Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ - Spoiler

Αυξάνονται τα δρομολόγια των Κυκλάδων – Αλλαγές από την επόμενη εβδομάδα

Newsteam 0 Comments

Η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων. Οι μετακινήσεις με πλοία θα επιτραπούν κανονικά για τους ταξιδιώτες από την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες ετοιμάζονται για τροποποιήσεις στα δρομολόγιά τους.

Στις Κυκλάδες, όλο αυτό το μεγάλο διάστημα κατά το οποίο επιβλήθηκαν απαγορεύσεις και ήταν δυνατή μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων των νησιών, είχε ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των δρομολογίων από πλευράς εταιριών, λόγω περιορισμένης επιβατικής κίνησης.

To άνοιγμα της ακτοπλοΐας κινητοποιεί τις εταιρίες οι οποίες εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινώσουν νέα δρομολόγια ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Οι αυστηροί περιορισμοί που προβλέπονται από το πρωτόκολλο λειτουργίας της ακτοπλοΐας με σημαντικότερη τη μείωση της μεταφορικής τους δυναμικότητας κατά 50%, δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια στις εταιρίες.

Οπότε, δεν πρόκειται να τηρηθεί ο προ κορονοϊού προγραμματισμός και να δρομολογηθούν στις γραμμές των Κυκλάδων όλα τα πλοία τα οποία ετοιμάζονταν να σαλπάρουν για τα νησιά το φετινό καλοκαίρι. Θα υπάρξουν πλοία τα οποία θα μείνουν παροπλισμένα και ειδικά κάποια ταχύπλοα.

Οι εταιρίες δεν έχουν κάνει ακόμη γνωστές τις προθέσεις τους, υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες και εντός των επόμενων 24ώρων αναμένονται σημαντικές εξελίξεις και επίσημες ανακοινώσεις.

Οι τροποποιήσεις των δρομολογίων θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Πηγή: cyclades24.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αυξήθηκαν τα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ – Υποχρεωτικές μάσκες από επιβάτες και οδηγούς

Newsteam 0 Comments

109 δρομολόγια είναι προγραμματισμένα να γίνουν σήμερα, συνολικά, στα ΚΤΕΛ Κηφισού μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Να σημειωθεί κάπου εδώ, πως χθες πραγματοποιήθηκαν μόλις 10 δρομολόγια.

Όλοι οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες. Σε κάθε πούλμαν, ο αριθμός των επιβατών ανέρχεται περί τα 25 άτομα. Και φυσικά, θα πρέπει να διατηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις εντός και εκτός του λεωφορείου από όλους.

Επιπλέον, οι οδηγοί των λεωφορείων πρέπει να φορούν και εκείνοι, υποχρεωτικά μάσκες.

Πηγή: news2u.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ξεκινούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ από τον Βόλο για τη Λάρισα με μειωμένο αριθμό επιβατών

Newsteam 0 Comments

Επιστρέφει στις ράγες η αμαξοστοιχία που συνδέει τον Βόλο με τη Λάρισα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα δρομολόγια πρόκειται να ξεκινήσουν από την προσεχή Δευτέρα 18 Μαίου, μετά από πολλές ημέρες διακοπής, αφού από τις 24 Μαρτίου λόγω κορoνοϊού κανένα δρομολόγιο δεν εκτελέστηκε.

Οι περιορισμοί βέβαια λόγω της μετάδοσης του ιού δεν έχουν αρθεί πλήρως, αφού σύμφωνα με πληροφορίες σε κάθε βαγόνι θα υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών, ο οποίος προσδιορίζεται στα 35 άτομα.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο θα αποφασιστεί τις επόμενες ώρες ώστε να είναι όλα έτοιμα και τη Δευτέρα στις 06.50 το πρωί, το πρώτο τρένο από τον Βόλο για τη Λάρισα να σφυρίξει στον Σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Σημεία με αντισηπτικό θα υπάρχουν σε κάθε βαγόνι αμαξοστοιχίας, ενώ θα υπάρχει πλήρης αερισμός της καμπίνας από τα παράθυρα. Παράλληλα, θα γίνεται απολύμανση μετά από κάθε δρομολόγιο.

Πηγή: thenewspaper.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επαναλειτουργία Mini Bus και οδηγίες προστασίας επιβατών

Newsteam 0 Comments

Φοράω μάσκα. Κρατάω αποστάσεις. Δεν μετακινούμαι άσκοπα. Μετακινούμαι με ασφάλεια

Τους κανόνες αυτούς θα πρέπει να τηρούν, από την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Μπροστά στη νέα πρόκληση της σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα, οι περιορισμοί και οι οδηγίες για την μεταφορά επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που θα ισχύουν έως 31-5-2020 με πιθανότητα παράτασης, εφόσον έκτακτες συνθήκες το επιβάλλουν, έχουν ως εξής:

• Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να χρησιμοποιούν το ΙΧ τους για τις μετακινήσεις.
• Στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και για επιβάτες και εργαζόμενους, ενώ η είσοδος θα είναι ελεγχόμενη για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
• Οι επιβάτες, αν βλέπουν πολύ κόσμο στα Μέσα Μεταφοράς, δεν θα πρέπει να επιβιβάζονται, αλλά να περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο, τηρώντας αποστάσεις τόσο στις στάσεις όσο και εντός του οχήματος.
• Απαγορεύεται η είσοδος των επιβατών από τις μπροστινές πόρτες λεωφορείων για την ασφάλεια των οδηγών.
• Κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των χρηστών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προτεραιότητα έχουν όσοι αποβιβάζονται και στη συνέχεια γίνεται η επιβίβαση, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.
• Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι εφοδιασμένοι με αντισηπτικά, μάσκες, γάντια.
• Θα πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς οι απολυμάνσεις των οχημάτων.
• Θα πραγματοποιείται σχολαστική και πλήρης απολύμανση των οχημάτων, μετά το πέρας του τελευταίου δρομολογίου της ημέρας. Οι επιφάνειες και τα σημεία συχνής επαφής εντός των οχημάτων (κυρίως χειρολαβές, καθίσματα, μπάρες και πόρτες) θα καθαρίζονται με αντισηπτικό.
• Δεν θα λειτουργούν οι μονάδες κλιματισμού και θα υπάρχει μέριμνα για άνοιγμα παραθύρων.
• Η μεταφορά επιβατών θα γίνεται μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος.

