Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η αποκάλυψη του ψυχολόγου Karlyn Borysenko την Παρασκευή, οποίος έλαβε αντίγραφα εκπαιδευτικού υλικού από καταγγέλλοντα υπάλληλο της Coca-Cola, που συμμετείχε… σε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα επιμόρφωσης της εταιρείας μέσω του LinkedIn Learning.       

ΠΡΟΓΚΡΟΜ κατά της λευκής φυλής απο την Coca-Cola. Φαινόμενα ΑΚΡΑΙΟΥ ρατσισμού στην Coca – Cola: Προσπαθήστε να είστε λιγότερο λευκοί…!!!

Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα αναφέρονται φράσεις όπως “προσπαθήστε να είστε λιγότερο λευκοί” , ενώ φέρει τον τίτλο “Αντιμετώπιση του ρατσισμού, με τον Robin DiAngelo”, κορυφαίο υποστηρικτή της κριτικής φυλετικής θεωρίας που προσφέρει εταιρικά σεμινάρια έναντι αδρής αμοιβής, τα οποία τιτλοφορούνται “λευκότητα, λευκή ευπάθεια/αστάθεια” και “φυλετική δικαιοσύνη”. Εκπρόσωπος της Coca-Cola απάντησε στις σχετικά με τις εικόνες αργότερα την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας ότι προέρχονται από σεμινάριο, ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν ήταν το «επίκεντρο» του εκπαιδευτικού του προγράμματος. 

«Το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέρχεται από μια διαθέσιμη σειρά εκμάθησης του LinkedIn και δεν αποτελεί επίκεντρο του προγράμματος σπουδών της εταιρείας μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος, αλλά πρόσθεσε ότι το μάθημα είναι «μέρος ενός μαθησιακού σχεδίου για τη δημιουργία ενός εργασιακού χώρου χωρίς αποκλεισμούς».  Είναι πραγματικά λυπηρό σε εποχές αυστηρής πολιτικής ορθότητας, η σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης ρατσιστικών φαινόμενων να γεννά εν τέλει ακόμα περισσότερο ρατσισμό…

https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2021/02/coca-cola-coca-cola.html

Διαβάστε επίσης »