Το πρακτορείο Anadolu, που ως γνωστόν είναι προσκείμενο στον Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει την προπαγάνδα του κατά της Ελλάδας. Το πρακτορείο παρουσιάζει ένα infographic μέσα στο οποίο δείχνει που η Ελλάδα διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις.

Το infographic έχει τίτλο: Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων με την στρατικοποίηση νησιών του ανατολικού Αιγαίου και υποστηρίζει: Η Ελλάδα παραβιάζει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συνθήκες παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας. Η Αθήνα επιμένει να ενεργεί ενάντια στο καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου εξοπλίζοντας τα από τη δεκαετία του 1960.

Στον χάρτη που συνοδεύει το infographic, παρουσιάζονται τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που η Τουρκία θεωρεί πως παράνομα διατηρεί η Ελλάδα στρατιωτικές δυνάμεις.

Το τελευταίο διάστημα, και λόγω της κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο, όλο και περισσότερο η τουρκική ηγεσία και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της χώρας, θέτουν θέμα στρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου Πελάγους από τη χώρα μας, αποκρύπτοντας βέβαια το γεγονός πως αυτό συνέβη μετά το 1974 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά και τη δημιουργία της περιβόητης Στρατιάς Αιγαίου στα μικρασιατικά παράλια.

anadolu_nisia

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διαβάστε επίσης »