Πατήστε ESC για κλείσιμο

Έξωση - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Πηγάδια:Λύθηκε το θέμα με τον 16χρονο Θανάση που πάσχει από αυτισμό

Newsteam 0 Comments

Σε νέα δημόσια τοποθέτηση μετά τον σάλο που ξέσπασε προχώρησε ο πατέρας του 16χρονου Θανάση, από τα Πηγάδια της Ξάνθης, που πάσχει από αυτισμό.

Με όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε τα νέα είναι ευχάριστα. Έπειτα από την σημερινή μαζική συνάντηση που είχα με πολλούς κατοίκους του χωριού παρουσία του Δημάρχου, με διαβεβαίωσαν όλοι τους ότι έχουν αγκαλιάσει και αγαπήσει τον γιό μου από τις πρώτες μέρες που πήγαμε στο χωριό και δεν έχουν καμία πρόθεση να φύγουμε από το χωριό. Έπειτα από αυτή την έκβαση του θέματος θέλω να ευχαριστήσω θερμά το χωριό Πηγάδια Ξάνθης και τους κατοίκους του και να τους ζητήσω δημοσίως συγνώμη για την δυσφήμηση που υπέστει το όνομα του χωριού από την ανάρτησή μου, η οποία δεν είχε καμία πρόθεση να δυσφημήσει το χωριό που μένω εδώ και χρόνια.

Υπάρχει ενδιαφέρον από τον κο Γεώργιο Σταμάτη, Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, να ανέβει στην Ξάνθη την Τρίτη, 9/6/2020, ώστε ο ίδιος να μεριμνήσει για το καλό του παιδιού και να άρει τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις που υπάρχουν.

Ευχαριστώ θερμά και όλους εσάς που μας συμπαρασταθήκατε στις δύσκολες αυτές στιγμές!

 

Πηγή: xanthidaily.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Διώχνουν από το σπίτι οικογένεια επειδή το παιδί τους έχει αυτισμό!

Newsteam 0 Comments

Σοκ προκαλεί η ανάρτηση ενός πατέρα από την Ξάνθη, ο οποίος ανακοίνωσε από το Facebook, ότι οι ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας στην οποία κατοικούσε η οικογένειά του σε οικισμό της περιοχής, υποχρεώνεται να φύγει από το σπίτι επειδή το παιδί τους έχει αυτισμό.

Όπως αναφέρει ο Θανάσης Ευαγγέλου, που ενημέρωσε το xanthi2.gr για αυτή την κατάσταση, κάποιοι κάτοικοι του χωριού προσπαθούσαν εδώ και καιρό να πείσουν τους ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας, που νοικιάζουν, να τους ζητήσει να φύγουν λόγω του αυτισμού του γιου του Θανάση:

Επιτέλους και μια νότα αλλαγής στη ζωή μας! Ορισμένοι κάτοικοι του χωριού Πηγαδίων Ξάνθης κατάφεραν το ακατόρθωτο!…

Δημοσιεύτηκε από Evangelos Evangelou στις Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Ο Θανάσης, είναι σήμερα 17 ετών. Γεννήθηκε το 2003 και λίγο αργότερα διαγνώστηκε με αυτισμό σε βαριά μορφή. Η οικογένειά μετακόμισε στην πόλη της Ξάνθης το 2004 αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς και σε διαμέρισμα που κατοικούσαν παλιά, οι ιδιοκτήτες με πρόφαση ότι θα ιδιοκατοικήσουν, τους έβγαλαν έξω.

Πριν από 5 χρόνια η οικογένεια αποφάσισε να νοικιάσει μια μονοκατοικία στα Πηγάδια Ξάνθης ώστε να μην ενοχλεί και η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί. Όμως ο εγκλεισμός της πανδημίας σε συνδυασμό με την εφηβική του ηλικία, προκάλεσαν κάποιες συμπεριφορές που τράβηξαν την προσοχή. Μετά από αρκετές πιέσεις κάποιων κατοίκων του χωριού, οι ιδιοκτήτες επισκέφθηκαν την οικογένεια και προσπάθησαν να την πείσουν να εγκαταλείψει το σπίτι. Όπως αναφέρουν οι γονείς, παρόλο που οι ιδιοκτήτες κατανοούν το πρόβλημα, εντούτοις δέχονται αφόρητες πιέσεις ενώ κάποιοι τους προτείνουν να βάλουν το παιδί σε ίδρυμα.

Ο Θανάσης φοιτά στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στη Γενισέα Ξάνθης και η νέα αυτή αναγκαστική μετακίνηση από την μονοκατοικία, δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον ίδιο και την οικογένειά του όπως δεν είναι καθόλου εύκολη και η εξεύρεση στέγης Ο πατέρας, όντας σε απόγνωση και απόλυτα αξιοπρεπής παρά τις μεγάλες του περιπέτειες, κοινοποίησε στο facebook αυτή το νέο πρόβλημα της οικογένειας και το ρατσισμό που βιώνει. Οι χρήστες του facebook από την περιοχή και όλη την Ελλάδα, κατά χιλιάδες, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια και καταδικάζουν όσους συνέβαλαν στην έξωση της οικογένειας.

 

Πηγή: xanthi2.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Απίστευτο. Ιδιοκτήτης απειλεί με έξωση φοιτητή στην Κρήτη εν μέσω πανδημίας. Οι διάλογοι και ο εκβιασμός

Newsteam 0 Comments

Σκηνές απείρου κάλους με απειλές από τον σπιτονοικοκύρη του, καταγγέλλει ότι ζει ένας νεαρός φοιτητής ο οποίος λόγω κορονοϊού και απαγορεύσεων έχει παραμείνει εγκλωβισμένος στα Χανιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο φοιτητής στο zarpanews, τις τελευταίες μέρες αναφέρει πως ζει ένα συνεχόμενο απειλητικό σκηνικό από μεριάς του ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο ο νεαρός διαμένει τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο ιδιοκτήτης σύμφωνα με τα λεγόμενα του νεαρού, νοικιάζει το οίκημα έχοντας δηλώσει ένα μικρότερο αντίτιμο στο μισθωτήριο από αυτό που καταβάλλεται πραγματικά από τον νοικάρη. Εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, παρόλο που ο νεαρός αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και θέματα υγείας, ο ιδιοκτήτης τον πιέζει για άμεση αποπληρωμή, εκφοβίζοντάς και απειλώντας τον παράλληλα, αν δεν το πραγματοποιήσει.

Μάλιστα, η μητέρα του 23χρονου φοιτητή ανησυχώντας για τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού της, αφού δεν κατάφερε να ηρεμήσει τον μαινόμενο ιδιοκτήτη, προχώρησε σε καταγγελία στις αστυνομικές αρχές, ενώ θα καταθέσει και αναφορά στην Εισαγγελία Χανίων.

Οι σοκαριστικοί διάλογοι και οι απειλές

Στην καταγγελία της η μητέρα του φοιτητή αναφέρει αναλυτικά το πως κινήθηκαν οι διαδικασίες για την πληρωμή του ενοικίου του σπιτιού, ενώ όσον αφορά στα όσα ζει ο γιος της τις τελευταίες μέρες αναφέρει στην καταγγελία της:

Κατάφερα να μιλήσω με την σύζυγο-ιδιοκτήτρια. Μιλήσαμε για τα προβλήματα υγείας μου και για την πανδημία. Της εξήγησα ότι δεν αντέχω άλλο τον εκβιασμό του συζύγου της, που όχι μόνο απαιτεί μαύρα χρήματα, αλλά πιέζει και για περισσότερα μαύρα- εν μέσω της πανδημίας! Ως εκ τούτου, θα πληρώνω πλέον τα αναγραφόμενα στο συμβόλαιο 120 €, όταν μάλιστα αναμένεται και νομοθετική ρύθμιση για μείωση ενοικίου φοιτητών κατά 40%. Για τον μήνα Απρίλιο 2020, κατέθεσα 120 €.

Μόλις κλείσαμε, ο ιδιοκτήτης άρχισε τις απανωτές κλήσεις. Ούρλιαζε: -Τι είναι αυτά, που μου λέει η γυναίκα μου; Με ρωτάς εμένα, πόσα πληρώνω το μήνα για την Εφορία; Σου χαρίζω και τα 120 ευρώ σου, αλλά το παιδί σου να μου αδειάσει το σπίτι σε δέκα μέρες!.

-Μα υπάρχει συμβόλαιο μέχρι και Νοέμβριο. Και εσύ, δεν είσαι ο ιδιοκτήτης.

-Άκου να σου πω, αν εσύ και το παιδί σου έχετε προβλήματα υγείας και προβλήματα οικονομικά, να μην νοικιάζατε τόσο μεγάλο σπίτι, να πηγαίνατε σε ένα μικρότερο ! Μου κρατάτε ολόκληρο σπίτι 40 τ.μ. Να φύγετε γρήγορα από το σπίτι μου!. (σημείωση: το σπίτι είναι 34 τ.μ.)

-Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να με εκβιάζεις άλλο;.

-Αφού μαζί σου δεν βρίσκω άκρη, θα πάω να βρω το παιδί σου. Θα τον παίρνω συνέχεια τηλέφωνο και θα του χτυπάω συνέχεια τα κουδούνια, μέχρι να φύγει. Δίπλα μένει η θεία μου, θα με ειδοποιεί όταν τον βλέπει…

Και αυτό ακριβώς έκανε. Ειδοποίησε τον γιό μου να φύγει από το σπίτι, μέσα σε τρείς ημέρες (δηλαδή, να έχει φύγει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο!). Τον παίρνει συνέχεια τηλέφωνο, του χτυπάει συνέχεια το κουδούνι.

Εχθές, Μεγάλη Παρασκευή, η κατάσταση αγρίεψε. Ενοχλούσε συνέχεια. Καλέσαμε το Α.Τ. Χανίων- εγώ από εδώ, ο γιός μου από το σπίτι. Όταν  ο κύριος αυτός πήγε πάλι και χτυπούσε, καλέσαμε πάλι την Αστυνομία, αλλά  ο Αξιωματικός Υπηρεσίας έλειπε σε εξωτερικό περιστατικό. Καλέσαμε ( και οι δυο μας) στην Αστυνομική Διεύθυνση. Αναφέραμε τα γεγονότα και του τηλεφώνησαν. Δήλωσε ότι δεν ενοχλεί, αλλά μπορεί να μπαίνει στο σπίτι του και να ελέγχει…, αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η μητέρα του 23χρονου.

Αυτό που επιζητούν οι παθόντες είναι να λήξουν οι απειλές και η πολιορκία του νεαρού φοιτητή και απευθύνουν έκκληση στις αρχές να επιτελέσουν τον σκοπό τους, να κρατούν ασφαλείς τους πολίτες τους.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Σπιτονοικοκυρά προέβη σε έξωση σε γιατρό για να μην την κολλήσει

Newsteam 0 Comments

Σχεδόν με δάκρυα έφυγε από το δωμάτιο που νοίκιαζε ένας χειρουργός όταν η σπιτονοικοκυρά του κυριολεκτικά τον πέταξε έξω από φόβο μήπως την κολλήσει κορονοϊό λόγω της δουλειάς του σε δύο νοσοκομεία.

Ο 43χρονος Τζοσεφ Αλσούσου ο οποίος εργάζεται σε δύο νοσοκομεία και νοικιάζει αυτό το δωμάτιο τις καθημερινές από τον Αύγουστο, είπε ότι η σπιτονοικοκυρά τού ζητησε να φύγει. Μάλιστα, του έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα όπου του έδινε προθεσμία 28 ημερών.

Τη Δευτέρα όταν επέστρεψε σπίτι προσπάθησε να τη διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε κίνδυνος μόλυνσης αλλά το επόμενο απόγευμα που γύρισε σπίτι εκείνη του έδειξε την πόρτα εξόδου ζητώντας του να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ο γιατρός μάζεψε τα πράγματά του τα φόρτωσε στο αυτοκίνητο και οδήγησε επί 3 ώρες επιστρέφοντας σπίτι του στο Μέρσισαϊντ. Πήγα σπίτι γιατί δεν είχα πουθενά να μείνω είπε ο χειρουργός, σύμφωνα με την Daily Mail. Επέστρεψα σπίτι και οδήγησα από το Όξφορντ στο Γουίραλ σχεδόν με δάκρυα στα μάτια πρόσθεσε. Κάποια άλλη μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού έπρεπε να καλύψουν τις βάρδιες του χειρουργού όσο αυτός έψαχνε σπίτι να μείνει κοντά στα νοσοκομεία όπου απασχολείται. Πλέον η νέα σπιτονοικοκυρά του χαίρεται που έχει νοικάρη γιατρό γιατί σκέφτεται ότι θα έχει κάποιον κοντά της να τη φροντίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »