Πατήστε ESC για κλείσιμο

Δωρεάν - Spoiler

Αιτήσεις για δωρεάν παραχώρηση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα ή για μείωση τελών χρήσης

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο στήριξης της επαναλειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εν όψει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, προτίθεται να παραχωρήσει πρόσθετο κοινόχρηστο χώρο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων όπου αυτό είναι εφικτό και όπου δεν είναι η οικονομική επιτροπή θα εξετάσει τη μείωση τελών χρήσης, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου και στις δύο περιπτώσεις.

Για τον λόγο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι αρμόδιοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να υποβάλλουν είτε
Α) αίτηση για χορήγηση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ατελώς, με συνημμένα τα ακόλουθα δικαιολογητικά :

• την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης και -εφόσον υπάρχει- άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου
• σκαρίφημα με διαστάσεις του κοινόχρηστου χώρου για τον οποίο γίνεται η αίτηση
ή
Β) αίτηση προς την Οικονομική Επιτροπή για μείωση τελών χρήσης αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού τραπεζοκαθισμάτων

Η αίτηση μπορεί να κατατεθεί είτε με φυσική παρουσία στο Πρωτόκολλο του Δήμου Θηβαίων κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Κύπρου 3, Θήβας) είτε ηλεκτρονικά στο email dimosthivas@thiva.gr ( κατεβάστε εδώ την αίτηση)

Διευκρινίζεται ότι η κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου θα πραγματοποιηθεί μετά την ψήφιση της σχετική νομοθετικής ρύθμισης και φυσικά μόνο μετά από σχετική απόφαση της αρμόδιας υπηρεσία του δήμου, σε καμία περίπτωση δηλαδή αυθαίρετα.

Επίσης, για την χορήγηση της άδειας χρήσης πρόσθετου χώρου θα λαμβάνονται υπόψη:
a. Η ακώλυτη διέλευση πεζών και οχημάτων
β. Η προστασία των διαβάσεων ΑμεΑ

Ως εκ τούτου δεν θα είναι δυνατή η ανάπτυξη μόνιμων ή προσωρινών σταθερών κατασκευών καθώς και η εγκατάσταση ηχείων στον χώρο που παραχωρείται προσωρινά.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί δωρεάν χώρους για συναυλίες και παραστάσεις

Newsteam 0 Comments

Με στόχο ένα ακόμα ζωντανό και γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι στην Αθήνα, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, ανοίγει την Τεχνόπολη και άλλους χώρους του ΟΠΑΝΔΑ και του Δήμου γενικότερα -ακόμα και το Δημαρχιακό Μέγαρο- που πληρούν όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς κανονισμούς και τους διαθέτει δωρεάν για τη διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, παραστάσεων χορού, προβολών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μαζί παρέχει όλες τις απαιτούμενες υποδομές για την πραγματοποίησή τους: ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό, βασικό backline, roof stage, τεχνικό προσωπικό, προσωπικό φύλαξης κ.ά.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση θα υποστηρίξει τους εργαζόμενους στον κλάδο της μουσικής βιομηχανίας, μέσα από την ανάθεση παραγωγής νέων τραγουδιών που σχεδιάζει, ο Αθήνα 9.84″.

Επιπλέον, για πρώτη φορά θα συνδυαστούν μέσω live streaming φυσικές δράσεις, που τηρούν όλες τις επίσημες οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, με την όσο το δυνατόν πιο άρτια ψηφιακή εμπειρία, δίνοντας πρόσβαση σε απομακρυσμένο κοινό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Πολιτισμός μας αγγίζει, μας συγκινεί, μας ενώνει. Οι συναυλίες, τα φεστιβάλ, οι παραστάσεις, οι εκθέσεις είναι -και πρέπει να είναι- αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, πόσο μάλλον μέσα σε αυτή την ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι από τις αρχές  του 2020.

Ο Δήμος Αθηναίων αφουγκράζεται τα νέα δεδομένα. Λαμβάνει υπόψη την ανάγκη των καλλιτεχνών για δημιουργία και επικοινωνία, αλλά και των πολιτών για ψυχαγωγία και κινητοποιεί όλες του τις δυνάμεις, διαθέτοντας χώρους και πόρους, προκειμένου να προβάλει τον σύγχρονο πολιτισμό και να στηρίξει έμπρακτα τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αθηναίων:

Για το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο  του 2020, από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, ανοίγει την Τεχνόπολη και άλλους εμβληματικούς χώρους του ΟΠΑΝΔΑ και του Δήμου γενικότερα -ακόμα και το ίδιο το Δημαρχιακό Μέγαρο- που πληρούν όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς κανονισμούς και τους διαθέτει δωρεάν για τη διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, παραστάσεων χορού, προβολών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μαζί παρέχει όλες τις απαιτούμενες υποδομές για την πραγματοποίησή τους: ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό, βασικό backline, roof stage, τεχνικό προσωπικό, προσωπικό φύλαξης κ.ά.

Επενδύει στις νέες τεχνολογίες και προσφέρει σύγχρονα εργαλεία, με στόχο, για πρώτη φορά, να συνδυαστούν μέσω live streaming φυσικές δράσεις, που τηρούν όλες τις επίσημες οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, με την όσο το δυνατόν πιο άρτια ψηφιακή εμπειρία, δίνοντας πρόσβαση σε απομακρυσμένα κοινά.

Συνεχίζει σταθερά να υποστηρίζει τους εργαζόμενους στον κλάδο της μουσικής βιομηχανίας, λέγοντάς τους ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας έχουν προσφέρει και μας προσφέρουν καθημερινά, αυτή τη φορά μέσα από την ανάθεση παραγωγής νέων τραγουδιών που σχεδιάζει η δημοτική συχνότητα της πόλης, ο Αθήνα 9.84.

Ο Δήμος Αθηναίων κοιτάζει κατάματα το παρόν και στηρίζει έμπρακτα τον Πολιτισμό στρέφοντας ταυτόχρονα το βλέμμα προς το μέλλον. Έτσι, όλες και όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ξανά από κοντά -και όχι μόνο- τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, να ζήσουμε ένα ακόμα ζωντανό και γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι στην Αθήνα, την πόλη μας.

Πηγή: loaded.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δωρεάν σπόρους από παραδοσιακές καλλιέργειες διανέμουν οι Σπορίτες του Έβρου

Newsteam 0 Comments

Οι Σπορίτες Έβρου διανέμουν ταχυδρομικά δωρεάν σπόρους παραδοσιακών καλλιεργειών. Μέρος της ατομικής και συλλογικής ευθύνης είναι να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση σε υγιεινή, θρεπτική τροφή για όλους. Αυτή δεν έρχεται μόνο από τα super market. Ο κατ’ οίκον περιορισμός μας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με την καλλιέργεια της τροφής μας, εξασφαλίζοντας την αυτάρκεια για τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Εδώ το μήνυμα των Σποριτών:

Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες,

Σε συνάρτηση με τα όσα βιώνουμε και των ημερών που έρχονται, και με δεδομένο ότι οι 2 εκδηλώσεις μας σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη (μοίρασμα φυτών από παραδοσιακές και ντόπιες ποικιλίες, λαχανικών και λουλουδιών) αναβάλλονται λόγω κορονοϊού,αποφασίσαμε να δράσουμε κάπως διαφορετικά. Στα πλαίσια της ατομικής και συλλογικής μας ευθύνης ως ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΈΒΡΟΥ, στους συνανθρώπους μας, αποφασίσαμε να ΔΩΡΙΣΟΥΜΕ σπόρους από παλιές παραδοσιακές ποικιλίες (Όχι υβρίδια)

10 είδη ντομάτας
4 είδη μελιτζάνας
4 είδη πιπεριάς
κολοκύθες διάφορες
λουλούδια

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ: Όποιος θέλει σπόρους μπορεί να μας στείλει ένα γράμμα να βάλει μέσα ένα φάκελο με προπληρωμένο τέλος (2 ευρώ) να γράφει τι θέλει και μεις θα στείλουμε ότι μπορούμε.

Η διεύθυνση είναι:

Δεληγιάννης Θανάσης: Ορέστου 74, Ορεστιάδα, 68200 – Τηλ. 6931494026 &
Μουταφίδης Χρήστος: 6980612490

Σας παρακαλώ τηλ μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Παρακαλώ σε όσους είναι εύκολο (Για να μειωθεί το κόστος μας και ο κόπος μας) βάλτε μας μικρά φακελάκια μέσα που να γράφουν επάνω τι θέλετε.

Πηγή: inevros.gr

Διάβασε το »

Δωρεάν η διέλευση του νοσηλευτικού προσωπικού Νοσοκομείων από τη Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου

Newsteam 0 Comments

Τη δωρεάν διέλευση του νοσηλευτικού προσωπικού από τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου αποφάσισε η διοίκησή της και αφορά όλες και όλους που εργάζονται στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας και διαμένουν σε Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία.

Σε ανακοίνωσή της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναφέρει:

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των κεντρικών νοσηλευτικών δομών της Δυτικής Ελλάδας που επωμίζονται το κύριο βάρος αντιμετώπισης των κρουσμάτων του ιού COVID-19 η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. δρομολόγησε μέτρα για τη δωρεάν διέλευση του υπηρεσιακώς υποδεδειγμένου νοσηλευτικού προσωπικού των τριών δημόσιων νοσοκομείων της Πάτρας (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Γ.Ν. Άγιος Ανδρέας, Καραμανδάνειο) και χρησιμοποιεί τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης καθ’ οδόν προς και από τον χώρο επιτέλεσης του λειτουργήματός του.

Η ανά διαστήματα ανανέωση του συγκεκριμένου προγράμματος συναρτάται με την εξέλιξη της πανδημίας. Η συγκεκριμένη αυτόβουλη επιλογή υπευθυνότητας είναι αυτή που επιβάλλει η περίσταση και αυτή που επιτρέπουν τα περιθώρια βιωσιμότητας του Έργου της Ζεύξης σε συνθήκες κρίσεως.

Πηγή: stereanews.gr

Διάβασε το »

Κορονοϊός και Σειρηνάκης. Έδωσε free access σε ταινία του και έπεσε το Server

Newsteam 0 Comments

Σκοπός του γνωστού πορνογράφου ήταν ν΄ ανακουφίσει το κοινό που είναι κλεισμένο μέσα στα σπίτια του.

Και τι αποφάσισε;

Να δώσει δωρεάν μια ταινία μέσω της επίσης σελίδας του.

Αποτέλεσμα; 

Την πρώτη κιόλας ώρα που έγινε γνωστό μέσα απο τα σόσιαλ μίντια της εταιρείας του ότι μπορεί κάποιος να δει δωρεάν ταινία να πέσει το Server του.

Τέσσερις φορές μέσα σε μια ώρα. Μιλάμε για πάνω απο 100.000 χρήστες παράλληλα…

Ο Έλληνας την θέλει την τσόντα του. ΤΕΛΟΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »