Σε καλή κατάσταση ο νεαρός. Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι επαφές που ιχνηλατήθηκαν..

 

Σε καλή κατάσταση ο

-Κι ένα εξιτήριο από τη Μονάδα Λοιμωδών – Πολύ καλή είναι η κατάσταση της υγείας του νεαρού που εισήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και παραμένει στη Μονάδα Λοιμωδών. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, όπως αποτυπώνεται στο ημερήσιο δελτίο, πρόκειται για νεαρό άντρα από τα Ιωάννινα, το οποίο παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και η εισαγωγή του έγινε αφού το δείγμα που ελήφθη και εξετάσθηκε ήταν θετικό. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είναι πολύ καλή. Επισημαίνεται επίσης ότι οι διαπιστωμένες επαφές που προέκυψαν από την άμεση ιχνηλάτηση βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας.

Πρόκειται για το 13ο κρούσμα στην Ήπειρο από την έναρξη της πανδημίας.

Την Κυριακή πάντως ένας ακόμη ασθενής από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας πήρε εξιτήριο καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.

Κατά τα λοιπά η εικόνα στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.

Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει πολύ σημαντική βελτίωση.

Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο ασθενής είναι σταθερά βελτιωμένος.
Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή .
Ο τρίτος είναι ο νεαρός που εισήχθη το απόγευμα του Σαββάτου.

Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τριάντα νέα δείγματα. Τα τέσσερα αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα υπόλοιπα είκοσι έξι τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Τα είκοσι πέντε ήταν αρνητικά και το ένα διαπιστώθηκε θετικό (αφορά το νέο ασθενή που εισήχθη στη Μονάδα Λοιμωδών).

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Τα έξι δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες για εξέταση είναι αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκε ένα νέο δείγμα για εξέταση.
Από το σύνολο των εκατόν τριάντα (130) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα , το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για το ένα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Τα δέκα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση είναι αρνητικά.
Σήμερα ελήφθησαν τρία νέα δείγματα και αναμένονται αποτελέσματα.
Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια εξήντα έξι (366) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα τρία ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση τέσσερα πιθανά περιστατικά, εν αναμονή αποτελεσμάτων τους από δείγματα που ελήφθησαν χθες και σήμερα.
Πέραν των ανωτέρω σήμερα διαβιβάστηκαν ως αρνητικά για SARS-COV-2, δύο δείγματα που είχαν αποσταλεί από την Παρασκευή
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών , που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά (ασθενείς) που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο σήμερα.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα τρία (33) δείγματα και ήταν όλα αρνητικά.

Διαβάστε επίσης »