Σαν Σήμερα: Η Σοφία Σοκοράφα σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ στο ακόντιο (vid)

Σαν σήμερα στις 26 Σεπτεμβρίου του 1982, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γίνεται κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ στο ακόντιο γυναικών.

Σαν σήμερα, η Ελληνίδα, θα καταφέρει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε η Τίνα Λίλακ με 72.40, πετώντας το ακόντιο της στα 74.20 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα Χανιά.

Σαν Σήμερα: Η Σοφία

Κανείς δεν περίμενε αυτή την κατάληξη και έτσι στο γήπεδο δεν υπήρχε ζυγαριά για να μετρηθεί το ακόντιο.

Έτσι, άμεσα αυτό μεταφέρθηκε από τον έφορο στο μαιευτήριο Χανίων, όπου ζυγίζεται και το παγκόσμιο ρεκόρ, μπαίνει στα βιβλία της ιστορίας.

Η Σοφία Σακοράφα θα κρατήσει το ρεκόρ για 9 περίπου μήνες, αφού η Λίλακ θα το «πάρει πίσω» στις 13/6/83 στο Τάμπερε με 74.76. Συνολικά πέτυχε 17 φορές πανελλήνιο ρεκόρ, βελτιώνοντάς το συνολικά πάνω από 30 μέτρα.

Πέρα από την επιτυχία του Παγκόσμιου ρεκόρ, έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα στίβου της Αθήνας το 1982, ενώ σε επίπεδο Μεσογειακών Αγώνων έχει ένα χρυσό το 1979 στο Σπλιτ και ένα χάλκινο το 1987 στη Λατάκεια.

Ευαγγελία Κουτσιανούδη για το sportime.gr. – sportime.gr – Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε επίσης »