Πατήστε ESC για κλείσιμο

έκθεση πραγματογνωμοσύνης - Spoiler

Λύγισε η Βικτώρια Καρύδα στο δικαστήριο-Έτσι σκότωσαν τον άντρα μου

Newsteam 0 Comments

Για μία ακόμα φορά, η Βικτώρια Καρύδα λύγισε στο άκουσμα των ανατριχιαστικών λεπτομερειών από την εκτέλεση του συζύγου της, επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι τους, στο Πανόραμα της Βούλας.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Την στιγμή, που, ο πραγματογνώμονας της οικογένειας του θύματος, Γιώργος Ραυτογιάννης, εξηγούσε πως στο σημείο έπεσαν οκτώ πυροβολισμοί με τον όγδοο πάνω από το θύμα, η Βικτώρια Καρύδα ξέσπασε σε λυγμούς. Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας Μακρή αξιολογεί ως σημαντικό στοιχείο το γεγονός πως τα αυτοκίνητα που νοίκιασαν οι κατηγορούμενοι προσομοιάζουν με αυτά που καταγράφηκαν από τις κάμερες να περνούν έξω από το σπίτι του επιχειρηματία.

 

 

 

 

 

Απόλυτος ήταν ο διοικητής του τμήματος ανθρωποκτονιών, που εξιχνίασε την υπόθεση, στο ότι τα χαρακτηριστικά του εκτελεστή του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του επιχειρηματία προσομοιάζουν σε αυτά του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων για την δολοφονία του. Στη διαπίστωση αυτή προχώρησε ενώ του επιδείχθηκε το βίντεο της δολοφονίας του επιχειρηματία το οποίο έχει δει το φως της δημοσιότητας. Η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, εξετάζοντας τον μάρτυρα, αμφισβήτησε στοιχεία της αστυνομικής έρευνας. Η δίκη θα συνεχιστεί, μετά από διακοπή ενός μήνα λόγω των θερινών διακοπών, στις 31 Αυγούστου.

 

 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Τραγωδία στο Μάτι: Κατάθεση σοκ πραγματογνώμονα: Ήθελαν τη φυσική μου εξόντωση

Newsteam 0 Comments

Σοβαρές καταγγελίες για προσπάθεια φυσικής του εξόντωσης έκανε σε κατάθεσή του στη Δικαιοσύνη ο πραγματογνώμονας για τη διερεύνηση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, Δημήτρης Λιότσιος.

Το ethnos αποκαλύπτει τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε, ύστερα από δολιοφθορά στη μοτοσικλέτα του. Ο κ. Λιότσιος κάνει λόγο, επικαλούμενος έκθεση τεχνικών, για παρέμβαση στη μηχανή από επαγγελματία που είχε στόχο να τον σκοτώσει.

Παραθέτουμε αυτούσια την κατάθεση του Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο μετά τις απειλές που κατήγγειλε σε βάρος του από την ηγεσία της Πυροσβεστικής για να συγκαλύψει την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι.

Την 3η Μαρτίου 2019, ημέρα Κυριακή, στην έξοδο από τη λεωφόρο Κηφισού στη γέφυρα της Αύρας με πορεία προς Νέα Φιλαδέλφεια, με κατεύθυνση προς την οικία μου, 200 μέτρα πριν από αυτή, ξαφνικά ένιωσα να χάνω τον έλεγχο της μοτοσικλέτας μου και να ακινητοποιείται.

Πανικοβλημένος εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι είχε φύγει από την αρχική της θέση η αλυσίδα κίνησης. Ευτυχώς η ταχύτητα που κινούμουν στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου ήταν πολύ χαμηλή έως μηδενική κάτι το οποίο συνετέλεσε καθοριστικά για την ίδια μου τη ζωή, διότι εάν συνέβαινε τρία λεπτά νωρίτερα όπου κινούμουν στην Εθνική Οδό είναι βέβαιο ότι σήμερα δε θα ήμουν σε θέση να αποτυπώσω τα γραφόμενα.

Αμέσως τηλεφώνησα στον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, ο οποίος διαθέτει και εξουσιοδοτημένο συνεργείο και από όπου έγινε η αγορά της μοτοσικλέτας. Πάρκαρα τη μηχανή στη συνηθισμένη θέση και έλαβα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της (κουκούλα) ώσπου να γίνει μεταφορά στο συνεργείο τις πρώτες πρωινές ώρες. Την επομένη μετέφερα τη μηχανή με οδική βοήθεια στο επίσημο συνεργείο στη Νέα Μάκρη.

(…) Διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κάποια βλάβη ή αστοχία υλικού που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη χαλάρωση της αλυσίδας, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του επίσημου συνεργείου. (…)

Συμπερασματικά μετά από όλη αυτή τη δοκιμαστική περίοδο, και σύμφωνα με την τεχνική έκθεση των μηχανικών του επιστήμου αντιπροσώπου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χαλάρωση του πίσω άξονα οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα καθώς το συγκεκριμένο παξιμάδι διαθέτει τεχνολογία ασφαλείας. Όπως και ότι κατά την εμφάνιση του συγκεκριμένου προβλήματος (χαλάρωση στο παξιμάδι κίνησης) η μοτοσικλέτα αδυνατεί να κινηθεί για αποστάσεις μεγαλύτερες των 50 έως 100 χιλιομέτρων. Καθώς επίσης ότι η προαναφερόμενη ενέργεια εμπεριέχει σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια και κατ’ επέκταση τη ζωή των αναβατών, διότι μπορεί να προκαλέσει μπλοκάρισμα του πίσω τροχού, με αποτέλεσμα την ανατροπή της μοτοσικλέτας.

(…) Η ως άνω παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα είναι αποτέλεσμα επαγγελματία με σκοπό την πρόκληση θανατηφόρου ατυχήματος και κατά συνέπεια τη φυσική μου εξόντωση.

(…) Τέλος σας διαβεβαιώνω ότι στη μέχρι τώρα πορεία της ζωής μου, δεν έχω και δεν είχε διαφορές ή προστριβές με οποιονδήποτε , μη γνωρίζοντας ποιος ή ποιοι και για ποιους λόγους προέβησαν σε αυτή την εγκληματική ενέργεια με σκοπό την εξόντωσή μου.

 

 

Πληροφορίες από το ethnos

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Επίθεση με βιτριόλι-Στο φώς η ανατριχιαστική έκθεση πραγματογνωμοσύνης

Newsteam 0 Comments

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που έχει συντάξει το τμήμα Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων για το βιτριόλι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κατά της 34χρονης Ιωάννας. Δείγμα του υγρού είχε μεταφερθεί για εξέταση από την πρώτη στιγμή και τα αποτελέσματα είναι ανατριχιαστικά, καθώς ο αρμόδιος που συντάσσει και το πόρισμα ξεκαθαρίζει στο επίσημο έγγραφο ότι:

Πρόκειται για θειικό οξύ… Ισχυρότατο διαβρωτικό και καυστικό οξύ. Το θειικό οξύ έχει ιδιότητες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην υγεία. Σε επαφή με το δέρμα δρα ως ερεθιστικό διαβρωτικό διεισδύει εύκολα σ’ αυτό και προκαλεί εγκαύματα. Είναι καταστροφικά επικίνδυνο για τους οφθαλμούς, όπως και μετά από κατάποση η εισπνοή των ατμών του. Οι ατμοί του θειικού οξέος μπορούν να προκαλέσουν βλάβες σε ιστούς στην ρινική κοιλότητα το στόμα και το αναπνευστικό σύστημα. Προκαλούν ερεθισμό εγκαύματα βήχα μείωση της αναπνευστικής ικανότητας και σοβαρές έκθεσης στο θάνατο.

Δείτε την επίσημη έκθεση, που ακολουθεί:

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »