Ειδήσεις για ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ - Spoiler και νέα

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε δημόσια κτήρια στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας

Newsteam 0 Comments

Aπό νωρίς το πρωί, Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους σε δημόσια κτήρια στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της πόλης της Λάρισας, τις οποίες έπληξε ο χθεσινός ισχυρός σεισμός.  Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτηρίων. Οπτικό έλεγχο στο Γηροκομείο της Λάρισας και στο κεντρικό κτήριο των κοιτώνων του σπουδαστών της Αβερωφείου πραγματοποίησαν μηχανικοί του δήμου Λαρισαίων. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στη διεύθυνση του Γηροκομείου για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας και τη διαμονή των τροφίμων στο κτήριο. Στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο πτώση σοβάδων. Κατόπιν οδηγιών προς τη Διεύθυνση της σχολής, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν τη διαμονή τους στο ισόγειο του κτηρίου. Τέλος, κλιμάκια μηχανικών του δήμου μαζί με μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο φορέων, αύριο θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε δημόσια κτήρια. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι μετασεισμικές δονήσεις, ενώ πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να διανυκτερεύσουν σε σκηνές που στήθηκαν στις πληγείσες περιοχές, αλλά έγινε και μεταφορά κατοίκων σε ξενοδοχεία των Τρικάλων και της Λάρισας.

Διάβασε το »

Επικοινωνία Ντι Μάιο με Δένδια για τον σεισμό των 6 Ρίχτερ

Newsteam 0 Comments

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα Επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια είχε ο Λουίτζι Ντι Μάιο, λίγη ώρα μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην περιοχή της Ελασσόνας, ο οποίος έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών «ο ΥΠΕΞ της Ιταλίας @luigidimaio επικοινώνησε μαζί μου για να εκφράσει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, για τον σεισμό που σημειώθηκε στη Θεσσαλία». Ο ΥΠΕΞ της Ιταλίας @luigidimaio επικοινώνησε μαζί μου για να εκφράσει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, για τον σεισμό που σημειώθηκε στη Θεσσαλία – #Italy FM @luigidimaio contacted me to convey solidarity following the earthquake that hit central Greece. — Nikos Dendias (@NikosDendias) March 3, 2021

Διάβασε το »

Σε επιφυλακή πυροσβεστική και αστυνομία στην Κεντρική χώρα μας μετά τον ισχυρό σεισμό 5.9 βαθμών

Newsteam 0 Comments

Σεισμός κοντά στην Ελασσόνα – Σε επιφυλακή πυροσβεστική και αστυνομία στην Κεντρική Ελλάδα Του Γιώργου Σόμπολου  Περιπολίες σε απομακρυσμένες περιοχές πραγματοποιούν πυροσβέστες και αστυνομικοί στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνα και των όμορων νόμων για την διαπίστωση τυχόν προβλημάτων από τον ισχυρό σεισμό των 5.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός ταρακούνησε για τα καλά κεντρική και βόρεια Ελλάδα καθώς είχε μικρό εστιακό βάθος. Έως τώρα, κανένα από τα τηλεφωνικά κέντρα πυροσβεστικής και αστυνομίας δεν έχει δεχθεί κλήση για παροχή βοήθειας ή για καταστροφές. Ωστόσο επειδή ήταν πολύ ισχυρός σεισμός, συνεργεία των δύο υπηρεσιών βρίσκονται επί ποδός, πραγματοποιώντας ελέγχους, κυρίως σε απομακρυσμένα χωριά.

Διάβασε το »