο εξοπλισμός που αποφασίσαμε να δωρίσουμε (χειρουργικές μάσκες και στολές, σύμφωνα με τις ανάγκες του νοσοκομείου) δεν περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση του ιού αλλά θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και για τις γενικότερες καθημερινές ανάγκες του νοσοκομείου.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για όλες τις δωρεές που έχουν γίνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ευχόμαστε να διατηρηθεί η ελεγχόμενη κατάσταση του ιού και σύντομα να επιστρέψουμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τρεις σύγχρονοι αναπνευστήρες στο Νοσοκομείο Ρόδου

Newsteam 0 Comments

Τρεις σύγχρονοι αναπνευστήρες στο Νοσοκομείο Ρόδου

Το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου διαθέτει από τη περασμένη Παρασκευή τρεις επιπλέον αναπνευστήρες, που παρέδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Η παράδοση έγινε από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γρηγόρη Ρουμάνη, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από την πρώτη στιγμή αυτής της κρίσης, έχει σταθεί δίπλα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου με πράξεις και έργα. Σήμερα (σ.σ. χθες), παραλάβαμε τρεις σύγχρονους αναπνευστήρες επιπλέον των δύο που μας είχε παραδώσει το πρώτο διάστημα αυτής της κρίσης. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την άριστη συνεργασία που διατηρούμε και για την συνέπεια και αποτελεσματικότητα της Περιφέρειας σε κάθε αίτημα του Νοσοκομείου Ρόδου.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δήλωσε κατά την παράδοση του εξοπλισμού στο Νοσοκομείο της Ρόδου: Προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε κάθε μέρα αυτής της κρίσης, κάθε ευρώ επιπλέον που δεσμεύσαμε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Covid-19 με διαρκή στόχο την αναβάθμιση των δομών υγείας των νησιών μας. Ο Covid-19 θα φύγει αισίως, με την εύρεση και του εμβολίου, ο εξοπλισμός για την υγεία θα μείνει και την επόμενη μέρα στα νησιά μας, βελτιώνοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους και ενισχύοντας την εικόνα των νησιών μας ως ασφαλών προορισμών.

Αντίστοιχα, η Περιφέρεια έχει ήδη παραλάβει και αναμένεται να διανείμει τις αμέσως επόμενες ημέρες σύγχρονους αναπνευστήρες σε όλα τα Νοσοκομεία και πολλά Κέντρα Υγείας των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ιατρικά είδη στο Νοσοκομείο προσέφερε ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος

Newsteam 0 Comments

Ιατρικά είδη που αγόρασε για το νοσοκομείο Καρδίτσας προσέφερε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος. Ειδικότερα ο κ. Τσιάκος παρέδωσε στον διοικητή του νοσοκομείου κ. Δημήτρη Κεχαγιά τα παρακάτω είδη τα οποία του υποδείχθηκαν από τη διοίκηση του Ιδρύματος:

• Πέντε σετ προσωρινού υποκλείδιου/ σφαγητικού/ μηριαίου καθετήρα διπλού αυλού.
• Επίσης 65 μπλούζες χειρουργείου μίας χρήσης αποστειρωμένες και ενισχυμένες.

Ο Δήμαρχος παραδίδοντας τα υλικά είπε ότι είναι μια συμβολική κίνηση από την πλευρά του ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραιτρικό προσωπικό και γενικότερα τη διοίκηση και τους εργαζομένους του ιδρύματος, για τη σημαντική δουλειά που κάνουν. Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου τον ευχαρίστησε για την προσφορά και υπογράμμισε την καλή συνεργασία που υπάρχει με τη Δημοτική Αρχή.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Το Eυχαριστώ του Δήμου για τη σημαντικότατη προσφορά αλληλεγγύης της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Καστοριάς, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την Εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για τη μεγάλη και σημαντικότατη προσφορά της προκειμένου να βοηθηθούν και να υποστηριχθούν οι συμπολίτες μας κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι πρωτοβουλίες αυτές αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ουσιαστική συμβολή της συγκεκριμένης Εταιρείας στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρέθηκε η περιοχή και ταυτόχρονα ενισχύουν και ισχυροποιούν μία μεγάλη συμμαχία και συνεργασία αλληλεγγύης που αναπτύσσουμε στην Καστοριά.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Πλαστικά Θράκης: Δωρίζουν το 50% της παραγωγής χειρουργικών μασκών

Newsteam 0 Comments

Να δωρίσει το 50% της παραγωγής χειρουργικών μασκών των μηνών Μαΐου και Ιουνίου αποφάσισε ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ομίλου για την δωρεά:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Oμίλου Πλαστικά Θράκης, αποφάσισε να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν τις απαραίτητες για την προστασία τους μάσκες, δωρίζοντας το 50% της παραγωγής χειρουργικών μασκών των μηνών Μαΐου και Ιουνίου.

Τη διαχείριση του έργου έχει αναλάβει το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ που από τις πρώτες μέρες της πανδημίας στη χώρα μας έχει υλοποιήσει δράσεις για την ενίσχυση των πιο ευπαθών ατόμων.

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας που εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη λειτουργία των εργοστασίων μας και τους ανθρώπους του ΔΕΣΜΟΥ που λειτουργούν σαν συνδετικός κρίκος, ενώνοντας την προσφορά με την ανάγκη εκεί που πραγματικά υπάρχει.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίσκεψη και δωρεά υγειονομικού υλικού στο Κ.Υ Νότιας Κέρκυρας

Newsteam 0 Comments

Επίσκεψη στο κέντρο υγείας σαν υπεύθυνος της επιτροπής covid-19 του Δήμου Νοτίου Κέρκυρας πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαγιάς.

Δώρισε καθαριστικά , αντισηπτικά καθαρισμού χεριών καθώς και 600 μάσκες προστασίας .
Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Σαγιά θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο δωρεά από μέρος του Δήμου Νοτίου Κέρκυρας, στολών προστασίας .

Στην επιτροπή συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες ο κ. Καββαδίας Αλέξανδρος πνευμονολόγος, ο κ. Πολίτης Νικόλαος, χειρουργός, ο πιστοποιημένος για θέματα covid-19 κ Μήλιος Γεώργιος, Γενικός ιατρός καθώς και ο συνταξιούχος Σαγιάς Ανδρέας ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας.

Η επιτροπή σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας έχει ήδη από καιρό κάνει τις απαραίτητες ενέργειες συντονισμού και συνεννόησης με τις διάφορες υπηρεσίες και φορείς.

Πηγή: kerkyrasimera.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Η ομάδα του Euro 2004 έκανε δωρεά 8 αναπνευστήρες

Newsteam 0 Comments

Πρωταθλητές στα γήπεδα, πρωταθλητές και στη ζωή αποδεικνύονται οι παίκτες της Εθνικής ποδοσφαίρου που κατέκτησαν το Euro 2004. 

Οι Legends 2004, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Champions For Life που έχουν ιδρύσει για να υλοποιούν την κοινωνική τους προσφορά, προέβησαν στην αγορά και τη δωρεά οχτώ αναπνευστήρων που θα δοθούν σε υγειονομικές μονάδες της περιφέρειας που χρειάζονται άμεση ενίσχυση.

Ο Κώστας Κατσουράνης σε ανάρτησή του στο twitter έκανε γνωστή την είδηση, συνοδευόμενη από τη φωτογραφία των αθλητών. Στη λεζάντα χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρει:

Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες μας εν μέσω της πανδημίας
προχωρήσαμε στην δωρεά οκτώ ειδικών αναπνευστήρων νέας τεχνολογίας, σε υγειονομικές μονάδες. #championsforlife #ΜενουμεΑσφαλεις.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δωρεά κρεβατιών ΜΕΘ στο Λαϊκό από την Ένωση Εφοπλιστών

Newsteam 0 Comments

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύουμε, η στήριξη στους ανθρώπους που δίνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα στα νοσοκομεία της χώρας, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Στην προσπάθεια να σταθεί όρθιο το σύστημα υγείας η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών βάζει το δικό της λιθαράκι με δωρεές.