Τα δρομολόγια του Mini Bus για τον μήνα Μάιο διαμορφώνονται ως εξής:

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Σε κανονικό ρυθμό από τον Ιούνιο τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Λαμίας

Newsteam 0 Comments

Από τον Ιούνιο αναμένεται να υπάρξει πληρότητα δρομολογίων στο Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας. Αύξηση δρομολογίων από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Όπως δήλωσε στα Στερεά Νέα ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λαμίας, Νίκος Γούλας, από τις 18 Μαΐου, που ανοίγουν και πάλι τα Γυμνάσια κι οι υπόλοιπες τάξεις των Λυκείων, θα υπάρξει μια πληρότητα της τάξης του 80 με 90% στα πρωινά δρομολόγια κυρίως. Τα απογευματινά εξαρτώνται απ’ το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, μιας και υπάρχουν μέρες που είναι κλειστά.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση στο επιβατικό κοινό, σε σχέση με τον προ κορονοϊού εποχή, ανέφερε και πρόσθεσε: Τον Απρίλιο, από το πρωί μέχρι το βράδυ, τα λεωφορεία δέχονταν καθημερινά 700 επιβάτες. Τώρα αυξήθηκαν στους 1100.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας των επιβατών τόνισε ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα όσον αφορά την επιβίβαση των επιβατών στα λεωφορεία με μάσκες, καθώς σε ποσοστό 95% τις φοράει. Συνήθως ηλικιωμένοι είναι αυτοί που ανήκουν στο υπόλοιπο 5%, οι οποίοι κατόπιν υπόδειξης του οδηγού προμηθεύονται μάσκα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις μάλιστα, οι υπόλοιποι συνεπιβάτες είναι αυτοί που διαμαρτύρονται και καλούν όσους δεν φέρουν, να αγοράσουν και να επιβιβαστούν στο λεωφορείο.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Άρση μέτρων: Πυκνώνουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από τη Δευτέρα

Newsteam 0 Comments

Από αύριο, Δευτέρα, πυκνώνουν περαιτέρω τα δρομολόγια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς μπαίνουμε στη δεύτερη φάση του σχεδίου άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορoνοϊό, με την χρήση της προστατευτικής μάσκας να είναι υποχρεωτική στις μετακινήσεις μας

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, καθώς αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, θα συνεχίσουν να μπαίνουν εμβόλιμα δρομολόγια τις ώρες αιχμής στις γραμμές των λεωφορείων και του Μετρό που παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση, εξαντλώντας τα διαθέσιμα μέσα. Στους δρόμους της Αθήνας βγαίνουν περισσότερα από 1.000 οχήματα και στο Μετρό οι χρονοαποστάσεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, ιδίως στις ώρες αιχμής.

Τη δράση τους συνεχίζουν οι 300 βοηθοί επιβατών, και θα είναι όλο τον μήνα Μάιο, στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης Μετρό με λεωφορεία, προκειμένου να συμβάλλουν στη διαχείριση του επιβατικού κοινού, υπενθυμίζοντας τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

Επίσης, σε όλες τις αποβάθρες του Μετρό και σε όλους τους συρμούς, καθώς και σε όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ, έχει τοποθετηθεί σήμανση, στο δάπεδο για την υπενθύμιση τήρησης αποστάσεων και στα καθίσματα ως υπόδειξη στους επιβάτες για τις θέσεις στις οποίες επιτρέπεται να καθίσουν, προκειμένου οι αποστάσεις να τηρούνται πάντα στο βαθμό που είναι δυνατό. Γίνεται καθημερινά έλεγχος, ώστε στην περίπτωση που οι ειδικές σημάνσεις αποκολληθούν, να αντικατασταθούν, ενώ τοποθετούνται ακόμη περισσότερες.

Επιπλέον, έχει ξεκινήσει ήδη να τοποθετείται και προστατευτικό διαχωριστικό μεταξύ του οδηγού και του χώρου επιβατών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών σε όλα τα οχήματα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως η είσοδος σε λεωφορεία και τρόλεϊ δεν γίνεται από την πόρτα του οδηγού.

Σε ό,τι αφορά στις απολυμάνσεις, επισημαίνεται από το υπουργείο Μεταφορών, πως θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά και πραγματοποιούνται πλέον και σε εξωτερικούς χώρους, στις στάσεις λεωφορείων. Λαμβάνονται μέτρα όπως η απολύμανση των συρμών του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ κάθε βράδυ με νέφωση, ο καθαρισμός των σταθμών με διάλυμα χλωρίνης. Στους εργαζόμενους σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που έρχονται σε επαφή με το επιβατικό κοινό, έχουν δοθεί όλα τα αναγκαία προσωπικά μέσα προστασίας.

Πηγή: cnn.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τα δρομολόγια των ΚΑΜ στην Ήπειρο από αύριο

Newsteam 0 Comments

Τα δρομολόγια των ΚΑΜ στην Ήπειρο από αύριο. Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα.

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 4 έως 10 Μαΐου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

 

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

• Δευτέρα (04-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι
• Τρίτη (05-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα
• Τετάρτη (06-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
• Πέμπτη (07-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγράδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι- Τρίστενο – Μηλιωτάδες
• Παρασκευή (08-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
• Σάββατο (09-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

• Δευτέρα (04-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος -Δολό
• Τρίτη (05-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
• Τετάρτη (06-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.
• Πέμπτη (07-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγία Μαρίνα – Κάτω Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο.
• Παρασκευή (08-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Συρράκο – Καλαρρύτες – Ματσούκι
• Σάββατο (09-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδοβίζι – Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
• Δευτέρα (04-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος
• Τρίτη (05-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά
• Τετάρτη (06-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή
• Πέμπτη (07-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή
• Παρασκευή (08-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα
• Σάββατο (09-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:

• Δευτέρα (04-05-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα –Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά
• Τρίτη (05-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά
• Τετάρτη (06-05-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα
• Πέμπτη (07-05-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη
• Παρασκευή (08-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα
• Σάββατο (09-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:

• Δευτέρα (04-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι-Κεραμίτσα – Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι – Αχουρία Μαλουνίου
• Τρίτη (05-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι – Αμπελώνας.
• Τετάρτη (06-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών – Αναβρυτός.
• Πέμπτη (07-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
• Παρασκευή (08-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός – Αχλαδιά.
• Κυριακή (10-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Κορονοϊός και ΜΜΜ: Αναλυτικός οδηγός για τις μάσκες και τα μέτρα ασφαλείας

Newsteam 0 Comments

Αναλυτικό οδηγό για τις μάσκες και τα μέτρα ασφαλείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έδωσε ο ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει, σκοπός των οδηγιών είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του επιβατικού κοινού και των προσωπικού των μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) για τα μέτρα πρόληψης διασποράς του ιού και την ασφαλή λειτουργία αυτών.

Ποιοί είναι οι κίνδυνοι από το νέο κορονοϊό στα ΜΜΜ;

Οι κίνδυνοι είναι δύο, αναφέρει ο ΕΟΔΥ και εξηγεί:

Ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια που παράγονται κατά το φτέρνισμα, το βήχα ή την ομιλία. Επίσης, μπορεί να μεταδοθεί μέσω επαφής με επιφάνειες επιμολυσμένες με αναπνευστικά σταγονίδια. Ο συνωστισμός πολλών επιβατών στα ΜΜΜ μπορεί να συντελέσει στη διασπορά του ιού.
Οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ έχουν αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν με το νέο κορονοϊό.

Ποια είναι τα γενικά μέτρα πρόληψης μετάδοσης του COVID-19;

Υγιεινή των χεριών
Συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Αν τα χέρια δεν είναι εμφανώς λερωμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά αλκοολούχο διάλυμα. Η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά την υγιεινή των χεριών.

Τα χέρια πρέπει να πλένονται μετά από: 1. κάθε επαφή με επιβάτη ή τις αναπνευστικές εκκρίσεις αυτού (πχ σάλια, σταγονίδια),

2. επαφή με αντικείμενα των ΜΜΜ (κουπαστές, χειρολαβές κ.α.),

3. την αποβίβαση από τα ΜΜΜ.

Σχολαστική τήρηση των μέτρων υγιεινής, και συγκεκριμένα:

1. κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντηλο κατά το βήχα ή φτέρνισμα,

2. αποφυγή επαφής των χεριών με το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια.

Αποφυγή επαφής με ασθενείς που έχουν συμπτώματα του αναπνευστικού.

Η σταθερή χρήση μάσκας (σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/) κατά τη διάρκεια της χρήσης των ΜΜΜ (σταθμός και μεταφορικό μέσο).

Ποιά είναι τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του Covid-19 στα ΜΜΜ;

Πριν την επιβίβαση ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιβατών και του προσωπικού για τα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 (πυρετός, βήχας, φαρυγγαλγία, καταβολή κ.α.) και τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του ιού.

Διασφάλιση προστασίας του προσωπικού μέσω εργασίας σε διακριτό χώρο/θάλαμο κατά προτίμηση πίσω από πλαστικό ή γυάλινο διαχωριστικό.

Χρήση ατομικού εξοπλισμού προστασίας (γάντια, μάσκα) από τον οδηγό, εκτός εάν αυτός βρίσκεται σε χωριστό θάλαμο με διαφανές πλαστικό/γυάλινο διαχωριστικό μέχρι την οροφή για την αποφυγή έκθεσης στους επιβάτες.

Στις στάσεις και σταθμούς επιβίβασης και σε χώρους αναμονής επιβατών πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αφίσες για την υπενθύμιση της αναγκαιότητας τήρησης της απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου (όταν χρησιμοποιείται μάσκα), των μέτρων υγιεινής, της υγιεινής των χεριών, της αποφυγής επαφής με ασθενείς και της σωστής χρήσης της μάσκας.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους επιβάτες μέσα στα ΜΜΜ (σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/).

Επιμελής χρήση και απόρριψη της μάσκας

Χρήση μάσκας και παροχή αυτής σε όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΜ οι οποίοι δε βρίσκονται εντός χωριστού θαλάμου.

Διασφάλιση του αερισμού της άμαξας του τραίνου, μετρό, λεωφορείου ή τρόλεϋ μέσω ανοιχτών παραθύρων κάθε τύπου (πχ οροφής) και με ανεμιστήρες. Αποφυγή χρήσης ανακυκλωμένου αέρα μέσα σε αυτά.

Πώς διευκολύνουμε την τήρηση αποστάσεων στα ΜΜΜ;

Αποφεύγουμε το συνωστισμό στα ΜΜΜ και στους χώρους αναμονής αυτών, μέσω της χρησιμοποίησης πολλών αμαξών στους συρμούς και με συχνά δρομολόγια, ειδικά τις ώρες αιχμής (7-10 πμ και 2-5 μμ).

Τις ώρες αιχμής ενθαρρύνουμε τη χρήση των ΜΜΜ μόνο από τους εργαζομένους για προσέλευση και αποχώρηση από την εργασία τους.

Ενθαρρύνουμε την τήρηση αποστάσεων μέσα στους χώρους αναμονής και μέσα στα ΜΜΜ και τη χρήση των καθισμάτων εναλλάξ μέσα σε βαγόνια, λεωφορεία, τρόλεϋ.

Ενθαρρύνουμε τη μείωση αποστάσεων μειώνοντας το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών βαγόνι, λεωφορείο, τρόλεϋ και διασφαλίζουμε απόσταση μεταξύ των επιβατών τουλάχιστον ένα μέτρο. Σε περίπτωση που η απόσταση είναι μικρότερη των 2 μέτρων επιβάλλεται η χρήση μάσκας.

Στα λεωφορεία προτιμάμε την επιβίβαση του κοινού από τη μεσαία πόρτα για την προστασία του οδηγού (αν αυτός δεν βρίσκεται σε καμπίνα απομονωμένη από τους επιβάτες) με στόχο να διασφαλίσουμε την τήρηση ασφαλούς απόστασης μεταξύ των επιβατών και του οδηγού.

Πηγή: cnn.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Δυτική Μακεδονία

Newsteam 0 Comments

Tην επόμενη εβδομάδα (από 04 έως 10 Μαΐου του έτους 2020) θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα θα είναι τα ακόλουθα:

 • Δευτέρα (04-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 24:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρεβενά – Δεσπότης – Πηγαδίτσα – Σιταράς – Κηπουρειό – Πριονιά – Καλλιθέα – Κρανιά – Μικρολίβαδο – Γρεβενά.
 • Τρίτη (05-05-2020) και ώρες από 17:00 έως 24:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρεβενά – Μαυραναίοι – Αναβρυτά – Πολυνέρι – Λάβδα – Πανόραμα – Σμίξη – Αλατόπετρα – Πρόσβορο – Αετιά – Φιλιππαίοι – Σαμαρίνα – Δοτσικό – Μεσολούρι – Γρεβενά.
 • Τετάρτη (06-05-2020) και ώρες από 09:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρεβενά- Μεγάλο Σειρήνι – Μικρό Σειρήνι – Αμυγδαλιές – Αηδόνια – Κληματάκι – Άγιος Γεώργιος – Κιβωτός – Τραπεζούντα – Κοκκινιά – Πολύδενδρο – Ταξιάρχης – Μηλιά – Βατόλακκος – Ελεύθερο β και α –Ασπρόκαμπος – Μυρσίνη – Γρεβενά.
 • Πέμπτη (07-05-2020) και ώρες από 09:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Γρεβενά – Δεσπότης – Πηγαδίτσα – Σιταράς – Κηπουρειό – Πριονιά – Καλλιθέα – Κρανιά – Μικρολίβαδο – Γρεβενά.
 • Παρασκευή (08-05-2020) και ώρες από 09:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρεβενά – Καλαμίτσι – Πόρος – Μικροκλεισούρα – Πιστικό –Κνιδή – Πυλωροι – Βάρη – Έξαρχος – Ποντινή – Παλαιοχώρι – Νεοχώρι – Δίπορο – Σαρακήνα – Κεντρό – Νησί – Αγαλαίοι – Ιτέα -Αγάπη – Καλόχη – Γρεβενά.
 • Κυριακή (10-05-2020) και ώρες από 20:00 έως 02:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρεβενά – Έλατος – Καληράχη – Μέγαρο – Κυπαρίσσι – Καλονή – Τρίκορφο – Δασύλλιο – Άγιος Κόσμας – Κυδωνιές – Εκκλησίες – Λειψί – Ροδιά – Σύδενδρο – Οροπέδιο – Γρεβενά
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:
 • Δευτέρα (04-05-2020) και ώρες από 15.00 έως 22.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:
  Καστοριά-Δισπηλιό-Μαυροχώρι-Πολυκάρπη-Τοιχιό-Μεταμόρφωση-Φωτεινή-Σταυροπόταμος-Μελισσότοπος-Βασιλειάδα-Βέργα-Κλεισούρα-Λιθιά-Κορησός-Αμπελόκηποι- Μηλίτσα-Κωσταράζι-Βογατσικό-Γέρμας-Δισπηλιό-Καστοριά.
 • Τρίτη (05-05-2020) και ώρες από 09.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ :
  Καστοριά-Δενδροχώρι-Ιεροπηγή-Αγία Κυριακή-Οινόη-Άνω και Κάτω Πτεριά-Πολυάνεμος-Καλοχώρι-Τσάκωνη-Πεντάβρυσος-Ομορφοκκλησιά-Υψηλό-Αυγή-Χιλιόδενδρο-Ποριά-Καστοριά.
 • Τετάρτη (06-05-2020) και ώρες από 15.00 έως 22.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ :
  Καστοριά-Κολοκυνθού-Μεσοποταμία-Καλοχώρι-Άνω και Κάτω Πτεριά-Κομνηνάδες- Διποταμία-Χιονάτο-Νεστόριο- Μελάνθιο-Νίκη-Λάγγα-Βράχος-Πετροπουλάκι-Καστοριά.
 • Πέμπτη (07-05-2020) και ώρες από 09.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:
  Καστοριά-Μανιάκοι-Κρανοχώρι- Άνω και Κάτω Πτελέα-Αγία Άννα-Νεστόριο-Κοτύλη-Κυψέλη-Επταχώρι-Χρυσή-Πευκόφυτο-Πεύκο-Καστοριά.
 • Παρασκευή (08-05-2020) και ώρες από 15.00 έως 22.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:
  Καστοριά-Λεύκη-Κορομηλιά-Ν.Οικισμός Κορεστίων-Κρανιώνας-Μαυρόκαμπος-Χαλάρα-Μακροχώρι-Μελάς-Άνω Μελάς-Αγιος Αντώνιος-Βυσσινιά-Οξυά-Πολυκέρασος-Τοιχιό-Σιδηροχώρι-Κεφαλάρι-Απόσκεπος-Καστοριά.
 • Σάββατο (09-05-2020) και ώρες από 09.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:
  Καστοριά-Λαχανόκηποι-Λακκώματα-Κρύα Νερά-Σπήλαια-Ζευγοστάσιο-Άνω και Κάτω Περιβόλι-Καστανόφυτο-Άγ.Ηλίας-Σπήλιος-Κερασώνα-Ανθηρό-Νόστιμο-Βέλος-Διαλεκτό-Βοτάνι-Αμμουδάρα-Ασπροκκλησιά-Αμπελοχώρι-Ασπρονέρι-Κρεμαστή-Λάγουρα-Καστοριά.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:
 • Δευτέρα (04-05-2020) και ώρες από 08.00 έως 14.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πρώτη – Κλαδοράχη – Άνω Κλεινές – Ακρίτας – Παρόρι – Εθνικό – Κρατερό -Αγία Παρασκευή – Νίκη – Πολυπλάτανος – Κάτω Κλεινές – Άνω/Κάτω Καλλινίκη – Μαρίνα – Μεσοχώρι – Μεσόκαμπος.
 • Τρίτη (05-05-2020) και ώρες από 08.00 έως 14.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκοπός – Αχλάδα – Μελίτη – Νεοχωράκι – Λόφοι – Κέλλη – Άγιος Βαρθολομαίος.
 • Τετάρτη (06-05-2020) και ώρες από 08.00 έως 14.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φλάμπουρο – Λεπτοκαρύα – Κολχική – Υδρούσα – Άνω Υδρούσα – Δροσοπηγή – Τροπαιούχος – Ατραπός – Τριανταφυλλιά – Πολυπόταμος.
 • Πέμπτη (07-05-2020) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κλειδί – Φαράγγι – Μανιάκι – Αντίγονο – Πελαργός – Φιλώτας – Λεβαία – Βεγόρα – Άγιος Παντελεήμονας – Πέτρες.
 • Παρασκευή (08-05-2020) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βαρικό – Λέχοβο – Ασπρόγεια – Σκλήθρο – Νυμφαίο – Αγραπιδιές – Αετός – Βαλτόνερα – Λιμνοχώρι – Ανάργυροι.
 • Σάββατο (09-05-2020) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βροντερό – Πύλη – Ψαράδες – Πλατύ – Καλλιθέα – Λευκώνας – Καρυές – Μικρολίμνη – Πράσινο – Ανταρτικό – Πισοδέρι.

Πηγή:

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Χωρίς πλοία την Παρασκευή – Δεν θα εκτελεστούν δρομολόγια

Newsteam 0 Comments

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή 1η Μάη οι ναυτεργάτες στα καράβια των λιμανιών του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου, από τις 00:01 έως τις 24:00.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα και δε θα εκτελέσουν δρομολόγια, καθώς οι ναυτεργάτες συμμετέχουν στην καθιερωμένη αργία-απεργία της Πρωτομαγιάς.

Πηγή: cyclades24.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

ΚΤΕΛ: Από Δευτέρα 27-4 η γραμμή 56 Ν.Σ.Σ – Ωραιόκαστρο

Newsteam 0 Comments

Μια ανάσα πριν από την ολοκλήρωσή της βρίσκεται η ανάληψη μέρους του συγκοινωνιακού έργου από τα ΚΤΕΛ για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, αφού ως το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχει τελεσφορήσει επιτυχώς η παραχώρηση και των 25 περιαστικών γραμμών που προέβλεπε η διετής σύμβαση.

Αυτό ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) Γιάννης Τόσκας.

Στο πλαίσιο αυτό, με σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΣΕΘ επισημαίνει ότι από τη Δευτέρα 27/4 θα εξυπηρετείται από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης η γραμμή 56 του ΟΑΣΘ Ν.Σ.Σ-Ωραιόκαστρο. Καθημερινά θα εκτελούνται για το Ωραιόκαστρο περισσότερα από 160 δρομολόγια, με επτά λεωφορεία, τα οποία θα αυξηθούν σε εννέα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται και η ενσωμάτωση των δύο τελευταίων γραμμών του ΟΑΣΘ και συγκεκριμένα της γραμμής 55 Σταυρούπολη- Ωραιόκαστρο- Παλ. Συμμαχική Οδός- Ιωνία, που θα αναλάβει η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από κοινού με τον ΟΑΣΘ και της γραμμής 9 Νέος Σιδ. Σταθμός- Λαχαναγορά, που θα αναλάβει η ΚΤΕΛ Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι, αύριο, η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ξεκινά δρομολόγια στη γραμμή (83) Λαγκαδάς- Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, καθημερινά θα εκτελούνται περισσότερα από 150 δρομολόγια, με επτά παραλλαγές, ενώ θα απασχολούνται 11 λεωφορεία, τα οποία θα αυξηθούν κατά ένα, όταν ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία.

Διάβασε το »

Επιδοτούμενα όλα τα δρομολόγια μέχρι να αρθούν οι απαγορεύσεις στα ταξίδια με πλοία

Newsteam 0 Comments

Πρoσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για τη διασφάλιση της ελάχιστης θαλάσσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης δρομολογιακών γραμμών, εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι προσκλήσεις δημοσιεύθηκαν την Τρίτη 21/4 και λήγουν σήμερα, αφού η κάλυψη των γραμμών αφορά το χρονικό διάστημα έως 30 Απριλίου, με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο η ίδια διαδικασία να επαναληφθεί ξανά. Μέσα στα επιδοτούμενα δρομολόγια περιλαμβάνονται και οι συγκοινωνίες των Κυκλάδων.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται διατεθειμένο να επιδοτήσει όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας μέχρις ότου επιτραπούν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες για τους ταξιδιώτες, κάτι το οποίο δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη.

Δείτε εδώ και εδώ τις προσκλήσεις και τη λίστα των δρομολογίων

Πηγή: cyclades24.gr

Διάβασε το »

Διαβάστε, ζωντανά: Αλλάζουν δρομολόγια σε Μέτρο-Τρένα-λεωφορεία και Τρόλεϊ το Πάσχα

Newsteam 0 Comments

Λιγότερα θα είναι τα δρομολόγια σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ από αύριο (17.04.2020) Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα (20.04.2020). Αναλυτικά πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς τις μέρες του Πάσχα.

Με συχνότητα 15 λεπτών θα διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό από τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου.

Στη γραμμή 1, του ΗΣΑΠ, τα δρομολόγια θα διεξάγονται με συχνότητα 12,5 λεπτών και στο Τραμ με συχνότητα 22 λεπτών.

 

Στο μεταξύ το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τα δρομολόγια όλων των μέσων σταθερής τροχιάς θα ολοκληρωθούν περίπου στις 23.00 με την άφιξη των τελευταίων συρμών σε όλους τους τερματικούς σταθμούς του δικτύου της ΣΤΑΣΥ.

 

 • Σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλει, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα έχουν αποσυρθεί στα αμαξοστάσια από τις 23:00 σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 22:00 ή νωρίτερα. Τα δρομολόγια express του Αεροδρομίου συνήθως συνεχίζουν τα δρομολόγιά τους κανονικά. Ειδικά για αύριο Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου και τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου θα ισχύουν δρομολόγια Σαββατοκύριακου.

Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, έχει προχωρήσει σε αναστολή των δρομολογίων της για τις ημέρες του Πάσχα.

 • Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα: Κατάργηση των αμαξοστοιχιών 56 και 57 την Κυριακή του Πάσχα (19.04).
 • Χαλκίδα – Αθήνα – Χαλκίδα: Κατάργηση των αμαξοστοιχιών 1532 & 1537 την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα (19 & 20.04.2020).
 • Προαστιακός Λάρισας-Θεσσαλονίκης: Κατάργηση των αμαξοστοιχιών 1590 – 1593 – 2592 – 2595 την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα (19 & 20.04.2020).
 • Δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Θεσσαλονίκη: Καταργείται η αμαξοστοιχία 3632 από την Μ. Παρασκευή (17.04) έως και την Κυριακή του Πάσχα (19.04) και η αμαξοστοιχία 3631 από το Μ. Σάββατο (18.04) έως και τη Δευτέρα του Πάσχα (20.04.2020).

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Αττικής, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα (19 και 20 Απριλίου 2020) δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε όλες τις ενδονομαρχιακές γραμμές που εξυπηρετεί η ΚΤΕΛ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ. Την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν σε συχνότητα Κυριακής.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Χωρίς δρομολόγια του ΚΤΕΛ η Αργολίδα για τρεις ημέρες

Newsteam 0 Comments

Χωρίς δρομολόγια του ΚΤΕΛ η Αργολίδα για τρεις ημέρες. Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΤΕΛ Αργολίδας για τα δρομολόγια σε όλη την Αργολίδα του Μ.Σαββάτου, της Κυριακής του Πάσχα και της Δευτέρας του Πάσχα.

Το ΚΤΕΛ αναφέρει:

Δεν εκτελούνται δρομολόγια το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και την Δευτέρα του Πάσχα στο νομό Αργολίδας.

Διάβασε το »

Διακοπή δρομολογίων Προαστιακού Πατρών Αγυιά-Ρίο

Newsteam 0 Comments

Λόγω των έργων για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών-Αθηνών από τις 13-04-2020 διακόπτονται τα δρομολόγια στο τμήμα Αγυιά-Ρίο.

Η λεωφορειακή τροφοδοτική γραμμή Καστελλόκαμπος – Πανεπιστήμιο/Νοσοκομείο τροποποιείται σε Αγυιά – Πανεπιστήμιο/Νοσοκομείο όπως φαίνεται και στο νέο σχεδιάγραμμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχει γίνει αναστολή δρομολογίων στο τμήμα Πάτρα – κ. Αχαΐα λόγω των έκτακτων μέτρων για την Πανδημία ενώ στο υπόλοιπο δίκτυο πραγματοποιούνται τα εξής δρομολόγια από Άγιο Ανδρέα προς Πανεπιστήμιο/Νοσοκομείο: 06:30, 07:30, 14:30 & 15:30 καθώς και οι επιστροφές αυτών.

Διάβασε το »

Φρούριο ο Πειραιάς και η Ραφήνα όλη τη Μ. Εβδομάδα για να μην υπάρξει κύμα επισκεπτών στα νησιά

Newsteam 0 Comments

Η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η κρισιμότερη για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας γι αυτό και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις βρίσκονται στην κορύφωσή τους.

Για τις Κυκλάδες, τα δεδομένα, μέχρι στιγμής είναι θετικά, καθώς οι αυστηροί έλεγχοι που διενεργούνται στα κεντρικά λιμάνια της Αττικής από τους λιμενικούς, αποδίδουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, αποτρέποντας τις μετακινήσεις ταξιδιωτών προς τα νησιά.

Ειδικότερα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας οι έλεγχοι είναι εντατικοί. Όχι ότι παρουσιάζεται ιδιαίτερη επιβατική κίνηση, αλλά κι αυτοί οι ελάχιστοι που επιχειρούν να ταξιδέψουν χωρίς να το δικαιούνται, δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν το στάδιο των ελέγχων. Στην κυριολεξία, δεν περνάει ούτε κουνούπι για να μπει μέσα στα πλοία εκτός από τους μόνιμους κατοίκους των νησιών και τους έχοντες δικαίωμα να ταξιδέψουν.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλους τους επιβάτες. Ο πρώτος έλεγχος για το Ε1 γίνεται όταν εκδίδεται το εισιτήριο, ενώ περαιτέρω έλεγχος διενεργείται πριν την επιβίβαση στα πλοία.

Ελάχιστοι επισκέπτες που είναι βαφτισμένοι μόνιμοι κάτοικοι

Θα παρουσιασθούν ορισμένοι επισκέπτες στα νησιά των Κυκλάδων τις ημέρες του Πάσχα, όμως θα είναι ελάχιστοι.

Πρόκειται γι αυτούς που στα χαρτιά φαίνεται πως είναι μόνιμοι κάτοικοι των Κυκλάδων, στην πραγματικότητα, όμως, στα νησιά διαθέτουν μόνο εξοχικές κατοικίες και έρχονται περιστασιακά.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη τροφοδοσία των νησιών. Μάλιστα, τα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες θα είναι ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που προϋποθέτει ακόμη μεγαλύτερη ένταση και αυστηρότητα των ελέγχων ειδικά από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά.

Πηγή: cyclades24.gr

Διάβασε το »

Ενίσχυση των δρομολογίων των πλοίων προς Αίγινα και Σαλαμίνα ζητά η αντιπεριφερειάρχης Νήσων

Newsteam 0 Comments

Την ενίσχυση των δρομολογίων των πλοίων προς Αίγινα και Σαλαμίνα ζήτησε με επιστολή της η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπουλου- Μπόγρη, από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχη, η επιστολή συντάχθηκε αφού προηγήθηκαν συνεχή αιτήματα των κατοίκων, αλλά και των φορέων των νησιών για τη διατήρηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική Αττική, στο πλαίσιο του δυνατού και με δεδομένη την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ορισθεί για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αυτό που ζητήθηκε, συγκεκριμένα, είναι να υπάρξει απογευματινό δρομολόγιο από Πειραιά προς Αίγινα ώστε να επιστρέφουν στο νησί τα απορριμματοφόρα, φορτηγά για ανεφοδιασμό ειδών πρώτης ανάγκης και ασθενείς που πρέπει να επισκέπτονται τακτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Αντιστοίχως, ζητήθηκε η αύξηση των δρομολογίων από και προς τη Σαλαμίνα πρωί και απόγευμα, καθώς είναι οι ώρες αιχμής για την μετακίνηση των εργαζομένων.

Διάβασε το »

Τα μικρά νησιά περιμένουν αυστηρότερα μέτρα μετακινήσεων με πλοία

Newsteam 0 Comments

Την απαγόρευση όλων των αφίξεων, ακόμη και των πολιτών που έχουν στην κατοχή τους έγγραφο της εφορίας, ζητούν με αποφάσεις τους οι δήμαρχοι μικρών νησιών της Ελλάδας, ιδιαίτερα ενόψει Πάσχα, προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού σε μέρη που δεν έχουν τις υποδομές για να την αντιμετωπίσουν.

Ήδη νησιά όπως η Πάτμος, η Μήλος, η Τήλος, η Ιθάκη, η Κάσος, η Αλόννησος, οι Λειψοί, οι Οινούσσες, το Αγαθονήσι, τα Ψαρά, οι Παξοί, η Ρόδος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπέμπουν SOS ζητώντας αυστηροποίηση των μέτρων και έλεγχο στις αφίξεις, αλλά και στις μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων τους, καθώς ο κίνδυνος διασποράς του COVID-19 στις τοπικές κοινωνίες από ταξιδιώτες του εξωτερικού, εργολάβους, συνεργεία αλλά και πολίτες που διαθέτουν το Ε1 λόγω κάποιας προϋπάρχουσας εποχικής απασχόλησης είναι, όπως επισημαίνουν, ορατός.

Ήδη τα μισά από τα νησιά-μέλη του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών έχουν λάβει σχετική απόφαση και προσεχώς αναμένεται να αποστείλουν και γραπτό αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο υπουργείο Εσωτερικών, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού, ώστε να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες απώλειες στο πιο ευάλωτο, αλλά και πιο πολύτιμο κομμάτι του γεωφυσικού και κοινωνικού ιστού της Ελλάδας, τα Μικρά Νησιά της.

Από χθες έχουν ξεκινήσει καταγγελίες ότι ανοίγουν σπίτια που ανήκουν σε αλλοδαπούς, κατοίκους εξωτερικού. Φοβόμαστε ιδιαίτερα ενόψει Πάσχα.

Από την άλλη παρατηρείται και ένα άλλο φαινόμενο, ότι αλλοδαποί που βρίσκονταν στα σπίτια που διατηρούν στα νησιά εγκλωβίστηκαν λόγω των μέτρων και κάποιοι από αυτούς φιλοξενούν άτομα χωρίς χαρτιά, εξηγεί στην Κ ο πρόεδρος του Δικτύου, Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, και ξεκαθαρίζει ότι δεν αμφισβητούμε τα μέτρα της πολιτείας, απλά επισημαίνουμε το εύθραυστο της κατάστασης στα νησιά, η πλειοψηφία των οποίων δεν έχει τα μέσα για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό. Εγώ μένω στην Υδρα. Υπάρχει άνθρωπος ηλικιωμένος που μένει μόνος του πέντε χιλιόμετρα από τη χώρα… Αυτόν ποιος θα τον προστατέψει και πώς;.

Το Δίκτυο ζητεί να απαγορευθούν όλες οι αφίξεις, ακόμη και αυτών που έχουν έγγραφο εφορίας. Επιπλέον, ζητούν να απαγορευθούν όλες οι πτήσεις προς τα νησιά την περίοδο του Πάσχα και για όσο κρατήσουν τα περιοριστικά μέτρα, καθώς και αυστηροποίηση του μέτρου της υποχρεωτικής απομόνωσης των 14 ημερών, με αστυνόμευση, για όσο θα υπάρχει η δυνατότητα νέων αφίξεων, αλλά και για κάθε κάτοικο νησιού που μετακινήθηκε για σοβαρό λόγο και επιστρέφει.

Πηγή: kathimerini.gr

Διάβασε το »

Επιστολή Δημάρχου για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Newsteam 0 Comments

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, έστειλε ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος ζητώντας την αδιάκοπη σύνδεση της Τήνου με τους λιμένες Ραφήνας και Πειραιά

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει:

Την χρονική αυτή στιγμή, προέχει η ασφάλεια της δημόσιας υγείας και ως εκ τούτου είναι ζωτικής σημασίας το να μην διακοπεί η σύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα, ούτε για μία ημέρα. Η προμήθεια και ο ανεφοδιασμός φαρμακευτικού υλικού, ειδών υγιεινής, τροφίμων, πάσης φύσεως ειδών πρώτης ανάγκης και εν γένει κάθε αγαθού στο νησί μας, επιτυγχάνεται αποκλειστικά δια θαλάσσης.

Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές ότι κρίνεται απολύτως απαραίτητη η καθημερινή (επταήμερη) σύνδεση της Τήνου με το λιμάνια της Ραφήνας και του Πειραιά, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούμε αντιμέτωποι με επικίνδυνες και δυσάρεστες καταστάσεις. Εξ’ αυτού του λόγου και δεδομένης της κατεπείγουσας κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Χώρα μας, παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μην διακοπεί ούτε μία ημέρα η σύνδεση των νησιών μας με τα ως άνω λιμάνια.

Κλείνοντας η επιστολή του δημάρχου, αναφέρει Σε μια κρίσιμη για την Πατρίδα μας συγκυρία, απαιτείται περισσότερο από ποτέ άλλοτε, συναίνεση, ενότητα δυνάμεων και ειλικρινή συνεργασία, προκειμένου να υλοποιηθεί στο βέλτιστο βαθμό η προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: ellinikiaktoploia.net

Διάβασε το »

Αλλαγές στο δρομολόγιο Κύμη – Σκύρος λόγω θερινού ωραρίου

Newsteam 0 Comments

Σε αλλαγές στα δρομολόγιά της προβαίνει η Skyros Shipping Co λόγω εφαρμογής της θερινής ώρας. Έτσι λοιπόν από σήμερα και όλες σχεδόν τις καθημερινές μέχρι και το Σάββατο η αναχώρηση θα είναι στις 18:00.

Την Παρασκευή το πλοίο θα αναχωρεί στις 19:00 και την Κυριακή στις 19:30. Για περισσότερες πληροφορίες καλείτε το Πρακτορείο εισιτηρίων Κύμης ή το Πρακτορείο εισιτηρίων Σκύρου.

Πηγή: stereanews.gr

Διάβασε το »

Ποια εκδοτήρια του ΟΑΣΘ θα είναι ανοιχτά από σήμερα

Newsteam 0 Comments

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, η σχετική απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Τα εκδοτήρια τα οποία θα λειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεοτέρας είναι τα ακόλουθα:

Κέντρο πόλης:

– Εκδοτήριο ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ από 07.15 έως 20.25

– Εκδοτήριο Ν.Σ.ΣΤΑΘΜΟΥ από 07.00 έως 20:15

Δυτική Θεσσαλονίκη:

– Εκδοτήριο ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ από 06.45 έως  20.00

Ανατολική Θεσσαλονίκη:

– Εκδοτήριο Α/Σ ΙΚΕΑ από 06.15  έως 21.00

Πηγή: thessnews.gr

Διάβασε το »

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων από σήμερα

Newsteam 0 Comments

Σε επιπλέον αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων προχωρά, από σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Ποια δρομολόγια θα εκτελούνται και ποια τροποποιούνται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ:

ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες σταθμεύσεις, οι αμαξοστοιχίες:

Από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη: 52, 56, 58.

