Πατήστε ESC για κλείσιμο

Έκτακτα μέτρα - Spoiler

Έκτακτα μέτρα στον Ίασμο – Σε καραντίνα ο οικισμός Αγίασμα

Newsteam 0 Comments

Ανακοινώθηκαν νέα έκτακτα μέτρα για τον κορoνοϊό στη Ροδόπη, καθώς υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου τέθηκε επί τάπητος η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό στη Ροδόπη και συγκεκριμένα στον Δήμο Ιάσμου.

Διευκρινίζεται ότι στα 15 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, δεν περιλαμβάνονται αυτά που επιβεβαιώθηκαν στον Δήμο Ιάσμου, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων προέκυψαν μετά τις ανακοινώσεις. Από αυτά τα 15 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, τα 11 βρίσκονται στον ορεινό οικισμό Εχίνο στην Ξάνθη. Τα νέα κρούσματα κορονοϊού από τον Δήμο Ιάσμου θα περιλαμβάνονται στον απολογισμό της Τετάρτης.

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στον οικισμό Εχίνο στην Ξάνθη τέθηκε επίσης επί τάπητος κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης της ΓΓΠΠ. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος ορεινός οικισμός βρίσκεται εδώ και ημέρες σε μίνι καραντίνα.

Αναλυτικά τα νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στη Ροδόπη

Τα νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στον Δήμο Ιάσμου του Νομού Ροδόπης λαμβάνονται για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου Δημόσιας Υγείας και κινούνται σε 2 άξονες.

1) Σε οριζόντια μέτρα για τον Δήμο Ιάσμου, τα οποία συνίστανται σε:

– Προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού.
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
– Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου για 14 ημέρες.

2) Σε ειδικότερα μέτρα που αφορούν στον οικισμό του Αγιάσμου του Δήμου Ιάσμου , τα οποία συνίστανται σε:

 • Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων.
 • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης.
 • Απαγόρευση μετάβασης κατοίκων εντός και εκτός Αγιάσμου.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή.
 • Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
 • Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Ιάσμου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού Αγίασμα και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
 • Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
 • Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του ανωτέρω οικισμού καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών από άλλες περιοχές εντός και εκτός οικισμού.
 • Λήψη μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του ανωτέρω οικισμού από τον Δήμο Ιάσμου στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.

Τα εν λόγω επιπλέον περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν από την έκδοση της παρούσας και για 7 ημέρες, ήτοι από 16-06-2020 και ώρα 21.00 έως και 23-06-2020 και ώρα 21.00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΓΠΠ.

Τέλος, τίθεται σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ημέρα 0 – Ημέρα 7 – Ημέρα 14, όπου σε συνεργασία τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ θα μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν εκτεταμένους ελέγχους.

 

Πηγή: fosonline.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ξάνθη: Έκτακτα μέτρα μετά τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Στην Ξάνθη μεταβαίνει εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήριο Tσιόδρα, την ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με ελικόπτερο Super Puma του Π.Σ. για τον συντονισμό της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν στην περιοχή μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων.

Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή της Ξάνθης, όπου προέκυψαν και νέα 15 θετικά κρούσματα, αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ημέρα 0 – Ημέρα 7 – Ημέρα 14, κατά το οποίο κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ θα μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν εκτεταμένους ελέγχους.

Χθες κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας και σε συνεννόηση με το Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων στους δήμους της ΠΕ Ξάνθης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 σε δύο άξονες:

1. Σε οριζόντια μέτρα για την ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Ξάνθης, τα οποία συνίστανται σε:

 • Προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
 • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου

2. Σε ειδικότερα μέτρα που αφορούν στην κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης, τα οποία συνίστανται σε:

 • Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων
 • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης
 • Απαγόρευση μετάβασης εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή
 • Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας
 • Αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών
 • Λήψη μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του Εχίνου από τον Δήμο Μύκης στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων
 • Ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επίσης αποφασίστηκε:

 • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τυχόν συνδρομή στο έργο των Δήμων της ΠΕ Ξάνθης σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
 • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω επιπλέον περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για επτά ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 19-06-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Live: Η Θεία Λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης

Newsteam 0 Comments

Η λειτουργία τελείται κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η ακολουθία μεταδίδεται από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση ORTHODOXTV.GR.

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Έρχονται σκληρά μέτρα για τους έξυπνους Ελληναράδες

Newsteam 0 Comments

Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που τηρεί τα μέτρα και στους λίγους που δεν τα τηρούν. Άρα, η αυστηροποίηση θα είναι γι’ αυτούς που δεν είναι συνεπείς, ώστε οι συνεπείς να μην νιώσουν κάποιο μεγαλύτερο περιορισμό, εξήγησε ο Στέλιος Πέτσας πρίν απο λίγο στην ενημέρωση των συντακτών και συνέχισε:

Για παράδειγμα, ακούμε πάρα πολλούς ότι βλέπουν τα ίδια πρόσωπα δύο-τρεις φορές στο σούπερ μάρκετ την ίδια μέρα. Αυτό είναι μια κατάχρηση. Κανείς από εμάς δεν πήγαινε τρεις φορές τη μέρα στο σούπερ μάρκετ πριν από την κρίση. Επομένως, εκεί χρειάζεται ένας περιορισμός, είπε και πρόσθεσε: Στο θέμα της ατομικής άσκησης. Δεν μπορεί να βγαίνουμε τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα με την ίδια αιτιολογία. Εξετάζουμε, λοιπόν, θέματα, για όσους δεν συμμορφώνονται, χωρίς οι όποιες αποφάσεις να επηρεάζουν τους συνεπείς. Γιατί οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. 

Ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις είναι κάτι που εξετάζουμε μέσα στα επόμενα δύο τρία 24ωρα. Αν είναι να γίνει, θα γίνει τώρα, είπε ο κ. Πέτσας. Υπάρχει κατάχρηση από λίγους. Κάνουμε συνεχώς έκκληση σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται, να μη θέτουν σε κίνδυνο ούτε τον εαυτό τους, ούτε τους επαγγελματίες που εργάζονται για να τους εξυπηρετήσουν, ούτε φυσικά  το σύστημα υγείας.  Να κρατήσουμε τη διασπορά στο χαμηλότερο επίπεδο για να αντέξει το Σύστημα Υγείας. Πρέπει να σπρώξουμε προς τα πίσω τη διασπορά του ιού, να την κρατήσουμε στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Κι αυτό για να έχουμε τη δυνατότητα  να περιθάλψουμε αυτούς που θα νοσούν, να αντέξει το Σύστημα Υγείας, ώστε να έχει κλίνες για τους ασθενείς, να έχει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας γι’ αυτούς που χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα, να μην έχουμε θύματα του ιού εξαιτίας της αδυναμίας να περιθάλψουμε  ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δεν πρέπει να ζήσουμε αυτό που βλέπουμε σε άλλες χώρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Βασίλης Λαμπρινός: Μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών

Newsteam 0 Comments

Την απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από την υποχρέωση καταβολής τελών κοινοχρήστου χώρου, από την ημέρα που έκλεισαν και για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές,  πρόκειται να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος θα προτείνει προς το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, οι γονείς που έχουν παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, να απαλλαγούν από τα τροφεία, για τους μήνες αναστολής της λειτουργίας τους.

Ο Δήμαρχος,Βασίλης Λαμπρινός, δήλωσε σχετικά: Πρόκειται για δυο αυτονόητα μέτρα, τα οποία είμαστε πλέον έτοιμοι να λάβουμε, με την σύμφωνη γνώμη φυσικά του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Εξετάζουμε και άλλες προτάσεις για την ελάφρυνση  των δημοτών και των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται, τις οποίες δεν θα διστάσουμε να υλοποιήσουμε,  πάντα σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση.

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στους δημότες, με μια σειρά από μέτρα και πρωτοβουλίες για την στήριξη και την προστασία τους.

Το ίδιο θα πράξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, για όσο θα διαρκέσει η κρίση αλλά και στη συνέχεια, προκειμένου  όλοι μαζί να βγούμε από αυτήν την περιπέτεια ακόμα πιο δυνατοί.

Τονίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου, από την αρχή της κρίσης, διερευνά και αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που του παρέχει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των δημοτών, ενώ έχει καταθέσει στην ΚΕΔΕ και τις δικές του προτάσεις προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται τέλος  ότι ο Δήμος λειτουργεί ήδη δυο γραμμές στήριξης των δημοτών. 

Στην Γραμμή Βοήθειας που λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, οι δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες  μπορούν να καλούν και να καταθέτουν τα αιτήματά τους, για ζητήματα όπως αγορά φαρμάκων, προμηθειών, ειδών πρώτης ανάγκης κ.λπ. και εν συνεχεία, οι υπηρεσίες του Δήμου να τα αξιολογούν και να τα ικανοποιούν, στο μέτρο του εφικτού.

Τηλέφωνο: 2813409-999 – Ηλεκτρονική Πλατφόρμα κατάθεσης αιτημάτων:  https://www.heraklion.gr/request.html?wf_route_id=762

 

Στην γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, που λειτουργεί επίσης από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ,  οι ψυχολόγοι του Δήμου συνομιλούν και παρέχουν συμβουλές στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τηλέφωνο: 2813-409-990

Όλες τις ανακοινώσεις και τα μέτρα του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονωϊού, μπορείτε να τα βρείτε στο επίσημο site του Δήμου: www.heraklion.gr

 

Διάβασε το »

Απόλυτη ερημιά στην Μυτιλήνη – Συμμορφώθηκαν με τα μέτρα οι κάτοικοι

Newsteam 0 Comments

Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης φαίνεται πως τήρησαν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο lesvospost, το κέντρο της πόλης του νησιού της Λέσβου και το λιμάνι, φαίνονται άδεια, με την ιστοσελίδα να αναφέρει πως από το πρωί ελάχιστα ήταν τα οχήματα και οι πεζοί που βγήκαν στους δρόμους.

Μάλιστα, την πρώτη ημέρα των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, έγιναν αρκετοί έλεγχοι στους κατοίκους, με την κίνηση να είναι αισθητά μειωμένη.

Ένα όχημα του λιμενικού περιπολούσε όλη μέρα στην προκυμαία της πόλης και ενημέρωνε τους πολίτες για τα νέα μέτρα, ελέγχοντας παράλληλα αν υπάρχει κάποια άσκοπη μετακίνηση.

Όσοι έπρεπε να πάνε να δουλέψουν ή να κάνουν ψώνια μετακινήθηκαν στην περιοχή, που έμοιαζε σαν… εγκαταλελειμμένη.

Πηγή: lesvospost.com

 

Διάβασε το »

Γαλιατσάτος: Να ισχύσουν και στη Λευκάδα τα περιοριστικά μέτρα

Newsteam 0 Comments

Να εφαρμοστούν πλήρως και για την Λευκάδα τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων από και προς τις νησιωτικές περιοχές, ζητά με επιστολή του προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. και πρώην Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρει: Έχοντας υπ’ όψη την απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή περιοριστικών μέτρων στην μετακίνηση από και προς τα νησιά της επικράτειας, παρατηρούμε ότι το νησί της Λευκάδας δεν εντάσσεται στην απόφαση αυτή εξ ολοκλήρου, προφανώς λόγω της ύπαρξης της πλωτής γέφυρας.

– Επειδή η θεώρηση αυτή καθιστά την Λευκάδα ως περιοχή με ανεξέλεγκτη άφιξη επισκεπτών,

– επειδή η Λευκάδα απέχει επίσης από τα νοσοκομεία αναφοράς,

– επειδή οι γειτονικές περιοχές έχουν παρουσιάσει ήδη βεβαιωμένα κρούσματα του covid-19,

για όλους αυτούς τους λόγους άποψη μας είναι ότι πρέπει να ενεργήσετε άμεσα για πλήρη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κίνησης από και προς στα νησιά και στην Λευκάδα.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και για την ενημέρωση μας σχετικά.

Πηγή: corfutvnews.gr

Διάβασε το »

Έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις για επιχειρήσεις και πολίτες

Newsteam 0 Comments

Έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση επιχειρήσεων και οικογενειών της Λάρισας που πλήττονται από την πρωτόγνωρη κρίση που διανύουμε, ανακοινώνει η δημοτική αρχή του δήμου Λαρισαίων.

Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους σύμφωνα με αντίστοιχες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) προβλέπονται τα εξής:

 • Απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους
 • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
 • Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%
 • Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%.
 • Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
 • Απαλλαγή καταβολής διδάκτρων σε Παιδικούς Σταθμούς, Δημοτικό Ωδείο, Σχολή Χορού, Εργαστήρι Πινακοθήκης

Επιπλέον για τις οικογένειες του Δήμου αποφασίστηκε η απαλλαγή καταβολής τροφείων και διδάκτρων για δομές του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, για το χρονικό διάστημα που δεν θα λειτουργήσουν.

Η απαλλαγή αφορά τις εξής δομές:
 • Παιδικούς Σταθμούς
 • Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
 • Δημοτική Σχολή Χορού
 • Εργαστήρι Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι εξετάζονται μέτρα στήριξης για τις ΚΟΙΝΣΠΕΠ που παρέχουν υπηρεσίες σε προγράμματα του Δήμου Λαρισαίων, με στόχο την προστασία των μελών των Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων καθώς και για άλλες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων. Σχετική παρέμβαση προς την κατεύθυνση στήριξης των παραπάνω ομάδων εργαζομένων, έχει ήδη γίνει προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: larissanet.gr

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ. Έκτακτα μέτρα μετά τα 73 κρούσματα στη χώρα

Newsteam 0 Comments

Κυριακή 8 Μαρτίου σήμερα και φτάσαμε στο σημείο να μετράμε 73 επιβεβαιωμένα κρούσματα .

Τα τελευταία 7 σήμερα, μετά και την έκτακτη ανακοίνωση που έκανε ο ΕΟΔΥ για την πορεία εξέλιξης του ιού.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπίσει το θέμα με συνεχείς ενημερώσεις που γίνονται από τους φορείς του υπουργείου Υγείας κάνοντας μια προσπάθεια εμπεριστατωμένης ενημέρωσης της κοινής γνώμης ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πανικού που μπορεί να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια χώρα που είναι σχεδόν δίπλα μας, η Ιταλία, είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τους θανάτους να έχουν ξεπεράσει τους 230 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πάνω από 5.800

Όσον αφορά στα μέτρα που ελήφθησαν,  σήμερα αυτά στοχεύουν κυρίως στις ευπαθείς ομάδες και είναι τα εξής:

 • Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.
 • Για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.
 • Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας
 • Για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές.

Επίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »