Ειδήσεις για ΑΙΤΗΜΑ - Spoiler και νέα

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα του Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής στο Δομοκό

Newsteam 0 Comments

Απορρίφθηκε και από το ΣτΕ το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για την ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού Απορρίφθηκε σήμερα «λόγω έλλειψης δικαιοδοσίας» το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα προς το ΣτΕ για το «πάγωμα» την απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού. Ο απεργός πείνας είχε προσφύγει χθες στο ΣτΕ μετά την απόρριψη του αιτήματος του από δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας. Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε να συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το αίτημα αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα που έχει καταθέσει. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο αίτημα του υποστηρίζει πως η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη, καθώς, μεταξύ των άλλων, εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας, ενώ είναι αντισυνταγματικός και ο νόμος 4760/2020. Μάλιστα, στο αίτημα το ζήτημα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα απεικονίζεται, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Διάβασε το »

Απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή στο Δομοκό

Newsteam 0 Comments

Απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού Με ομόφωνη κρίση απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα από το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας για τη μεταφορά του στις φυλακές Δομοκού. Μάλιστα, το δικαστικό συμβούλιο φαίνεται πως πως υιοθέτησε την εισήγηση της εισαγγελέως που έχει προτείνει από την περασμένη Παρασκευή να απορριφθούν οι αιτήσεις. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Λαμίας πρότεινε να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης Νικολάου η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

Διάβασε το »

ΠΟΣΔΕΠ: Να εμβολιαστούν οι φοιτητές κλινικής εκπαίδευσης

Newsteam 0 Comments

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, με έγγραφό της προς τους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας, ζητά να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των φοιτητών ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών. Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΔΕΠ αιτείται να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των φοιτητών των Σχολών και Τμημάτων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής και Φυσιοθεραπείας, οι οποίοι βρίσκονται σε κλινικά έτη, με σκοπό να επανεκκινήσει άμεσα η εκπαίδευση τους στα Νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι έχει διακοπεί η εκπαίδευση στα Νοσοκομεία των φοιτητών αυτών για χρονικό διάστημα πλέον του ενός έτους, ενώ δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί η κλινική εκπαίδευση επαρκώς με τηλεκπαίδευση. Επιπροσθέτως, οι εκπαιδευόμενοι φοιτητές, κατά την άσκησή τους, καθώς και ολοκληρώνοντας χωρίς επιπλέον καθυστέρηση τις σπουδές τους, θα συνδράμουν την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Διάβασε το »