Πατήστε ESC για κλείσιμο

Δραγασιά - Spoiler

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Λήξη καραντίνας σε Δραγασιά και Δαμασκηνιά

Newsteam 0 Comments

Από σήμερα τις έξι το πρωί της Δευτέρας (6/4) έληξε η καραντίνα σε Δραγασιά και Δαμασκηνιά του δήμου Βοΐου. Τις τελευταίες μέρες δεν υπήρξαν νέα κρούσματα και έτσι ο δήμαρχος αποφάσισε να λήξει την καραντίνα και πλέον να ισχύει και για τους κατοίκους της περιοχής ότι ισχύει και για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι από 6:00 προ μεσημβρίας παύει να ισχύει το καθεστώς του περιορισμού κυκλοφορίας από και προς τους οικισμούς Δραγασιά και Δαμασκηνιά.

Την τελευταία εβδομάδα κανένα κρούσμα σε όλο το Δήμο δεν βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό γεγονός που μας κάνει όλους πιο αισιόδοξους. Ταυτόχρονα δικαιώνει την συνολική στάση και προσπάθειά μας και ιδιαίτερα των κατοίκων των χωριών μας έναντι αυτής της απειλής ανταμείβοντας την υπομονή και το κουράγιο τους. Για να μην πάνε όλοι οι κόποι μας χαμένοι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ελπίζοντας το συντομότερο να βγούμε από αυτήν την μάχη νικητές με τις λιγότερες απώλειες.

Για το σύνολο των κατοίκων του Δήμου συνεχίζουν να ισχύουν οι περιορισμοί μετακίνησης όπως έχουν ανακοινωθεί.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία η μετακίνηση προς και από τους όμορους δήμους Άργους Ορεστικού, Γρεβενών και Κοζάνης εξαιρουμένων όσων έχουν βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου η άλλη ειδική άδεια και μόνο. Δηλαδή απαγορεύεται η μετακίνηση για αγορές, επισκέψεις σε συγγενείς ή οποιαδήποτε άλλο λόγο.

Εφιστούμε την προσοχή, καθώς οι παραβάτες σύμφωνα με το νόμο και μετά την αυστηροποίηση των μέτρων διώκονται από τις αρχές και επιβάλλονται υψηλότατα πρόστιμα.

Για τον πιο πάνω λόγο, ο δήμος θα συνεχίσει με τις υπηρεσίες του να εξυπηρετεί την τροφοδοσία των κατοίκων της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς ανά διήμερο στα τηλέφωνα που μέχρι σήμερα καλούσαν, ώστε να εξυπηρετηθούν και να αποφύγουν περιττές μετακινήσεις.

Πηγή: news2u.gr

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Χαροπαλεύει και ο γιός του πρώτου νεκρού στη Δραγασιά

Newsteam 0 Comments

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, η δυτική Μακεδονία βρίσκεται και πάλι στη δίνη του κορονοϊού. Ο 78 χρονος που πήγε μόνος του στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, αν και αρχικά αντιμετωπίστηκε ως καρδιολογικό περιστατικό, νοσηλεύεται διασωληνωμένος, καθώς εκδήλωσε συμπτώματα κορονοϊού. Ο 78χρονος υποβλήθηκε εγκαίρως σε αξονική, που έδειξε πνευμονία και αμέσως σήμανε συναγερμός. Είναι ο 13ος ασθενής που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κοζάνης με συμπτώματα κορονοϊού, ενώ δύο είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, ο γιος του 90χρονου από τη Δραγασιά, ο οποίος ήταν το πρώτο θύμα του κορονοϊού, μεταφέρθηκε επειγόντως την Κυριακή το βράδυ στη Θεσσαλονίκη από το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, καθώς η υγεία του επιδεινώθηκε. Η σύζυγός του, επίσης ασθενής με κορονοϊό,  μίλησε στο Οpen μέσα από την μονάδα στην οποία νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Κορονοϊός, νέες εξελίξεις: Ξεκίνησε το μέτρο. Σε καραντίνα δυο χωριά στην Κοζάνη

Newsteam 0 Comments

Απαγόρευση εισόδου κι εξόδου στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά. Οι πολίτες θα είδαν σήμερα το πρωϊ τον αποκλεισμό των χωριών με περιπολικά. Αιτία; Τα πολλά κρούσματα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα μπαίνουν μόνο φορτηγά με φαγητά και ιατρικό προσωπικό.

Ανήκουν στο Δήμο Βοΐου στη Δυτική Μακεδονία

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »