Πατήστε ESC για κλείσιμο

Έρευνα - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ανθρωποκυνηγητό στην Πάτρα. Ψάχνουν τον ψυχοπαθή μηχανόβιο που παρασύρει πεζούς

Newsteam 0 Comments

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Τροχαία Πατρών για τον εντοπισμό του οδηγού μίας δίκυκλης μηχανής, ο οποίος τραυμάτισε και εγκατέλειψε μία γυναίκα κι ένα παιδί.

 

 

Υπάρχουν στοιχεία για να τον εντοπίσει η αστυνομία, καθώς υπήρχαν μάρτυρες στο σημείο, οι οποίοι και έχουν καταθέσει. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης (21/7) ο άντρας παρέσυρε και εγκατέλειψε μια γυναίκα κι ένα 8χρονο κοριτσάκι, οι οποίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Έρευνα: Το 75% φοβάται μαζικά λουκέτα επιχειρήσεων-Φτώχεια, ανεργία στα ύψη

Newsteam 0 Comments

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι η οικονομία και η κοινωνία και πρώτα απ’ όλα ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν σαρώνονται στην κυριολεξία από την κρίση και τις περιορισμένες, λόγω του ευρώ, δαπάνες για την αντιμετώπισή της από μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ολιγαρχίας και από μια Ε.Ε που δεν επιδεικνύει την παραμικρή αλληλεγγύη στις περισσότερο δοκιμαζόμενες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Η ανεργία, οι μισθοί πείνας, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η φτώχεια, η ζητιανιά και η εξαθλίωση δίνουν και παίρνουν και όλα δείχνουν ότι θα πάρουν εφιαλτικές διαστάσεις από το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Οι δημοσκοπήσεις, συνήθως βαθιά υπέρ του συστήματος, έχουν αρχίσει και αυτές ακόμα να εμφανίζουν σημαντικά ευρήματα ενάντια στην κυβέρνηση και να εκφράζουν, έστω σε μικρό βαθμό, τη μεγάλη κοινωνική δυσφορία, όταν αναφέρονται σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Αυξημένη ανησυχία για τα οικονομικά προβλήματα, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και το μαζικό λουκέτο για τις επιχειρήσεις, μέσα σε μια επιδεινούμενη ύφεση, εκφράζουν στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι πολίτες, όπως προκύπτει από τη τελευταία έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών που πραγματοποίησε η εταιρεία PULSE κατά τα χρονικό διάστημα 2-6 Ιουλίου.

Μάλιστα, οι πολίτες με μεγάλη πλειοψηφία εκφράζουν φόβους ότι η κρίση και οι κυβερνητικές πολιτικές μπορούν να οδηγήσουν στη λήψη νέων δημοσιονομιών μέτρων λιτότητας, τα οποία πολλοί αναλυτές τα εντοπίζουν ιδιαίτερα σε βάρος των εργαζομένων του Δημοσίου και των συνταξιούχων.

Ιδιαίτερα για τον τομέα του τουρισμού, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι χρειάζονται πρόσθετα γενναία μέτρα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, θεωρώντας ότι τα ισχύοντα δεν επαρκούν , ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου ένα μικρό μέρος των πολιτών θα μπορέσει να κάνει, έστω, ολιγοήμερες διακοπές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα:

Πρώτον: Έντονοι είναι οι φόβοι για τα σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις, λόγω της κρίσης με το 75% των ερωτηθέντων πολιτών να φοβάται πολύ έως αρκετά, ακόμα και τη μαζική διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων, με συνέπεια πιο εφιαλτική ανεργία, 13% μέτρια και μόλις 7% λίγο έως ελάχιστα.

Δεύτερον: Στη ερώτηση αν οι επιπτώσεις της κρίσης και της κυβερνητικής πολιτικής είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε σοβαρά δημοσιονομικά μέτρα (νέα λιτότητα, περικοπές μισθών, συντάξεων κ.λ.π), το 56% φοβάται πολύ έως αρκετά, το 21% μέτρια και το 17% λίγο έως καθόλου.

Τρίτον:  Το 74%, επίσης, των ερωτηθέντων δηλώνει ότι χρειάζονται πρόσθετα και νέα μέτρα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, όπως για παράδειγμα κουπόνια (vouchers) για δωρεάν διακοπές σε περισσότερους Έλληνες. Την ανάγκη πρόσθετων μέτρων κρίνει έως μέτρια το 12% και ότι δεν χρειάζεται δηλώνει το 9%.

Στην ουσία η έρευνα αυτή, χωρίς να το δηλώνει, παραπέμπει στην ανάγκη μιας εναλλακτικής πορείας της χώρας, εκτός ευρωζώνης και σε τροχιά αποδέσμευσης από την Ε.Ε για την ανεύρεση, μέσω μιας εθνικής νομισματικής πολιτικής, οικονομικών πόρων και κεφαλαίων για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας στη βάση προοδευτικών προσανατολισμών, τόνωσης της παραγωγικότητάς της και προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Β.Ζ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

ΒΕΑ: Ερευνητική ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ καινοτομεί στη διαστημική τεχνολογία

Newsteam 0 Comments

Επιτυχίες εκτός ελληνικών συνόρων γνωρίζει ήδη, στις πρώτες δοκιμασίες μετά τη σύστασή της, η ομάδα ΒEAM (Beyond Earth Aristotle Missions) του ΑΠΘ, η οποία ασχολείται με προγράμματα καινοτομίας και έρευνας στην τεχνολογία της διαστημικής και τις σύγχρονες εφαρμογές της.

Δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας με τη δημιουργία της ομάδας και συμμετείχαμε σε διαγωνισμούς, με πρώτο τον διαγωνισμό BEXUS/REXU, που διοργανώνεται με τη συνεργασία τριών διαστημικών υπηρεσιών –της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος ESA, της γερμανικής DLR, και της SNSB, της Σουηδικής Υπηρεσίας Διαστήματος. Ενταχθήκαμε πρώτοι από την Ελλάδα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM η Μελίνα Κούκου, αρχηγός της φοιτητικής ομάδας διαστημικής.

Η BEAM είναι μια φοιτητική ομάδα που στήθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια και η πρώτη της συμμετοχή στον BEXUS/REXU δεν ήταν μια απλή διαδικασία: Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός στον οποίο επιλέχθηκε να συμμετέχει η BEAM ψάχνει την καινοτομία στις διαστημικές τεχνολογίες που ενδεχομένως θα μπορέσουν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν γενικότερα, ανέφερε η κ.Κούκου.

Σε ένα μπαλόνι ή πύραυλο με στόχο την καινοτομία

Οι ομάδες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό BEXUS/REXU χρησιμοποιούν δύο πλατφόρμες για να δοκιμάσουν το σύστημα (σ.σ διάταξη) που θα έχουν ετοιμάσει. Η πρώτη πλατφόρμα είναι ένα στρατοσφαιρικό μπαλόνι και, όπως εξήγησε η αρχηγός της ομάδας του ΑΠΘ, σε μια πτήση 5 ωρών μπορεί κανείς να εντάξει τα πειράματά του σε υψόμετρο 35 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης. Η δεύτερη πλατφόρμα είναι ένας πύραυλος που εκτελεί παραβολική τροχιά.

Στις πλατφόρμες κάθε ομάδα μπορεί να εκτελέσει πειράματα διαστημικής σε συγκεκριμένες συνθήκες που, στην περίπτωση του πυραύλου, είναι συνθήκες μικροβαρύτητας.

Η ΒEAM του ΑΠΘ, μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο από τη σύστασή της στα τέλη του 2019, πέτυχε να εκτοξευτεί η διάταξη που είχε προτείνει στις συγκεκριμένες τρεις διαστημικές υπηρεσίες. Πρόκειται για μια τηλεπικοινωνιακή διάταξη/κεραία που μπορεί και διπλώνει ώστε να εξοικονομείται, ενδεχομένως, χώρος στις εκτοξεύσεις, όπως διευκρίνισε η κ. Κούκου, εκφράζοντας την άποψη πως σε ό,τι αφορά το Διάστημα τα τελευταία χρόνια όλα αλλάζουν.

Είμαστε πια στην εποχή του επονομαζόμενου New Space, που ζητά από τους επιστήμονες και τους τεχνικούς μικρό όγκο, μικρό βάρος και εύκολες εκτοξεύσεις, σημείωσε η κ. Κούκου που μαζί με τους συναδέλφους της τώρα εργάζεται για τη συμμετοχή της ομάδας όχι σε ένα, αλλά σε δύο διαφορετικά πρότζεκτ.

Θα συμμετέχουμε και στον ίδιο διαγωνισμό με μια νέα διάταξη αυτή τη φορά, αλλά και σε έναν ακόμη, μια προσπάθεια της Ελβετικής Υπηρεσίας Διαστήματος (σ.σ Swiss Space Center), τον διαγωνισμό με την ονομασία IGLUNA*, απάντησε ερωτηθείσα για τα τρέχοντα σχέδια της ομάδας.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ο Τσαβούσογλου απαιτεί από την Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη στην Τουρκία

Newsteam 0 Comments

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι η Τουρκία αναμένει από τη Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη μετά από το περιστατικό μεταξύ τουρκικών και γαλλικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο. Υπενθυμίζεται ότι χτες, Τετάρτη, η Γαλλία ανακοίνωσε την αναστολή της συμμετοχής του Παρισιού στις ναυτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Όλα ξεκίνησαν στις 17 Ιουνίου 2020, όταν το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας υποστήριξε ότι γαλλική φρεγάτα αποτέλεσε στόχο ενός εξαιρετικά επιθετικού ελιγμού από τουρκικά πλοία στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με το Παρίσι, τα τουρκικά πολεμικά πλοία, τα οποία συνόδευαν ένα φορτηγό πλοίο με πιθανή κατεύθυνση τη Λιβύη, φώτισαν το γαλλικό πλοίο τρεις φορές με το ραντάρ καθοδήγησης πυρών.

Από την πλευρά της, η Τουρκία διέψευσε τους γαλλικούς ισχυρισμούς, επισημαίνοντας ότι τα τουρκικά πλοία χρησιμοποίησαν την κάμερα, η οποία είναι ενσωματωμένη στο ραντάρ τους, για να παρακολουθήσουν το γαλλικό πλοίο που πραγματοποιούσε έναν επικίνδυνο ελιγμό σε πολύ μικρή απόσταση.

Η Γαλλία φέρεται να ζήτησε διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας από το ΝΑΤΟ για το περιστατικό, όπως ανάφερε την Τετάρτη, ο Τούρκος πρέσβης στο Παρίσι, Ισμαήλ Χακί Μούσα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αποτελέσματα της έρευνας, δεν ευθυγραμμίζονταν με τους γαλλικούς ισχυρισμούς. Φαίνεται ότι οι ειδικοί του ΝΑΤΟ δεν έφθασαν στο ίδιο συμπέρασμα (σ.σ. με τη Γαλλία). Έχω την ενημέρωση ότι το (σ.σ. γαλλικό) πολεμικό πλοίο αποσύρεται από τις νατοϊκές ασκήσεις γνωστοποίησε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στη γαλλική Γερουσία.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Έρευνα ΑΠΘ: Αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονικές τάσεις στους Έλληνες φοιτητές

Newsteam 0 Comments

Αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης, στρες και αυτοκτονικών σκέψεων μεταξύ των φοιτητών έδειξε μεταξύ άλλων μελέτη σχετικά με την ψυχική υγεία Ελλήνων φοιτητών κατά την διάρκεια της έξαρσης του κορονοϊού, η οποία έγινε υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής και της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Επίσης διεξάγεται μια δεύτερη μελέτη, που αποτελεί επέκταση της πρώτης με πολύ μεγαλύτερο και λεπτομερέστερο πρωτόκολλο και αφορά την ψυχική υγεία του γενικού πληθυσμού κατά την διάρκεια του lockdown και την πίστη των ανθρώπων σε θέματα συνωμοσίας σχετικά με την πανδημία. Τα αποτελέσματα της δεύτερης μελέτης, η οποία έχει μετατραπεί σε διεθνή καθώς ήδη συμμετέχουν 29 χώρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις θα είναι έτοιμα σε 1-2 μήνες.

Αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης και σκέψεων αυτοκτονίας

Και οι δύο μελέτες σχεδιάστηκαν με ευθύνη του καθηγητή Ψυχιατρικής στη Γ’ Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ, Κωσταντίνου Φουντουλάκη και αποτελούν πρωτοβουλία του τομέα Ψυχικής Υγείας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φουντουλάκης, η πρώτη μελέτη, που αφορά τις επιπτώσεις της καραντίνας στην ψυχική υγεία των φοιτητών, έδειξε αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης και νέων περιστατικών κατάθλιψης, σκέψεων αυτοκτονίας καθώς υψηλή πίστη σε θεωρίες συνωμοσίας. Σύμφωνα με τα δεδομένα της μελέτης αυτής το ποσοστό των φοιτητών που έκαναν σκέψεις αυτοκτονίας κυμαίνεται μεταξύ 2,5-3%, και όπως ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης είναι υψηλό καθώς κανονικό θεωρείται ένα ποσοστό της τάξης του 0,5%.

Η πίστη σε θεωρίες συνωμοσίας ανέρχεται σε 30% αλλά και αν συνυπολογιστούν και απαντήσεις όπως ίσως το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 50%. Η πίστη στις θεωρίες συνωμοσίας συνδέεται με το άγχος και τη μελαγχολία που σχετίζονται με την διαχείριση του θυμού και του φόβου. Ανάλογα ευρήματα προκύπτουν και από τα μέχρι στιγμής δεδομένα της δεύτερης έρευνας η οποία αφορά την ψυχική υγεία του γενικού πληθυσμού στη διάρκεια του lockdown. Οπως ανέφερε ο κ Φουντουλάκης κατά τη διάρκεια του lockdown περισσότερο ζορίστηκαν οι νέοι και οι γυναίκες.

Η πολιτική προστασία πρέπει να δώσει βάση στην ψυχική υγεία

Ο εγκλεισμός επέδρασε έντονα στην ψυχική υγεία. Θα πρέπει στον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας να λαμβάνεται υπόψη η ψυχική υγεία. Αν ένα ποσοστό 10% του πληθυσμού έχει κατάθλιψη και ένα 10% έχει πολύ έντονο στρες , αυτό το 20% δεν θα μπορέσει να βοηθήσει και γι αυτό κατά τον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας πρέπει να δοθεί βάρος στην ψυχική υγεία πρόσθεσε ο κ Φουντουλάκης.

Σημειώνεται ότι διεθνούς αναγνώρισης έτυχε η πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τη διενέργεια αυτών των δύο μελετών. Για το θέμα αυτό μάλιστα ενημέρωσε χθες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ενώ αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα ΠΙΣ, Γεώργιο Ελευθερίου, ενημέρωσαν και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Πηγή: parallaximag.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατάληψη φοιτητών στο κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Κορονοϊός- έρευνα: Η χρήση της μάσκας δεν είναι αρκετή

Newsteam 0 Comments

Η χρήση μάσκας προσώπου, παρόλο που επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού, δεν δουλεύει πάντα καλά, ιδίως όταν βήχει συχνά αυτός που τη φοράει.

Μια νέα μελέτη, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα στην Κύπρο, εκτιμά ότι μικρά μεμονωμένα σταγονίδια σάλιου μπορούν να πεταχτούν από τις άκρες της μάσκας και να φθάσουν σε απόσταση ακόμη και έως ενός μέτρου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτρη Δρικάκη του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό φυσικής Physics of Fluids, χρησιμοποίησαν υπολογιστικά μοντέλα για να χαρτογραφήσουν με ακρίβεια την αναμενόμενη εκτίναξη σταγονιδίων από έναν άνθρωπο με μάσκα, ο οποίος βήχει κατ’ επανάληψη.

Προηγούμενη μελέτη του ίδιου επιστήμονα και της ερευνητικής ομάδας του είχε δείξει ότι, όταν βήχει κάποιος χωρίς μάσκα, σταγονίδια σάλιου μπορούν να ταξιδέψουν σε απόσταση έως έξι μέτρων μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα.

Η νέα μελέτη, που κάνει νέες εκτιμήσεις στην περίπτωση της χρήσης μάσκας, διαπίστωσε ότι, αν ο βήχας είναι επαναλαμβανόμενος, η αποτελεσματικότητα της μάσκας είναι μειωμένη, καθώς αφήνει από το πλάι της περισσότερα σταγονίδια να εκτοξευθούν στον αέρα. Το υπολογιστικό μοντέλο βασίζεται σε πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις και οι ερευνητές χαρακτήρισαν ανησυχητικά τα ευρήματα τους.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι όταν κανείς δεν φοράει μάσκα, τα περισσότερα σταγονίδια του βήχα ταξιδεύουν έως 70 εκατοστά, ενώ με τη μάσκα στη μισή περίπου απόσταση. Όμως και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν ορισμένα μεμονωμένα σταγονίδια που ταξιδεύουν πέρα από τα 70 εκατοστά. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα της μάσκας μειώνεται όσο συνεχίζεται ο βήχας. Μετά από δέκα κύκλους βήχα, η αποτελεσματικότητα μπορεί να μειωθεί κατά 8%, ποσοστό που αυξάνεται με βήχα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η αναγκαία δοσολογία και η χρονική διάρκεια έκθεσης στον ιό για να μολυνθεί κανείς, δεν είναι γνωστά και πιθανότατα διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Όσον αφορά το μέγεθος των εκτοξευόμενων σωματιδίων με το βήχα, η διάμετρος τους είναι μεγαλύτερη, όταν κανείς δεν φοράει μάσκα. Επίσης η συγκέντρωση των σταγονιδίων στον αέρα αυξάνεται σταδιακά, όταν δεν γίνεται χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, είναι σημαντικό να γίνεται καλή προσαρμογή της μάσκας στο πρόσωπο, καθώς ακόμη και όταν είναι σφιχτή, υπάρχουν πάντα μικρά ανοίγματα γύρω-γύρω, που μπορούν να οδηγήσουν σε διαφυγή σταγονιδίων μολυσμένων με τον ιό.

Σε κάθε περίπτωση, η χρήση μάσκας δεν παρέχει πλήρη προστασία. Συνεπώς η τήρηση αποστάσεων παραμένει ουσιώδης, τόνισε ο Δρικάκης, ο οποίος είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ (1987), από όπου πήρε και το διδακτορικό του (1991). Αφού δίδαξε σε βρετανικά πανεπιστήμια (Queen Mary Λονδίνου, Cranfield και Strathclyde), είναι από το 2018 καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστημονική δημοσίευση:

https://aip.scitation.org/doi/10.1063/5.0015044

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο χαλάζι στη Δράμα – Χρειάστηκαν μηχανήματα για να ανοίξουν τον δρόμο

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις φόλες στην Κομοτηνή

Newsteam 0 Comments

Έρευνα για τα συνεχή περιστατικά με φόλες και κακοποιήσεις ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια, διέταξε πρόσφατα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης.

Όπως πληροφορούμαστε, η έρευνα διατάχθηκε αυτεπάγγελτα με αφορμή ανάρτηση της φιλοζωικής σελίδας στο Facebook Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής και ήδη έχουν κληθεί στο Αστυνομικό Τμήμα φιλόζωοι προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν ή έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους για περιστατικά κακοποίησης.

Τα μέλη της φιλοζωικής ομάδας, κατά την κατάθεση τους, επέρριψαν μάλιστα ευθύνες και στην τοπική Αστυνομία κατηγορώντας την για κωλυσιεργία καθώς μέχρι σήμερα και παρά τα πλείστα κρούσματα δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει ούτε ένα δράστη.

Δείτε την ανάρτηση της φιλοζωικής σελίδας που προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ – "ΦΙΛΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ" 1.5.2020Μετά από τα συνεχή περιστατικά με φόλες και…

Δημοσιεύτηκε από Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής στις Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020

 

Πηγή: fonirodopis.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι ο κορονοϊός κατασκευάστηκε

Newsteam 0 Comments

Ευάλωτοι στον ιό των θεωριών συνωμοσίας αποδεικνύονται οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα Καθημερινή, καθώς 5 στους 10 βλέπουν ανθρώπινο χέρι στη δημιουργία του κορονοϊού. Μάλιστα το 33% εκτιμά ότι εξυπηρετεί την επιβολή μαζικού αναγκαστικού εμβολιασμού.

Ειδικότερα, στο ερώτημα εάν ο νέος κορονοϊός δημιουργήθηκε τυχαία στη φύση ή είναι ανθρώπινο δημιούργημα, το 30% απαντά ότι είναι ανθρώπινο δημιούργημα με κάποιο σκοπό (πχ πείραμα), το 37% ότι δημιουργήθηκε τυχαία στη φύση, το 23% ότι είναι ανθρώπινο δημιούργημα κατά λάθος (πχ ατύχημα σε εργαστήριο), ενώ δεν ξέρω/δεν απαντώ απάντησε το 11% των ερωτηθέντων.

Η έρευνα αποτυπώνει και τη διάχυτη ανησυχία των πολιτών για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Το 32% δηλώνει ότι ανησυχεί για την οικονομική του κατάσταση, το 23% για τον νέο κορονοϊό και την υγεία του, αλλά οι περισσότεροι, το 42% δήλωσαν ότι ανησυχούν και για τα δυο παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ολοκαίνουργια Μεταξά και η δημιουργία Open Mall

Πηγή: skai.gr

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Newsteam 0 Comments

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν χθές το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πα.Δ.Α.), νομίμως εκπροσωπούμενο από τον καθηγητή κ. Ιωάννη Κ. Καλδέλλη, Αντιπρύτανη για την Έρευνα και τη Δια Βίου Εκπαίδευση του Πα.Δ.Α., και ο Δήμoς Νισύρου, νομίμως εκπροσωπούμενος από τον Δήμαρχο Νισύρου κύριο Χριστοφή Κορωναίο, στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Παρών στην υπογραφή ήταν και ο Πρύτανης κ. Παναγιώτης Καλδής.

Η προγραμματική σύμβαση στοχεύει στην υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος Εξειδικευμένη έρευνα και προτάσεις Εφαρμογής πάνω στις Ενεργειακές Ανάγκες της Νισύρου με στόχο την ανάπτυξη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο πλαίσιο κοινά εξυπηρετούμενου δημοσίου σκοπού, που είναι να διερευνηθούν και να καταγραφούν οι ενεργειακές ανάγκες της Νισύρου και να αποτυπωθούν οι πιθανές θέσεις γεωγραφικής τοποθέτησης των ΑΠΕ και να ακολουθήσει η σχετική διαστασιολόγηση των μονάδων ΑΠΕ καθώς και ο σχετικός προγραμματισμός υλοποίησης των έργων.

Το έργο αυτό λαμβάνει υπόψην του τα παρακάτω δεδομένα:

1. Ότι υφίσταται ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπτυξης και εφαρμογής έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε νησιωτικό χώρο και ότι η ερευνητική δραστηριότητα για τον εν λόγω σχεδιασμό πρέπει να έχει ιδιαίτερα καινοτόμο χαρακτήρα εφόσον απαιτείται καταρχήν η λεπτομερής καταγραφή του χώρου και η κατανομή σε αυτόν του δυναμικού των διαφόρων μορφών ΑΠΕ. Ότι η Νίσυρος, μία μικρής κλίμακας νησιωτική περιοχή, έχει ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά και η καταγραφή του δυναμικού και η χρονική και χωρική κατανομή του απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία.

2. Ότι σε ένα επόμενο στάδιο όπου γίνεται ο λεπτομερής σχεδιασμός των ενεργειακών έργων – εφαρμογών ΑΠΕ θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν αφενός μεν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου, αφετέρου δε η αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφόρων μορφών ΑΠΕ, η καταλληλότητα και η συμβατότητά τους. Παράλληλα με τον ερευνητικό χαρακτήρα του έργου και την απαιτούμενη εξειδίκευση στα ενεργειακά τεχνικά θέματα που περιλαμβάνει, απαιτείται ταυτόχρονα τόσο η δυνατότητα επιστημονικής εκτίμησης και αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όσο και η λεπτομερής γνώση του θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου, το οποίο ο σχεδιασμός θα πρέπει να λάβει υπόψιν.

3. Ότι λόγω της έλλειψης της αντίστοιχης απαιτούμενης τεχνογνωσίας και επιστημονικής εξειδίκευσης στις Υπηρεσίες του Δήμου Νισύρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, απαιτείται η συνεργασία με εξειδικευμένο επιστημονικό Εργαστήριο που να μπορεί με ολοκληρωμένο τρόπο να ανταποκριθεί στις σύνθετες ανάγκες του προτεινόμενου έργου.

4. Ότι παρίσταται επείγουσα ανάγκη ύπαρξης ενός γεωγραφικά εξειδικευμένου πλαισίου χωροθέτησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Ηλιακή Ενέργεια, Αιολική και Γεωθερμική ενέργεια χαμηλής ενθαλπίας).

5. Ότι είναι δεδηλωμένη απόφαση του Δήμου Νισύρου ώστε η Νήσος Νίσυρος να αποτελέσει ενεργειακά αυτόνομο Νησί, με την χρήση των ΑΠΕ και να εξασφαλίσει εξοικονόμηση πόρων με την ταυτόχρονη ικανοποίηση της ενεργού ζήτησης ενέργειας για όλο το έτος και για χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 15 χρόνια. Το παρόν ερευνητικό πρόγραμμα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, με τελικό προορισμό την εγκαθίδρυση των ΑΠΕ στο Νησί μας.

