Πρόσκληση με… παγίδες για έναρξη των διερευνητικών επαφών, εντός του μήνα, διατύπωσε δημόσια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αποδέκτη τη χώρα μας.

του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Δεν έγινε ξαφνικά χώρα που αγαπά τον διάλογο η Τουρκία, μάλλον όμως επιχειρεί να στήσει …διπλωματικό δόκανο στη διπλωματία αφού με διάφορες αφορμές ναρκοθετεί τη διαδικασία. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως η πρόταση διατυπώθηκε ευθέως. “Καλούμε την Ελλάδα για τις πρώτες διερευνητικές επαφές τον Ιανουάριο. Είμαστε έτοιμοι ως χώρα, που έχει αυτοπεποίθηση σε όλα τα επίπεδα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσκληση με… παγίδες από τον Τσαβούσογλου

Ο Τσαβούσογλου τόνισε επίσης πως “όταν το 2016 ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν ήθελε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Μετά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι συνομιλίες επέστρεψαν στην ατζέντα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία την περίοδο της καραντίνας, είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για τις διερευνητικές επαφές. Η Ελλάδα είπε ότι θα μπορούσε να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις μετά τις 11 Ιανουαρίου”.

Υπενθυμίζεται, πως ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην ’’Καθημερινή της Κυριακής’’ είπε ότι η Ελλάδα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές οψέποτε αυτές ξεκινήσουν με ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική διάθεση. Σημείωσε ότι η ατζέντα των διερευνητικών επαφών είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να αλλάξει.

  • Δένδιας σε Τσαβούσογλου: “Αγαπητέ μου φίλε, αποφύγετε τις προκλήσεις”
  • Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κρύβεται πίσω από την Ε.Ε.
  • Τσαβούσογλου: «Είμαστε έτοιμοι για τις διερευνητικές εάν είναι και η Ελλάδα» ‒ Δένδιας: «Παράνομη και προκλητική συμπεριφορά»

Διαβάστε επίσης »