Στο παρακάτω βίντεο καταγράφονται καρέ-καρέ τα κρεβάτια ΜΕΘ που έλαβε το Λαϊκό Νοσοκομείο από την Ένωση για να ενισχύσει την προστασία της ενάντια στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δωρεά προστατευτικών μασκών στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Newsteam 0 Comments

Προστατευτικές προσωπίδες πρόσφερε στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας το ΕΧΤΥ. Ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης παρέδωσε τις μάσκες στο κέντρο υγείας Μαντουδίου, στο νέο σταθμό του ΕΚΑΒ και στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Ο δήμαρχος δήλωσε:Ευχαριστούμε το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Υλικών (ΕΧΤΥ) του Γενικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγκρότημα Ευρίπου στα Ψαχνά, για την κατασκευή και την ευγενική προσφορά προς το Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, 30 (τριάντα) προστατευτικών προσωπίδων, τις οποίες προωθήσαμε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, στο νεοσύστατο σταθμό ΕΚΑΒ και στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον καθηγητή κ. Βασίλη Σταθόπουλο Διευθυντή του Εργαστηρίου, καθώς και τους ερευνητές συνεργάτες του, για την άμεση ανταπόκριση και εθελοντική υποστήριξη, αφιερώνοντας το χρόνο και την εφαρμογή της τεχνογνωσίας τους αφιλοκερδώς.

Η κίνηση αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη στο ανθρωπιστικό όραμα του Εργαστηρίου και του Ιδρύματος, στην προάσπιση και ενδυνάμωση της δημόσιας υγείας. Ευελπιστούμε σε επέκταση της συνεργασίας μας με το Πανεπιστήμιο και στο μέλλον.

Πηγή: eviaportal.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Θερμικά θερμόμετρα και χειρουργικές στολές δώρισε το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο ΕΚΑΒ

Newsteam 0 Comments

Υγειονομικό υλικό δώρισε στο ΕΚΑΒ το Eπιμελητήριο Μαγνησίας. Με τη δωρεά του επιμελητηρίου οι εργαζόμενοι παρέλαβαν 45 θερμικά θερμόμετρα για τη θερμομέτρηση των ασθενών από απόσταση, 45 παλμικά οξύμετρα για τη μέτρηση της ποσοστιαίας οξυγόνωσης του αίματος και τους παλμούς καθώς και 130 χειρουργικές αδιάβροχες στολές που θα τους προφυλάσσουν κατά την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους.

Στις αρχές Απριλίου καταθέσαμε αίτημα στο Επιμελητήριο για τις ανάγκες που υπάρχουν κι άμεσα, μέσα σε διάστημα 10 ημερών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής ανταποκρίθηκαν και διέθεσαν 4.700 ευρώ για την προμήθεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Δαρειώτης.

Επισήμανε επίσης πως είναι η πρώτη φορά που θεσμικός φορέας, όπως το Επιμελητήριο, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΕΚΑΒ, αναγνωρίζοντας το κοινωνικό του έργο. Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση και άλλων φορέων καθώς οι ανάγκες είναι καθημερινές πρόσθεσε.

Πηγή: e-thessalia.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η Κίνα δωρίζει στην χώρα μας 20.000 μάσκες για τους μετανάστες – Οι 5.000 άμεσα στο Κρανίδι

Newsteam 0 Comments

Η Κίνα θα κάνει δωρεά στην Ελλάδα 20.000 ιατρικές προστατευτικές μάσκες, εκ των οποίων οι 5.000 θα πάνε άμεσα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι.

Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, κα Τσανγκ Τσιγιουέ, οριστικοποιήθηκε η πρωτοβουλία της Κίνας να προχωρήσει σε δωρεά 20.000 ιατρικών προστατευτικών μασκών για τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο κ. Κουμουτσάκος πρότεινε στην κα Τσιγιουέ οι 5.000 εξ αυτών να διατεθούν άμεσα στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, λόγω της εκεί κατάστασης.  Η παράδοση του υλικού θα γίνει αύριο 22 Απριλίου και ώρα 2.00 μ.μ. στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσία της κας Τσιγιουέ.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Διάβασε το »

Δωρεά ενός isobox οικίσκου αρνητικής πίεσης 4 κλινών στο νοσοκομείο

Newsteam 0 Comments

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ευχαριστεί θερμά τη ναυτιλιακή εταιρεία ‘BENELUX OVERSEAS INC.’ για τη δωρεά isobox οικίσκου αρνητικής πίεσης τεσσάρων  κλινών.

Όλοι μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου:

1. Ως εθελοντές https://ethelontes.gov.gr/index.php/forma-ethelonton-gia-tin-antimetopisi/
2. Ως δωρητές και
3. Μένοντας σπίτι!

Πηγή: cyclades24.gr

Διάβασε το »

Υγειονομικό υλικό προσέφερε στο Νοσοκομείο η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Newsteam 0 Comments

Πέντε χιλιάδες ιατρικές μάσκες και πέντε χιλιάδες γάντια δώρισε στο Νοσοκομείο Καρδίτσας η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καρδίτσας.

Η δωρεά έγινε στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αποθεμάτων του ιδρύματος με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στις ημέρες της πανδημίας. Το υγειονομικό υλικό παρέδωσαν στον διοικητή κ. Δ. Κεχαγιά, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κ. Παπαλός και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της επιχείρησης κ. Φ. Καρελάς.

Κάναμε το αυτονόητο, δήλωσε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε:

Έχουμε υποχρέωση ως αυτοδιοίκηση να στηρίξουμε το έργο του Νοσοκομείου μας. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε το έργο της διοίκησης, το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση και γρήγορα να τελειώσουμε με την περιπέτεια που περνάμε κατέληξε ο κ. Τσιάκος.

Η ΔΕΥΑΚ προσφέρει σήμερα υγειονομικό υλικό στο νοσοκομείο μας. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε με την πανδημία αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Στην πρόκληση αυτή απαντούμε όλοι μαζί. Η ΔΕΥΑΚ στηρίζει το σπουδαίο έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το νοσοκομείο μας. Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους δήλωσε ο κ. Παπαλός.

Ο Διοικητής από την πλευρά του ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τον πρόεδρο για την προσφορά και τους ευχήθηκε Καλή Ανάσταση.

Διάβασε το »

Μπράβο κορίτσι μου. Η 16χρονη Κοραλία δώρισε 300 μάσκες στον Ευαγγελισμό

Newsteam 0 Comments

Αυτές τις πρωτοβουλιές βλέπω και νιώθω τόσο περήφανος που γεννήθηκα σε τούτο τον τόπο. Έναν τόπο δημιουργίας. Έναν τόπο μοναδικό. Με την λέξη που υπάρχει μόνο στην χώρα μας το φιλότιμο να εξάγεται κάθε φορά που περνάμε ζόρια.

Προσφορά 300 μασκών έκανε σήμερα η 16χρονη δημιουργός του The Greek Mask Project, Κοραλία Χατζηγιαννάκη, στην ομάδα COVID-19 του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Οι μάσκες, έχοντας πάνω τους την Ελληνική σημαία, έχουν σκοπό την εμψύχωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κοροναϊού.

Αυτοί είναι οι ήρωες αυτής της κρίσης και οφείλουμε να τους τιμήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτό τον αγώνα, ειδικά κατά την διάρκεια του Πάσχα είπε η 16χρονη.

Τις μάσκες παρέλαβε ο Ευάγγελος Μπαλής, επικεφαλής της μονάδας COVID-19 του Ευαγγελισμού, νοσοκομείου αναφοράς για την πανδημία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο in.gr

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Δωρεά χειρουργικών μασκών από τον δήμο στο Γ.Ν. Σύρου

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης δώρισε 2.000 χειρουργικές μάσκες στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου,  η Διοίκηση του οποίου ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Δήμο, όσο και τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Λειβαδάρα για την κίνηση αυτή, αλλά και για τη διαρκή στήριξη τους.

