Ειδήσεις για ΑΔΜΗΕ - Spoiler και νέα

ΔΕΗ: Στο φουλ οι μηχανές της εν όψει καλοκαιριού

Newsteam 0 Comments

Με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιο Δαγούμα και τους διευθύνοντες συμβούλους της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, του ΔΕΔΔΗΕ Τάσο Μάνο και του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη, παρουσία της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρας Σδούκου. Συζητήθηκαν τα μέτρα που έχουν λάβει ενόψει της θερινής περιόδου η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η ΔΕΗ και οι διαχειριστές για τη διασφάλιση της επάρκειας και της ασφάλειας εφοδιασμού του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο την απρόσκοπτη κάλυψη των αυξημένων αναγκών ενόψει της θερινής περιόδου. Παρουσιάστηκαν στον κ. Σκρέκα οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την προστασία των υποδομών και των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και οι δράσεις πρόληψης για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης βλαβών. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η συντήρηση στις μονάδες 1 και 2 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και έως τις 15 Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης σε όλες τις μονάδες φυσικού αερίου. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ τόνισε ότι ο διαχειριστής συνεργάζεται στενά με τον ΑΔΜΗΕ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση όλης της χώρας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Οπως σημείωσε, έχει δοθεί προτεραιότητα στην υλοποίηση εργασιών συντήρησης και προστασίας του δικτύου σε συνολικά 31 κρίσιμες περιοχές σε όλη τη χώρα, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ έχει μισθώσει γεννήτριες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων κυρίως στη νησιωτική χώρα, διασφαλίζοντας την ομαλή ηλεκτροδότησή της. Αξιοσημείωτο είναι πως, μέχρι το τέλος του μήνα, θα γίνει η ηλέκτριση του δεύτερου υποθαλάσσιου καλωδίου που συνδέει την Κρήτη με την Πελοπόννησο και στη συνέχεια θα γίνει η δοκιμαστική λειτουργία της συνολικής διασύνδεσης για διάστημα 30 ημερών. Τέλος, η ΡΑΕ…

Διάβασε το »

Υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ

Newsteam 0 Comments

Η ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό, ότι ο Χρήστος Αγιακλόγλου, Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος, υπέβαλε εγγράφως προς το Διοικητικό Συμβούλιο την παραίτησή του από την προαναφερόμενη ιδιότητα και θέση του. Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από συνεδρίασή του την 01.03.2021, η οποία συγκλήθηκε από τον μέτοχο πλειοψηφίας (Δημόσια Εταιρεία Συμμετοχών ΑΔΜΗΕ ΑΕ, κάτοχος 118.605.114 μετοχών ήτοι 51,12% της εισηγμένης εταιρείας ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΑΕ) κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 89 παρ. 1 εδ. γ του Ν. 4548/2018, έκανε δεκτή την παραίτηση και αποφάσισε την εκλογή του κ. Διαμαντή Βαχτσιαβάνου ως εκτελεστικού Προέδρου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος και την ανασυγκρότησή του σε σώμα με την εξής σύνθεση: Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, Πρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δημοσθένης Παληγιάννης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Βασίλειος Μήκας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Κωνσταντίνος Δρίβας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Της ανωτέρω ενημερώσεως, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την πρόσκληση για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Διάβασε το »

ΑΔΜΗΕ:Πιθανές οι διακοπές ρεύματος λόγω Μήδειας.Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο

Newsteam 0 Comments

Πιθανές οι διακοπές ρεύματος λόγω «Μήδειας» σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος έθεσε σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο για τη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.  Σε αυτό περιλαμβάνονται -εφόσον χρειαστεί- η περικοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές, η εξασφάλιση της μέγιστης διαθεσιμότητας των θερμικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και η κατάστρωση σχεδίων τροφοδοσίας των καταναλωτών σε περίπτωση βλάβης στα δίκτυα. Ωστόσο, τα επόμενα 24ωρα δεν αποκλείονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ εάν χρειαστεί θα γίνονται προγραμματισμένες ανά περιοχή διακοπές σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ. Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ απευθύνει σύσταση για «συνετή κατανάλωση» ρεύματος. «Σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως αυτές που αναμένεται να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα, ενδέχεται να σημειωθούν σφάλματα στις εναέριες γραμμές μεταφοράς ή και τους υποσταθμούς. Συνήθως, οι επιπτώσεις είναι μεταβατικές και αντιμετωπίζονται με ανασχεδιασμό της λειτουργίας του Συστήματος. Για την άμεση επιδιόρθωση τυχόν βλαβών έχει τεθεί σε επιφυλακή το αρμόδιο προσωπικό του ΑΔΜΗΕ», επισημαίνει, σε σχετική ανακοίνωση, ο Διαχειριστής.

Διάβασε το »