Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Συνέντευξη από την Αντιπεριφερειάρχη Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη

Newsteam 0 Comments

Στα πλαίσια της νέας δραστηριότητας του salaminionvima.gr πραγματοποιήθηκε  συνέντευξη στην Αντιπεριφερειάρχη κα. ΒΑΣΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΠΟΓΡΗ.

Σε μια Συνέντευξη – συζήτηση ειπώθηκαν σημαντικές ειδήσεις για την Σαλαμίνα τον Πόρο την Ύδρα την Αίγινα και τα Μέθανα ειδήσεις.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ 

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στ. Αρναουτάκης: Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού

Newsteam 0 Comments

Την στήριξη του επανέλαβε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στους εκπροσώπους των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού και των επισιτιστικών επαγγελμάτων.

Ειδικότερα ψήφισμα με τα αιτήματα τους, παρέδωσαν σήμερα στη Περιφέρεια και στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς και ο Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, με την στήριξη της ομοσπονδίας επισιτισμού-τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης σε δηλώσεις του επεσήμανε την στήριξη του στη δίκαιη, όπως είπε διαμαρτυρία των εργαζομένων επισημαίνοντας, ότι, για την Κρήτη ο τουρισμός είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης, καθώς το 50% του ΑΕΠ του νησιού προέρχεται από τον τουρισμό. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς, είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι σήμερα χωρίς δουλειά, να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Όλα τα αιτήματα που έχουν τεθεί σήμερα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, εμείς τα έχουμε θέσει στους συναρμόδιους Υπουργούς, και είναι σημαντικό ότι τις προτάσεις αυτές, για την στήριξη των εργαζομένων, τις ακούν θετικά.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε, ότι, σήμερα αναμένουμε τις αποφάσεις-ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την στήριξη του τουρισμού και των εργαζομένων στον κλάδο, επισημαίνοντας, ότι, θα πρέπει να στηριχθούν όλα τα επαγγέλματα που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Τα σωματεία των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Ελευθερίας στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για αποζημίωση παραγωγών Τυμπακίου

Newsteam 0 Comments

Αίτημα για την αποζημίωση των παραγωγών Τυμπακίου για τις ζημιές που υπέστησαν από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τον Νοέμβριο του 2019, κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης κατόπιν συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλη Ορφανουδάκη.

Το αίτημα για αποζημίωση αφορά συνολικά 30 παραγωγούς και 91 στρέμματα θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές από τις καιρικές συνθήκες.

Στην επιστολή τονίζεται η αναγκαιότητα καταβολής αποζημίωσης ειδικά στη σημερινή συγκυρία, καθώς η πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη προκαλεί ένα επιπλέον πλήγμα στους παραγωγούς Τυμπακίου και απειλεί την ίδια την οικονομική και παραγωγική τους βιωσιμότητα.

Σημειώνεται ακόμη, ότι, η άμεση καταβολή αποζημίωσης θα διασώσει σε ένα βαθμό την παραγωγή εντός της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου, αλλά κυρίως θα διασφαλίσει τη δυνατότητα των παραγωγών να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητά τους, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο όπου απειλείται βάσιμα η επισιτιστική επάρκεια της χώρας μας.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συντήρηση του οδικού δικτύου ύψους 2,7 εκατ. ευρώ στη βόρεια Χίο

Newsteam 0 Comments

Συντήρηση του οδικού δικτύου ύψους 2,7 εκατ. ευρώ στη βόρεια Χίο

Ένα σημαντικό έργο για το οδικό δίκτυο της Βόρειας Χίου δημοπρατήθηκε μέσω της προβλεπόμενης ηλεκτρονικής διαδικασίας την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020.

Πρόκειται για το έργο Συντήρηση επαρχιακής οδού Καμπιά – Λεπτόποδα προϋπολογισμού 2.700.000 €. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, τεχνικών έργων και σήμανσης σε συνολικό μήκος 12,5 χιλιομέτρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά:

Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνουμε την ασφαλτόστρωση του συνόλου του επαρχιακού οδικού δικτύου που είναι στην ευθύνη μας.

Με την ολοκλήρωσή του δεν θα υπάρχουν πλέον χωματόδρομοι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στόχος μας είναι η ριζική βελτίωση της προσβασιμότητας και η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας.

Πηγή: politischios.gr

Διάβασε το »

Ενίσχυση των δρομολογίων των πλοίων προς Αίγινα και Σαλαμίνα ζητά η αντιπεριφερειάρχης Νήσων

Newsteam 0 Comments

Την ενίσχυση των δρομολογίων των πλοίων προς Αίγινα και Σαλαμίνα ζήτησε με επιστολή της η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπουλου- Μπόγρη, από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχη, η επιστολή συντάχθηκε αφού προηγήθηκαν συνεχή αιτήματα των κατοίκων, αλλά και των φορέων των νησιών για τη διατήρηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική Αττική, στο πλαίσιο του δυνατού και με δεδομένη την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ορισθεί για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αυτό που ζητήθηκε, συγκεκριμένα, είναι να υπάρξει απογευματινό δρομολόγιο από Πειραιά προς Αίγινα ώστε να επιστρέφουν στο νησί τα απορριμματοφόρα, φορτηγά για ανεφοδιασμό ειδών πρώτης ανάγκης και ασθενείς που πρέπει να επισκέπτονται τακτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Αντιστοίχως, ζητήθηκε η αύξηση των δρομολογίων από και προς τη Σαλαμίνα πρωί και απόγευμα, καθώς είναι οι ώρες αιχμής για την μετακίνηση των εργαζομένων.

Διάβασε το »

Ράμπες και παλιές κατοικίες πάνω σε ρέματα – Ζημιές 10 εκ. ευρώ αφήνει η κακοκαιρία

Newsteam 0 Comments

Με μια πρώτη εκτίμηση και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά δελτία η τελευταία κακοκαιρία αφήνει πίσω της στη Μαγνησία ζημιές 10 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη καλεί όλους τους εργολάβους που υλοποιούν μέσω διαγωνισμών έργα στο Πήλιο να προχωρήσουν άμεσα στις αποκαταστάσεις.

Εάν είναι δυνατόν, τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν με το που θα πέσει η τελευταία σταγόνα βροχής. Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για μια ημέρα καθυστέρησης. Η ανθρώπινη παρέμβαση είναι καθοριστική για την εκδίκηση της φύσης.

Παράνομες κατασκευές υπάρχουν πολλές επάνω σε ρέματα, σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν. Είτε είναι ράμπες, είτε παλιές κατοικίες. Το νερό θυμάται τον δρόμο του και παρασύρει τα πάντα στον διάβα του.

Αυτά όλα θα γκρεμιστούν και οι κάτοικοι πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να συνεχίζουν τις αυθαιρεσίες, δήλωσε και επεσήμανε πως τα καθαρισμένα ρέματα από την Περιφέρεια σε Σκιάθο και Σκόπελο έσωσαν τα νησιά.

Η ανατολική Μαγνησία και οι Σποράδες βρέθηκαν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλά.

Στο Ανατολικό Πήλιο τα προβλήματα παρουσιάστηκαν εκεί που δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα στο οδικό δίκτυο, δηλαδή στην Μαυρούτσα, στο δρόμο προς το Χορευτό και το Πουρί. Επίσης, πρόβλημα εντοπίζεται από το Λαύκο εως τον Πλατανιά, στη Μηλίνα όπου διεκόπη η κυκλοφορία, σε οικισμό στο Προμύρι και στο Δέλτα Προμυρίου.

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας απομάκρυναν τις φερτές ύλες και μετέφεραν τα υλικά για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του οδικού δικτύου. Χθες σημειώθηκε νέα καθίζηση στον Κισσό και έσπευσε μηχάνημα για να κάνει επιχωμάτωση, ώστε να εκτελεστεί το δρομολόγιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Στα νησιά είχαν πραγματοποιηθεί έργα καθαρισμού ρεμάτων 500.000 ευρώ και στη Σκόπελο 200.000 ευρώ, ειδάλλως τα προβλήματα θα ήταν μεγαλύτερα.

Να σημειωθεί ότι σε όλη τη Μαγνησία επιχειρούν συνολικά 14 μηχανήματα και πιο συγκεκριμένα οκτώ στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και από δύο σε Ν. Πήλιο, Σκιάθο και Σκόπελο.

Ο δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου κατέθεσε αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε σε πρώτη φάση να διατεθούν 600.000. Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο με κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, και έχουν καταστρέψει αγροτικούς δρόμους.

Προβλήματα, από κατολισθήσεις, σημειώθηκαν στο Πουρί, όπου υπάρχουν ζημιές ακόμη και σπίτια, ενώ οι κάτοικοι τριών κατοικιών είναι αποκλεισμένοι από τα πλημμυρισμένα ρέματα.
Στο Νότιο Πήλιο δύο σπίτια είναι αποκομμένα λόγω υπερχείλισης χειμάρρου στην Πάλτση και ένα αυτοκίνητο βρέθηκε στον χείμαρρο – ρέμα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει καμία ανθρώπινη ζωή.

Το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί ολοσχερώς, το οδικό και επαρχιακό δίκτυο σε όλο το εύρος του δήμου έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Η ΛΑΣ Ν.Πηλίου αναφέρει πως η βροχόπτωση των δύο τελευταίων ημερών επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι δεν μας φταίει ο κακός ο καιρός, αλλά η χρόνια εγκατάλειψη και της περιοχής σε σχέση με τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Η παράταξη ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές που επλήγησαν όπως Αργαλαστή – Μηλίνα – Προμύρι – Κατηγιώργης – Πλατανιάς – Τρίκερι.
Να αποκατασταθεί η αγροτική οδοποιία στο Ν. Πήλιο, άμεσα, με κρατική χρηματοδότηση.

Πηγή: e-thessalia.gr

Διάβασε το »

Ζημιές στη Σκόπελο σε δρόμους, ύδρευση και αποχέτευση

Newsteam 0 Comments

Για πάνω από 48 ώρες βρέχει στο νησί της Σκοπέλου, με αποτέλεσμα να γίνουν μεγάλες ζημιές στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ένα μεγάλο μέρος στο νησί είναι χωρίς νερό, σε μια περίοδο που ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού και ο δήμος θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει τις βλάβες σήμερα, ενώ αρκετές είναι οι περιοχές που πλημμύρισαν, όπως και στις μεγάλες ζημιές του 2015, ελλείψει έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, επειδή ο κόσμος βρίσκεται στα σπίτια του, νερό και ρεύμα (σημειώθηκε μια βλάβη το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά αποκαταστάθηκε) είναι απαραίτητα αγαθά για τον καθένα.

Ο κ. Περίσσης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και είπε ότι για να θωρακιστεί το νησί από τις μεγάλες πλημμύρες του 2015 δεν έγιναν μελέτες, ενώ όσες μελέτες έγιναν δεν χρηματοδοτήθηκαν, όπως στην περίπτωση του Αγνώντα.

Μετά και τις νέες ζημιές η Δημοτική Αρχή θα ξεκινήσει μια μεγάλη μελέτη που θα αφορά τη Σκόπελο και τον Πάνορμο, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μια μελέτη για την περιοχή της παραλίας Λιμνονάρι, δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο ίδιος τόνισε ότι η συνεχόμενη βροχή δημιούργησε μεγάλα και σημαντικά προβλήματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια όλων, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και τους βουλευτές Μαγνησίας που βοήθησαν πολύ και τους ευχαριστεί, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι η Πολιτεία θα είναι αρωγός στο έργο του Δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Περίσση, χθες από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια διέθεσε μηχάνημα για τη διάνοιξη του επαρχιακού δρόμου, ήδη οι δημοτικές κοινότητες ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη χαλαζόπτωση του Οκτωβρίου 2019, αλλά πλέον κηρύχθηκε όλο το νησί.

Πηγή: magnesianews.gr

Διάβασε το »

Η Περιφέρεια στηρίζει το Κέντρο Ελπίδα και τις Κοινωνικές Δομές

Newsteam 0 Comments

Αυτές τις δύσκολες ώρες, η Περιφερειακή Αρχή εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού και αυτό αποδεικνύεται με τα έργα και τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη, της Οικονομικής Επιτροπής και συνολικά της Περιφερειακής Αρχής.

Μαζί με τα στελέχη των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που εξακολουθούν να εργάζονται με αμείωτους ρυθμούς και ακόμα εντονότερα εκπονούνται σχέδια, μελέτες, διαγωνισμοί, λαμβάνονται αποφάσεις και πραγματοποιούνται δράσεις που στηρίζουν την κοινωνία που δοκιμάζεται, την δημόσια υγεία, τα μέτρα προφύλαξης κατά του Covid-19 και τις κοινωνικές δομές.

Στο πλαίσιο αυτό και με αυτούς τους στόχους, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε πως βασικό μέλημα και στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η στήριξη, με κάθε τρόπο των κοινωνικών δομών, προκειμένου αυτές να συνεχίσουν να επιτελούν το πολύτιμο κοινωνικό τους έργο.

Στην κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια παρατείνει τη χρηματοδότηση του Κέντρου Ελπίδα, που φιλοξενεί και φροντίζει παιδιά με νοητική υστέρηση και σύνδρομο down στην Ρόδο. Διπλασιάζει την χρηματοδότηση και τους πόρους για την κάλυψη των αναγκών, στο ύψος του 1,15 εκατ. €, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Διασφαλίζει την πλήρη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία Ελπίδα.

Αναγνωρίζοντας το ανεκτίμητο κοινωνικό έργο που επιτελεί το Κέντρο Ελπίδα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση παράτασης της χρηματοδότησης της λειτουργίας του μέχρι και τις 30/10/2023, με το ποσό των 1.152.000 € συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς των παιδιών που φιλοξενεί, απαλλάσσοντας τους υπευθύνους αλλά και τις οικογένειές τους από το άγχος της βιωσιμότητας της δομής.

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρης

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης επισκέφτηκε το Κέντρο Ελπίδα που βρίσκεται πλησίον της Νέας Μαρίνας Ρόδου, παραπλεύρως του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, που φιλοξενεί σήμερα 21 παιδιά με νοητική υστέρηση, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ωφελούμενούς του. Την μεταφορά των παιδιών από και προς το Κέντρο, με δικό του μεταφορικό μέσο. Την διαμονή και διατροφή (τις εργάσιμες ημέρες, από τις 7:00πμ έως τις 3:00 μμ). Πρόγραμμα πράξεων ειδικής αγωγής, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ΑμεΑ (φυσικοθεραπείες και άλλα). Παροχή ατομικής ή και ομαδικής άσκησης. Εκπαίδευση των παιδιών στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής. Δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες κοινωνικοποίησής τους και συμμετοχή τους σε προγράμματα ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Ειδικότερα στον τομέα της άθλησης, τα παιδιά και οι ωφελούμενοι του Κέντρου, αλλά και η διοίκηση, είναι πολύ περήφανη διότι σε όλους τους Special αθλητικούς αγώνες διακρίνονται έχοντας αποσπάσει πολλά χρυσά μετάλλια πανελληνίως και διεθνώς και έχουν ανεβεί στο βάθρο κατ’ επανάληψη.

Τον κ. Φλεβάρη υποδέχτηκε θερμά στο Κέντρο Ελπίδα η Πρόεδρος και ψυχή του Κέντρου κυρία Σταυρούλα Καπούλα που εμπνεύστηκε και ίδρυσε την φωλιά αυτή για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, δεκαετίες πριν, όταν επέστρεψε από την Γερμανία όπου εργαζόταν, έχοντας αυξημένη ευαισθησία ως μητέρα η ίδια, παιδιού με σύνδρομο down.

Η Πρόεδρος του Κέντρου ιδιαίτερα συγκινημένη, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της. Πέραν τούτου θα εκδοθεί ευχαριστήριο και δελτίο τύπου και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, τα παιδιά του Κέντρου θα επισκεφτούν τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για το δικό τους ευχαριστώ.

Ο κ. Φλεβάρης που επί σειρά ετών, πριν ακόμα εκλεγεί στην Περιφέρεια, στηρίζει τις δράσεις του Κέντρου Ελπίδα, ενημερώθηκε για τα παιδιά του Κέντρου που αυτό το διάστημα βρίσκονται στο σπίτι τους, λόγω των μέτρων, αλλά και για την εσωτερική λειτουργία της δομής. Η κυρία Καπούλα ανέφερε χαρακτηριστικά πως όλα τα παιδιά ανυπομονούν να τελειώσει η πρωτόγνωρη μάστιγα του κορονοϊού και να επιστρέψουν στο Κέντρο γιατί πραγματικά εκεί είναι η φωλιά τους.

Πηγή: dimokratiki.gr

Διάβασε το »

Τηλεδιάσκεψη για τις αρνητικές συνέπειες των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης του κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Χθες Κυριακή 29/3/2020, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχη  Χανίων, Νίκο Καλογερή,  Δήμαρχο Κισσάμου, Γεώργιο Μυλωνάκη και εκπροσώπους όλων των Ομάδων Παραγωγών του Δήμου  (Πλατάνου, Ελαφονησίου και Γραμβούσας).

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τέθηκαν από πλευράς παραγωγών τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα οποία ήρθαν να προστεθούν στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση του Πρωτογενή Τομέα.

Κυρίως, οι παραγωγοί των κηπευτικών θερμοκηπιακών καλλιεργειών, τόσο της περιοχής μας, όσο και ολόκληρης της Κρήτης, καθώς και οι παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών σταμναγκαθιού, βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς όντας εν εξελίξει η καλλιεργητική περίοδος και σε κορύφωση η μαζική παραγωγή, ήρθαν αντιμέτωποι με την κατακόρυφη μείωση της ζήτησης, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και τουριστικών καταλυμάτων, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών και κυρίως το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων, όπου μέσω αυτών διοχετεύεται στις αγορές του εξωτερικού, ένα μεγάλο ποσοστό της ετήσιας παραγωγής.

Αποτέλεσμα, είναι η τεράστια δυσκολία προώθησης των προϊόντων τους, στην καλύτερη περίπτωση σε τιμές που αγγίζουν το 35% της αξίας του κόστους παραγωγής και στην χειρότερη την ολική απόσυρση – καταστροφή αυτών.

Σε συνέχεια λοιπόν της καταστροφικής χρονιάς, όπου οι παραγωγοί βίωσαν τις καταστροφές στις υποδομές και την παραγωγή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζοπτώσεις, υδροστρόβιλοι κ.α.), χωρίς μάλιστα να έχουν αποζημιωθεί μέχρι σήμερα, παρά τις δεσμεύσεις του ΥΠΑΑΤ, ήρθε η πανδημία του COVID-19, να ισοπεδώσει ότι απέμενε από αυτήν την χρονιά. Ένα καταστροφικό ντόμινο για τους παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών σε όλη την Κρήτη, που τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση, και ζητούν ενίσχυση υπό μορφή αποζημίωσης αλλά και άλλα μέτρα στήριξης, όχι για να αποκαταστήσουν το εισόδημα που έχασαν, αλλά για να τους δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουν να παράγουν.

Ο κ. Καλογερής, δεσμεύτηκε στον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους των ομάδων παραγωγών, ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους και θα προβεί, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Μανώλη Χνάρη, σε άμεσες ενέργειες προς τον Υπουργό ΑΑΤ κ. Βορίδη, ενώ θα ενημερώσει και όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κρήτης, καλώντας τους να στηρίξουν αποφασιστικά τον δυναμικότερο ίσως τομέα της αγροτικής οικονομίας του νησιού μας και ο οποίος σήμερα κινδυνεύει κυριολεκτικά με αφανισμό ανέφερε με ανακοίνωση του ο Δήμος Κισσάμου.

Διάβασε το »

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη Ζαγορά – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Newsteam 0 Comments

Συνεχίζεται ακατάπαυστα η κακοκαιρία στο δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, προκαλώντας βεβαίως διάφορα προβλήματα, ενώ την ίδια ώρα επιχειρούν συνεχώς τα μηχανήματα αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή της, η βροχή από χθες στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου συνεχίζει με την ίδια ένταση με αποτέλεσμα τόσο στην είσοδο της Ζαγοράς (Βρύση) όσο και στη Μαυρούτσα, Τσαγκαράδα, Μούρεσι τα μηχανήματα της Περιφέρειας να επιχειρούν συνεχώς για την άρση των καταπτώσεων…

Πηγή: magnesianews.gr

Διάβασε το »

Δέσμη δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, συγκάλεσε 24 Μαρτίου 2020, ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η πορεία εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν και η διαχείριση των αναγκών που προκύπτουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους επικεφαλής, για ένα ολοκληρωμένο σύνολο δράσεων που σχεδιάστηκαν και τίθενται σε εφαρμογή τις επόμενες μέρες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση της προστασίας των πολιτών, αλλά και την διευκόλυνση της διαβίωσής τους, ενόψει των περιοριστικών μέτρων.

Με πνεύμα σύνθεσης και συνεργασίας όλοι οι επικεφαλής κατέθεσαν προτάσεις, σκέψεις και παρατηρήσεις. Αναδείχτηκε δε ως κοινός τόπος, ότι σε αυτή τη μεγάλη μάχη που καλείται να δώσει η χώρα και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όλοι οφείλουν να συνδράμουν με τις δυνάμεις τους στην καλύτερη προστασία και υποστήριξη των πολιτών.

Οι δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναπτύσσονται στους ακόλουθους άξονες:

• Εθελοντική αιμοδοσία

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τα Γενικά Νοσοκομεία και τοπικούς φορείς, υλοποιεί διαρκή δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στις πόλεις Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Άμφισσα και Καρπενήσι. Σε καθημερινή βάση και ακολουθώντας αυστηρά μέτρα προστασίας, πραγματοποιούνται αιμοληψίες από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Τμημάτων Αιμοδοσίας σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

• Δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής

Σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καλύπτοντας 4 ιατρικές ειδικότητες: Παιδίατρους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Πνευμονολόγους. Οι πολίτες θα μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία στο www.drbutton.gr και να ζητήσουν ιατρικές συμβουλές και καθοδήγηση. Η δράση υλοποιείται από τη Γέφυρα.

• Online νηπιαγωγείο

Το Kidoplanet (KidoPlanet – Το πρώτο online νηπιαγωγείο), το πρώτο διαδικτυακό νηπιαγωγείο στην Ελλάδα, θα παρέχεται δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Λειτουργεί ως μια μοντέρνα διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργικής απασχόλησης, σχεδιασμένη για την πραγμάτωση συγκεκριμένων παιδαγωγικών στόχων και προσφέρει μια σειρά μαθημάτων ειδικά διαμορφωμένων με βάση τις οδηγίες και την ύλη του Υπουργείου Παιδείας για τις τάξεις του νηπιαγωγείου.

• Γραμμή ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης

Θεσπίζεται γραμμή ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών. Ψυχίατροι, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί της Περιφέρειάς μας παρέχουν εθελοντικά συμβουλευτική και ψυχική στήριξη σε πολίτες που το έχουν ανάγκη αυτήν την δύσκολη περίοδο. Η δράση υλοποιείται από τη Γέφυρα.

• Κατ’ οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ παροχής επισιτιστικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης σε πολίτες που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, θα πραγματοποιείται εφεξής με διανομή των προσφερόμενων ειδών στις οικίες των δικαιούχων, για την αποφυγή συνωστισμού στους σταθμούς διανομής. Επίσης, προγραμματίζεται για υλοποίηση εντός μηνός, έκτακτη διανομή ειδών σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

• Στήριξη με παροχή γευμάτων σε κοινωνικές δομές

Σε συνεργασία με Ιερές Μητροπόλεις της Περιφέρειας, εξασφαλίζονται έτοιμα ζεστά γεύματα σε ανθρώπους που στερούνται της δυνατότητας ιδιοπαρασκευής τους.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για το επικαιροποιημένο σχέδιο λειτουργίας των υπηρεσιών με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και την ανάγκη της κατά το δυνατόν απρόσκοπτης λειτουργίας τους. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής, που έχουν ως άμεσο αντικείμενο τη συμμετοχή στην πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνεργασία που αναπτύσσεται με τις δομές του Ε.Σ.Υ. και ιδιαίτερα τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, τους διοικητές των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, αλλά και την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση της πανδημίας και των κινδύνων της, η Περιφέρεια συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της, στην υλικοτεχνική υποστήριξη των δημοσίων δομών υγείας.

Πολιτεία και πολίτες, δίνουμε αυτόν τον αγώνα χέρι χέρι. Είναι πρωτόγνωρος και δύσκολος, αλλά θα τον κερδίσουμε. Με οργάνωση και υπευθυνότητα. Για να μας βρει η επόμενη μέρα, με τις λιγότερες δυνατές πληγές. Ευχαριστώ τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων για την ουσιαστική συνδρομή τους σε αυτήν την προσπάθεια. Συνεχίζουμε, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Διάβασε το »

Ο αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε στις εθελοντικές αιμοδοσίες

Newsteam 0 Comments

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε αίμα, στο πλαίσιο της έκκλησης που έχει απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προς όλους, καθώς αυτό τον καιρό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.

Ο κ. Νούσιος σε δήλωσή του σημειώνει ότι είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει κανένας λόγος φόβου. Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου έχει λάβει κάθε μέτρο ώστε η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο ενώ όπως είναι γνωστό η αιμοδοσία γίνεται σε ξεχωριστό, εκτός νοσοκομείου, χώρο.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό όσοι δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα υγείας να συμμετέχουμε ως εθελοντές αιμοδότες στην πρωτόγνωρη και τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει η χώρα μας για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού.

Μαζί με τον Διευθυντή της αιμοδοσίας κ. Αθανασίου, κάνουμε έκκληση σε όλους τους συντοπίτες μας να δηλώνουν παρόντες στις αιμοδοσίες, ώστε να μετριαστούν οι μεγάλες ελλείψεις στις απαιτήσεις για αίμα, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας.

Πηγή: karditsapress.gr

Διάβασε το »