Ειδήσεις για ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ - Spoiler και νέα

Λιανεμπόριο: Σήμερα οι αποφάσεις της επιτροπής για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Newsteam 0 Comments

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή λοιμωξιολόγων με τις αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη να είναι στο τραπέζι Με τα καταστήματα να λειτουργούν σε όλη την χώρα θέτοντας σε εφαρμογή τις «βαλβίδες αποσυμπίεσης» από το άνοιγμα του λιανεμπορίου εξαιρέθηκαν η Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. Ο λόγος αυτής της εξαίρεσης σύμφωνα με την κυβέρνηση ήταν τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα των περιοχών προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των καταστηματαρχών, καθώς και η Αττική είναι στο «κόκκινο». Διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές Ένα άλλο ζήτημα που ενδεχομένως θα συζητήσει σήμερα η επιτροπή λοιμωξιολόγων είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές. Η πυλωτική εφαρμογή των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα με κωδικό 6 στο 13033, θα ήταν αυτό που θα έκρινε αν το μέτρο θα ισχύσει και τις καθημερινές. Ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη στο Star φάνηκε θετικός σχετικά με αυτό το μέτρο. «Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές» ανέφερε. Βεβαίως, το ενδιαφέρον των πολιτών είναι το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση αναφορικά με το Πάσχα καθώς τα πράγματα παραμένουν οριακά. Οι ειδικοί αναμένεται να πάρουν αποφάσεις πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και στην κυβέρνηση αφήνουν προς το παρόν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Διάβασε το »

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Newsteam 0 Comments

Αναθεώρησε στην χθεσινή απόφαση της η κυβέρνηση περι απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη Ελεύθερες θα είναι τελικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη μετά το αλαλούμ στις αλλαγές αποφάσεων για τις τρεις αυτές περιοχές. Ωστόσο, με κατεβασμένα τα ρολά θα παραμείνουν οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου στις τρεις περιοχές όπως είχε αρχικά αποφασισθεί μετά από έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων. Η ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία για το λιανεμπόριο Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές περιφέρειες και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Διάβασε το »

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από σήμερα για τα Σαββατοκύριακα

Newsteam 0 Comments

Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα για σκοπούς σωματικής άθλησης σε υπαίθριο χώρο «Βαλβίδες αποσυμπίεσης» εφαρμόζονται από σήμερα σε όλη την χώρα με τις διαδημοτικές μετακινήσεις να απελευθερώνονται για σκοπούς σωματικής άθλησης μόνο όμως τα Σαββατοκύριακα. Ρολά θα σηκώσουν τη Δευτέρα 5 Απριλίου και τα καταστήματα λιανικής με τη μέθοδο του click away και click in shop, πλην όμως των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη. Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν σε άλλον δήμο με όχημα αποστέλλοντας sms στο 13033 και χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6. Θα επιτρέπεται η σωματική άσκηση σε υπαίθριο χώρο σε ομάδες έως τριών ανθρώπων, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας. Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν νέες επιλογές για τους πολίτες προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό. Οι περιπτώσεις αυτές είναι: Για επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο στέλνοντας τον κωδικό 1 με SMS στο 13033. Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο στέλνοντας τον κωδικό 4 με SMS στο 13033. Για άσκηση με ποδήλατο ή με τα πόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 21:00 στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. Για άσκηση/περίπατο οπουδήποτε εντός νομού, ασχέτως τρόπου μετακίνησης, μόνο τα Σαββατοκύριακα στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. (Προϋπόθεση να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια). Για επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής οπουδήποτε εντός νομού για περιποίηση άκρων, στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. Για επίσκεψη σε κατάστημα λιανικής στέλνοντας με SMS με το ονοματεπώνυμο στο 13032. Τα καταστήματα που ανοίγουν την Δευτέρα 5/4: Τα συνοικιακά…

Διάβασε το »

Ανεβάζει ρολά το λιανεμπόριο από Δευτέρα – Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο

Newsteam 0 Comments

Στο σταδιακό άνοιγμα της αγοράς προχωρά η κυβέρνηση μετά και τις επίσημες δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά στις 19:30. Αναλυτικότερα, ανεβάζει ρολά από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο ξεκινώντας με τα μικρά καταστήματα όπου θα ακολουθηθεί η μέθοδος του click away αλλά κι αυτή του click in shop. Παράλληλα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις με το SMS 6 στο 13033 θα επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «επιτρέπεται από 5/4/2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών με χρήση ειδικού κωδικού και μέχρι 3 ώρες συνολικά. Πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) με ραντεβού». Επιπλέον «από Σάββατο 3/4 και μόνο τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού». Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στάθηκε ειδικά στο δεύτερο αυτό μέτρο και τόνισε με κάθε τρόπο πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει πίσω το μέτρο αν διαπιστωθεί κατάχρησή του από τους πολίτες, ή χρήση του μέτρου για άλλους λόγους πέραν της άσκησης. «Η ανακατανομή θα δώσει ανάσες και θα περιορίσει τις εστίες υπερμετάδοσης. Προϋπόθεση η ατομική ευθύνη» τόνισε ο υφυπουργός  σημειώνοντας ότι στόχος είναι η αποφυγή πάρτι και συναθροίσεων. Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς η Επιτροπή των Ειδικών αποφάσισε προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα για καλύτερο αποτέλεσμα «και υγειονομικό και κοινωνικό και οικονομικό».

Διάβασε το »