Το αποτέλεσμα της ερευνητικής προσπάθειας θα είναι η διατύπωση των αποτελεσμάτων αναφορικά με την εφικτότητα υλοποίησης σε συνδυασμό με τη διαστασιολόγηση και χωροθέτηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ήτοι Ηλιακής ενέργειας με τη χρήση Φωτοβολταϊκών και συγκεντρωτικών συστημάτων, Αιολικής Ενέργειας καθώς και συστημάτων ενεργειακής αποθήκευσης. Ο Στόχος της ανωτέρω έρευνας είναι η πλήρης κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Νισύρου. Επίσης θα υπάρξει ειδική ερευνητική προσπάθεια στη περίπτωση διαπίστωσης προοπτικών αξιοποίησης της Γεωθερμίας χαμηλής ενθαλπίας που διαθέτει το νησί.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρούσας προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στις 20.000 € πλέον ΦΠΑ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του Δήμου Νισύρου. Ορίζεται Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής αποτελούμενη από δύο εκπροσώπους του Δήμου Νισύρου από έναν εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης θα είναι ένας από τους εκπροσώπους του Δήμου Νισύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του πέτρινου περάσματος

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα, Ρόλεξ και μαχαίρια σε νέα έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού

Newsteam 0 Comments

Χασίς, κινητά τηλέφωνα, ρόπαλα, μαχαίρια, σουβλιά, κατσαβίδια και καθρέπτες παρακολούθησης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια μίας ακόμη έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, από χθες το βράδυ (Δευτέρα) έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ειδικότερα, η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δεκαπέντε κελιά των φυλακών, στις πτέρυγες Γ’ και Δ’ των ανδρών. Έπειτα από πληροφορίες που περιήλθαν στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, δόθηκε εντολή στην Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνομων Ενεργειών της Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Αναλυτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 16 ρόπαλα με λαβή, 8 αυτοσχέδια μαχαίρια, 4 αυτοσχέδια σουβλιά, 3 κατσαβίδια, 2 ψαλίδια, 9 λαμαρινόβιδες και 2 λάμες, 1 σακουλάκι χασίς 2,9 γρ. και 176 χάπια διαφόρων ειδών, 16 κινητά και 2 κάρτες sim, 1 κλειδί allen και 1 μπουζόκλειδο, 11 νυχοκόπτες, 3 κομμάτια τζάμι, 21 φορτιστές κινητών, 11 ζευγάρια ακουστικά- hands free, 4 usb, 6 καλώδια usb και 1 θύρα usb, 5 ρούτερ και διάφορα καλώδια ενίσχυσης σήματος και φις, 2 σκληροί δίσκοι, 4 καθρέπτες παρακολούθησης, 1 πληκτρολόγιο η/υ και 2 ποντίκια, 17 ταινίες dvd και 1 δίσκος blue ray, 1 μεταλλικός ορθοστάτης, 2 τράπουλες και 1 μάρκα καζίνου, 180 ευρώ, 1 μηχανισμός led, 1 ρολόι χειρός ρόλεξ, 1 τμήμα σωλήνα ύδρευσης, 1 σύρτης, 1 chromecast μεταφοράς εικόνας και 2 χάρτινες συσκευασίες ουίσκι.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, η οποία επιλήφθηκε της προανάκρισης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Πηγή: capital.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έρευνα: Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας επιθυμεί τη θέσπιση συνεπιμέλειας

Newsteam 0 Comments

Σε δείγμα 1349 ατόμων (εκ των οποίων 71% γυναίκες, 30,5% παντρεμένοι, 14%  διαζευγμένοι) το 73% θεωρεί ότι ο πατέρας είναι εξίσου ικανός με τη μητέρα στην  ανατροφή/επιμέλεια των παιδιών, ενώ το 86% πιστεύει ότι το κράτος πρέπει να θεσπίσει νόμους για τη συνεπιμέλεια. Δεν παρατηρήθηκαν διαφορές ανάμεσα στις απόψεις  επαγγελματιών νομικών που συμμετείχαν στη μελέτη σε σχέση με μη νομικούς.

Τα δεδομένα αυτά αναπαράγουν τα ευρήματα μελετών** από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι
οποίες δείχνουν ότι το 86% της κοινής γνώμης στη Μασαχουσέτη και το 90% στην
Αριζόνα είναι υπέρ της συνεπιμέλειας μετά από ένα διαζύγιο. Τόσο στη Μασαχουσέτη όσο
και στην Αριζόνα η συνεπιμέλεια ισχύει κατά νομικό τεκμήριο (δηλ. υποχρεωτικά) μετά από
ένα διαζύγιο. Επιπλέον, το 70% των ενηλίκων που μεγάλωσαν ως παιδιά χωρισμένων
γονιών θεωρούν ως βέλτιστη λύση τη συνεπιμέλεια με ίσο χρόνο με τον κάθε γονέα***.

Το επιχείρημα ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για την εφαρμογή της
συνεπιμέλειας παιδιών μετά από ένα διαζύγιο είναι έωλο. Η αποδοχή της συνεπιμέλειας
από την ελληνική κοινή γνώμη βρίσκεται σε επίπεδα αντίστοιχα με χώρες όπου αυτή ισχύει
ήδη. Η ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μαχαίρια, κινητά, χάπια και αυτοσχέδια όπλα βρέθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού

Newsteam 0 Comments

Έρευνα πραγματοποιήθηκε, από τις βραδινές ώρες χθες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε όλα τα κελιά και τους κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού II, στην πτέρυγα των ανδρών που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα και υποθέσεις τρομοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από την εξωτερική φρουρά του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού παρουσία Εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 5 μαχαίρια εμπορίου και κατσαβίδι,
 • 3 κινητά και 15 φορτιστές,
 • 28 usb stick και 8 hands free,
 • 3 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι με φορτιστή και 3 mp 4,
 • 3 κάρτες sim, κάρτα μνήμης και 3 φορητά ρούτερ wifi ,
 • 56 χάπια (ψυχότροπα),
 • 6 ξύλινα κοντάρια, 3 κόφτες και πένσα,
 • 2 λεπίδες με ξύλινη λαβή και 2 ψαλίδια,
  ζυγαριά ακριβείας,
 • συρματόσκοινο πολλών μέτρων,
 • 50 ευρώ, 4 τράπουλες και νυχοκόπτης

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας, κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κατασχεθεί, δέχθηκε μήνυμα από κινητό, με στοιχεία άλλου κρατουμένου, έγκλειστου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού I .

Άμεσα ενημερώθηκε η παριστάμενη Εισαγγελέας και πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κελί του, στη Δ’ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού I, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν το κινητό τηλέφωνο καθώς και φορτιστής.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Πηγή: athina984.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αντιπροσωπεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών στα άδυτα του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Α.Π.Θ.

Newsteam 0 Comments

Αναλυτική ενημέρωση από την επιστημονική ερευνητική ομάδα του καθηγητή Στ. Λογοθετίδη και ζωηρό ενδιαφέρον της διοίκησης του δήμου για αξιοποίηση των τεχνολογιών αιχμής και των καινοτόμων εφαρμογών-προϊόντων

Σίμος Δανιηλίδης: Εντυπωσιακά τα βήματα προόδου της έρευνας του πανεπιστημίου της πόλης μας…

Η απόκτηση ειδικών μασκών νανοτεχνολογίας για την ενίσχυση του έργου των νοσοκομείων και του εξοπλισμού ασφαλείας των εργαζομένων ειδικών κατηγοριών του δήμου (Βοήθεια στο Σπίτι, Καθαριότητα, Δημοτικά Ιατρεία, κ.ά.), η ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι με βιοαισθητήρες για καρδιακά νοσήματα, όπως και η αξιοποίηση των φωτοβολταϊκών τρίτης γενιάς, αποτελούν πλέον τους νέους στόχους της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους πολίτες και του εμπλουτισμού της ενεργειακής υπόστασής του.

Οι στόχοι αυτοί αποτέλεσαν αντικείμενο της επίσκεψης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη στην καρδιά της καινοτόμας και υψηλής τεχνολογίας του μέλλοντος, όπως είναι το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τερζίδου και ο προϊστάμενος του Γραφείου Προγραμματισμού Γιάννης Πολυχρονιάδης.

Τον… ξεναγό στα άδυτα της τεχνολογίας αιχμής, που απολαμβάνει παγκόσμια αναγνώριση για την πρωτοπορία του σε καινοτόμες εφαρμογές, ανέλαβε ο διευθυντής του εργαστηρίου καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, πλαισιωμένος από ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες-ερευνητές και εκπροσώπους εταιρίας που συμπράττει στην προωθούμενη παραγωγή των εφαρμογών. Να σημειωθεί ότι αυτές είναι άμεσα αξιοποιήσιμες, όπως ειδικά πρόκειται για τις νανομάσκες που παρέχουν υψηλή προστασία από τον κορωνοϊό COVID-19, και με τις οποίες το Εργαστήριο του ΑΠΘ ενίσχυσε το έργο νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης στη μάχη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού κατά της πανδημίας.

Πρόκειται για εντυπωσιακά βήματα προόδου της επιστημονικής έρευνας, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που αυτές σημειώνονται από ένα δικό μας Εργαστήριο κι ένα δικό μας πανεπιστήμιο. Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ και ο Στέργιος Λογοθετίδης με τους άξιους ερευνητές και συνεργάτες του δείχνουν το δρόμο προς την κατεύθυνση που πρέπει να πορευτούμε αξιοποιώντας τα αποτελέσματα των ερευνών και τα προϊόντα της τεχνολογίας αιχμής προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών, ήταν το πρώτο σχόλιο του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος δεν έκρυβε τον θαυμασμό του για όσα νέα συναντούσε από στάση σε στάση εντός του Εργαστηρίου.

Όπως τόνισε, το ενδιαφέρον του δήμου εστιάζεται στη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών με τον ερευνητικό φορέα στον τομέα της ενέργειας με την αξιοποίηση των φωτοβολταϊκών τρίτης γενιάς ενισχύοντας τα ήδη υπάρχοντα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και με την αξιοποίηση εφαρμογών από την Κοινωνική Υπηρεσία, το δίκτυο των Δημοτικών Ιατρείων και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε για την άμεση προμήθεια μασκών νανοτεχνολογίας διαφόρων τύπων προκειμένου ένας μεγάλος αριθμός θα χορηγηθεί σε νοσοκομεία της πόλης μας, και ένας άλλος προς ενίσχυση του εξοπλισμού ασφαλείας των εργαζομένων ειδικών Υπηρεσιών του δήμου.

Πάντα υποστηρίζαμε ότι τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά τους κέντρα πρέπει να συνδέονται με την κοινωνία και τους φορείς έκφρασής της όπως είναι οι δήμοι. Και μεις ως δήμος παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι προς αυτή την κατεύθυνση αναζητώντας και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που αποσκοπεί στην ποιοτική βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας. Έτσι, πιστεύω ότι μια μορφή συνεργασίας με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ μπορεί να ανοίξει νέες λεωφόρους και να αποβεί προς όφελος όλων, υπογραμμίζει ο Σίμος Δανιηλίδης.

Δήμος-πιλότος…

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και των προγραμμάτων, και πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ καλό παράδειγμα αξιοποίησης μιάς σειράς από αυτές τις εφαρμογές. Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του αντιλαμβάνονται την αξία και την προσφορά αυτών των τεχνολογιών που έρχονται να υπηρετήσουν την κοινωνία και θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει πιλοτικό παράδειγμα για μια σειρά από τέτοια καινοτομικά έργα τα οποία θα είναι πρωτοποριακά όχι μόνο για την περιοχή μας και την Ελλάδα αλλά πρωτοποριακά σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο διευθυντής του Εργαστηρίου καθ. Στέργιος Λογοθετίδης, ο οποίος έκανε μια αναλυτικότατη παρουσίαση των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αναλυτικές παρουσιάσεις έγιναν και από τους συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων η καρδιολόγος-ερευνήτρια Βαρβάρα Καραγκιοζάκη και ο εκπρόσωπος της εταιρίας OET Νικόλαος Καραγεώργος.

Όπως ανέφερε ο κ.Λογοθετίδης, εδώ παράγουμε εφαρμογές που τα επόμενα χρόνια θα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, καθώς επίσης και τεχνολογίες οι οποίες έχουν να κάνουν στις μέρες μας με τον κορωνοϊό, με τα νανοφίλτρα ή τις νανομάσκες, πάντα, όμως, σε συνεργασία με εταιρίες γιατί αυτά τα προϊόντα πρέπει να βγουν στην αγορά. Συνεργαζόμαστε, λοιπόν, για τέτοιες εφαρμογές που άμεσα ή πιο έμμεσα βγαίνουν στην παραγωγή και χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο ή θα χρησιμοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Είχαμε την τιμή και τη χαρά να μας επισκεφθεί ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών μαζί με τους συνεργάτες του, για να δούμε -και να δουν- από κοντά όλες αυτές τις τεχνολογίες, καθώς επίσης να συζητήσουμε για τις δυνατότητες συνεργασίας και χρήσης αυτών των καινοτόμων προϊόντων που μπορούν να εφαρμοστούν σε μια ‘‘έξυπνη πόλη’’ από εφαρμογές, όπως είναι οι έξυπνες στάσεις λεωφορείων, η παραγωγή ενέργειας, φωτισμού και πληροφορίας, η παραγωγή ενέργειας στα κτίρια, αλλά και πολλές άλλες εφαρμογές για την ‘‘πράσινη πόλη’’, την πόλη που στα επόμενα χρόνια θα χρησιμοποιεί όλες αυτές τις δυνατότητες στην τηλεϊατρική, στην προστασία από τον ιό, στην ενεργειακή αναβάθμιση, στον φωτισμό, κ.ά. Αυτά τα θέματα τέθηκαν προς συζήτηση και ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπογραφούν και πρωτόκολλα συνεργασίας για πιο συγκεκριμένες εφαρμογές όταν αυτές θα εμφανισθούν και θα είναι προς όφελος της περιοχής και των ανθρώπων. Μια τέτοια συνεργασία θα αποτελέσει ένα παράδειγμα αξιοποίησης και επέκτασης των συνεργασιών του πανεπιστημίου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας ώστε αυτού του είδους οι συνεργασίες και οι χρήσεις των καινούριων καινοτόμων τεχνολογιών να επεκταθούν, πρόσθεσε ο κ.Λογοθετίδης.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συλλήψεις στη Λακωνία για όπλα

Newsteam 0 Comments

Συλλήψεις στη Λακωνία για όπλα. Ειδικότερα, χθες (30.5.2020) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων.

 

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες τους, καθώς και σε κατάστημα του 61χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

· πολεμικό τυφέκιο,

· -3- κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν παράνομα,

· -256- φυσίγγια,

· μικροποσότητα κάνναβης και

· -2- κροτίδες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίθεση με βιτριόλι-Σε προστριβή με τουλάχιστον δέκα γυναίκες η Ιωάννα

Newsteam 0 Comments

Ο δικηγόρος της 34χρονης, Αποστόλης Λύτρας, μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα στο STAR δήλωσε πως η υπόθεση αυτή δεν είναι εύκολη και εξέφρασε την απορία πως στην Καλλιθεά στις 9 το πρωί με κόσμο και κάμερες δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο για τη δράστιδα.

Η κοπέλα δεν είχε προηγούμενα με κανέναν. Δεν είναι απλή η υπόθεση είπε ο δικηγόρος της 34χρονης. Δεν το θεωρώ τυχαίο μες την Καλλιθέα το πρωί που έχει κόσμο, που υπάρχουν πολλές κάμερες να μην έχουμε ούτε ένα στοιχείο είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

Την ίδια στιγμή όμως προκύπτουν αλλά στοιχεία απο την έρευνα.

Από τις είκοσι καταθέσεις, που έχουν λάβει μέχρι αυτήν την ώρα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του ΤΑ Καλλιθέας, και με δεδομένο ότι οι αστυνομικοί θεωρούν ότι δράστης είναι γυναίκα, έχουν καταγράψει έναν αριθμό περισσότερων από δέκα γυναίκες, με τις οποίες –σύμφωνα με τις καταθέσεις – ήταν σε προστριβή.

Αυτές τις γυναίκες όλες, λοιπόν, τις έχουν ταξινομήσει σε τρεις κατηγορίες: επαγγελματικό, φιλικό, αλλά και συγγενικό περιβάλλον. Από όλες αυτές έχουν πάρει όλα τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες και αναρτήσεις, στοιχεία που μελετούν σε σχέση με το εάν υπάρχει έστω και οποιαδήποτε νύξη για εκτόξευση απειλής ή ό,τι άλλο θα τους προκαλέσει το ενδιαφέρον.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Εξιχνιάστηκε πλήθος κλοπών μπαταριών αυτοκινήτων στα Γιάννενα

Newsteam 0 Comments

Εξιχνιάστηκε πλήθος κλοπών μπαταριών αυτοκινήτων στα Γιάννενα.

Μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Αφαίρεσε συνολικά 35 μπαταρίες οχημάτων η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών μπαταριών κυρίως από φορτηγά αυτοκίνητα, που διαπράχθηκαν το τελευταίο εξάμηνο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Δράστης ημεδαπός

Ως δράστης των παραπάνω υποθέσεων ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Αναλυτικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε έξαρση κλοπών μπαταριών από οχήματα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και για το λόγο αυτό συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό του δράστη.

Αστυνομική έρευνα

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο δράστης χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, δρούσε βραδινές ώρες και αφού εντόπιζε σταθμευμένα κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα αφαιρούσε απ’ αυτά τις μπαταρίες, διαρρηγνύοντας σε πολλές περιπτώσεις τις γέφυρες ένωσης των μπαταριών ή τα λουκέτα ασφαλείας τους.
Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα από 14-11-2019 έως και 23-04-2020, στην Ανατολή, στον Κατσικά και στην Πεδινή Ιωαννίνων διέπραξε τα παρακάτω:
• αφαίρεσε συνολικά -31- μπαταρίες από -16- φορτηγά αυτοκίνητα,
• αφαίρεσε -2- μη λειτουργικές μπαταρίες από απορριμματοφόρο του Δήμου Ιωαννιτών,
• αφαίρεσε -2- μπαταρίες από αντίστοιχα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα,
• αποπειράθηκε να αφαιρέσει μπαταρίες από τρία φορτηγά αυτοκίνητα.
Η σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ: http://www.epirus-tv-news.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ετσι θα γίνει η εξεταστική του εαρινού εξαμήνου

Newsteam 0 Comments

Απάντηση του Δασαρχείου Ιωαννίνων στην αναφορά των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πωγωνίου για παράνομη υλοτομία στο Βασιλικό.

Απάντηση στην από 18/5/2020 αναφορά των δημοτικών συμβούλων Δήμου Πωγωνίου

κ.κ. Σταύρου Ζηκόπουλου, Δημήτριου Ντότη, Βασίλειου Τόπουλου και Μαγδαληνής Χάϊδου

για την παράνομη υλοτομία σε συστάδα δάσους δρυός, εντός του Δημοτικού δάσους Βασιλικού του Δήμου Πωγωνίου:

Η υπηρεσία μας, με συντονισμένες ενέργειες του ικανού στελεχιακού δυναμικού της και τις οδηγίες του προϊσταμένου, προέβη στη διαπίστωση των παράνομων υλοτομικών δραστηριοτήτων στο Δημοτικό δάσος Βασιλικού.

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης γνωστοποιήσαμε την υπόθεση στους θεσμικά εμπλεκόμενους και συγκεκριμένα στην ιεραρχία της Α.Δ.Η.-Δ.Μ. και στον Δήμο Πωγωνίου, που είναι ο ιδιοκτήτης του δάσους, για τις δικές του ενέργειες. Διευκολύναμε επίσης και τη διαδικασία δημοσιοποίησης του θέματος λόγω της σοβαρότητάς του με την προβολή των βασικών πληροφοριών που όλοι γνωρίζετε.

Κατανοούμε το ενδιαφέρον κάθε πολίτη που από περιβαλλοντική ευαισθησία ενδιαφέρεται για την εξέλιξη της υπόθεσης, δεν θα δεχθούμε όμως την παρέμβαση οποιουδήποτε τρίτου που επιχειρεί να ελέγξει και να προβεί σε υποδείξεις που αφορούν τις ενέργειες της υπηρεσίας μας.

Η απάντηση στα ερωτήματα που θέσατε αποτελούν στοιχεία της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για την συγκρότηση με τον προσήκοντα τρόπο του φακέλου της δικογραφίας η οποία θα υποβληθεί μετά την ολοκλήρωσή της στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Ο Αν. Προϊστάμενος του Δασαρχείου

Χρήστος Λαγός

Δασολόγος με Α΄Βαθμό

Πηγή: http://www.epirus-tv-news.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έκασε, ζωντανά:Μετά την δίκη Τοπαλούδη… αυτοί μπαίνουν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης

Newsteam 0 Comments

Μπορεί να ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή, αυτό δεν σημαίνει όμως πώς τα δικαστικά μέτωπα της υπόθεσης έχουν κλείσει. Σύμφωνα με πληροφορίες μας τρέχουν προκαταρκτικές για συγκεκριμένα πρόσωπα.

 

 

Η πρώτη αφορά το ρόλο του γιατρού από τη Ρόδο, ο οποίος συνταγογράφησε συγκεκριμένα σκευάσματα που προσκόμισαν οι υπερασπιστές του 23χρονου Ροδίτη καταδικασθέντα στη διάρκεια της διαδικασίας. Με στόχο βέβαια, όπως προκύπτει και από τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν, να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτό το αίτημα της εισαγγελέως της έδρας και των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, αποφάσισε να εξαχθούν αντίγραφα των πρακτικών της δίκης και να διβιβασθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο καθώς και της ηθικής αυτουργίας (και από ποιον) σε αυτό.

 

Το δικαστήριο από την άλλη απέρριψε αίτημα της εισαγγελέως και των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος για έρευνα με αντικείμενο ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του Ροδίτη. Ωστόσο, κι αυτή η προκαταρκτική θα ανοίξει, καθώς η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια δήλωσε ότι θα τους μηνύσει για ψευδή κατάθεση, όπως και δυο ακόμη μάρτυρες της υπόθεσης. Δήλωσε δε ότι θα στραφεί και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που σχετίζεται με την γνωμάτευσή τους για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη. Συνεπώς η δίκη, όπως προκύπτει, άνοιξε αρκετά δικαστικά μέτωπα που σχετίζονται με τα όσα συνέβησαν μετά την αποτρόπαια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Κρήτη: Σημαντική έρευνα για την ανοσία του κορoνοϊού

Newsteam 0 Comments

Στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί η μία από τις τέσσερις εξαιρετικά σημαντικές μελέτες με τις οποίες θα γίνει προσδιορισμός του ποσοστού του πληθυσμού της χώρας που έχει νοσήσει συνολικά από τον κορονοϊό, δίνοντας σημαντικά στοιχεία ως προς τη δημιουργία αντισωμάτων και την ανοσία που αναπτύσσουν όσοι έχουν περάσει τη νόσο.

Την ανακοίνωση έκανε χθες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Τη διενέργεια της σχετικής μελέτης την είχε προαναγγείλει ο καθηγητής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και συγκεκριμένα στην εκπομπή Αντιθέσεις του Γιώργου Σαχίνη.

Όπως είχε εξηγήσει μιλώντας για τη μελέτη ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής, η διαδικασία των τεστ στο γενικό πληθυσμό της Κρήτης θα γίνει σε δύο φάσεις, δίνοντας στους επιστήμονες τη δυνατότητα να δουν το μέγεθος της ανοσίας στο νησί.

Ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρθηκε στην ομάδα των επιστημόνων από το νησί που πρωτοπορεί, μιας και η Κρήτη είναι η πρώτη περιφέρεια στη χώρα που είχε ήδη εδώ και βδομάδες ξεκινήσει την έρευνα της ανοσίας, έχοντας στο πλευρό της τόσο την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης όσο και τον ΕΟΔΥ.

Με βάση τα αποτελέσματα θα μπορεί πλέον να διαμορφωθεί μια ξεκάθαρη εικόνα γύρω από το χρονοδιάγραμμα της ανοσίας στην Κρήτη, ώστε να μη βαδίζουμε στα τυφλά σε επίπεδο χώρας – αποτελέσματα τα οποία θα καθορίσουν το επόμενο βήμα από την κυβέρνηση σε σχέση με τη σταδιακή αποκλιμάκωση ή όχι των μέτρων στη μάχη που δίνεται κατά του κορονοϊού.

Στη διάρκεια της εκπομπής  η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορπουδάκη αναφέρθηκε σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία που φέρνει την Κρήτη στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την καταγραφή της ανοσίας στον γενικό πληθυσμό, με τα αποτελέσματα να δίνουν στην επιστημονική κοινότητα ένα σημαντικό όπλο για το πώς θα κινηθεί η επόμενη μέρα στο νησί και στην πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος που μπορεί να έρθει το φθινόπωρο.

Οι μελέτες για την ανοσία

Ο καθηγητής Τσιόδρας, ανακοινώνοντας χθες τις μελέτες, εκτίμησε ότι μπορεί και λιγότερο του 0,5% του πληθυσμού της χώρας να έχει νοσήσει από τον ιό. Όπως είπε, για το θέμα ξεκινά ειδική έρευνα, προκειμένου να έχουμε καλύτερη εικόνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τέσσερις μελέτες, οι οποίες θα καταδείξουν καλύτερα το ποσοστό αυτών που πέρασαν τη νόσο και έχουν δημιουργήσει αντισώματα:

 1. Προοπτική μελέτη αντισωμάτων με συγκεκριμένα επιδημιολογικά κριτήρια, μελέτη η οποία μπορεί να δείξει διαφορετικά ποσοστά ανά περιοχή με βάση και τις παραμέτρους που θα δοθούν.
 2. Μελέτη με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, όπου ελέγχονται τουλάχιστον 10.000 δείγματα από αιμοδότες. Ο έλεγχος γίνεται μέσω της αιμοδοσίας και έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ αφορά άτομα από 18 έως 65 ετών, που αποτελούν και το 70% όσων νόσησαν.
 3. Η τρίτη μελέτη αφορά εναπομείναντες ορούς. Έχει ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε 5.000 δείγματα, τα οποία θα αναλυθούν από την επόμενη εβδομάδα.
 4. Η τέταρτη μελέτη ξεκινά στην Κρήτη και υποστηρίζεται από τους τοπικούς φορείς, αλλά και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πηγή: neakriti.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εξαφάνιση Ολυμπίας Κηρύκου: Σε ξεκάθαρη δολοφονία καταλήγουν οι έρευνες

Newsteam 0 Comments
Η Ολυμπία Κηρύκου 29 χρόνων, χάθηκε ξαφνικά το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 1995, ενώ πήγαινε στη δουλειά της στη Νέα Ιωνία. Η οικογένεια της αναστατώθηκε κι άρχισε τις έρευνες χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

Όσα χρόνια κι αν πέρασαν ένα τεράστιο γιατί παραμένει αναπάντητο. Ο σύζυγος της Ολυμπίας δεν την κήρυξε σε αφάνεια, αλλά έβγαλε διαζύγιο. Δεν θέλει να μιλάει για τη γυναίκα που άλλαξε τη ζωή του. Εκείνη τη μοιραία μέρα γύρισε σπίτι τους και βρήκε το τυπικό σημείωμα που του είχε αφήσει. Του έλεγε να φάει και να κοιμηθεί. Να μη την περιμένει γιατί θα πήγαινε σε μια φίλη της.

Το πρωί της εξαφάνισης της την είχε συναντήσει η αδελφή του, που την μετέφερε με το αυτοκίνητο της στο κατάστημα με είδη ραπτικής που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα.Η κουνιάδα της όταν την άφησε, την είδε από τον καθρέπτη του αυτοκίνητου να μην παίρνει το δρόμο για το κατάστημα, αλλά να κατευθύνεται προς το σταθμό του ηλεκτρικού στη Νέα Ιωνία.

Ο Ιδιωτικός Ερευνητής της υπόθεσης, Χάρης Βεραμόν, που δραστηριοποιείται στο χώρο των ιδιωτικών ερευνών, παραχωρεί αποκλειστική συνέντευξη στην kedenews έχοντας συμμετοχή σε πολλές πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν την Ελλάδα. 
Η υπόθεση της Ολύμπιας Κηρύκου παραμένει ανεξιχνίαστη από την μέρα που εξαφανίστηκε το 1995.Πόσο κοντά είστε σήμερα, 25 χρόνια μετά την εξαφάνιση της Ολυμπίας;

Η αλήθεια είναι πως οι υποθέσεις που παραμένουν τόσα χρόνια ανεξιχνίαστες έχουν τεράστιες δυσκολίες όσον αφορά την έρευνα. Ο χρόνος είναι πολύτιμος για έναν ερευνητή. Όμως σε αυτό το στάδιο είμαστε πολύ κοντά. Μπορούμε να εξηγήσουμε με λεπτομέρειες πώς ακριβώς έχουν τα γεγονότα, τη χρονική τους σειρά και μπορούμε να αναλύσουμε τί πραγματικά δεν έγινε, αλλά και τί τελικά συνέβη στην Ολυμπία. Απομένουν λίγα κομμάτια για την ολοκλήρωση του παζλ.

 

Η Ολυμπία αντιμετώπιζε προβλήματα στο σπίτι της; Ο σύζυγος της γιατί πιστεύετε πως δεν την κήρυξε σε αφάνεια, αλλά έβγαλε διαζύγιο;

Αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στο γάμο της, έχουμε πολλές πληροφορίες ταυτοποιημένες. Υπήρχαν οικονομικά προβλήματα και οι συναισθηματισμοί σύνδεσμοι του ζευγαριού είχαν σπάσει. Πλέον η σχέση είχε μετατραπεί σε συμβατική, ώσπου η Ολυμπία πήρε την απόφαση να χωρίσει. Δεν έβλεπε κανένα μέλλον στο γάμο της ούτε μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα απο τα όνειρά της, να γίνει μητέρα. Άλλες διαδικασίες θέλει ένα διαζύγιο και άλλες η αφάνεια.

Ο σύζυγος ανέφερε τα πρώτα χρόνια οτι η γυναίκα του τον παράτησε οτι έφυγε με τη θέλησή της και εκείνος έδειχνε πως την περιμένει. Φανταστείτε πως και οι γονείς της Ολυμπίας θεωρούσαν οτι η κόρη τους κάπου ζει, κάπου κρύβεται και πως είναι θέμα χρόνου να γυρίσει!

Επομένως για να βγει ένα πρόσωπο σε αφάνεια θα πρέπει να γίνει δικαστήριο και τότε θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις! Κάτι τέτοιο δεν βόλευε και ίσως να δημιουργούσε άγχος στον σύζυγο, για μια σχέση που και για εκείνον τελικά είχε τελειώσει καιρό πριν. Επώδυνη διαδικασία η αφάνεια.

Ο αδερφός της πριν χρόνια αποκάλυψε πως οι γονείς της κοπέλας επέμεναν να μην χωρίσει; Γιατί;

Ναι πράγματι είναι αλήθεια. Θα σας εξηγήσω.Αν σκεφτούμε πως ήταν η εποχή πριν 25 χρόνια, τα στερεότυπα της κοινωνίας, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε την άρνηση των γονιών της Ολυμπίας. Καταρχάς οι γονείς της ήταν πολλά χρόνια μαζί, είχαν συντηρητικές αρχές και θεωρούσαν πως μια γυναίκα σε ηλικία 29 ετών να χωρίζει, είναι ντροπή. Το τι θα πει η γειτονιά ήταν μόδα τότε. Και επίσης οι γονείς της Ολυμπίας είχαν αδυναμία στο γαμπρό, τον εκτιμούσαν, είχαν επενδύσει σε αυτό το γάμο. Περίμεναν ένα εγγονάκι από την κόρη τους. Εκείνα τα χρόνια, μια γυναίκα 29 ετών χωρίς ένα παιδί, στα μάτια του κόσμου ήταν γεροντοκόρη.

Τι αναφέρουν οι έρευνες της αστυνομίας; Έχουν καταλήξει σε κάποιο πόρισμα;

Δεν υπήρξε ποτέ έρευνα απο την αστυνομία. Ο φάκελος περιέχει μέχρι σήμερα μια δήλωση εξαφάνισης. Καμία απολύτως έρευνα! Δεν έχουν καταλήξει σε κανένα πόρισμα γιατί ουδέποτε ασχολήθηκαν. Η Ολυμπία στη λογική της κρατικής γραφειοκρατίας και των υπηρεσιών θεωρείται ένα υπαρκτό και εν ζωή πρόσωπο.

 

Σχετικά με το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε η Ολυμπία στον άντρα της να μην την περιμένει τι έχετε να αναφέρετε;

Αυτό το σημείωμα είναι η αρχή μιας σειράς από πλάνες. Επειδή δεν δόθηκε ποτέ το πρωτότυπο στην δικαστική γραφολόγο η ανάλυση και το πόρισμα θεωρώ οτι έχουν μικρά κενά. Μέσα από τη δική μου έρευνα καταλήγω σε δύο πιθανές θεωρίες. Ή το σημείωμα αφορά άλλη χρονική στιγμή και χρησιμοποιήθηκε τη κομβική μέρα, ή γράφτηκε εκείνη τη μέρα από άλλο πρόσωπο, όπως και όλα τα άλλα σημειώματα της Ολυμπίας, προκειμένου να δημιουργηθεί μια αληθοφάνεια στο γραφικό χαρακτήρα της Ολυμπίας.

Δεν έχει κανείς το πρωτότυπο σημείωμα. Όμως μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως οι ενέργειες που περιγράφει δεν αφορούν εκείνη τη μέρα, αυτό το χαρτί δεν αφορούσε το Σάββατο. Η Ολυμπία δεν θα έλεγε ψέματα ούτε θα σκηνοθετούσε την εξαφάνισή της, σε καμία περίπτωση. Αν το σημείωμα ήταν αληθινό, η Ολυμπία θα είχε πράξει τα όσα γράφτηκαν με μελάνι την ημέρα εκείνη, το τονίζω.

#tdi_1_bb8 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/05/echo/96011841_253000869184635_2331073360802349056_n-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_bb8 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/05/echo/95984724_2638995389707252_3739746277961760768_n-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Πιστεύετε πως ο χώρος που εργαζόταν έχει κάποια σχέση με την εξαφάνιση της 29χρονης Ολυμπίας Κηρύκου;

Όχι σε καμία περίπτωση. Η Ολυμπία ήθελε μια καλύτερη εργασία και είχε σκοπό να κάνει μαθήματα υπολογιστών σε μία σχολή. Όμως δεν θα παρατούσε έτσι τη δουλειά της. Ήταν ηθική, έντιμη και αν ήθελε να φύγει θα επέλεγε να παραιτηθεί και να πάρει τα μισά χρήματα του μισθού της στις 15 Νοεμβρίου.

Η εξαφάνιση της Ολυμπίας και τα όσα διαδραματίστηκαν λίγες μέρες πριν τις 11 Νοεμβρίου, έχουν άμεση σχέση με το γάμο της. Δεν είχε άλλα προβλήματα ή εχθρούς. Το στεφάνι ήθελε να βγάλει από πάνω της.

 

Κάτοικοι από την Λάρισα ανέφεραν πως υπάρχει ένα εικονοστάσι στη γέφυρα του Αλκαζάαρ, το οποίο έχει την φωτογραφία της άτυχης κοπέλα ντυμένη νύφη. Άλλες πηγές αναφέρουν πως η γυναίκα να βρίσκεται σε γυναικείο μοναστήρι της Πάτμου. και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού. Ισχύουν αυτές οι μαρτυρίες ;

Δεν ισχύει τίποτα. Απο το ψυχολογικό προφίλ της Ολυμπίας, το οποίο σκιαγραφήσαμε πλήρως, δεν προκύπτει καμία τάση για μοναστήρια ούτε για ηθελημένη εξαφάνιση. Όλα ήταν μιαπαραπλάνηση για να στραφεί η προσοχή αλλού. Να σας θυμίσω οτι τον πρώτο καιρό που χάθηκε η ομορφότερη του Γαλατσίου γινόντουσαν ανώνυμα τηλεφωνήματα στους γονείς της, για να δείξουν κάποιοι οτι ζει! Το θράσος δεν έχει όρια.

Που καταλήγουν οι έρευνες σας μετά από 25 χρόνια από την εξαφάνιση της άτυχης κοπέλας;

Η Ολυμπία δεν πήγε ποτέ εκείνο το πρωϊνό του Σαββάτου για εργασία. Όλα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη μέρα το βράδυ. Δεν μπορώ σε αυτό το στάδιο να υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Όμως τα στοιχεία που έχουμε ανατρέπουν τα όσα μας παρουσιάσαν ως πραγματικά γεγονότα. Η Ολυμπία δεν εξαφανίστηκε. Ήρθε σε μεγάλη ρίξη και τις αφαίρεσαν τη ζωή. Μένει να βρούμε το πού είναι θαμμένη.

Τείνετε περισσότερο στην δολοφονία της η στην ανάγκη της για φυγή από το σπίτι της;

Ξεκάθαρη δολοφονία με πολλές παράλληλες ενέργειες που δημιούργησαν την εντύπωση πως το θύμα θέλει να κρυφτεί. Βόλευε κάποιους! Όμως η αλήθεια θα λάμψει! Θα φροντίσουμε γι αυτό.Πλησιάζουμε…

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Βαρύς οπλισμός σε χωριό της Θεσπρωτίας

Newsteam 0 Comments

Βαρύς οπλισμός σε χωριό της Θεσπρωτίας. Η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, καθώς και η αξιοποίηση στοιχείων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας οδήγησαν στη σύλληψη άντρα, ο οποίος κατείχε βαρύ οπλισμό.

Πρόκειται για ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα (05-05-2020) νωρίς το πρωί, σε χωριό του Νομού Θεσπρωτίας, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

τρία πολεμικά τυφέκια Kalashnikov, με ενσωματωμένες ξιφολόγχες,
πολεμικό τυφέκιο Mauser,
τρεις ξιφολόγχες,
-1.324- φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου Kalashnikov,
επτά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
πέντε γεμιστήρες, για πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov,
δεκαέξι ταχυγεμιστήρες,
μία φυσιγγιοθήκη.

Τα ανωτέρω πολεμικά τυφέκια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συνελήφθη 54χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων στο Γύθειο

Newsteam 0 Comments

Συνελήφθη 54χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων στο Γύθειο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

 

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών, περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και για τα όπλα

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, είκοσι δύο πήλινα τμήματα αγγείων, πήλινα σκεύη, πολεμικά τυφέκια, ξιφίδια, φυσίγγια

Συνελήφθη, χθες (1.5.2020) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, 54χρονος ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και για τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες (1.5.2020) το μεσημέρι, στο Γύθειο Λακωνίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου πραγματοποίησαν νομότυπες έρευνες, στην οικία και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του 54χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

• είκοσι δύο (22) πήλινα τμήματα αγγείων αμφορέων,
• τέσσερα (4) πήλινα κανάτια,
• τρία (3) πήλινα σκεύη,
• ένα (1) πήλινο τμήμα πιθαριού,
• δύο (2) πήλινες λαβές αμφορέα,
• μία (1) μάζα τμημάτων πήλινων αγγείων,
• ένα (1) μαρμάρινο τμήμα κίονα,
• τρία (3) πολεμικά τυφέκια,
• τρία (3) κυνηγετικά όπλα,
• τρία (3) μεταλλικά ξιφίδια,
• ένα (1) μεταλλικό σπαθί,
• ογδόντα δύο (82) φυσίγγια.

Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, σύμφωνα με αρχαιολόγο χρονολογούνται διαφορετικές περιόδους αρχαίων χρόνων (Ρωμαικών, Βυζαντινών, κλασικών/ Ελληνιστικών) και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αργολίδα: Βρήκαν θαμμένο σε πλαστικό δοχείο ένα κιλό ηρωίνης

Newsteam 0 Comments

Αργολίδα: Βρήκαν θαμμένο σε πλαστικό δοχείο ένα κιλό ηρωίνης – Σύλληψη 32χρονης. Συνελήφθη, χθες (29.4.2020) το απόγευμα, στην τοπική κοινότητα Νέας Κίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών.

 

Σε συνεργασία με τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης Αργολίδας μια 32χρονη ημεδαπή Ρομά, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 36χρονο ημεδαπό Ρομά.

Ειδικότερα, χθες (29.4.2020) το απόγευμα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, σε συνεργασία με τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης Αργολίδας και τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Αργολίδας, πραγματοποίησαν έρευνα σε εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα πλησίον της οικίας της ανωτέρω, στην τοπική κοινότητα Νέας Κίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, όπου εντός πλαστικών δοχείων, θαμμένων στο έδαφος, βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -1.070- γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 32χρονης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -1.100- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Κορονoϊός: Πώς μεταδίδεται μέσω των κλιματιστικών

Newsteam 0 Comments

Τα ρεύματα αέρα, ιδίως από τα κλιματιστικά, παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του κορονoϊού σε κλειστούς χώρους, σύμφωνα με μια μικρή κινεζική επιστημονική έρευνα, που εξηγεί γιατί π.χ. σε ένα εστιατόριο μερικοί μόνο αλλά όχι όλοι οι πελάτες θα κολλήσουν.

Η μελέτη μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη ενόψει της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και της επαναλειτουργίας των καταστημάτων και χώρων εστίασης.

Το περιστατικό με το εστιατόριο

Οι Κινέζοι επιστήμονες, που θα κάνουν σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό Emerging Infectious Diseases του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, εστίασαν σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη στο τέλος Ιανουαρίου σε ένα εστιατόριο της πόλης Γκουανγκτσού της Νότιας Κίνας. Εκεί μία -προερχόμενη από τη Γουχάν- 63χρονη πελάτισσα φορέας του κοροναϊού, αλλά χωρίς ακόμη συμπτώματα, μόλυνε άλλους εννέα, όχι όμως τους υπόλοιπους 73 πελάτες στον ίδιο όροφο, ούτε τους οκτώ εργαζομένους.

Ο ρόλος του κλιματιστικού στην εξάπλωση του ιού

Η εξήγηση φαίνεται να είναι ότι ένα από τα κλιματιστικά του εστιατορίου δημιουργούσε ρεύμα αέρα, που φυσούσε τα σωματίδια του ιού προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά όχι προς άλλες. Αυτό δείχνει ότι πιθανώς δεν αρκεί, όταν ανοίξουν ξανά τα καταστήματα, να απέχουν τα τραπέζια δύο μέτρα μεταξύ τους, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο ρόλος του συστήματος κλιματισμού και εξαερισμού, έτσι ώστε ο αέρας που φυσούν, να μην πέφτει πάνω στα τραπέζια.

Τα σωματίδια του ιού μπορεί να μην μεταδίδονται μόνο με το βήχα και το φτάρνισμα, αλλά επίσης με την απλή αναπνοή και ομιλία. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο μένει ένας άνθρωπος σε κλειστό χώρο, όπου μπορεί να υπάρχει αόρατος ο κορονοϊός, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος να μολυνθεί και ο ίδιος, εισπνέοντας τα μολυσμένα σωματίδια, πολύ περισσότερο σε ένα εστιατόριο όπου ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να τρώει με μάσκα.

Στην περίπτωση του κινεζικού εστιατορίου, από όσους μολύνθηκαν, οι τέσσερις κάθονταν στο ίδιο τραπέζι με το αρχικό μολυσμένο άτομο, ενώ οι άλλοι πέντε στα δύο γειτονικά τραπέζια. Όσοι κάθονταν πιο μακριά, δεν κόλλησαν. Το κλιματιστικό φυσούσε τον αέρα πάνω από τα τρία τραπέζια που μολύνθηκαν. Αυτό παρέχει μια ένδειξη ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται κυρίως μέσω των μεγαλύτερων σταγονιδίων, τα οποία όμως λόγω βαρύτητας πέφτουν κάτω και δεν μπορούν να ταξιδέψουν μακριά.

Τα ρεύματα αέρα

Ο δρ Χάρβεϊ Φάινμπεργκ, επικεφαλής της επιτροπής νεοεμφανιζόμενων λοιμωδών νόσων των Εθνικών Ακαδημιών Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής των ΗΠΑ, χαρακτήρισε διαφωτιστική την κινεζική μελέτη και επεσήμανε πως, πέρα από τον τρόπο διάταξης των τραπεζοκαθισμάτων σε σχέση με τα κλιματιστικά, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στους κλειστούς χώρους μικροβιοκτόνα υπεριώδη φώτα, τα οποία καταστρέφουν τα αιωρούμενα σωματίδια του ιού. Τόνισε επίσης ότι η ανακάλυψη του ρόλου των ρευμάτων αέρα για τη μετάδοση του κορονοϊού πρέπει να ληφθεί γενικότερα υπόψη, πέρα από τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, π.χ. στους κλειστούς χώρους εργασίας.

Πηγή: in.gr

Διάβασε το »

Έσκασε, ζωντανά: Με εντολή Ιερώνυμου έρευνα για τον Ιερέα στο Κουκάκι

Newsteam 0 Comments

Την αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προκάλεσαν οι καταγγελίες πως ιερέας στον Άγιο Νικόλαο Κουκακίου κοινώνησε στα κρυφά, από την πίσω πόρτα του ναού, οικογένειες που είχαν ακόμη και μικρά παιδιά, κατά παράβαση τόσο των αποφάσεων της πολιτείας, όσο και της Ιεραρχίας.

Η Αρχιεπισκοπή υπενθυμίζει πως οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς… και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως

Ολόκληρη η Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »