ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ - Τα τελευταία νεά & ειδήσεις

Α. Πελώνη: Ο εμβολιασμός της ΕΜΑΚ ήταν το πρώτο βήμα

Newsteam 0 Comments

“Η ΕΜΑΚ ένα πρώτο βήμα και όλα αξιολογούνται και εξετάζονται”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ερωτηθείσα  εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και σε άλλες ομάδες εργαζόμενων στο δημόσιο. Με αυτά της τα λεγόμενα, άφησε να εννοηθεί ουσιαστικά ότι είναι πολύ πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλους κρίσιμους τομείς του Δημοσίου.  Αναφερόμενη στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όπως αυτός καθιερώθηκε στην ΕΜΑΚ, δήλωσε πως αυτός έγινε καθώς η ΕΜΑΚ είναι μία υπηρεσία από την οποία δεν μπορεί να λείψει κανένας από καμία βάρδια για λόγους αντιληπτούς από όλους, καθώς και ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών θα ανοίξει το Σεπτέμβριο και όχι ενώ η χώρα βρίσκεται σε φάση μάχης. Φαίνεται συνεπώς ότι η κυβέρνηση ξεκινώντας από τα σώματα ασφαλείας και κρίσιμες για την ασφάλεια του κράτους δομές θα προχωρήσει σταδιακά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό και άλλων ομάδων εργαζομένων στο δημόσιο, με τους υγειονομικούς να καλούνται στο τέλος να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη δημόσια υγεία.

Διάβασε το »

Πελώνη – Εμβολιασμοί: Η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς θα συζητηθεί το φθινόπωρο

Newsteam 0 Comments

Η κυβερνητική Εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πυροσβεστών που υπηρετούν στις δυνάμεις της ΕΜΑΚ αλλά και για τους υγειονομικούς Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ», ξεκαθάρισε πως θα γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι τα Σαββατοκύριακα για την τήρηση των μέτρων αλλά και του ωραρίου απαγόρευσης. Ειδικότερα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «εντείνουμε τους ελέγχους και θα τους εντείνουμε το Σαββατοκύριακο. Θα γίνουν έλεγχοι και στους χώρους της εστίασης ή όπου κρίνεται ότι μπορεί να μην τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις ή τα ωράρια, αλλά και σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, διότι παρατηρείται μια χαλάρωση από τους πολίτες ως προς αυτό το μέτρο», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «μεγαλύτερη ελευθερία σημαίνει και μεγαλύτερη υπευθυνότητα». Σημείωσε δε ότι  για να μπορέσουμε να πάμε σε ακόμα μεγαλύτερες ελευθερίες, πρέπει να πάμε σταδιακά, συντεταγμένα και με προσοχή. Σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η κ. Πελώνη επισήμανε ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα κρούσματα, αλλά τον επταήμερο μέσο όρο διότι η θετικότητα μειώνεται και υπάρχει μια εικόνα αποκλιμάκωσης τόσο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία όσο και στις διασωληνώσεις. «Αυτή η εικόνα, ωστόσο, δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε. Όλοι κουραστήκαμε πάρα πολύ το χειμώνα από τα περιοριστικά μέτρα, εκεί είναι η παγίδα». Ερωτηθείσα αν τα τοπικά lockdowns αποτελεί όπλο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων εξάρσεων του ιού, είπε ότι «απεύχομαι να υπάρξουν επιδημιολογικές εξάρσεις, ωστόσο αν υπάρξουν θα δούμε με τι μέτρα θα αντιμετωπιστούν» τονίζοντας ότι ειδικά για τους τουριστικούς προορισμούς, το όπλο είναι το εμβόλιο. «Όσοι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ δεν εμβολιαστούν θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες» Σε ό,τι αφορά στην απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι ελήφθη για υπηρεσιακούς…

Διάβασε το »

