Από τον Λαφαζάνη το 2015 στον Χαφτάρ το 2019

Το ευρώπληκτο ελληνικό κατεστημένο,  βασισμένο σε ένα πολύκροτο βιβλίο του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ (Ολαντρέου) και μια υποτιθέμενη διήγηση του Πούτιν, κατηγορούσε και συνεχίζει να κατηγορεί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι παράγγειλε τον Ιούλιο του 2015 την τύπωση χαρτονομισμάτων της δραχμής στη Ρωσία για το πέρασμα τότε της Ελλάδας στο εθνικό της νόμισμα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται το 2019. Μόνο που το 2015 ήταν φάρσα ενώ τώρα είναι αληθινή.

Τώρα τη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη παίρνει ο Χ. Χαφτάρ και οι αρχές της Ανατολικής Λιβύης, οι οποίες παρήγγειλαν, μέσω της κεντρικής τράπεζας της Βεγγάζης την εκτύπωση λιβυκών δηναρίων στη Μόσχα.

Τα λιβυκά αυτά δηνάρια, όμως, ποτέ δεν έφτασαν στη Βεγγάζη διότι το  μέσο τα οποίο τα μετέφερε συνελήφθη παρανόμως από τις αρχές της Μάλτας, οι οποίες επίσης επίσης παρανόμως κατάσχεσαν το φορτίο του.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτήν την εξοργιστική υπόθεση εις βάρος της Ρωσίας αλλά και των αρχών της Ανατολικής Λιβύης, την ανέσυραν τώρα, μετά από ένα και πλέον χρόνο οι ΗΠΑ μέσω της πρεσβείας τους στην Τρίπολη μόνο και μόνο για να στηρίξουν τον εκλεκτό τους και εκλεκτό της Τουρκίας Φαγιέζ αλ Σάρατζ, που παριστάνει τον πρόεδρο της Λιβύης για να καταγγείλουν  για παρανομίες τον Χαλίφα Χαφτάρ και να κατηγορήσουν τη Μόσχα, για μεταφορά πλαστού, δήθεν, χρήματος στη Λιβύη και επομένως αθέμιτη ενίσχυση της πλευράς Χαφτάρ.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, μόνο με την εξής διαφορά: τώρα και τις δύο φορές έχουμε να κάνουμε με φάρσα και φαρσοκωμωδία!

Κ.Τ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης »