Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του Ολυμπιακού μετά τον θάνατο του φιλάθλου Φάνη Τζιόβα, από ανακοπή καρδιάς. Πρόκειται για τον 19o «νεκρό» που γύρισε στον κόσμο των ζωντανών μετά την τραγωδία της Θύρας 7 στις 8 Φεβρουαρίο 1981.

Ο «Τύπος Ιωαννίνων», το 2016, κατέγραψε την ιστορία του Φάνη, όπως την είχε διηγηθεί ο ίδιος σε ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής στη Βίτσα. «Πήγαμε με τον ξάδερφό μου και έναν ακόμα φίλο, αεκτζή. Στη θύρα 7, στη θύρα των φανατικών του Ολυμπιακού, κόκκινα και κίτρινα κασκόλ μαζί, το ένα τέταρτο ήταν αεκτζήδες. Δεν υπήρχαν τα σημερινά φαινόμενα», είχε πει και συνέχισε:  “Στην 7 η σκάλα έκανε μια περίεργη στροφή και δεν είχε κάγκελα», είχε συνεχίσει την περιγραφή του. Όταν έπεσε, «ο πρώτος ή ο δεύτερος που έπεσε ήμουν», ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με μια κοπελιά, την 23χρονη Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου, η οποία τελικά σκοτώθηκε.

Πέθανε ο… νεκρός της θύρας 7 που το 1981 είχε γυρίσει στον κόσμο των ζωντανών

Ο ίδιος θεωρήθηκε αρχικά νεκρός. «Μου είπανε αργότερα ότι ο Διακογιάννης στην Αθλητική Κυριακή, είπε ότι μέχρι τότε οι νεκροί ήταν 19, ανάμεσά τους και ένας Τζιόβας αγνώστων λοιπών στοιχείων». Τον πήγαν στο νοσοκομείο. Κάποιος από πάνω του ανάσαινε. Οι νοσοκόμοι τον είδανε και τον πήραν. «Τότε είδαν ότι και η δική μου καρδιά παλλόταν λίγο». Τον πήραν για νοσηλεία. Επάνω στο φορείο, τον είδε μελανιασμένο στο πρόσωπο ένας περαστικός γιατρός. «Πού το πάτε το παιδί, πεθαίνει», είπε στους τραυματιοφορείς. Πήρε ένα μαχαίρι φαγητού και του άνοιξε την τραχεία, επί τόπου. «Το σημάδι της 7» ήταν η τραχειοτομή είπε ο Φάνης.
Φίλοι του έχουν γεμίσει την προσωπική του σελίδα στο Facebook με συλλυπητήρια μηνύματα και λόγια αγάπης για τον δικό τους Φάνη που πλέον θα βλέπει από ψηλά την αγαπημένη του ομάδα. Την ίδια ώρα η σύντροφός της ζωής του «ραγίζει καρδιές» με το αντίο στον αγαπημένο της. Η κηδεία του θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »