Μετά τον καταιγισμό καταγγελιών από ηθοποιούς που έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης από ανθρώπους του θεάματος, αλλά και μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, οι καλλιτέχνες πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού ζητώντας την παραίτηση της Υπουργού Λίνας Μενδώνη.

12211

Σηκω φυγε γρια! ζητουν την παραιτηση της μενδωνη! δυναμικη συγκεντρωση καλλιτεχνων εξω απο το υπουργειο πολιτισμου(φωτο&βιντεο)

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος εξήγησε πώς «είμαστε εδώ γιατί εδώ και 3 εβδομάδες η κυρία Μενδώνη κωφεύει και η ίδια και ο πρωθυπουργός» ενώ τόνισε ότι «Δεν χρειάζεται ο πολιτισμός άλλους υπουργούς σαν την Μενδώνη»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΘΑ «συμβαίνουν πράγματα, καταγγέλλουν φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας με πολλούς θύτες, αποκορύφωμα τα τελευταία που έχουν ακουστεί και η υπουργός κωφεύει. Υπάρχουν δημοσιεύματα από τις 6 Φεβρουαρίου και δεν φρόντισε να προσφέρει αμέριστη στήριξη στα θύματα και νομική υποστήριξη» και συνέχισε Λέγοντας πως «Κάνουμε έκκληση να σταματήσουν τα απειλητικά τηλεφωνήματα»

Αναφορικά με τα μέλη του σωματείου τα οποία κατηγορούνται για άσκηση βίας απάντησε ότι «υπάρχουν τα πειθαρχικά, υπάρχει η δικαιοσύνη και όλα πρέπει να γίνουν με χειρουργική ακρίβεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το makelio

Διαβάστε επίσης »