Πατήστε ESC για κλείσιμο

Έλληνες - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι ο κορονοϊός κατασκευάστηκε

Newsteam 0 Comments

Ευάλωτοι στον ιό των θεωριών συνωμοσίας αποδεικνύονται οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα Καθημερινή, καθώς 5 στους 10 βλέπουν ανθρώπινο χέρι στη δημιουργία του κορονοϊού. Μάλιστα το 33% εκτιμά ότι εξυπηρετεί την επιβολή μαζικού αναγκαστικού εμβολιασμού.

Ειδικότερα, στο ερώτημα εάν ο νέος κορονοϊός δημιουργήθηκε τυχαία στη φύση ή είναι ανθρώπινο δημιούργημα, το 30% απαντά ότι είναι ανθρώπινο δημιούργημα με κάποιο σκοπό (πχ πείραμα), το 37% ότι δημιουργήθηκε τυχαία στη φύση, το 23% ότι είναι ανθρώπινο δημιούργημα κατά λάθος (πχ ατύχημα σε εργαστήριο), ενώ δεν ξέρω/δεν απαντώ απάντησε το 11% των ερωτηθέντων.

Η έρευνα αποτυπώνει και τη διάχυτη ανησυχία των πολιτών για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Το 32% δηλώνει ότι ανησυχεί για την οικονομική του κατάσταση, το 23% για τον νέο κορονοϊό και την υγεία του, αλλά οι περισσότεροι, το 42% δήλωσαν ότι ανησυχούν και για τα δυο παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ολοκαίνουργια Μεταξά και η δημιουργία Open Mall

Πηγή: skai.gr

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ημαθία: Στα χωράφια Έλληνες εργάτες μετά από 30 ολόκληρα χρόνια

Newsteam 0 Comments
Στα χωράφια της Ημαθίας ξεκίνησαν να εργάζονται και Έλληνες μετά από το μεγάλο ζήτημα που δημιουργήθηκε από την έλλειψη εργατικών χεριών στην περιοχή εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων με την Αλβανία που έφερε ο κορονοϊός, και τη δυσκολία στη μετακίνηση εργατικού δυναμικού από τη γειτονική χώρα.
Τα προηγούμενα χρόνια, το 90% των εργατών που απασχολούνταν στη συγκομιδή φρούτων σε Ημαθία και Πέλλα, προέρχονταν από την Αλβανία. Ωστόσο ο κορονοϊός στάθηκε αφορμή ώστε και οι Έλληνες να αποφασίσουν να καταπιαστούν με τις αγροτικές εργασίες.
Όπως μάλιστα αναφέρει ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων – Πυρηνόκαρπων και Αχλαδιών, Χρήστος Γιαννακάκης, αρκετοί Έλληνες από όλη τη χώρα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα που εξέδωσαν οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις παραγωγών Ημαθίας αναζητώντας εργάτες στα χωράφια, τα διαλογητήρια και τα κονσερβοποιεία.
Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, τέτοιος αριθμός Ελλήνων εργατών στα ροδάκινα είχε να εμφανιστεί τριάντα ολόκληρα χρόνια!
Ήδη 120 άτομα, νέοι και μεγάλοι, που ζουν στον νομό Κοζάνης μεταφέρονται με λεωφορεία στην Αγία Μαρίνα της Βέροιας και εργάζονται στα αραιώματα στις ροδακινιές, μια εργασία που θα διαρκέσει μέχρι τέλη Μαΐου, τόνισε ο κ. Γιαννακάκης μιλώντας στη Voria.gr.
Όπως εκτιμά ο κ. Γιαννακάκης, το ενδιαφέρον από πλευράς Ελλήνων αναμένεται να αυξηθεί μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, Στέλιου Πέτσα, ότι δεν θα σταματήσει να χορηγείται επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε όσους ανέργους αποφασίσουν να δουλέψουν στα χωράφια.
Ήδη έχουν εμφανιστεί κάποιοι Έλληνες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εργαστούν, σημείωσε.
Πρώτοι εργάτες γης από την Αλβανία στο τέλος της εβδομάδας
Ο κ. Γιαννακάκης ανέφερε πως στα χωράφια έχουν επιστρέψει και εργάτες αλβανικής εθνικότητας που ζουν στην περιοχή και οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε τετραήμερη στάση εργασίας ζητώντας αύξηση του μεροκάματού τους στα 30 ευρώ καθαρά.
Όπως τόνισε ο ίδιος, το κατώτερο ημερομίσθιο που είναι καθορισμένο από το κράτος είναι 29 ευρώ μεικτά, εκ των οποίων το 10% κρατείται για τα εργόσημα.
Αυτό σημαίνει ότι το ημερομίσθιο ανέρχεται περίπου στα 26 ευρώ καθαρά και πάντα ανάλογα με τις ώρες εργασίας του κάθε εργαζομένου, διευκρίνισε.
Οι αγρότες δίνουν συνήθως από 23 έως 26 ευρώ ανάλογα με τις ώρες εργασίας και τη συμφωνία που γίνεται μεταξύ των δύο ενδιαφερομένων πλευρών.
Η προσέλευση Ελλήνων εργατών δεν ακυρώνει τα σχέδια για την είσοδο περίπου 7.000 εργατών από την Αλβανία που θα έρθουν σε ένα διάστημα περίπου δύο μηνών για συγκομιδή φρούτων, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο χωρών.
Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακάκης, οι πρώτοι εργάτες γης από τη γειτονική χώρα θα καταφτάσουν ήδη στο τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνουν τεστ, θερμομετρήσεις ενώ θα τηρηθεί και η 14ημερη καραντίνα ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού.
Πηγή: voria.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Περιφέρεια Αττικής: Παρέδωσε φάρμακα και ιατρικό υλικό στους Έλληνες της Αλβανίας

Newsteam 0 Comments

Φαρμακευτικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό έστειλαν στους Έλληνες της Αλβανίας η Περιφέρεια Αττικής και η Ένωση Συγγενών Πεσόντων του Έπους του ’40.

Τη βοήθεια παρέδωσε, σήμερα, στο ιατρικό κέντρο του Δήμου Δρόπολης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Λάμπρος Κακίσης. Παρόμοια βοήθεια ετοιμάζουν οι παραπάνω φορείς και για τον άλλο ελληνικό μειονοτικό Δήμο, αυτόν της Φοινίκης στο νομό Αγίων Σαράντα, ενώ ο Έλληνας Πρόξενος ανακοίνωσε ότι την επόμενη βδομάδα, ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό από την Ελλάδα θα δοθεί και στο περιφερειακό Νοσοκομείο Αργυροκάστρου.

Ο δήμαρχος της Δρόπολης Δημήτρης Τόλης ευχαρίστησε επί της ευκαιρίας το Γενικό Προξενείο για τη συμβολή του στη βοήθεια των ομογενών τη δύσκολη τούτη περίοδο αλλά και τους φορείς στην Ελλάδα που μεριμνούν για την αποστολή βοήθειας στους Έλληνες της Αλβανίας.

Πηγή: inboxnews.gr

Διάβασε το »

Εικόνες συνωστισμού χθές στην Αττική. Μετά την Πασχαλινή μάσα βόλτα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Newsteam 0 Comments

Είναι αλήθεια. Μπορεί να πειθάρχησαμε στα μέτρα απαγόρευσης, να μην γλεντήσαμε με παρέες σε σπίτια και αυλές… ωστόσο μετά το οικογενειακό φαγητό πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν στην παραλία ελέω καλού καιρού για να… χωνέψουν.

Βλέπετε τα κατσίκια οι γαρδούμπες και τ΄αρνιά είναι κομματάκι βαριά. Και τι συνέβη;

Όλοι έσκασαν στον Φλοίσβο.

Οι εικόνες είναι αποδείξεις συνωστισμού.

Η μόνη διαφορά είναι πως αυτη την φορά στις παραλίες κάποιοι κρατούν αποστάσεις.

Αλλά είναι κρίμα… να έχουμε φτάσει στην πηγή να πίνουμε ήδη νερό… και να σπάμε την κανάτα.

Δείτε τις εικόνες

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Κορονοϊός, ζωντανά:Δυο ακόμη νεκροί Έλληνες. Ένας 72χρονος και ένας 67χρονος

Newsteam 0 Comments

Δυο ακόμη ομογενείς προστέθηκαν στον μακάβριο κατάλογο των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον 72χρονο Προκόπη-Αριστείδη Τζανετή, που πέθανε το βράδυ της Παρασκευής σε Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης όπου νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.Ο Τζανετής, ήταν γεννημένος στην Αγιάσο της Μυτιλήνης και μετανάστευσε στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Ηταν παντρεμένος με την Ελένη Ιακώβου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, την Ελευθερία, την Βασούλα και τον Αριστείδη.

Ο Μπέμπης, όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήταν ένας σεμνός, λιγομίλητος και αγαπητός άνθρωπος. Ηταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Αγιάσου και σχεδόν κάθε χρόνο επέστρεφε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αναφέρει και η τοπική ιστοσελίδα lesvosnews στην οποία ήταν και ο βασικός χορηγός όταν δημιουργήθηκε. Ο Τζανετής απασχολήθηκε με τις οικοδομικές επιχειρήσεις στην Αμερική, ενώ είχε συνεισφέρει οικονομικά στο έργο των τοπικών φορέων του χωριού του.

Στο Σικάγο, η τοπική κοινωνία θρηνεί την απώλεια του ιδιαίτερα αγαπητού Ελληνοαμερικανού κτηνιάτρου, Δρα Πήτερ Σακκά (Dr. Peter S. Sakas), που έσβησε στα 67 του χρόνια, χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Η είδηση του θανάτου του Δρα Σακκά σκόρπισε την θλίψη στην Ομογένεια, και όχι μόνο, αφού υπηρέτησε επαγγελματικά την περιοχή για περισσότερα από 40 χρόνια, όντας ιδιοκτήτης του Ιατρικού Κέντρου Niles Animal Hospital and Bird Medical Center, που αποτέλεσε το καταφύγιο για την αποκατάσταση της υγείας των τετράποδων φίλων.

Σύμφωνα με το δήμοσίευμα της Ανθής Μητράκου στην αγγλική έκδοση του Ε.Κ., ο Σακκάς άφησε την τελευταία του πνοή στις 30 Μαρτίου, αφού ο οργανισμός του δεν άντεξε τις επιπλοκές που προκάλεσε ο φονικός ιός. Τα παιδιά του, Κόρτνεϊ και Κρίστοφερ, έκαναν ανάρτηση ενός ιδιαίτερα συγκινητικού μηνύματος στην σελίδα του Ιατρικού Κέντρου στο Facebook, με έμφαση στην φιλευσπλαχνία του πατέρα τους, αλλά και την αγάπη του για τα ζώα.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Κορονοϊός, ζωντανά: Αυτοί οι Έλληνες έχουν ανοσία στον ιό

Newsteam 0 Comments

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά θα έλεγε κανείς ότι είναι τα στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται το 60 των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Με βάση τα καταγεγραμμένα αυτά στοιχεία, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι περίπου των 25% όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, πλέον έχουν θεραπευτεί.

Βέβαια η εικόνα αυτή δείχνει ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων αναρρώνει χωρίς να κινδυνεύει, όμως υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό το οποίο μπορεί να νοσηλευτεί ή μπορεί να φτάσει έως και το θάνατο. Γι’ αυτό και τα μέτρα διατηρούνται αυστηρά.

 

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, αυτή τη στιγμή στην Αττική, από την έναρξη της επιδημίας είχαμε 1.082 κρούσματα. Ενεργά είναι σήμερα τα 712 δηλαδή οι συμπολίτες μας αυτοί δεν έχουν αναρρώσει ακόμα. Από αυτούς οι 293 νοσηλεύονται και 419 είναι σε καραντίνα κατ’ οίκον.

