Ειδήσεις για ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ - Spoiler και νέα

Εξαδάκτυλος και Βατόπουλος στο kedenews.gr για τη χαλάρωση των μέτρων και το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Newsteam 0 Comments

Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης κινούνται πλέον οι αποφάσεις της Επιτροπής λοιμωξιολόγων και κατ’ επέκταση και οι κυβερνητικές αποφάσεις για τα μέτρα που προτείνονται για την ανάσχεση της πανδημίας. Του Κώστα Παππά Η επιτροπή των ειδικών επιστημόνων υπέβαλλε τις προτάσεις της στην κυβέρνηση και σε αυτές τις προτάσεις γίνεται πλέον φανερό ότι βαρύνουσα σημασία έπαιξαν τα οικονομικά δεδομένα, τα οποία έχουν πια ένα δυσανάλογο βάρος στο “ζύγισμα” που γίνεται με την υγειονομική κατάσταση της χώρας. Πολλοί είναι πλέον εκείνοι που αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν η οικονομική και κοινωνική ζωή να σφραγίζεται πριν από λίγους μήνες με 1500 κρούσματα και τώρα να ανοίγει με τους αδίστακτους αριθμούς να ξεπερνάνε το κατώφλι των 4000 κρουσμάτων ημερησίως; Η πολύωρη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων πρότεινε τη χαλάρωση κάποιων περιορισμών και η Κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, καθώς και την διαδημοτική μετακίνηση μόνο τα Σαββατοκύριακα. Εξαδάκτυλος: «Το λιανεμπόριο ανοίγει γιατί υπάρχει μεγάλη οικονομική ανάγκη» Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης των ειδικών επιστημόνων το kedenews.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις που αφορούν την χαλάρωση των μέτρων είπε: «Προφανώς η οικονομική κατάσταση παίζει ρόλο στις αποφάσεις αυτές, αλλά και σε όλες τις αποφάσεις που σχετίζονται με την υγεία των ανθρώπων. Δεν ασκούμαι μια ιατρική ποτέ ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων. Από το ράμμα που διαλέγει ο χειρουργός να σας βάλει, αλλού υπάρχουν διαθέσιμα όλων των ειδών τα ράμματα αλλού δεν υπάρχουν, μέχρι τη θεραπεία που σας προτείνει. Εγώ ως πλαστικός χειρουργός ακόμα και τη μέθοδο που θα επιλέξω για να χειρουργήσω το χέρι σας είναι ανάλογη του επαγγέλματός σας , αλλιώς θα χειρουργηθεί ο πιανίστας , αλλιώς ο χειρώνακτας. Η πραγματικότητα είναι…

Διάβασε το »

Α. Εξαδάκτυλος: Το self test δεν θα πρέπει να γίνεται στο φαρμακείο

Newsteam 0 Comments

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκε στα self test που κάνουν πρεμιέρα στις αρχές Απριλίου τονίζοντας πως έχουν αξιοπιστία πάνω από 80%, αλλά πρέπει να τα χρησιμοποιηθούν με μεγάλη προσοχή. Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά το νέο μέτρο της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας ο ίδιος σημείωσε ότι τα self test είναι μεν ένα θετικό βήμα για το άνοιγμα της αγοράς, αλλά εμπεριέχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Επιπλέον, έδωσε συμβουλές για το πως γίνεται το τεστ διευκρινίζοντας ότι «το self test δεν θα πρέπει να γίνεται στο φαρμακείο, ο καταλληλότερος για να το δείξει είναι ο γιατρός» και ότι το σημαντικό είναι τα θετικά τεστ να δηλώνονται και όχι να αποκρύπτονται. Έχουμε μπροστά 10 δύσκολες ημέρες Επίσης, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το ταυτόχρονο άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων, καθώς όπως είπε «Έχουμε μπροστά μας 10 δύσκολες ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι σταθεροποιητικές» , ενώ πρόσθεσε «έχοντας εκπλαγεί δυσάρεστα από το τρίτο κύμα, θα ήταν πολύ δύσκολο ένα ταυτόχρονο άνοιγμα των δραστηριοτήτων». Μιλώντας για την εστίαση είπε ότι αυτή ευνοεί την διασπορά του ιού περισσότερο από άλλες δραστηριότητες και τόνισε ότι θα πρέπει τα εστιατόρια να ανοίξουν όταν αυτό είναι ασφαλές, ενώ τόνισε ότι και το άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους έχει την δυσκολία του.

Διάβασε το »

Aιχμές Εξαδάκτυλου για τον χειρισμό της επίταξης από πλευράς της Πολιτείας

Newsteam 0 Comments

Δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα η έκφραση ότι «οι γιατροί αρνούνται να βοηθήσουν» το δημόσιο σύστημα υγείας δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αφήνοντας  αιχμές για τον χειρισμό του θέματος από το Υπουργείο Υγείας. «Το (σ.σ. ότι οι ιδιώτες ιατροί) αρνούνται δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Είναι μια λέξη η οποία χρησιμοποιείται εδώ και 15 μέρες σε μια λάθος προσέγγιση του θέματος από πλευράς πολιτείας, η οποία συνοδεύεται και με άλλες λάθος κινήσεις, που δυσκολεύουν τις προσπάθειες όσων προσπαθούμε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ», ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον Τ/Σ Open. «Οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι αρνούνται (σ.σ. να βοηθήσουν) δεν είναι άνθρωποι οι οπαίοι δεν εργάζονται», συνέχισε, αλλά προσφέρουν στην κοινωνία «κρατώντας ασθενείς έξω από το νοσοκομεία». Ο ίδιος μάλιστα διερωτήθηκε: «Αν εσείς είχατε την απειλή ή θα έρθετε ή θα σας φέρω με το ζόρι, θα πηγαίνατε με χαρά; Έχουμε μια διολίσθηση λαϊκισμού σε βάρος των γιατρών. Ο υπουργός Υγείας την Παρασκευή επέλεξε να βγάλει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έξω από τον ΕΟΠΥΥ, ήταν προσβλητικό για τον σύλλογο. Ξεκινήσαμε στραβά, για πρώτη φορά ετέθη θέμα στη συνάντησή μας να μην καταγράφονται πρακτικά», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών σχολίασε, επίσης, πως όταν ετέθη ποιοι είναι οι όροι της επιστράτευσης κανείς δεν έδωσε εξηγήσεις. «Για εμάς η προσπάθεια συνεχίζεται, οι ασθενείς και το σύστημα είναι πάνω απ΄ όλα. Όσοι μαζευτήκαμε θέτουμε τις υπηρεσίες μας στην διάθεση του υπουργείου αρκεί να τις αξιοποιήσει. Αν για παράδειγμα έχουμε προσφορά 3 ΩΡΛ να βοηθήσουν, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν την εξειδίκευση, να πάνε να βοηθήσουν. Δεν έχουμε πνευμονολόγο και έχουμε καρδιολόγο, δεν μπορούμε αυτή την προσφορά να την αξιοποιήσουμε; Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε» σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Διάβασε το »

Εξαδάκτυλος: Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι

Newsteam 0 Comments

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε συνέντευξη του σχολίασε τη πιθανή παράταση του lockdown στην Αττική Ο πρόεδρος Ιατρικού του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ σχολίασε μια πιθανή παράταση του υφιστάμενου lockdown αλλά έκανε λόγο και για έναν πιο χαλαρό εορτασμό Πάσχα για φέτος. Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως το εάν αποδίδουν τα μέτρα ή όχι φαίνεται την 10η μέρα από την επιβολή τους δηλαδή σε αυτή τη περίπτωση σε τρεις μέρες από τώρα. «Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι» Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε πως αυτή τη φορά η επιβολή του lockdown γίνεται με προληπτικό χαρακτήρα και όχι όπως ξεκίνησε τον Νοέμβριο όπου είχε επιδεινωθεί δραματικά η επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, παραδέχτηκε ωστόσο πως εξίσου πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς μας, με παράταση του lockdown, όπως και να έχει, πράγμα που έχει γίνει ξανά και στο παρελθόν. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι», λαμβάνοντας υπ’ όψιν το παράδειγμα Πάτρας και Αχαΐας όπου και επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα μια εβδομάδα νωρίτερα από την Αττική. Το Πάσχα θα είμαστε πιο χαλαροί Όσον αφορά τον εορτασμό του Πάσχα φέτος ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την αισιοδοξία του –όπως είχε εκφράσει και σε προηγούμενη του δήλωση– κάνοντας λόγο για ένα χαλαρό Πάσχα με σταδιακή χαλάρωση με ακόμη και μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Διάβασε το »

Εξαδάκτυλος: Φέτος το Πάσχα θα ακούσουμε τις καμπάνες

Newsteam 0 Comments

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασε την αισιοδοξία του αναφέροντας πως πιθανότατα είμαστε στο τελευταίο lockdown Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας στην Αττική. Ειδικότερα, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε πως μπορεί αυτό να είναι το τελευταίο lockdown που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε καθώς όπως είπε με τους ρυθμούς εμβολιασμών και τον καλό καιρό που περιμένουμε τις επόμενες βδομάδες θεωρεί ότι δεν θα φτάσουμε ξανά στο ίδιο σημείο. «Φέτος το Πάσχα τις καμπάνες θα τις ακούσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, αναφορικά με την παράταση του lockdown ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε πως είναι πολύ πιθανό να αρχίσει κάποια μερική άρση από τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου όπου και αναμένεται να γίνει επαναξιολογήσει της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα.

Διάβασε το »