Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία, τόσο όσον αφορά την πανδημία του κορoνοϊού, όσο και στην αντισεισμική και αντιπυρική προστασία.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ο βαθμός ετοιμότητας όλων των υπηρεσιών είναι σε καλό επίπεδο. Άμεση προτεραιότητα είναι πλέον η αντιπυρική περίοδος και πρώτη μέλη είναι όλοι πολίτες και τουρίστες να αισθάνονται ασφαλείς.

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε λίγα λόγια και πολλή δουλειά.

Το ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον καθένα ξεχωριστά. Οτιδήποτε αφορά στην ανθρώπινη ζωή, στην ανθρώπινη περιουσία, στο φυσικό περιβάλλον είναι ζητήματα που μας δημιουργούν μεν άγχος, μας δημιουργούν ανησυχία, αλλά μας δημιουργούν κι ένα μοναδικό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης που όλοι καλούμεθα να υπηρετήσουμε, μέσα από κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης, ανέφερε ο υφυπουργός απευθυνόμενος στους αντιπεριφερειάρχες και συνέχισε: Χωρίς να εφησυχάζουμε δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Προετοιμαζόμαστε για οτιδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Α. Τζιτζικώστας: Επιτέλους η Πολιτεία χτίζει γέφυρες με αυτή τη δεύτερη Ελλάδα

Παράλληλα τόνισε, ότι η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για την Πολιτική Προστασία, ενώ παρατήρησε πως όλα ξεκίνησαν από αυτή την περιοχή, εννοώντας τις πλημμύρες στη Χαλκιδική το προηγούμενο καλοκαίρι και το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε, δε, ότι σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον περιφερειάρχη.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά του κ. Χαρδαλιά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ τον χαρακτήρισε ικανό και αποτελεσματικό και δήλωσε πως τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα έχει Πολιτική Προστασία.

Ο σκοπός της σύσκεψης, είπε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι η καλύτερη προετοιμασία σε όλες τις περιφερειακές ενότητες ενόψει και της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διαβάστε επίσης »