Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΔΡΑΜΑ - Spoiler

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο ΦΤΜΜ

Newsteam 0 Comments

Με αισιοδοξία πως θα βγούμε όλοι πιο δυνατοί από την μάχη με τον Covid-19 και πως θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα (και σε γεμάτες αίθουσες!), το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας περιμένει τις ταινίες σας για την ερχόμενη, 43η διοργάνωσή του, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20-26 Σεπτεμβρίου 2020.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Γιάννης Σακαρίδης αποφάσισε να δώσει μια παράταση έως τις 15 Ιουνίου στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ώστε οι δημιουργοί να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να προγραμματίσουν το πρότζεκτ τους.

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχής για το διαγωνιστικό πρόγραμμα του Εθνικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ήδη ξεκίνησε. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 15 Ιουνίου 2020 στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.
Αίτηση Συμμετοχής – 43ου Εθνικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Νέο Διεθνές Σπουδαστικό Τμήμα

Η φετινή διοργάνωση εγκαινιάζει ένα νέο διαγωνιστικό πρόγραμμα: το Διεθνές Σπουδαστικό Τμήμα είναι ένα από τα καινούργια και πιο ελπιδοφόρα προγράμματα του Φεστιβάλ Δράμας. Σε αυτό θα συμμετέχουν οι σημαντικότερες κινηματογραφικές σχολές από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Φιλοδοξεί να δώσει βήμα στους πρωταγωνιστές του κινηματογραφικού μέλλοντος και να αναδείξει καλλιτεχνικές τάσεις εν τη γενέσει τους. Ταυτόχρονα το διακριτό αυτό πρόγραμμα έχει σκοπό να αναδείξει την ελληνική παραγωγή σπουδαστικών ταινιών μικρού μήκους σε διεθνές επίπεδο. Σε συνδυασμό με την επικείμενη δημιουργία Κινηματογραφικής Σχολής στη Δράμα στόχος είναι να αποτελέσει ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό δίπολο για τον κινηματογράφο.

Το Φεστιβάλ Δράμας, ο Γιάννης Σακαρίδης και οι συνεργάτες του, είναι πανέτοιμοι για την επόμενη μέρα του φεστιβάλ και ανυπομονούν να υποδεχθούν τους μικρομηκάδες στη Δράμα.

Στείλτε την ταινία σας τώρα!

Περισσότερες πληροφορίες:

Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας

Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575

Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309

Email: kinfest@dra.forthnet.gr,
www.dramafilmfestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Ξάνθης

Newsteam 0 Comments

Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στις ορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης, μετά την έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό ορεινό οδικό δίκτυο, ενώ από νωρίς το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα καταβάλλουν προσπάθειες να κρατήσουν ανοιχτούς του δρόμους για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Το Νευροκόπι Δράμας χιονισμένο, μήνα Απρίλιο

Στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, που χιονίζει έντονα από χθες το βράδυ, προκλήθηκαν πολλά και εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των περιοχών του λεκανοπεδίου καθώς κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ και τα τεχνικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών.

Οπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Καβάλα, τα εκχιονιστικά του Δήμου και της Περιφέρειας κατέβαλαν προσπάθειες, από νωρίς το πρωί, να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο που οδηγεί στο Γενικό Νοσοκομείο, στο ύψωμα του Αγίου Σίλα. Μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς απαιτείται και σε τμήματα της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας, λόγω της έντονης ολισθηρότητας που παρουσιάζουν.

Από το πρωί απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων προς το Κάτω Νευροκόπι, ενώ χρειάζονται απαραίτητα αλυσίδες μόνο τα επιβατικά αυτοκίνητα που κινούνται προς τις ορεινές περιοχές του δήμου.

Έντονη χιονόπτωση και στην Ξάνθη

Στην Ξάνθη, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η μετακίνηση των αυτοκινήτων σε όλο το μήκος του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που υπήρξε.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο εθνικό οδικό δίκτυο από την Ξάνθη ως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και στην εθνική οδό Ξάνθης- Δράμας, μετά το 10ο χιλιόμετρο μέχρι τα όρια με το νομό Δράμας.

Προσοχή χρειάζεται, επίσης, σε πολλά τμήμα της εθνικής οδού Ξάνθης-Κομοτηνής καθώς λόγω της αυξημένης ροής υδάτων παρατηρείται μεγάλη ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Πηγή: euronews.com

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Μολύνθηκε και ο νομός Δράμας. Το κρούσμα και η μεταφορά

Newsteam 0 Comments

Μέχρι χθές ο νομός Δράμας ήταν καθαρός απο κρούσματα. Αυτός άλλαξε πρίν απο λίγα λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες η πανδημία χτύπησε και τον συγκεκριμένο νομό… που μοιραία προστίθεται στη λίστα των περιοχών που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρωινός Τύπος της Δράμας, πρόκειται για μια γυναίκα 50 ετών αεροσυνοδό στο επάγγελμα που είχε γυρίσει πρόσφατα από ταξίδι στην Αίγυπτο. Μάλιστα είχε ακολουθήσει τις προβλεπόμενες οδηγίες και με την επιστροφή της βρισκόταν σε αυστηρή καραντίνα στο σπίτι της. Αρχικά, είχε προβεί στη διενέργεια ενός πρώτου τεστ, το οποίο είχε αποδειχθεί αρνητικό, ενώ σε δεύτερο τεστ  που της έγινε, αυτό βγήκε θετικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές , η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και νοσηλεύεται.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Δράμα – Μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ

Newsteam 0 Comments

Μια 50χρονη γυναίκα που είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Αίγυπτο διαγνώσθηκε με τον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ένας ακόμα νομός της χώρας καταγράφει κρούσμα κορονοϊού, με τη Δράμα να προστίθεται στη λίστα των περιοχών που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρωινός Τύπος της Δράμας, πρόκειται για μια γυναίκα 50 ετών αεροσυνοδό στο επάγγελμα που είχε γυρίσει πρόσφατα από ταξίδι στην Αίγυπτο.

Μάλιστα είχε ακολουθήσει τις προβλεπόμενες οδηγίες και με την επιστροφή της βρισκόταν σε αυστηρή καραντίνα στο σπίτι της.

Αρχικά, είχε προβεί στη διενέργεια ενός πρώτου τεστ, το οποίο είχε αποδειχθεί αρνητικό, ενώ σε δεύτερο τεστ  που της έγινε, αυτό βγήκε θετικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και νοσηλεύεται.

Πηγή: voria.gr

Διάβασε το »