Η βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα ποδήλατα και της Μαρέβας στην Πάρνηθα έχει πάρει διαστάσεις, καθώς και τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης, αναφερόνται σε αυτό.

Χαρακτηριστικό το θέμα του Politico, που γράφει στον τίτλο του για παραβίαση κανόνων από τον Πρωθυπουργό

Politico: Έλληνας πρωθυπουργός παραβίασε τους κανόνες του lockdown

“Την Τρίτη, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβα στον ελληνικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου παρουσιάζεται το ζευγάρι να κάνει ποδηλασία σε ένα δάσος γύρω από την ορεινή Πάρνηθα βόρεια της Αθήνας – περίπου μία ώρα και μισή διαδρομή από το σπίτι τους.

Οι εικόνες δείχνουν επίσης ότι το ζευγάρι ποζάρει για φωτογραφίες με πολλούς περαστικούς, χωρίς κανένας από αυτούς να φοράει μάσκες ή να σέβεται τους κανόνες κοινωνικής απόστασης” αναφέρει και προσθέτει:

“Οι Έλληνες επιτρέπεται επί του παρόντος μόνο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να εργαστούν, να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης, να επισκεφθούν έναν γιατρό ή να ασκήσουν κοντά στο σπίτι τους και σε ομάδες που δεν ξεπερνούν τα τρία άτομα. Οι παραβάτες κυρώνονται με πρόστιμο 300 € και αυτό το Σαββατοκύριακο η αστυνομία έδωσε πρόστιμα αξίας περίπου 780.000 ευρώ για σχεδόν 3.000 παραβιάσεις.

Η διαμάχη ξέσπασε καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα, με νέες περιπτώσεις να παραμένουν πάνω από 2.000 την ημέρα”.

Μάλιστα, το Politico σχολιάζει και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα που δικαιολόγησε τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ο Μητσοτάκης κατηγορείται ότι είναι άνθρωπος» και ότι «δεν θα αρνιόταν ποτέ να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί» εάν του πλησίαζε.

.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το site makeleio.

Διαβάστε επίσης »