Σεξουαλική κακοποίηση από τον Jonathan Leder καταγγέλλει η Έμιλι Ραταϊκόφσκι, ο οποία το 2012 συνεργάστηκε μαζί του σε μία αισθησιακή φωτογράφιση.

Ο φωτογράφος χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του μοντέλου τόσο «επιδεικτικές» όσο και «παιδιάστικες».

Σε κείμενό της στο New York Magazine, η Ραταϊκόφσκι αναφέρει ότι ήταν αρκετά μεθυσμένη όταν ο Leder της επιτέθηκε.

Συγκεκριμένα, γράφει: «Τα περισσότερα από αυτά που συνέβησαν είναι θολά εκτός από το συναίσθημα. Δεν θυμάμαι να φιληθήκαμε, αλλά θυμάμαι τα δάχτυλα του να βρίσκονται ξαφνικά μέσα μου.

Με βίαιο τρόπο, να σπρώχνουν, όπως δεν με είχε αγγίξει ποτέ κανείς στο παρελθόν αλλά και κανείς μετέπειτα. Μπορούσα να νιώσω το σχήμα του εαυτού μου και των κορυφογραμμών μου και ήταν πραγματικά επώδυνο».

Έπειτα από το περιστατικό, το μοντέλο εξήγησε ότι πέρασε το βράδυ σε ένα από τα δωμάτια που χρησιμοποίησαν για τη φωτογράφιση.

Με τον Leder δεν είπαν τίποτα, ενώ αμέσως αμέσως εξαφανίστηκε. «Ήμουν τρομοκρατημένη πως θα επέστρεφε» γράφει 29χρονη.

«Γνωρίζετε για ποια μιλάμε σωστά; Αυτό είναι το κορίτσι που πόζαρε γυμνό στο περιοδικό Treats ενώ την ίδια περίοδο χοροπηδούσε επίσης γυμνή από δω κι από κει στο βίντεο του Robin Thicke. Περιμένετε πραγματικά να πιστέψει κάποιος πως ήταν το θύμα;», είπε από τη μεριά του ο φωτογράφος.

Πάντως, οι συγκεκριμένες κατηγορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας 4 χρόνια αφότου η Έμιλι κατηγόρησε τον Leder πως δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες της χωρίς τη συναίνεσή της.

Το 2016 η Έμιλι Ραταϊκόφσκι εξήγησε πως αν και για αρκετό καιρό δίσταζε να τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος, η υπομονή της εξαντλήθηκε.

Ο δικηγόρος της, σε επιστολή του προς τον Leder εξηγούσε πως οι φωτογραφίες ήταν προκαθορισμένες να χρησιμοποιηθούν μόνο από το περιοδικό με το οποίο τότε είχαν υπογράψει.

Ωστόσο, η νομική ομάδα του Leder ισχυρίστηκε ότι η Έμιλι είχε υπογράψει και επομένως έδινε τη συγκατάθεσή της για οποιαδήποτε χρήση τους.

Το μοντέλο, πάντως, υπογράμμισε ότι ποτέ δεν υπέγραψε. «Πιθανότατα την πλαστογράφησαν», γράφει στο New York Magazine.

Το 2017, ο Leder σε συνέντευξη του ανέφερε ότι θα ήταν «περισσότερο έξυπνο» αν η Έμιλι προσπαθούσε να υποστηρίξει τις φωτογραφίες που τράβηξε.

«Ξέρω ότι πολλοί πολλοί άνθρωποι αγαπούν αυτές τις polaroid και προσωπικά θεωρώ πως αρκετές από αυτές είναι πολύ όμορφες. Οι άνθρωποι που τις αγαπούν είναι οι θαυμαστές της. Δείχνει υπέροχη και επρόκειτο για μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή στο χρόνο», ήταν τα λόγια του.

Διαβάστε επίσης »