Σοκ από την αποκάλυψη για οκτώ βιασμούς και επτά υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης – Θα καταθέσουν όλα τα θύματα

Ολόκληρη τη Σερβία έχει συγκλονίσει η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μαθητριών ιδιωτικής δραματικής σχολής από τον διευθυντή, Μίκα Αλεκσιτς. Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση ανακαλύφθηκε προχθές, Κυριακή, όταν η διάσημη 26χρονη ηθοποιός Μιλένα Ραντούλοβιτς, εξομολογήθηκε μέσω συνέντευξής της στην εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου, ότι ο διευθυντής και ιδιοκτήτης της της δραματικής σχολής που φοιτούσε, Μίκα Αλεκσιτς, τη βίασε επανειλημμένως, όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών.

Στη συνέχεια και άλλες γυναίκες που φοίτησαν στην ίδια σχολή κατηγόρησαν τον Αλεκσιτς για σεξουαλική κακοποίηση. Ο ανώτατος εισαγγελέας του Βελιγραδίου διέταξε χθες τη σύλληψη του Αλεκσιτς και σήμερα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σερβία καταγγελία για βιασμούς ηθοποιός

Οκτώ βιασμοί και επτά υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Αλεκσιτς αφορούν οκτώ υποθέσεις βιασμού και επτά υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών, εκ των οποίων η μία ήταν ανήλικη όταν διαπράχθηκαν οι αξιόποινες πράξεις από τον ύποπτο.

Όλα τα θύματα θα καταθέσουν

Στη δραματική σχολή του Μίκα Αλεκσιτς έχουν φοιτήσει περισσότερα από 3.000 παιδιά, πολλά εκ των οποίων αργότερα εισήχθησαν στη Δραματική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και σήμερα είναι καταξιωμένοι ηθοποιοί. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και κάλεσε όλα τα θύματα να προσέλθουν για να καταθέσουν.

Υποψήφιος με το Κόμμα Σερβικής Ενότητας (SSJ)

Ο Μίκα Αλεκσιτς είναι σκηνοθέτης και την περίοδο του πολέμου στον χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας ήταν κινηματογραφιστής της παραστρατιωτικής ομάδας που διοικούσε ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Ζέλικο Ραζνάτοβιτς – Αρκάν. Το 1993 είχε θέση υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές με το Κόμμα Σερβικής Ενότητας (SSJ) του Αρκάν, αλλά δεν εξελέγη.

Στον χώρο της υποκριτικής είχε τη φήμη του «δικτυωμένου σκηνοθέτη», που μπορούσε να εξασφαλίσει λαμπρή καριέρα στους φοιτητές του, γι’ αυτό και πολλοί γονείς επέλεγαν τη σχολή του για να στείλουν τα παιδιά τους.

:

  • Μπεκατώρου: Καταθέτει στον εισαγγελέα την Τετάρτη
  • Διάσημες Ελληνίδες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης
  • Κοπεγχάγη: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση
  • Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 5 μηνών στον οδηγό λεωφορείου που παρενόχλησε 16χρονη
  • Γουάινσταϊν: Αντιμέτωπος με έξι νέες κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Διαβάστε επίσης »