Πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες στα Γιάννινα. Με τήρηση όλων των οδηγιών, με αποστάσεις και αντισηπτικά γίνεται η επιστροφή στους Ιερούς Ναούς των Ιωαννίνων από τις 17 Μαΐου.

Οι λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία των εκκλησιών περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου.

Η επαναλειτουργία των ναών, όπως επισημαίνει, θα πρέπει να συνοδεύεται από την τήρηση των όρων υγιεινής και προστασίας όσων προσέρχονται και μετέχουν στα μυστήρια. Σε όλους τους Ναούς, οι υπεύθυνοι Ιερείς, Επίτροποι και υπάλληλοι οφείλουν να φροντίζουν διαρκώς για την καθαριότητα, την απολύμανση και την άρτια υγιεινή των ιερών χώρων και των αντικειμένων, τον επιμελή εξαερισμό και την τήρηση των αποστάσεων.

Επίσης δεν θα πρέπει ο αριθμός των πιστών να υπερβαίνει τον επιτρεπόμενο ενώ στις εισόδους και τις εξόδους θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά.

Στην πόλη των Ιωαννίνων και στις κωμοπόλεις όπου βρίσκονται περισσότεροι του ενός ιερείς, την Κυριακή 17 Μαίου και κάθε Κυριακή για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, θα τελούνται υποχρεωτικά δύο Θείες Λειτουργίες.

Η πρώτη θα είναι για τους ηλικιωμένους και τους πλέον ευαίσθητους, από τις επτά το πρωί μέχρι στις εννέα και τέταρτο και η δεύτερη από τις δέκα μέχρι τις έντεκα.

Στο ενδιάμεσο οι Ιεροί Ναοί θα εξαερίζονται.

Επίσης θα τελείται μία Θεία Λειτουργία κάθε Σάββατο για την εξυπηρέτηση των Μνημοσύνων.

Για την τέλεση των Ιερών Μυστηρίων, Βαπτίσεων και γάμων, θα πρέπει να τηρούνται οι ειδικές οδηγίες της Ιεράς Συνόδου ενώ για τις Εξόδιες Ακολουθίες παραμένει σε ισχύ η οδηγία για την συμμετοχή μελών του οικογενειακού περιβάλλοντος και με τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων.

Με την Εγκύκλιο του Μητροπολίτη Μάξιμου γίνεται γνωστό ότι στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης θα τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα, από την Κυριακή 17 Μαίου και μέχρι τέλος του Ιουνίου θα τελείται Σαρανταλείτουργο, θα γίνεται δηλαδή η Θεία Λειτουργία από τις επτά το πρωί μέχρι τις εννιάμισι καθημερινά με όλα τα μέτρα προστασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι για δωρεές ώστε να ολοκληρωθεί η αγιογράφηση του Ιερού Ναού μπορούν να απευθύνονται διαδικτυακά ή και τηλεφωνικά στην Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Στα χωριά που ανήκουν στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων το πρόγραμμα των ακολουθιών θα παραμείνει ως είχε προ της κρίσεως αλλά με τήρηση όλων των νέων κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Ο Μητροπολίτης καλεί όλους να είναι προσεκτικοί και να μεριμνούν ιδιαίτερα για την προστασία των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων.

Δεν επιτρέπουμε εκπτώσεις στα μέτρα προστασίας τους, προστασίας της ζωής όλων. Δεν λησμονούμε την διαφύλαξη των αποστάσεων και το επιτρεπόμενο όριο εισερχομένων στους Ιερούς Ναούς. Συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα για την διαφύλαξη της υγείας και της ζωής των πιστών μετέχοντας στο γεγονός της θείας λατρείας και της μυστηριαής ζωής του Σώματος του Χριστού μετά την αναγκαία πνευματική προετοιμασία άνευ φόβου και άνευ κρίσεως και κατακρίσεως των ασθενέστερων τη πίστει αδελφών μας, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Τονίζει δε ότι αν κάποιος φοβάται να προσεγγίσει την Θεία Κοινωνία επειδή έχει αμφιβολίες είναι προτιμότερο να μην μετέχει στο μυστήριο. Όμως δεν επιτρέπει αυτός να αποτελεί αντικείμενο κατακρίσεως και εμπαιγμού.

Πληροροφρίες από kede

Η επικαιρότητα στο Twitter:
NEMESISHD.GR


ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟ: Άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με το ΝΑΤΟ

Δείτε την είδηση εδώ:

Greek Travel Pages
Έως 31/1 οι δηλώσεις ιδιοκτητών ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας
Αγναντεύοντας
30χρονα ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Στην απομόνωση ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός
Michael Karamanos
60 διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος κ τουρκίας.60 φορές η Ευρώπη κ Αμερική χαιρέτησαν τις συνομιλίες που ως αποτέλεσμα είχαν ένα μεγάλο μηδενικό κ αύξηση των παρανομιών της Τουρκίας.Τι περιμένουν να συμβεί τώρα;
eReportaz
Αυτός είναι ο Πακιστανός που ασέλγησε στην 5χρονη στον ιππικό όμιλο

via @ereportaz
SKAI.gr
ΕΙΟ: Ο «Φρέσκος Άνεμος» φταίει για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Ομοσπονδίας
Nea Moudania Blog
Αυτός είναι ο 20χρονος που ασέλγησε σε 5χρονη σε ιππικό όμιλο της Αττικής.
xronosgr
Oι άνθρωποι των υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής βρίσκονται στο σημείο του δρόμου προς τον Ήφαιστο -όπου υποχώρησε το οδόστρωμα άνοιξε τρύπα- και επιχειρούν εκεί προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που υποχώρησε το οδόστρωμα
It's The ΓREEK(Demis beats)
Καθε μερα μαθαινεις κατι καινουργιο στην Ελλαδα του 21...ΠΧ ο Πακιστανους που ασελγησε στο κοριτσακι πρεπει να θανατωθει αλλα οι προπονητες που κανανε τα ιδια , ισως να ειναι αθωοι...
eReportaz
Κρήτη: Το πρωί ιερέας... το βράδυ γαμπρός ο παπάς!

via @ereportaz
SKAI.gr
Παγώνη: Δέχτηκα πρόταση με 14.000€ το μήνα από Σαουδική Αραβία
Nea Moudania Blog
- Ελλαδα: 516 νέα κρούσματα - 2 στη Χαλκιδική.
eReportaz
Αυτοκίνητο έκανε «βουτιά» σε γκρεμό στα Λιμανάκια - Τραυματίστηκε ο οδηγός

via @ereportaz
Γιώργος Καπαρός
🛑Ως προς το κλείσιμο των σχολείων - παρά τις οδηγίες του - στην 🇬🇷& πρωταγωνιστούν στο να κρατούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα τα κλειστά με αίολα επιχειρήματα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Το είναι αριστεροί ή δεν χωνεύουν με τίποτα την μας ?? Δεν εξηγήσει αλλιώς το σε θέματα άμυνας ασφαλείας του κράτους ! Τόσο πολύ χολή για την που τους πληρώνει ?
Διαβάστε επίσης »