Εντολή για Έκτακτη Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα περί εμπλοκής και συμμετοχής αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς, έδωσε την Πέμπτη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί έγγραφο αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να περιέλθουν στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αντίγραφα της συναφούς ποινικής δικογραφίας.

Η υπόθεση στην οποία αναφέρονται τα επίμαχα δημοσιεύματα εμπλέκει δεκάξι απόστρατους και εν ενεργεία αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., έξι δικηγόρους, άτομα με βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, έναν δημοσιογράφο, έναν πρώην βουλευτή, αλλά και άλλα άτομα που για πρώτη φορά απασχολούν τις αρχές, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο  φέρονται να διακινούσαν τεράστια χρηματικά ποσά από προστασία καταστημάτων και παράνομων δραστηριοτήτων για ένα διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων ετών.

Στην εσωτερική έρευνα η οποία διεξήχθη την περίοδο 2017-17 από την ΕΥΠ και τελούσε υπό τη στενή επίβλεψη του τότε Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Γιάννη Ρουμπάτη, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. είχε βρεθεί πλήθος επιβαρυντικών στοιχείων κατά των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με την ΕΥΠ, στο δίκτυο των υπό κάλυψη καταστημάτων μετέχουν 350 οίκοι ανοχής, 250 studio και 300 παράνομα καζίνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ ο τζίρος του κυκλώματος υπολογίζεται στο 1.000.000 ευρώ ετησίως. Μέρος των χρημάτων ξεπλενόταν μέσω τραπεζικών λογαριασμών στο Λιχτενστάιν.

Η ΕΥΠ κατέγραψε συνολικά 106.410 τηλεφωνικές συνομιλίες, η απομαγνητοφώνηση των οποίων ανέρχεται σε 44.000 σελίδες! Στις 9 Δεκεμβρίου του 2016, η διοίκηση της υπηρεσίας υπέβαλε μέρος του υλικού στην τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, που το διαβίβασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης »