ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - Τα τελευταία νεά & ειδήσεις

Covid19: Αίρεται η αποφασή του Υπ. Υγείας για το Θριάσιο Νοσοκομείο, ξεκινά η επαναλειτουργία του ως Γενικό Νοσοκομείο

Newsteam 0 Comments

Έπιασαν τόπο οι πιέσεις του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων Δυτικής Αττικής προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τις επόμενες ημέρες το Θριάσιο Νοσοκομείο θα επαναλειτουργεί ως Γενικό Νοσοκομείο και όχι  ως Νοσοκομείο αποκλειστικά για covid-19. Έπειτα από παρεμβάσεις και κοινή επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου και των Δημάρχων Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρ. Στάθη και Μεγάρων Γρ. Σταμούλη, και συνάντηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανταποκρίθηκε στις αγωνίες και τις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Αττικής και αίρει την προηγούμενη απόφασή της, σύμφωνα με την οποία το Θριάσιο δεχόταν μόνο περιστατικά covid-19. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία του Θριασίου Νοσοκομείου Ελευσίνας, ώστε να εξυπηρετεί έκτακτα περιστατικά, να παρέχει όλες τις υπηρεσίες υγείας που παρείχε και προ πανδημίας και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας της ευρύτερης περιοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε οτι: «Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται μετά από σειρά ενεργειών που κάναμε και απέδωσαν, με τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, τους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής και συνάντηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη. Οι κοινές παρεμβάσεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης αποδίδουν για το καλό των πολιτών της Δυτ. Αττικής. Είμαστε παρόντες ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και να βελτιωθεί καθοριστικά η ποιότητα ζωής στον τόπο μας».

Διάβασε το »

Δήμος Ελευσίνας: Δωρεάν rapid tests

Newsteam 0 Comments

Δωρεάν rapid tests θα πραγματοποιηθούν από́ την Περιφέρεια Αττικής το Σάββατο 6 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78, στην Ελευσίνα. Η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, διενεργεί́ στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής δωρεάν rapid τεστ κορωνοϊού σε όσους κατοίκους της Δυτικής Αττικής επιθυμούν να εξεταστούν. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος καλώντας όλους τους πολίτες της Δυτικής Αττικής να κάνουν το τεστ, ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανίχνευση του κορωνοϊού, ανέφερε ότι: «Με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και ευαισθησία απέναντι στην κρίσιμη φάση της πανδημίας που διανύουμε, συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα, μεριμνούμε για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σε αυτή τη μάχη πρέπει να βγούμε νικητές».

Διάβασε το »

Μήδεια: Στα λευκά η Δυτική Αττική, δύσκολες οι επόμενες ώρες – σε επιφυλακή Δήμοι και Περιφέρειες

Newsteam 0 Comments

Ιδιαίτερα αισθητή έκανε την παρουσία της η κακοκαιρία Μήδεια, στους Δήμους της Δυτικής Αττικής καθώς από νωρίς το πρωί οι πυκνές χιονοπτώσεις, έντυσαν τις πόλεις στα λευκά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα απο το πέρασμα της ”Μήδεια” ωστόσο σε ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία των Δήμων εν αναμονή του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας. Αργύρης Οικονόμου: «Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας είναι σε επιφυλακή» Στην Ελευσίνα το χιόνι το έστρωσε για τα καλά, ενώ ο Δήμαρχος της πόλης Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε στο «kedenews» ”Απο τα ξημερώματα η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας είναι σε επιφυλακή. Μαζί με τους Αντιδημάρχους, είμαστε εδώ για να συντονίσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τις ανάγκες στον δρόμο. Το πρόγραμμα ”Βοήθεια στο Σπίτι” είναι σε ισχύ για όποιον  το χρειάζεται, παράλληλα υπάρχει διαθέσιμο αντιπαγετικό αλάτι για τα σπίτια και θερμαινόμενοι χώροι για τις ευπαθείς ομάδες. Όσοι συμπολίτες μας χρειαστούν βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλεφωνα 210-5537100,252 (Ελευσίνα), 2132140410 (Μαγούλα), όλο το 24ωρο. Επίσης παρότι δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο και την πόλη, θέλω να ζητήσω απο όλους τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, τις οποίες θα πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου ανάλογα με την ένταση των καιρικών φαινομένων” Αγώνας της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί  Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, με  το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις Δημοτικές Κοινότητες Φυλής, Βιλλίων και Ερυθρών. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δίνουν αγώνα  προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ανοιχτοί.  Λευτέρης Κοσμόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής ”Είμαστε σε πλήρη κινητοποίηση και επιφυλακή. Με προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία των συμπολιτών μας, παρεμβαίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ενώ αρμοδιότητά μας…

Διάβασε το »