Σεισμός τώρα: πλήρης ενημέρωση

Σύμφωνα με πληροφορίες του γεωδυναμικού ινστιτούτου, έγινε σεισμός τώρα και σας παραθέτουμε την ανάλυση του πρόσφατου σεισμού την τάξη της κλίμακας ρίχτερ του, το επίκεντρο το μέγεθος και τη διάρκεια του.


Στην ζωντανή πλατφόρμα ειδοποιήσεων για σεισμούς και μετασεισμούς παρακάτω, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για επερχόμενους σεισμούς, πιθανότητα σεισμών και ιστορικά δεδομένα για παλαιότερους σεισμούς βάσει επικέντρου και κλίμακας.


Το γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει αναλάβει την ζωντανή μετάδοση για όλους τους σεισμούς, οι οποίοι πραγματοποιούνται στην επικράτεια μας.

Ενημερώνει άμεσα, σχετικά με προβλέψεις για το μέλλον, ιστορικά δεδομένα αλλά και αναλύσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα, όπως και τη μετασεισμική δραστηριότητα.

Οι ανακοινώσεις οι οποίες βγαίνουν, αφορούν την προστασία των πολιτών και τα μέτρα τα οποία πρέπει να παίρνουν κάθε φορά, για την ακεραιότητά τους σε συνδυασμό τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν σε περίπτωση εκκενώσεων συγκεκριμένων περιοχών / μεγάλο συναγερμό που θα σημάνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της χώρας.

Η Ελλάδα, σε γενικές γραμμές δεν είναι μία σεισμογενής περιοχή, αλλά κάποια επιμέρους νησιά της, ενδέχεται να παρουσιάζουν έντονη σεισμική δραστηριότητα, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι περιοχές αυτές είναι η Κεφαλονιά Η Ζάκυνθος η Λευκάδα η Σαντορίνη και ο νομός Ηλείας, μαζί με το νομό Μαγνησίας.

Μετά τον μεγάλο σεισμό, ο οποίος συνέβη στη χώρα μας το 1980, ακολούθησε ακόμα ένας ισχυρός τη δεκαετία του 1990, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα, έντονες μετασεισμικές δραστηριότητες αλλά και να πληγεί μεγάλη περιοχή της Αττικής.

Ο απολογισμός των ζημιών ήταν μεγάλος, κυρίως στα Δυτικά Προάστια, καθώς το επίκεντρο ήταν η περιοχή της Πάρνηθας, και η χώρα είχε κηρυχθεί Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η νομοθεσία άλλαξε από τότε, ως προς την δομή των νέων κατασκευών οικοδομής και λήφθηκαν προαιρετικά μέτρα αποφυγής κρίσης σε περίπτωση σεισμών. Πλεόν, κάθε οικοδομική υποδομή, συμπεριλαμβάνει ενισχυμένα θεμέλια υποχρεωτικά, ειδικά σε περιοχές με σεισμικό παρελθόν, καθώς κρίνεται αναγκαίο βάσει νομοθεσίας.

  • ετικετες θεματων του spoiler
  • #ΣΕΙΣΜΟΣ :
  • ΣΕΙΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ: