Σαν Σήμερα ο Ιωάννης Μελισσανίδης κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στην Ατλάντα, σε μια σπουδαία ελληνική επιτυχία.

Την ίδια μέρα τα είχε καταφέρει και ο Κάχι Καχιασβίλι στην άρση βαρών, οπότε η επιτυχία ήταν διπλή για τα ελληνικά χρώματα.

Σαν Σήμερα: O Ιωάννης

Όσον αφορά τον αθλητή της ενόργανης γυμναστικής, παρά το γεγονός, πως ήταν μόλις 19 ετών, παρόλα αυτά ήταν… έτοιμος να φτάσει στην κορυφή του κόσμου.

Οι κινήσεις του ήταν εντυπωσιακές κατά την διάρκεια του προγράμματος που εκτέλεσε. Έτσι και η βαθμολογία που συγκέντρωσε, ήταν συνολικά 9.850 βαθμοί.

Έτσι ήρθε η πρώτη επιτυχία για την Ελλάδα στο αγώνισμα, μετά από το πολύ μακρινό 1906. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει καταγωγή από την Βυρώνεια Σερρών.

Γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1977 στο Μόναχο στην Γερμανία. Με πατέρα τον Ευάγγελο και μητέρα την Αικατερίνη που δούλευαν εκεί.

Στην καριέρα του ο Μελισσανίδης κατέκτησε ακόμα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο άλμα, στην Αγία Πετρούπολη. Αντιπροσώπευσε την χώρα ακόμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ το 2000.

Όμως λόγο τραυματισμού αγωνίστηκε μόνο στο άλμα και στο μονόζυγο. Τέλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ήταν λαμπαδηδρόμος στην τελετή έναρξης.

Η ατζέντα της ημέρας (28/7)

.

Διαβάστε επίσης »