Κορονοϊός – Αίρονται τα sms – εντείνεται ο εμβολιασμός

Newsteam 0 Comments

Ιδιαίτερα κρίσιμη για τα επόμενα βήματα της επιστροφής στην κανονικότητα θεωρείται η τρέχουσα εβδομάδα, αφού αναμένονται αποφάσεις για περαιτέρω χαλάρωση της μέτρων της πανδημίας, πλην όσων έχουν ανακοινωθεί. Νέα μέτρα με στόχο την παραπέρα επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια της Αριστοτελίας Πελώνη. Στόχος της κυβέρνησης είναι τον Ιούνιο να γίνουν 4 εκατ. εμβολιασμοί. Στο πλαίσιο αυτό, από το τέλος Μαΐου οι ιδιωτικοί φορείς θα μπορούν επίσης να προβαίνουν σε εμβολιασμούς (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, πολυϊατρεία) και μάλιστα από τη Δευτέρα έχει ανοίξει και σχετική φόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Όπως έχει τονιστεί επανειλημμένα, το εμβολιαστικό πρόγραμμα που ανεβάζει ταχύτητα, αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που «εγκαταστάθηκαν» από νωρίς στη χώρα επιτρέπουν στους ειδικούς να ανάψουν το πράσινο φως για ακόμα περισσότερες «ανάσες» ελευθερίας στο κοντινό μέλλον. Σε ό,τι αφορά την άρση περιορισμών έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Η ημερομηνία για την άρση των περιορισμών στις υπερτοπικές μετακινήσεις θα είναι η 14η Μαΐου, ενώ και τα SMS τόσο για το 13033 όσο και για το 13032 μετά τις 14 Μαΐου θα πάψουν να μας συνοδεύουν. Παράλληλα, πάμε για παράταση στο ωράριο κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο – πιθανώς 1 ώρα αργότερα. Κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη θα ανακοινωθούν και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.

Διάβασε το »

Πελώνη: Η κυβέρνηση λέει όχι στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

Newsteam 0 Comments

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν νέες ανακοινώσεις το απόγευμα κατά την ενημέρωση της επιτροπής. Όπως είπε η κ. Πελώνη μιλώντας στο ΣΚΑΪ για τις μετακινήσεις το Πάσχα, «θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας.» Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Παράλληλα, είπε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι.» Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρχουν έλεγχοι για τις μετακινήσεις. Η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι. «Μέσα Μάϊου το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτόκολλα»  Όσον αφορά το άνοιγμα των άλλων δραστηριοτήτων, η κ. Πελώνη επεσήμανε πως στόχος είναι με ασφάλεια να ανοίγουν οι δραστηριότητες, ενώ είπε ότι περί τα μέσα Μαΐου προσανατολίζεται το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτοκόλλα. Συγκεκριμένα, ως ορίζοντα έθεσε την 14η Μαΐου. Σχετικά με το θέμα που προέκυψε τελευταία για το αν τις αποφάσεις τις παίρνει η επιτροπή ή η κυβέρνηση απάντησε ότι «η επιτροπή αξιολογεί τα δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις. Χαρακτήρισε, δε, «συνωμοσιολογία που προσβάλλει τους επιστήμονες» τα σχόλια από την αξιωματική αντιπολίτευση. Για το άνοιγμα της εστίασης είπε ότι η κυβέρνηση ήδη είναι σε συζητήσεις και προσανατολίζεται στο άνοιγμά της μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Σημαντικό εργαλείο είναι τα self test, υπογράμμισε. Επίσης, 10 Μαΐου θα ανοίξουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Για…

Διάβασε το »

Πελώνη: Επαναλειτουργία Γυμνασίων, Λυκείων τέλη Μαρτίου – Εστίαση αρχές Απριλίου

Newsteam 0 Comments

Η κυβερνητική Εκπρόσωπος παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για το σταδιακό «άνοιγμα» των δραστηριοτήτων της χώρας Η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών παρουσίασε το πλάνο της κυβέρνησης για το σταδιακό «άνοιγμα» της χώρας. Στόχος -σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις των ειδικών αλλά και την επιδημιολογική εικόνα της χώρα- είναι η επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων από τα τέλη Μαρτίου ενώ η εστίαση αναμένεται να «σηκώσει ρολά» από τις αρχές Απριλίου. Ωστόσο, η κ. Πελώνη διευκρίνισε πως το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει πρώτα με τους εξωτερικούς χώρους. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε ένα πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 22 Μαρτίου αλλά και την επαναλειτουργία της οικονομίας της χώρας. Σύμφωνα με την κ. Πελώνη σε επόμενο στάδιο, και πάντα βάση των εισηγήσεων των ειδικών, θα γίνει η επανεκίννηση του τουρισμό, ήτοι της ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας.

Διάβασε το »