Ειδήσεις για ΔΙΑΘΕΣΗ SELF TEST - Spoiler και νέα

Self test: Από την Τετάρτη θα τα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί

Newsteam 0 Comments

Από αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου θα προμηθεύονται τα δύο self test για τις επόμενες δύο εβδομάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων. Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η προμήθεια των self test στους δικαιούχους θα γίνεται από αύριο Τετάρτη έως και το Σάββατο 22/5 (κατά τις εργάσιμες ώρες, πλην διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων) από τα φαρμακεία. Οι δικαιούχοι θα λάβουν δύο τεστ, ένα για την ερχόμενη εβδομάδα και ένα για τη μεθεπόμενη. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν αντιδράσεις για τη μείωση των τεστ από δύο σε ένα ανά εβδομάδα από τη μεριά των εκπαιδευτικών, ενώ και ειδικοί, όπως ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, έχουν τονίσει ότι η πρόταση της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας ήταν για δύο τεστ. Η Ντίνα Ρέππα, δασκάλα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης» και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ δήλωσε χθες στο kedenews.gr ότι η απόφαση του υπουργείου είναι ένας «εμπαιγμός απέναντι στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία λόγω της πανδημίας». Η κ. Ρέππα πρόσθεσε ότι: «Δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση από το υπουργείο για αυτή την απόφαση, ενώ από εδώ και πέρα κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τα κρούσματα που θα εμφανιστούν και θα μπορούσαν να εντοπιστούν έστω με το self test». Self Test Πηγή: EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Self test: Τι προβλέπεται αν βρεθεί θετικό Για τους μαθητές, το θετικό αποτέλεσμα δηλώνεται στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων, η δήλωση θετικού αποτελέσματος εκδίδεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν…

Διάβασε το »

EΟΦ: Αποκλειστικά από τα Φαρμακεία η διάθεση test Covid-19

Newsteam 0 Comments

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI) Ανακοίνωση σχετικά με τη Διάθεση test Covid-19 (rapid, self test) εξέδωσε σήμερα το πρωί ο ΕΟΦ ξεκαθαρίζοντας ότι η διάθεση των τεστ covid-19 (rapid, self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα Φαρμακεία. Επομένως, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, καθίσταται σαφές ότι απαγορεύεται η διάθεση των τεστ covid από οποιοδήποτε άλλο κανάλι διανομής ή σημείο πώλησης, εκτός των φαρμακείων. H ανακοίνωση έρχεται μετά και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα περί διάθεσης των self test από τα σούπερ μάρκετ.

Διάβασε το »

ΦΣΑ: Δεν θα γίνεται διάθεση των self test στη διάρκεια διανυκτέρευσης

Newsteam 0 Comments

Mόνο κατά τις ώρες κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων και όχι στη διάρκεια της εφημερίας – διανυκτέρευσης θα γίνεται η διάθεση των self test στους πολίτες, ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Εξάλλου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ενημερώνει, μέσω ανακοίνωσης του προς τα μέλη του, για το ωράριο των φαρμακείων το προσεχές διάστημα: «Ως γνωρίζετε και σας έχει κοινοποιηθεί με τα υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 2012/17.5.2019 1336/13.4.2020 έγγραφα του Π.Φ.Σ., δυνάμει της παρ. 1 του άρθρου 26 του Ν. 4613/2019 (ΦΕΚ Α΄ 78/24.5.2019) αντικαταστάθηκε το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν. 1963/1991, και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των φαρμακείων κατά τις κάτωθι αργίες. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι: “1. Το δεύτερο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 9 του ν.1963/1991 (Α΄138), αντικαθίσταται ως εξής: ‘Τα φαρμακεία απαγορεύεται να λειτουργούν στις κάτωθι αργίες εκάστου έτους, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων: την 25η Μαρτίου, την Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα, την 15η Αυγούστου, την 25η και την 26η Δεκεμβρίου, την 1η Ιανουαρίου, την 6η Ιανουαρίου, την Καθαρά Δευτέρα, την 1η Μαΐου, την 28η Οκτωβρίου και του Αγίου Πνεύματος, την ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της πόλης και την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης’.” Δυνάμει της ανωτέρω διατάξεως προβλέπεται σαφής, ρητή και απόλυτη απαγόρευση λειτουργίας των φαρμακείων (συμπεριλαμβανομένων των φαρμακείων που έχουν προβεί σε δήλωση λειτουργίας καθ’ υπέρβαση των ορίων του υποχρεωτικού ωραρίου σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 του Ν. 1963/1991 ως έχει αντικατασταθεί και ισχύει) σε όλες τις αναφερόμενες στην διάταξη αργίες, πλην φυσικά των φαρμακείων που έχουν οριστεί να διημερεύουν και να διανυκτερεύουν την ημέρα αυτή. Συνεπώς απαγορεύεται η λειτουργία όλων των φαρμακείων τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα, πλην των διημερευόντων και των διανυκτερευόντων….

Διάβασε το »