Πηγή Δεβετζή: «Έπεσα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης – Πήγα σε μοναστήρι στα Ιεροσύλημα για να μιλήσω σε πνευματικούς ανθρώπους»

Πηγή Δεβετζή: Έπεσα θύμα

Η γνωστή Ολυμπιονίκης, Πηγή Δεβετζή, προχώρησε στην αποκάλυψη ότι έχει πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Super Κατερίνα» στον Alpha βρέθηκε η Ολυμπιονίκης του τριπλούν, Πηγή Δεβετζή.

Η συνέντευξη που παραχώρησε στην Κατερίνα Καινούργιου έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής της αθλήτριας στο Just the 2 of us. Η συζήτηση όμως γρήγορα ξέφυγε από τον χαλαρό της τόνο όταν η Πηγή Δεβετζή ρωτήθηκε αν έχει βιώσει ποτέ κάτι άσχημο στον αθλητισμό που να την έφερε σε δύσκολη θέση.

Τότε η Ολυμπιονίκης αφού δίστασε για λίγο, αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί και η ίδια σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα του αθλητισμού.

«Είχα κι εγώ παρόμοια εμπειρία από παράγοντα του αθλητισμού όταν είχα κατέβει στην Αθήνα. Ένα κορίτσι από την επαρχία με αρχές και πατέρα δάσκαλο καταλαβαίνεις ότι ποτέ δεν είχα την πονηράδα ότι θα με πλησιάσει άνθρωπος για να με εκμεταλλευτεί. Γνώρισα έναν άνθρωπο από τον χώρο του αθλητισμού που μου έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ήμουν ενήλικη αλλά δεν είχα ακόμα τις εμπειρίες και ήμουν κορίτσι, όχι γυναίκα. Τον έβλεπα σαν πατέρα μου, μου έταξε σπίτι και δεν πίστευα ότι θα με εκμεταλλευτεί.», δήλωσε η Δεβετζή.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση συνεχίστηκε με την ίδια να δείχνει σχεδόν ανακουφισμένη που μοιράζεται τα γεγονότα δημόσια. «Πήγα σε μοναστήρι. Πήγα για να βρω ανθρώπους πνευματικούς και να το βγάλω από μέσα μου. Για να ηρεμήσω. Δεν το ξέρει κανένας. Ο Νίκος Κοκλώνης άμα το βλέπει τώρα θα έχει πάθει σοκ. Αποφάσισα μόνη μου να πάω εκεί και είπα θα ζητήσω συγχώρεση για τον άλλον, γι΄ αυτόν που έγινε. Πήγα στα Ιεροσόλυμα και ζήτησα συγχώρεση και από τότε, εδώ και δύο χρόνια, αισθάνομαι τόσο καλά με τον εαυτό μου και σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσω και αυτό μου το έβγαλες εσύ.» είπε στη συνέχεια.

«Με στρίμωξε, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ»

Οι λεπτομέρειες στην περιγραφή της Δεβετζή για την επίθεση που δέχτηκε ανατριχιάζουν. Όπως πολλά άλλα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης δήλωσε ότι πάγωσε ωστόσο κατάφερε να αποφύγει τον βιασμό όταν ως από μηχανής Θεός χτύπησε το τηλέφωνο και κάποιος περίμενε απ’ έξω.

«Με είχε καλέσει στο γραφείο του για να μιλήσουμε για θέματα αθλητισμού και κάποια στιγμή με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ. Δόξα τω Θεώ με βοήθησε ο Θεός, χτύπησε το τηλέφωνο. Πώς βλέπεις τις ταινίες που βλέπεις κάποιον που θέλει να ασελγήσει επάνω σου και κόβεται η φωνή σου. Εκείνη τη στιγμή πάγωσα. Χτύπησε το δικό του τηλέφωνο και ήταν κάποιος από έξω και έτσι προσπάθησα να ξεφύγω», περιέγραψε η αθλήτρια.

Όσον αφορά τον άντρα αυτό, η Πηγή Δεβετζή περιέγραψε ότι ήταν μεγαλύτερος, παντρεμένος και είχε παιδιά. «Ο λόγος που δεν το είπα γιατί έχει παραγραφεί μετά από τόσα χρόνια, ήταν γιατί σεβάστηκα τα παιδιά του γιατί τον άνθρωπο αυτόν τον συναντούσα. Εγώ τον έβλεπα και ήθελα να τον πνίξω!»,  δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σοκάροντας το πάνελ της εκπομπής.

Διαβάστε επίσης »