Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΔΡΑΣΕΙΣ - Spoiler

Καμπάνια από το Επιμελητήριο Αργολίδας για την τοπική αγορά

Newsteam 0 Comments

Καμπάνια από το Επιμελητήριο Αργολίδας για την τοπική αγορά.

Το Επιμελητήριο Αργολίδας ξεκινάει τις επόμενες ημέρες μεγάλη καμπάνια διαρκείας που στόχο έχει την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, την προβολή των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και του υπέροχου τόπου μας.

Τον επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθεί πλήρως το πρόγραμμα των δράσεων.
Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε την Αργολίδα μας σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους διοικητές των νοσοκομείων της ΠΑΜΘ

Newsteam 0 Comments

Στα 89 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι πόροι που έχει ήδη διαθέσει και δεσμεύσει η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική συνοχή, γεγονός που την κατατάσσει στις τρεις πρώτες θέσεις των Περιφερειών της χώρας, μαζί με την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διαθέτουν τους περισσότερους πόρους για την υγεία.

Αυτό ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή με τους έξι διοικητές και διοικήτριες των νοσοκομείων της Περιφέρειας -Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Ρούφο, Διδυμοτείχου κ. Χρήστο Καπετανίδη (δεν μπόρεσε να παρευρεθεί), Κομοτηνής κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, Ξάνθης κ. Έλενα Ροφαέλα, Καβάλας κ. Κώστα Κλειτσιώτη, Δράμας κ. Νίκη Καρατζόγλου-, τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Δημήτρη Τσαλικάκη (ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης), τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κώστα Βενετίδη, την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου, τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Λουκά Γεωργίου και τον Προϊστάμενο της Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Κουδουμάκη.

Στόχος της σύσκεψης κατά τον κ. Μέτιο ήταν να καταγράψουμε τις ανάγκες των νοσοκομείων σε εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό όπως τις έχουν ιεραρχήσει οι διοικήσεις των νοσοκομείων για να τις χρηματοδοτήσουμε προκειμένου, όπως τόνισε, τα νοσοκομεία να μπορούν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις που ενδεχομένως προκύψουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μέτιο, η Διοίκηση της Περιφέρειας έχει διαθέσει 33 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας που καλύπτει ανάγκες σε καρδιολογικές, νεφρολογικές, ορθοπεδικές, ακτινολογικές, χειρουργικές, πνευμονολογικές και άλλες κλινικές σε όλα τα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας:

-8,8 εκατ. € στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
-3,3 εκατ. € στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου
-2,9 εκατ. € στο νοσοκομείο Κομοτηνής
-1,9 εκατ. € στο νοσοκομείο Ξάνθης
-5,2 εκατ. € στο νοσοκομείο Καβάλας
-3,4 εκατ. € στο νοσοκομείο Δράμας
-2,5 εκατ. € στα Κέντρα Υγείας

αλλά και για δράσεις που υλοποιούν φορείς όπως το ΕΚΑΒ, οι Δήμοι κτλ.

Αυτήν τη στιγμή, και για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Περιφέρειας απέναντι στον κορονοϊό, έχουν δεσμευθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης επιπλέον 12,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια έχει ήδη διαθέσει 25 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για δράσεις που συνδέονται με την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική συνοχή είτε άμεσα (όπως είναι η ψυχική υγεία, η υποστήριξη ατόμων με άνοια, η καταπολέμηση των εξαρτήσεων) είτε έμμεσα (όπως για παράδειγμα η υποστήριξη ατόμων με αναπηρία για την κοινωνική τους ένταξη).

Επιπλέον, την Παρασκευή 15 Μαΐου, με εισήγηση του κ. Μέτιου στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, εγκρίθηκε πρόσθετη ενίσχυση του τομέα της Υγείας με 11 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για δύο δράσεις:

 • 7,8 εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη 229 ατόμων ιατρικών, νοσηλευτικών και άλλων ειδικοτήτων, σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας
 • και 3,2 εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη 44 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων σε χώρους μεταναστών και προσφύγων.

Τέλος, η Περιφέρεια έχει διαθέσει 7 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων Δράμας και Διδυμοτείχου (5,5 και 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα).

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Δημοσιεύτηκε από Χρήστος Μέτιος στις Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εγκρίνονται οι πρώτες δράσεις του προγράμματος Leader για την τόνωση των τοπικών κοινωνιών

Newsteam 0 Comments

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εντάξεις των προτάσεων στο Leader των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης αφού έγινε δεκτή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η υπερδέσμευση πόρων για την κάλυψη όλων των προτεινόμενων έργων.

22 προτάσεις της Κεφαλονιάς & Ιθάκης εντάχθηκαν στο Leader 2014-2020 (υπομέτρο 19.2). Πρόκειται για δράσεις δημόσιου χαρακτήρα που εγκρίθηκαν μετά από την 1η πρόσκληση που δημοσίευσε η Ομάδα Τοπικής Δράσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης τον Οκτώβριο 2018 (η προθεσμία υποβολής των προτάσεων έληξε τον 03/2019).

Το συνολικό ύψος προϋπολογισμού ανέρχεται 2.371.781,40 ευρώ.

Οι δράσεις του Leader 2014-2020 χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Αγροτικής Ανάπτυξης και έχουν εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Οι παραπάνω δράσεις είναι οι πρώτες που εγκρίνονται για τα Ιόνια Νησιά στο πλαίσιο του προγράμματος Leader 2014-2020.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους προς τους τοπικούς φορείς και προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επιτυχή συνεργασία εξέφρασε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής.

Από τα 22 έργα:

τα 14 αφορούν Φορείς και Συλλόγους το αντικείμενο των οποίων είναι ο Πολιτισμός.
τα 2 αφορούν δράσεις κοινωνικής διάστασης
τα 4 αφορούν έργα ΟΤΑ
τα 2 αφορούν σε Φορείς Περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας των εγκεκριμένων προτάσεων:

ΠΙΝΑΚΑΣ

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μητρώο Εθελοντών συντάσσει ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Newsteam 0 Comments

Με την συμμετοχή Αντιδημάρχων, Προέδρων Νομικών Προσώπων και Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, με σκοπό την ενημέρωση για την σύνταξη Μητρώου Εθελοντών του Δήμου, μια θεσμική πρωτοβουλία που θα λειτουργήσει με τους όρους και τις προϋποθέσεις που κατοχυρώνονται μέσα από την σχετική νομοθεσία.

Η αναλυτική ενημέρωση και παρουσίαση του σχεδίου σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης και εγκυρότητάς του, έγινε από την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Αρετή Γκόρου. Από τα κυριότερα σημεία αναφοράς είναι η δημιουργία πλατφόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία με την συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί στην διάθεση των πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Δήμου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι πρόεδροι των αιρετών οργάνων που συμμετείχαν, εξέφρασαν το ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους, καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Μιλώντας για την σημασία της εφαρμογής του προγράμματος, ο Κώστας Λύρος επεσήμανε προς τους συμμετέχοντες πως ο Εθελοντισμός και οι δράσεις του αποτελούν την έμπρακτη αφοσίωση και αγάπη όλων προς τον τόπο τους. Με πλήρη νομιμότητα, σεβασμό και διαφάνεια, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενεργοποιήσει σωστά και συντονισμένα τους ίδιους τους πολίτες, κατά το θετικό πρότυπο άλλων Δήμων που σε αυτό τον τομέα έχουν ήδη προχωρήσει περισσότερο.
Το πλέγμα του Εθελοντισμού περιλαμβάνει και τις τρεις ενότητες Μεσολογγίου – Αιτωλικού – Οινιαδών, στις οποίες θα υπάρξουν συντονιστικά σημεία.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σημείωσε παράλληλα πως κάθε εθελοντική δράση δεν αντικαθιστά και δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε της πολιτείας. Δρα επικουρικά προς τα πολιτικά και υπηρεσιακά όργανα, στηρίζοντας τις παρεμβάσεις τους.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής, τόνισε ο Κώστας Λύρος, …είναι η δημιουργική ενεργοποίησημιας οργανωμένης εθελοντικής πρωτοβουλίας, σε συνθήκες ρεαλισμού και απόλυτης ασφάλειας για τους συμμετέχοντες. Για το λόγο αυτό, είμαστε πρόθυμοι και στη διάθεση κάθε πολίτη και αιρετού εκπροσώπου, να μιλήσουμε, να συντονιστούμε, να δράσουμε από κοινού. Και να μην ξεχνάμε πως η καρδιά του εθελοντισμού είναι το φιλότιμο όλων μας κατέληξε.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Οι δράσεις του δήμου για τις ευπαθείς ομάδες εν μέσω κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Ποικίλες δράσεις για την παροχή φροντίδας και μέριμνας προς τις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πραγματοποίησε ο δήμος Λαγκαδά καθ’ όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, από την έναρξη της εφαρμογής των κυβερνητικών και υγειονομικών μέτρων και στο πλαίσιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δήμος Λαγκαδά κινητοποίησε και ενίσχυσε τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του και ανέλαβε πρωτοβουλίες με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα διευρύνοντας την ομπρέλα προστασίας για την ένταξη όλων των πολιτών που βρέθηκαν ή βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, συνεχάρη τους υπαλλήλους και το προσωπικό όλων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου οι οποίοι, παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση του Covid-19, ανταποκρίθηκαν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στα καθήκοντά τους –και συνεχίζουν να το πράττουν- για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους συνδημότες μας που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Απολογισμός Κοινωνικών Δράσεων:
 • Από την αρχή της πανδημίας δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας για την καταγραφή των ζητημάτων που προκύπτουν λόγω του κορωνοϊού και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, διασφαλίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο την πλήρη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών:
 • Το προσωπικό της Υπηρεσίας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού & Παιδείας (Υ.Κ.Π.Α.Α.Π.), με τη συνδρομή των υπαλλήλων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι διανέμει σε καθημερινή βάση γεύματα αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, τα οποία παρασκευάζονται από τους μάγειρες της ΥΚΠΑΑΠ, σε 60 δημότες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
 • Με απόλυτο σεβασμό στα μέτρα για την προστασία από τη νόσο το προσωπικό του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι διανέμει καθημερινά 977 έτοιμα γεύματα, που αποτελούνται από μεσημεριανό και βραδινό φαγητό, στους δικαιούχους του προγράμματος σε όλες τις Δ.Ε. του Δήμου Λαγκαδά και σε δημότες που βρίσκονται σε ανάγκη (Πρόγραμμα ΠΚΜ/ΠΕΔ).
 • Εντός των προσεχών ημερών θα πραγματοποιηθεί στους ωφελούμενους του ίδιου προγράμματος αλλά και σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διανομή δεμάτων που περιέχουν προϊόντα βασικής διατροφής. Η διανομή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και κατ’ οίκον από τους εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι.

Στο διάστημα από 8/4/2020 έως 14/04/2020 πραγματοποιήθηκε σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Λαγκαδά διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του Κ.Ε.Α (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και αυτόματα αποδέκτες του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ FEAD).

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών η διανομή πραγματοποιήθηκε με αποτελεσματικό τρόπο και με τη συνδρομή των υπαλλήλων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

 • Με τον ίδιο τρόπο διανεμήθηκαν και τα 350 δέματα τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης, με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη ιερέα π. Αθανάσιο Γραμμένο σε ευπαθείς ομάδες όλων των Δ.Ε. του δήμου.
 • Ταυτόχρονα, συνεχίζεται, καθ’ όλη την περίοδο, η παροχή υπηρεσιών στους ωφελούμενους του Βοήθεια στο Σπίτι, όπως και η ψυχολογική υποστήριξη και η διεκπεραίωση αιτημάτων και αναγκών που προκύπτουν καθημερινά από τους εξυπηρετούμενους του προγράμματος.

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών και για να μη μείνει κανείς πολίτης εκτός κοινωνικών παροχών ο Δήμος Λαγκαδά κινητοποίησε το μηχανισμό του ώστε να εξασφαλίσει ποσότητες επισιτιστικής βοήθειας:

 • Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαγκαδά, ενισχύθηκε με μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προσφορά μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, ιδιωτών αλλά και συλλόγων.
 • Επιπρόσθετα, δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα που δέχθηκαν οι έκτακτες τηλεφωνικές γραμμές που δημιούργησε ο Δήμος Λαγκαδά για την υποστήριξη των πολιτών λόγω της πανδημίας. (Γραμμή Αλληλεγγύης, Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης). Το προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου, εξυπηρέτησε όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως εάν ήταν ωφελούμενοι του προγράμματος.

Από τα καταγεγραμμένα αιτήματα τα περισσότερα αφορούσαν νοσηλευτικές φροντίδες (συνταγογράφηση-αγορά-παράδοση φαρμάκων, ενεσοθεραπεία), αγορά και παράδοση τροφίμων, εξόφληση λογαριασμών, αίτηση για εγγραφή στο πρόγραμμα, κ.α. υπηρεσίες.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δράσεις καθαρισμού από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δωδεκανήσου

Newsteam 0 Comments

Τουλάχιστον τέσσερις τόνους απορριμμάτων συνέλεξε ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δωδεκανήσου κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του παράκτιου υγροτόπου του Τριστόμου στο βορειότερο τμήμα της Καρπάθου το διάστημα 16 με 20 Φεβρουαρίου 2020.

Ο μικρός υγρότοπος είναι ιδιαίτερης οικολογικής αξίας και ο μοναδικός της βόρειας Καρπάθου. Λόγω της θέσης του αποτελεί τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού για τα μεταναστευτικά πουλιά μετά το πέρασμα της Σαχάρας και της Μεσογείου στο ταξίδι τους από την Αφρική προς την Ευρώπη, ενώ χρησιμοποιείται και από τους Μαυροπετρίτες που φωλιάζουν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίοι τρέφονται με τα έντομα που αυτός φιλοξενεί. Η παρουσία του υγροτόπου είναι ιδιαίτερα σημαντική και για πολλά άλλα είδη χλωρίδας και πανίδας, ενώ η ευαισθησία του στις μεταβολές καθιστά την προστασία του επιτακτική. Ο υγρότοπος έχει υποστεί σημαντική υποβάθμιση από τη μακροχρόνια συσσώρευση απορριμμάτων που εκβράζονται από τη θάλασσα.

Ο καθαρισμός εστίασε στη συλλογή απορριμμάτων κατά μήκος της παραλίας και περιμετρικά του υγροτόπου και πραγματοποιήθηκε από πενταμελές συνεργείο με την υποστήριξη του προσωπικού και τη χρήση του σκάφους του Φορέα Διαχείρισης. Το συνεργείο συνέλεξε αρχικά τα μεγάλου μεγέθους θαλάσσια απορρίμματα και στη συνέχεια ακολούθησε προσεκτικός καθαρισμός των μικρότερων απορριμμάτων. Επίσης, καθαρίστηκαν και δύο μικρές τεχνητές υδατοσυλλογές, οι οποίες βρίσκονται στην παραλία και χρησιμοποιούνται από τα ζώα της περιοχής.

Συνολικά, συλλέχθηκαν περίπου 350 σακούλες με απορρίμματα διαφόρων ειδών, όπως φελιζόλ, πλαστικοί σωλήνες, κάβοι σκαφών, λάστιχα, πλαστικές συσκευασίες, υφάσματα και ένας πολύ μεγάλος αριθμός από πλαστικά καπάκια και μπουκάλια, τα οποία καταλήγουν στην παραλία παρασυρμένα από τα θαλάσσια ρεύματα κυρίως από άλλες περιοχές. Τα απορρίμματα, βάρους άνω των 4 τόνων, μεταφέρθηκαν δια θαλάσσης με το σκάφος του Φορέα Διαχείρισης στο λιμάνι του Διαφανίου Καρπάθου, από όπου αρχικά μεταφέρθηκαν και εναποτέθηκαν σε ειδικό χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. Καρπάθου, κατόπιν συνεννόησης με το Δήμο Καρπάθου, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα μεταφερθούν σε μονάδα ανακύκλωσης εκτός του νησιού.

Επαναληπτικός καθαρισμός 

Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δωδεκανήσου πρόκειται να υλοποιήσει έναν επαναληπτικό καθαρισμό στην περιοχή στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ προγραμματίζει τη διοργάνωση μιας σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων απευθυνόμενος τόσο στους μαθητές, όσο και στους πολίτες και επισκέπτες της Καρπάθου στοχεύοντας στην βελτίωση της ενημέρωσης και αύξηση της ευαισθητοποίησής τους.

Ο καθαρισμός αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Φορέα Διαχείρισης για την προστασία, τη διαχείριση και την ανάδειξη ειδών και οικοσυστημάτων στην Προστατευόμενη Περιοχή Β. Καρπάθου – Σαρίας και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης Διαχειριστικές Παρεμβάσεις στην Προστατευόμενη Περιοχή Β. Καρπάθου – Σαρίας, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

Σύντομη παρουσίαση-video από τον καθαρισμό του υγροτόπου του Τριστόμου μπορείτε να δείτε στο link:

Πηγή: rodosreport.gr

Διάβασε το »

Διαδικτυακή σύσκεψη συγκαλεί ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς

Newsteam 0 Comments

Διαδικτυακή σύσκεψη συγκαλεί ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, με την συμμετοχή εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων, επιχειρηματιών και των εργαζομένων, την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαρτίου, στις 19.00.

Θέματα:
 • πρώτη προσέγγιση των μέχρι τώρα δεδομένων από την εξάπλωση του κορονοϊού
 • επιπτώσεις στην τοπική οικονομία 
 • σχεδιασμός και προετοιμασία της επόμενης ημέρας για το νησί

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συζητηθούν τα μέτρα, οι δράσεις, οι πρωτοβουλίες και η πολιτική στόχευση για επιμήκυνση της σεζόν.

 

Διάβασε το »

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε στους πολίτες της Κω ο Δήμαρχος

Newsteam 0 Comments

Μήνυμα ενότητας, ομοψυχίας και συνεννόησης, απηύθυνε στους πολίτες της Κω ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, ανακοινώνοντας παράλληλα τα πρώτα μέτρα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και μισθωτών που πλήττονται από την κρίση που προκαλεί η διάδοση του κορονοϊού.

Η πρόταση μέτρων θα έρθει προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος Κω καλεί όλους, με αίσθημα ευθύνης, να προστατέψουν την υγεία τους και την υγεία των συνανθρώπων τους.

Τονίζει ότι ο Δήμος συνεχίζει το έργο του, οι εργαζόμενοι και τα πολιτικά στελέχη δίνουν καθημερινά τη μάχη σε όλους τους τομείς.

Όσον αφορά στα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κω, περιλαμβάνονται, απαλλαγή από τέλη καθαριότητας και φωτισμού, τέλη κοινόχρηστων χώρων, αναστολή και παρατάσεις καταβολής οφειλών και ρυθμίσεων, αναστολή και μείωση ενοικίων, δράσεις στήριξης ευάλωτων πολιτών και κοινωνικών ομάδων.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά:

Συνδημότες, συνδημότισσές μου,
Όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που ζούμε, ασύλληπτα στη σκέψη μέχρι πριν λίγο καιρό, μας θέτουν όλους, προ των ευθυνών μας.
Όλα, τίθενται σε δοκιμασία.
Οικονομία, συστήματα διοίκησης, ανθρώπινες σχέσεις, συμπεριφορές.
Είναι δύσκολες ώρες για όλους μας.
Για αυτό όλοι μας, έχουμε ευθύνη.
Ως άτομα και ως κοινωνία.
Να προστατέψουμε πρώτα από όλους, τη ζωή μας και τη ζωή της οικογένειάς μας.
Των ανθρώπων που αγαπάμε.
Να προστατέψουμε τους συναδέλφους, τους φίλους και συνεργάτες μας.
Και βέβαια, την Κω, το πάθος μας.
Τον τόπο που λατρεύουμε, που χτίζουμε τα όνειρα μας
Με υπομονή και πίστη ότι όλα θα περάσουν, να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα.
Όσο κι αν δυσκολευόμαστε σήμερα , είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε.
Η δύναμη της ζωής πάντα νικάει.
Όμως, για εμάς, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο.
Ο Δήμος μας, συνεχίζει την πορεία του με σκληρή και καθημερινή δουλειά από όλους.
Όλοι είμαστε παρόντες.
Δεν αφήνουμε το νησί μας, αυτή την κρίσιμη περίοδο, στον αυτόματο πιλότο.
Οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά τη μάχη.
Στην καθαριότητα, στην ύδρευση, στην πρόνοια.
Στη διοίκηση και στα συνεργεία.
Όλοι σε ετοιμότητα και δράση.
Εργαζόμενοι και πολιτικά στελέχη μαζί.
Στον κοινό αγώνα.
Εφαρμόζουμε τους κανόνες της Πολιτείας.
Με ευθύνη για τη ζωή μας και τον τόπο μας.
Πήραμε όλα τα μέτρα για αυτό το σκοπό.
Την Δημόσια Υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και των συμπολιτών μας.
Συνεργαζόμαστε στενά και στηρίζουμε έμπρακτα το Νοσοκομείο του νησιού μας και όλους όσοι έχουν ανάγκη.
Ακούμε τα αιτήματα της αγοράς και των παραγωγικών κλάδων.

Αποφασίζουμε τα πρώτα μέτρα για την ανακούφιση των τοπικών επιχειρήσεων.

 •  Απαλλάσσουμε από τέλη καθαριότητας και φωτισμού τις επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους, για όσο απαιτηθεί.
 •  Απαλλάσσουμε, όλους τους υπόχρεους, από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων.
 • Παρατείνουμε μέχρι 31 Αυγούστου,
  για επιχειρήσεις και μισθωτούς που επλήγησαν από την εμφάνιση του κορονοϊού, την καταβολή βεβαιωμένων οφειλών και ρυθμίσεων, που έληξαν ή λήγουν, έως 30 Απριλίου.
 • Παρατείνουμε μέχρι 31 Αυγούστου,
  για επιχειρήσεις που επλήγησαν από την εμφάνιση του κορονοϊού, την καταβολή τελών παρεπιδημούντων και εκδιδομένων λογαριασμών, που έληξαν ή λήγουν έως 30 Απριλίου.
 • Αναστέλλουμε μέχρι 31 Αυγούστου οφειλές που είχαν λήξει ή βεβαιωθεί μέχρι τις 11 Μαρτίου.
 • Αναστέλλουμε την καταβολή μισθωμάτων για όλα τα κυλικεία σχολείων, από την 1η Μαρτίου έως το τέλος Μαΐου.
 •  Μειώνουμε κατά 40%, το ενοίκιο επιχειρήσεων στα δημοτικά ακίνητα για Μάρτιο και Απρίλιο.
 • Διευρύνουμε το ωράριο της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου μέχρι το βράδυ.
 • Ενισχύουμε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
 • Καταγράφουμε, βοηθάμε και εξυπηρετούμε τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, τα άτομα τρίτης ηλικίας, και όσους χρειάζονται βοήθεια.
 • Διαθέτουμε τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου μας για ψυχολογική υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη.
 •  Διανέμουμε τρόφιμα σε ευάλωτους συμπολίτες μας.

Συμπατριώτες μου,

Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.Συνεχίζουμε.
Θα βγούμε νικητές. Για αυτό, Μένουμε στο Σπίτι.
Και δίνουμε ραντεβού, σύντομα, να είμαστε πάλι όλοι μαζί!
Η εθνική μας επέτειος επίκαιρη.Ενότητα, ομοψυχία, συνεννόηση!

 

Διάβασε το »

Διανομή τροφίμων στις οικογένειες Ρομά

Newsteam 0 Comments

Στα πλαίσια των δράσεων του Δήμου Πατρέων και του Κοινωνικού Οργανισμού, προκειμένου να βοηθηθούν, χωρίς διακρίσεις, συνάνθρωποί μας, που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στις δύσκολες στιγμές, που περνούμε, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, διανομή τροφίμων στις οικογένειες Ρομά, στον Ρηγανόκαμπο.

Χορηγήθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, ζάχαρη, τοματοπολτός), σε 25 περίπου οικογένειες, που αναλογούν σε 150 άτομα.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε ως Δήμος δίπλα σε συνανθρώπους μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και διεκδικώντας παράλληλα από την πολιτεία μέτρα προάσπισης της δημόσιας υγείας και κάλυψης των αναγκών και των δικαιωμάτων του λαού μας.

Διάβασε το »