Πηγή: naxostimes.gr

Διάβασε το »

Μεγάλη δωρεά χειρουργικών μασκών από τον δήμο στο Γ.Ν. Σύρου

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης δώρισε 2.000 χειρουργικές μάσκες στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου,  η Διοίκηση του οποίου ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Δήμο, όσο και τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Λειβαδάρα για την κίνηση αυτή, αλλά και για τη διαρκή στήριξη τους.

Πηγή: naxostimes.gr

Διάβασε το »

Τοποθέτηση προκατασκευασμένων οικίσκων στα Κέντρα Υγείας για την υποδοχή και διαλογή κρουσμάτων COVID-19

Newsteam 0 Comments

Στη δωρεάν παραχώρηση και τοποθέτηση δύο πλήρως εξοπλισμένων προκατασκευασμένων αιθουσών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως ιατρεία υποδοχής και διαλογής ασθενών με COVID-19 στα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου, προχώρησε η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. κατόπιν σχετικής πρότασης του Δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη και στηρίζοντας έμπρακτα – με την κίνηση αυτή – τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 14 Απριλίου ειδικό τεχνικό συνεργείο παρουσία του εκπροσώπου της ΤΕΡΝΑ, του Δημάρχου κ. Μ. Φραγκάκη και στελεχών της δημοτικής αρχής, προχώρησε στην τοποθέτηση των δύο οικίσκων σε εξωτερικούς χώρους των ανωτέρω Κέντρων Υγείας, προκειμένου να γίνεται εκεί η υποδοχή και διαλογή των ασθενών με συμπτώματα COVID-19 και να μην υπάρχει συγχρωτισμός με τους υπόλοιπους ασθενείς αλλά και το υγειονομικό προσωπικό των υγειονομικών δομών, ώστε να αποφεύγεται η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.

Η παραπάνω ενέργεια εντάσσεται στο γενικό πλέγμα πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του Δήμου Μινώα Πεδιάδος – μετά τους εκτεταμένους απολυμαντικούς ψεκασμούς σε δημόσιους χώρους όλων των οικισμών του δήμου αλλά και μιας σειράς ακόμα μέτρων – για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους δημότες.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, υπήρξε από τους Δήμους που από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο COVID-19 στη χώρα μας, ενεργοποίησε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις σε τοπικό επίπεδο, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας μια σειρά από μέτρα και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της διάδοσης του αλλά και για τη στήριξη και παροχή αλληλεγγύης στους συνδημότες μας, που στις κρίσιμες αυτές στιγμές μας έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ επισημαίνει ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες του προς την εταιρεία ΤΕΡΝΑ για την εν λόγω δωρεά, η οποία αφουγκράζεται τις ανάγκες του Δήμου και των κατοίκων αυτού.

Διάβασε το »

Ραγίζει καρδιές η μάνα του μικρού Σταύρου- Δώρισα τα όργανα του παιδιού μου γιατί…

Newsteam 0 Comments

Συγκλονίζει η μαρτυρία της ηρωίδας μητέρας του 12χρονου Σταύρου, Ιωάννας Φωτοπούλου η οποία μιλά για πρώτη φορά για την απόφασή που έλαβαν μαζί με τον σύζυγό της, Κώστα, εκείνες τις σκληρές ώρες του περασμένου Νοεμβρίου, να χαρίσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους μέσα από τη δωρεά οργάνων του παιδιού τους.

Η κ. Φωτοπούλου με δάκρυα στα μάτια είπε: Ο Σταύρος ήταν για μένα τρεις μέρες νεκρός.Τον έβλεπα. Όλοι μου έλεγαν ότι θα γίνει κάποιο θαύμα. Το θαύμα τελικά δεν έγινε, λέει μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, προσθέτοντας ότι τον κοιτούσα κι έλεγα αφού δεν μπορεί να γίνει το θαύμα για τον Σταύρο, ας κάνει, τελικά, ο Σταύρος το θαύμα για τους άλλους. Δεν μπορούσα να τον αφήσω να φύγει έτσι… Ο Σταύρος ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωή. Ένα παιδί διαφορετικό από όλα τα παιδιά. Πάντα μου έλεγε μια μέρα θα σε κάνω περήφανη, Του άρεσε πολύ το καράτε. Είχε όνειρα, πολλά όνειρα… Και δεν ήταν τυχαίο που ποτέ δεν έχανε, όπου και αν πήγαινε πάντα κέρδιζε. Μου έλεγε μαμά μια μέρα θα σε κάνω να τρίβεις τα μάτια σου… Δεν ήξερε ότι θα ήταν από τα κλάματα όμως…

 

Όλα αυτά , όπως λέει η κ. Φωτοπούλου, περνούσαν εκείνες τις ώρες στο Νοσοκομείο μπροστά από το μυαλό της και σκεπτόταν ότι ο Σταύρος της φεύγει και δεν προλάβαινε να κάνει όσα ήθελε. Έτσι η ίδια όφειλε να πάρει την απόφαση αυτή για το παιδί της. Και δεν χρειάστηκε να το σκεφθεί πολύ… Ήμουν μέσα μόνη με τον Σταύρο και τον κοιτούσα…Τότε πήρα τη μεγάλη απόφαση. Στη συνέχεια ο γιατρός μου είπε: θα σας το προτείναμε και εμείς… Το έχουμε προτείνει σε πολύ κόσμο και δεν το κάνουν… Πρώτη φορά έρχεται μαμά να μας πει ότι το παιδί μου φεύγει, ας γίνει αυτό…

 

 

 

 

Βγαίνοντας τότε στον διάδρομο του νοσοκομείου η τραγική μάνα μίλησε στον σύζυγό της, Κώστα, για την απόφασή της. Εκείνος με βουρκωμένα μάτια την ρώτησε: θα πονέσει κι άλλο το παιδί μας;. Η κ. Φωτοπούλου απάντησε ότι το παιδί έφυγε και ότι μέσα από τη δωρεά οργάνων του Σταύρου θα γεννηθούν άλλα παιδιά…. Κι έτσι έγινε. Τέλειωσαν όλα… είπε.

Και ο επίλογος του συγκλονιστικού μονολόγου της μάνας: Πιστεύω όποιος δεν το κάνει αυτό, αγαπά πολύ το εγώ του. Αν αγαπάς τη ζωή, τους ανθρώπους, πρέπει να το κάνεις. Ο Σταύρος μου έφυγε… Γιατί να μη σωθούν άλλα παιδιά και άλλοι άνθρωποι, μέσα από τον Σταύρο;

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Οικονομική ενίσχυση από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου στο Νοσοκομείο Βόλου

Newsteam 0 Comments

Οικονομική ενίσχυση από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου στο Νοσοκομείο Βόλου

O πρόεδρος και ο ταμίας του Κέντρου Σίτισης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ, επισκέφθηκαν τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Ιωάννη Ντόκο, στον οποίο παρέδωσαν το ποσό των 1000 ευρώ, για την ενίσχυση των πολλαπλών αναγκών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου ευχαρίστησε και επαίνεσε τους υπευθύνους του Κέντρου για την σπουδαία πρωτοβουλία, ευχόμενος να βρει και άλλους μιμητές.

Εξάλλου, την Τρίτη 7 Απριλίου κλιμάκιο του Μητροπολιτικού ναού, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Πρωτ. Χαρίλαο Παπαγεωργίου, επισκέφθηκε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Βόλου Ειδικών Παίδων ΄Άσπρες Πεταλούδες, και παρέδωσε στους υπευθύνους ικανή ποσότητα τροφίμων (λάδι, όσπρια, ζυμαρικά κ.λπ.), για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Ιδρύματος, σε καιρούς πανδημίας και μεγάλης κοινωνικής δοκιμασίας.

Πρόκειται για άμεση ανταπόκριση του Μητροπολιτικού Ναού στην έκκληση του Ιδρύματος για ενίσχυση του πολυσήμαντου έργου του.

Πηγή: e-thessalia.gr

Διάβασε το »