Αν αφαιρέσουμε και εκείνους που έχουν χάσει τη μάχη με τον ιό και κατέληξαν τον αριθμό των οποίων δεν τον ξέρουμε αλλά δεν είναι περισσότεροι από 60, τότε διαπιστώνουμε ότι 300 και περισσότεροι πολίτες που ζουν στην Αττικοί και ήταν θετικοί στον ιό, πλέον δεν είναι.

Επιχειρώντας μια αναγωγή στο σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα έλεγε κανείς ότι περί τους 400-500 Έλληνες που είχαν προσβληθεί από τον ιό έχουν θεραπευτεί και πλέον έχουν ανοσία. Βέβαια αυτό είναι ένα μικρό ποσοστό της πραγματικής εικόνας που έχουμε για τη διασπορά του ιού.

Με δεδομένο το γεγονός ότι σ’ ένα 60% τουλάχιστον των περιπτώσεων που έχει προσβάλλει ο ιός, προκαλεί είτε ήπια είτε καθόλου, μπορεί να έχουν πολλαπλάσιους πολίτες που έχουν πλέον ανοσία, όμως την ίδια ώρα έχουμε και πολλαπλάσια ενεργά κρούσματα που μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Για το λόγο αυτό υπάρχει και μεγάλος αριθμός τόμων που είναι αυτή τη στιγμή σε καραντίνα ειδικά στην Αττική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πληροφορίες απο news247

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ- Διασωληνωμένοι δυο Έλληνες γιατροί. Χαροπαλεύουν

Newsteam 0 Comments

Δυο ομογενείς ιατροί, που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανέφερε στον Εθνικό Κύρηκα ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Δρ. Παναγιώτης Μανώλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο ένας εξ αυτών είναι ιδιαίτερα γνωστός, δραστήριος και αγαπητός στην ομογένεια. Τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στην διάθεση της εφημερίδας, αλλά δεν δημοσιοποιούνται, με σεβασμό στο ευαίσθητο του θέματος.

Οπως αναφέρει ο Δρ. Μανώλας, συνολικά, από τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο ασθένησαν εννέα ιατροί. Οι τέσσερεις εξ αυτών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, με τους δυο να ανταποκρίνονται στην αγωγή και εν τέλει να παίρνουν εξιτήριο. Οι άλλοι δυο εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τον κορονοϊό, όμως εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο οργανισμός τους θα αντεπεξέλθει.

Παράλληλα, οι υπόλοιποι πέντε παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, ελέγχοντας την κατάσταση, η οποία δεν φαίνεται να απαιτεί, προς το παρόν τουλάχιστον, φροντίδα εντός κάποιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, τονίζει ο Δρ. Μανώλας, που εξήρε το ήθος και τον επαγγελματισμό των ιατρών, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

Σύμφωνα με τον κ.Μανώλα, η κατάσταση στα νοσοκομεία του Κουίνς είναι οριακή, καθώς ούτε το Mount Sinai (Μάουντ Σάιναϊ), αλλά ούτε και το Elmhurst (Ελμχερστ), δείχνουν να μπορούν να σηκώσουν περαιτέρω βάρος, με την αύξηση των σοβαρών περιστατικών να αναμένεται ακόμη πιο ραγδαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Επαναπατρίστηκαν 32 Έλληνες από την Τουρκία – Δύο θετικοί στον ιό

Newsteam 0 Comments

Οι 30 που βρέθηκαν αρνητικοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε 14ημερη καραντίνα

Μετά από συνεχείς προσπάθειες ώστε να οριστικοποιηθεί η επιστροφή τους στην Ελλάδα , 32 Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη κατάφεραν να πατήσουν ελληνικό έδαφος αργά το βράδυ της Πέμπτης και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο Στάνλεϊ σε απομόνωση προκειμένου να τους γίνουν εξετάσεις για τον κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 32 άτομα που ταξίδεψαν στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη, δύο νέοι άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid-19.

Οι 30 που βρέθηκαν αρνητικοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε 14ημερη καραντίνα, ενώ τα δύο άτομα θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο σε απομόνωση.

Πάντως, όπως ανάφεραν οι ταξιδιώτες από την Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά και από την πρώτη στιγμή ο καθένας παραμένει απομονωμένος στο δωμάτιο του ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Στο ξενοδοχείο παραμένουν σε καραντίνα και οι 21ενας ταξιδιώτες από Μαδρίτη και Βαρκελώνη που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, αλλά και κάποιοι που είχαν βρεθεί αρνητικοί στον ιό αλλά προτίμησαν να μείνουν προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο τα συγγενικά τους πρόσωπα κατά την επιστροφή τους στα σπίτια τους.

Πηγή: cretalive.gr

Διάβασε το »

Επαναπατρίσθηκαν 50 Έλληνες φοιτητές από την Τουρκία

Newsteam 0 Comments

Επαναπατρίσθηκαν το απόγευμα στην χώρας μας από την Τουρκία, μέσω του τελωνείου των Κήπων, 50 Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν σε πανεπιστήμια της γειτονικής χώρας και οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες αποτάθηκαν στο ελληνικό Προξενείο Αδριανούπολης, ζητώντας να επιστρέψουν στην Ελλάδα εξαιτίας της επιδημίας κορονοϊού.

Εν συνεχεία ενημερώθηκαν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι τελωνειακές Αρχές και η αντιπεριφέρεια Έβρου, ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός για την επιστροφή των φοιτητών στην Ελλάδα.

Με την την άφιξή τους στον τελωνειακό σταθμό, υποβλήθηκαν σε θερμομέτρηση από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διαπιστώθηκε ότι κανείς από τους επαναπατρισθέντες φοιτητές δεν είχε πυρετό.

Κατόπιν επιβιβάσθηκαν σε λεωφορείο με προορισμό ξενοδοχεία της Θράκης, όπου θα υποβληθούν σε εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για το αν έχουν προσβληθεί κάποιοι εξ αυτών με κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η άφιξη και νέων ομάδων φοιτητών από την Τουρκία, καθώς οι διαστάσεις που λαμβάνει η επιδημία, τους έχει θορυβήσει και έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στις οικογένειες τους στην Ελλάδα.

 

Πηγή: liberal.gr

Διάβασε το »

25η Μαρτίου. Στις ταράτσες οι Έλληνες. Τραγούδησαν τον Εθνικό ύμνο με σθένος (Βίντεο)

Newsteam 0 Comments

Το βίντεο είναι απο τη Ρόδο. Και είναι μια εικόνα που θα δούμε λογικά και σε άλλα σημεία της επικράτειας. Απλός κόσμος κλεισμένος στα σπίτια του βγαίνει στην ταράτσα και τραγουδάει τον Εθνικό μας ύμνο. Όλα αυτά ξεκίνησαν απο τα σόσιαλ μίντια και κάποιες αναρτήσεις… φίλων που παρακινούσαν τον κόσμο στις 12.00 να βγεί και να τιμήσει τους προγόνους απο τα μπαλκόνια.

Δεν υπάρχουν λόγια…

Δείτε το βίντεο:

Εθνικός Ύμνος απο την ταράτσα

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ. Οι εικόνες της Ντροπής. 14-3 και οι Ελληναράδες στις παραλίες

Newsteam 0 Comments

Θα συνεχίσω με όση δύναμη έχω μέσα απο την ιστοσελίδα μου να ξυπνάω ανθρώπους. Θα συνεχίσω να γράφω την αλήθεια. Και να μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις. Τόσο δικές μου αλλά και αναγνωστών μου. Είναι αθλιότητα αυτό που ζήσαμε χθές. ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Εθνική τραγωδία. Αν ο ιός εξαπλωθεί αυτή την εβδομάδα παντού και μετράμε δεκάδες νεκρούς τι θα πείτε; Πάμε για μπανάκι; Όχι. Δεν θα προλαβαίνετε να πηγαίνετε σε κηδείες.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Άκου λοιπόν Έλληνα ή μάλλον Ελληναρά!

  • Για ακόμα μια φορά απέδειξες πόσο λίγος είσαι.
  • Για ακόμα μια φορά δείχνεις πόσο μικρός είσαι.
  • Για ακόμα μια φορά θα μας κάνεις ρεζίλι διεθνώς με τις εικόνες που θα προβληθούν.

Αλλά ξέρεις κάτι; Δε με νοιάζει αυτό! Με νοιάζει που αυτή τη φορά δεν θα μας κάνεις απλώς ρεζίλι, αλλά θα θέσεις σε κίνδυνο αθώες ζωές. Γιατί για ακόμα μια φορά λειτουργείς Ωχαδελφιστικά και με Έλα μώρε δεν γίναμε Ιταλία.

Η κατσίκα του γείτονα να ψοφήσει όπως πάντα, ε;

Μόνο που αυτή τη φορά κινδυνεύει η δική σου κατσίκα.

Η μάνα σου…ο πατέρας σου…ο παππούς σου.

Δεν το πήρες χαμπάρι ακόμα ότι έχουμε πανδημία ε;

Λες τα σχολεία , τα πανεπιστήμια , οι τόσες επιχειρήσεις που κλεισαν, να είναι για τον χαβαλέ;

Αλλά βέβαια.

Δεν θα έχεις χρόνο να κάνεις τι βουτιές σου και τι βολτές σου σε λίγο καιρό.

Πρέπει να το κάνεις σήμερα ε;

Πήρες χαμπάρι ότι από χθες δεν μετράμε μόνο επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά και τρείς επιβεβαιωμένους νεκρούς;

Ευτυχώς πάντως που διαπιστώνω ότι για κάθε έναν ανεγκέφαλο Ελληναρά υπάρχουν δεκάδες άλλοι με μυαλό.

Εύχομαι μόνο η ατομική σας βλακεία να μην γίνει ατομική βόμβα για την δημόσια υγεία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σκέψεις απο μια αναγνώστρια μου

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ- Ελληνάρα τι δεν καταλαβαίνεις; Τα φέρετρα είναι δίπλα σου

Newsteam 0 Comments

Συγνώμη πάτε καλά ρε; Είστε γονείς;

Πανδημία ξέρετε τι σημαίνει;

ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

Αναστολή σχολείων και σφράγισμα μαγαζιών συνολικά ξέρετε τι σημαίνει;

ΚΙΝΔΥΝΟΣ…

Τα παιδια στο σπιτι ξέρετε τι σημαίνει;

Προστασία Οχι ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Αφήνετε τα παιδιά με τους παππούδες στις παιδικές χαρές;

Αφήνετε τα παιδιά με τους παππούδες για βόλτες στα εμπορικά κέντρα;

Για να μην χάσετε τα ραντεβού για νύχι και μαλλί; Τώρα που έκλεισαν κι αυτά τι θα κάνετε;

ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΞΥΠΝΑ

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ! Μην κάνετε τα παιδιά σας και τους γονείς σας παράπλευρες απώλειες!

Δεν αναφέρομαι σε όλους τους γονείς. Αλλά σε εκείνους που ίσως για μοναδική φορά έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν τα παιδιά τους…

 

 

Tα φέρετρα είναι δίπλα σου. Στην Ιταλία. Αυτοί δεν ήξεραν. Εσύ όμως ξέρεις. Και δεν έχεις δικαιολογία.

Τι δεν καταλαβαινεις;

Αλλά δεν ακούς. Γεμάτες καφετέριες γιατί δεν μπορείς να στερηθείς τον καφέ σου.
Γεμάτα τα μπαρ γιατί δεν μπορείς να στερηθείς το ποτό σου.

Όλα γεμάτα, γιατί είσαι Ελληνάρας και δεν μπορείς να στερηθείς την έξοδο σου. Οι ειδικοί ουρλιάζουν. Μείνε σπίτι. Πανδημία, τι δεν καταλαβαίνεις;

ΠΡΕΠΕΙ να αποφύγουμε την εκτός ελέγχου διασπορά. Γιατί μετά θα πηγαίνουν 10 σοβαρά κρούσματα στο νοσοκομείο και ο γιατρός θα αποφασίζει ποιος ένας θα σωθεί.

 

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Θα στείλεις στον τάφο ανθρώπους γιατί θες να πιεις τον φρέντο εσπρέσο σε καφετέρια;

Και αν αύριο γεμίσουν οι ΜΕΘ με σοβαρά κρούσματα από τον ιό και τραυματιστείς σοβαρά σε τροχαίο θα πεθάνεις.

Και μετά οι γονείς σου θα κατηγορούν το κράτος που δεν έσωσε εσένα όπως και τον παππού σου που ήδη θα έχει πεθάνει από τον ιό.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Μείνε σπίτι αυτές τις ημέρες.
Στο 2020 είσαι. Έχεις ίντερνετ, social, netflix, τα πάντα για να περάσεις την ώρα σου.

Γίνε ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ πολίτης. Δεν ζεις μόνος σου σε αυτόν τον κόσμο.

Δείξε αλληλεγγύη. Τι απέγινε αυτή η λέξη, το φιλότιμο που καυχιόμαστε ότι είναι ελληνική;

Σοβαρέψου Έλληνα επιτέλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Σε ομηρία 13 Έλληνες στα σύνορα Τουρκίας Ιράκ- Δεν τους αφήνουν να περάσουν

Newsteam 0 Comments

Δεκατρείς Έλληνες διεθνείς μεταφορείς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ -Τουρκίας (Ζάχο) απο το Σάββατο 29-02-2020. Μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους οδηγούς που νιώθουν όπως το ζαμπόν στο σαντουϊτς. Απο τη μία ο Κορονοϊός και απο την άλλη τα όσα συμβαίνουν με τους δήθεν πρόσφυγες στον Έβρο…δημιουργούν ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας. 

Η απαγόρευση διέλευσης των Ελληνικών οχημάτων έγινε απο τις Τουρκικές Αρχές με το πρόσχημα του ελέγχου μετάδοσης του Κορονοϊού. Ωστόσο συμπίπτει χρονικά με την προτροπή της Τουρκίας στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε αυτήν, να περάσουν στην Ελλάδα. Η άρνηση της Ελλάδας να αποδεχθεί το κύμα μεταναστών που προέρχονταν απο την Τουρκία και η εμπλοκή στον Έβρο είχε ως παράπλευρη απώλεια την ομηρία δεκατριών Ελλήνων αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών.

Χαρακτηριστικό του προσχηματικού χαρακτήρα της απαγόρευσης περι κορονοϊού είναι το γεγονός οτι παρότι οι οδηγοί αποδέχονται να υποβληθούν σε οποιοδήποτε κλινικό έλεγχο, οι Τουρκικές αρχές δεν έχουν κάνει καμια σχετική ενέργεια λειτουργώντας παρελκυστικά χωρίς κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα επίλυσης.

Στην περίπτωση αυτή και επειδή κρίνεται κρίσιμη η ασφάλεια των Ελλήνων , ως Ευρωπαίων πολιτών αλλα και ως επαγγελματικών με Διεθνή υπόσταση είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή τους στην πατρίδα τους χωρίς εμπόδια για τους ίδιους και τα οχήματα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Γιώργο Χουτουριάδη που βρίσκεται εγκλωβισμένος με τους συναδέλφους του.

email:georgechoutouriadis@gmail.com
+9647517356851 ΙΡΑΚΙΝΟ τηλέφωνο
+905380637809 ΤΟΥΡΚΙΚΟ τηλέφωνο

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Για την χώρα μας ρε γαμώτο. Η Ένωση Εφοπλιστών δώρισε 10 ταχύπλοα στο Λιμενικό Σώμα

Newsteam 0 Comments

Αυτό που κατάφερε ο Έρνττογάν μέσα σε πέντε ημέρες δεν το έχει καταφέρει, ούτε ο πιο μαλαγάνας εγχώριος πολιτικός στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία. Να ξυπνήσει την Ελληνική λεβεντιά, προσφορά και ομοψυχία.

Στη δωρεά προς το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, 10 ταχύπλοων περιπολικών σκαφών υψηλών προδιαγραφών και άρτια εξοπλισμένων, που θα καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες του Σώματος, προέβη η ΄Ενωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού Συν-Ενωσις.
Η σχετική σύμβαση υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους Χρήστο Σταϊκούρα, υπουργό Οικονομικών και Ιωάννη Πλακιωτάκη, υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ο Θεόδωρος Βενιάμης, ο πρόεδρος της ΕΕΕ και της Συν-Ενωσις δήλωσε:
H ναυτιλία, ως ένας από τους κυριότερους παραγωγικούς πυλώνες του τόπου μας, δηλώνει παρούσα να συνδράμει ουσιαστικά και πολυδιάστατα στο δύσκολο έργο της Ελληνικής Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών και να σταθεί αρωγός στις ανάγκες της κοινωνίας. Είμαι βέβαιος ότι τα σύγχρονα ταχύπλοα σκάφη θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο για το Λιμενικό Σώμα.
Ο κ. Βενιάμης επίσης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στους συναδέλφους εκείνους, μέλη της ΕΕΕ που με την άμεση ανταπόκρισή τους να αναλάβουν με χορηγίες την κάλυψη του κόστους της συγκεκριμένης δωρεάς, συνετέλεσαν καθοριστικά στην υλοποίηση αυτής.
Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού Συν-Ενωσις, θα βρίσκεται πάντα δίπλα στη Ελληνική Πολιτεία και κοινωνία, υπογράμμισε ο κ. Βενιάμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Έβρος ΤΩΡΑ. Τούρκοι χωροφύλακες κάνουν γιουρούσια κατά των Ελλήνων φρουρών-Βίντεο

Newsteam 0 Comments

Τα βίντεος είναι τραβηγμένα το πρωί της Τετάρτης 4 Μαρτίου στις Καστανιές από κάμερα που βρίσκεται σε ελληνικό παρατηρητήριο και δείχνουν ξεκάθαρα πλέον ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας με διακριτικά και εξοπλισμό να πετούν δακρυγόνα προς το μέρος των Ελλήνων συνοριοφυλάκων.

Στο πρώτο βίντεο φαίνονται τα γιουρούσια που επιχειρούν οι Τούρκοι αστυνομικοί μέχρι τον φράχτη που έχει υψώσει η Ελλάδα στα σύνορα της για να πετάξουν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Έβρος ΤΩΡΑ. Οι Τούρκοι ρίχνουν με πραγματικά πυρά αλλά κανείς δεν φεύγει απο τη θέση του-Βίντεο

Newsteam 0 Comments

Πρίν απο λίγο μοιράστηκα μαζί σας το βίντεο με τους Έλληνες να ανταποδίδουν πυρά των Τούρκων χωροφυλάκων.

Για του λόγου το αληθές δείτε το βίντεο παρακάτω…

Οι σφαίρες παιρνούν απο δίπλα τους… αλλά οι δικοί μας εκεί. Δεν αφήνουν την θέση τους…

Γι΄αυτό εκπαιδεύτηκαν… γι΄αυτό ζούν…

 

 

 

 

 

 

Οι Τούρκοι ρίχνουν με πραγματικά πυρά κατά των Ελλήνων

Οι Τούρκοι ρίχνουν με πραγματικά πυρά κατά των Ελλήνων – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Gepostet von Policenews am Montag, 2. März 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »