Ειδήσεις για ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ - Spoiler και νέα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Δήμο Ωρωπού μέχρι τις 11 Μαρτίου

Newsteam 0 Comments

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στον Δήμο Ωρωπού από σήμερα ως και τις 11 Μαρτίου, λόγω έργων. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Λόγω εκτέλεσης εργασιών, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα παρακάτω οδικά τμήματα, περιοχής Δήμου Ωρωπού, ως εξής: Τμηματική κατάληψη της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του δεξιού παράπλευρου του Η/Κ Μαρκοπούλου (χ/θ 39,370), εναλλάξ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά το χρονικό διάστημα από 22/02/2021 έως 11/03/2021, κατά τις ώρες 19.00΄ έως 07.00΄της επομένης, με εξαίρεση κάθε Σάββατο και Κυριακή. Αποκλεισμός της κάτω διάβασης του Α/Κ Μαλακάσας (χ/θ 44,130). Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της κάτω διάβασης , στο ύψος της χ/θ 46,000. Τμηματική κατάληψη της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του δεξιού παράπλευρου του Α/Κ Μαλακάσας (χ/θ 44,130), εναλλάξ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά το χρονικό διάστημα από 22/02/2021 έως 11/03/2021 ή εναλλακτικά κατά το χρονικό διάστημα από 17/03/2021 έως 23/03/2021, κατά τις ώρες 19.00΄ έως 07.00΄της επομένης, με εξαίρεση κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Διάβασε το »

Κραυγή αγωνίας απο τους αποκλεισμένους κατοίκους των Αφιδνών. Σημαντική η συμβολή των εθελοντών

Newsteam 0 Comments

Για 4η συνεχομένη ημέρα κάτοικοι στην περιοχή Δροσοπηγή Αφιδνών ζουν αποκλεισμένοι χωρίς νερό και ρεύμα, με την θερμοκρασία το βράδυ να φτάνει ακόμη και τους -7 βαθμούς Κελσίου. Δημότες όλων των ηλικιών έχουν έρθει αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα επιβιώσης. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες έστω και των υστέρων των αρμόδιων φορέων , η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Το κενό του κράτους έρχεται να καλύψει ο εθελοντισμός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η συμβολή του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής Πάρνηθας απο τις πρώτες ημέρες που ξέσπασε η κακοκαιρία ανέλαβε δράση παρέχοντας σημαντική βοήθεια στους κατοίκους που έχουν ανάγκη. Με ειδικά οχήματα προμηθεύονται αγάθα πρώτης ανάγκης (νερό, φαγητό, πετρέλαιο) και τα μοιράζουν στους εγκλωβισμένους πολίτες. Οι πράξεις αλληλεγγύης των εθελοντικών συλλόγων σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύονται σωτήριες.

Διάβασε το »

Χωρίς νερό και ρεύμα ο Δήμος Ωρωπού – SOS απο τον Δήμαρχο Ωρωπού- Απεγκλωβίστηκε έγκυος

Newsteam 0 Comments

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζήτησε να κηρυχτεί ο Δήμος Ωρωπού, ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης. Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο χωρίς νερό και ρεύμα το 70% της περιοχής. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης με τον Δήμαρχο Ωρωπού επικοινώνησε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ο κ. Πέτσας και ο Υποστράτηγος του Στρατού, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν οτι  εστάλησαν μηχανήματα του Στρατού στο Μικροχώρι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η έλλειψη ρευματοδότησης προκάλεσε διακοπή υδροδότησης για 48 ώρες στο 70% του Δήμου. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, περιέγραψε με ζοφερότητα  την κατάσταση που επικρατεί ”Η κατάσταση στο μισό Δήμο είναι τραγική. Έχουμε περιοχές που εδώ και δύο ημέρες δεν έχουν καθόλου ρεύμα. Η Ιπποκράτειος Πολιτεία δεν έχει ούτε ρεύμα ούτε νερό. Το ίδιο οι Αφίδνες, η Μαλακάσα και το Πολυδένδρι και μέρος του Καπανδριτίου. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα μας είναι οι γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας. Από εκεί υδρεύεται το 70% του Δήμου Ωρωπού. Από την Δευτέρα οι γεωτρήσεις δεν έχουν ρεύμα. Από την Δευτέρα το μεσημέρι το 70% του Δήμου Ωρωπού δεν έχει ούτε νερό”, ενώ τόνισε πως παρά τις προσπάθειες που έγιναν τόσο απο τον Δήμο όσο και απο τους εργαζομένους στον ΔΕΔΔΗΕ το πρόβλημα παραμένει. ”Έχουμε κάνει διάνοιξη τη Δευτέρα το μεσημέρι για να δώσουμε πρόσβαση στο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ να πάει στις γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας. Δεν αποκαταστάθηκε. Το βράδυ της Δευτέρας ανοίξαμε από άλλο σημείο, από τη Μαλακάσα για να ξαναπάμε στη Μαυροσουβάλα, δε μπόρεσε να γίνει και εκεί τίποτα. Ανοίξαμε χθες το μεσημέρι για άλλη μία φορά, με ένα μέτρο χιόνι μέσα στο δάσος για να ξαναπάει ο ΔΕΔΔΗΕ και δεν αποκαταστάθηκε η βλάβη. Χθες το βράδυ φύγανε… Σήμερα δεν είναι κανείς εκεί να…

Διάβασε το »