Από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα: 53, 57, 59.

Ενδιάμεσες σταθμεύσεις: Θεσσαλονίκη, Πλατύ, Κατερίνη, Λάρισα, Παλαιοφάρσαλος, Λειανοκλάδι, Τιθορέα, Λειβαδειά, Θήβα, Οινόη, Αθήνα, και αντίστροφα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Αναστέλλεται η κυκλοφορία του ζεύγους 600/601 από την Κυριακή 22.03.2020.

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ η κυκλοφορία στην Γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα – Διακοπτό.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ:

ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΛΟΣ: Κυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 1571/1572 & 2571/2572.

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΣ: Τροποποιούνται, ώστε να συνδυάζονται με τα τραίνα ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ σε αναστολή ανά διαδρομή:

ΑΘΗΝΑ – ΧΑΛΚΙΔΑ – ΑΘΗΝΑ: 11530, 1534, 1542, 1546, 1550, 2532, 2534, 1533, 1539, 1547, 1551, 1555, 2537, 25390.

Επιπλέον  ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΕΣ τα 1554 και 1559.

Ειδικά το δρομολόγιο 2534 από την Κυριακή 22.03.2020.

 

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΛΙΟΣΙΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ:

2206, 2214, 2222, 2226, 2230 2234, 2238, 2246, 2254, 2262, 2207, 2215, 2223, 2227, 2231, 2235, 2239, 2247, 2255, 2263.

(Παραμένουν τα 2202, 2210, 2218, 2242, 2250, 2258, 2203, 2211, 2219, 2243, 2251, 2259)

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 1204, 1208, 1214, 1216, 1218, 1226, 1232, 1234, 1205, 1209, 1217, 1219, 1221, 1227, 1235, 1237.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΙΑΤΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 1304, 1310, 1312, 1314, 1316, 1322, 1328, 2300, 2302, 2304, 1303, 1309, 1313, 1315, 1317, 1321, 1327, 2301, 2303, 2305.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΙΑΤΟ – ΠΑΤΡΑ – ΚΙΑΤΟ:

Κυκλοφορούν: Λ8, Λ12, Λ22, Λ7, Λ11, Λ21.

Το επιβατικό κοινό να συμβουλεύεται την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, www.trainose.gr & tickets.trainose.gr για καλύτερο προγραμματισμό της μετακίνησής του.

Διάβασε το »

Κατακόρυφη πτώση της επιβατικής κίνησης

Newsteam 0 Comments

Σε βαρομετρικό χαμηλό βρίσκεται η ακτοπλοΐα στην Ελλάδα, λόγω του κορονοϊού και της απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες τα πλοία πηγαινοέρχονται άδεια μιας και η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κίνηση αυτής της εβδομάδας στο λιμάνι της Σύρου με τα νούμερα να αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Την περασμένη Δευτέρα 16/3 δεν εκτελέστηκαν δρομολόγια πλοίων λόγω απαγορευτικού απόπλου.

Την Τρίτη 17/3 ταξίδεψαν προς το λιμάνι της Σύρου 190 επιβάτες,

την Τετάρτη 18/3, 95 επιβάτες,

την Πέμπτη 19/3, 86 επιβάτες,

την Παρασκευή 20/3, 89 επιβάτες

και το Σάββατο 21/3 μόλις 19 επιβάτες.

Σύνολο επιβατικής κίνησης προς την Σύρο από 16 έως 21/3: 449 επιβάτες.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου μήνα, πριν την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα μας, η κίνηση στο λιμάνι της Σύρου από 16 έως 21/2 ήταν: 2097 επιβάτες.

Επίσης, από 1 έως 21 Μαρτίου μετακινήθηκαν προς την Σύρο 5202 επιβάτες.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου μήνα, 1 έως 21 Φεβρουαρίου, οι μετακινήσεις ήταν 7020 επιβάτες.

Πηγή: cyclades24.gr

Διάβασε το »

ΚΥΑ προσωρινών περιορισμών μετακινήσεων με πλοία

Newsteam 0 Comments
Προσωρινός περιορισμός από το υπουργείο Ναυτιλίας.
Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τον προσωρινό περιορισμό μετακινήσεων επιβατών εντός της ελληνικής επικράτειας με πλοία και σκάφη κάθε τύπου προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού CΟVID-19.
ΚΥΑ προσωρινών περιορισμών μετακινήσεων με πλοία 

Διάβασε το »

Συνάντηση του δημάρχου Λευτέρη Κυριακίδη με τους εκπροσώπους της ΑΝΕΘ και της Thassos Ferries και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου

Newsteam 0 Comments

Συνάντηση του δημάρχου Λευτέρη Κυριακίδη με τους εκπροσώπους της ΑΝΕΘ και της Thassos Ferries και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου.

Tο πρωί της Πέμπτης 19 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη με τη συμμετοχή του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θωμά Αγγελόπουλου και των Νίκου Χαριτόπουλου και Γιάννη Μητσόπουλου, εκπροσωπώντας τις Ναυτιλιακές Εταιρείες ΑΝΕΘ ΑΕ και Thassos Ferries, αντίστοιχα. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου Δημήτρης Μανίτσας.

Στην συνάντηση αποφασίσθηκε η αποστολή αιτήματος για τον περιορισμό των τοπικών δρομολογιακών γραμμών Θάσου λόγω COVID 19, σε πρώτη φάση, σε ποσοστό 60%.

Επίσης οι Ναυτιλιακές Εταιρείες δήλωσαν ότι τα πλοία απολυμαίνονται σε καθημερινή βάση και τηρούνται όλες οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Στην συνάντηση ενημερώθηκε ο Διευθυντής του ΚΥ Πρίνου ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης θα χορηγήσει στο Δήμο Θάσου 2.000 μάσκες, μέρος των οποίων είναι δυνατόν να διατεθούν στο ΚΥ εφόσον υπάρξει έλλειψη.

Άπαντες οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την στήριξή τους στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας σε οποιοδήποτε αίτημά του.

 

Πηγή: kavalapost.gr

Διάβασε το »