Περικλής Λιανός για #metoo: Όλοι έχουμε ευθύνη, λίγο πολύ ξέραμε (vid)

Ο ηθοποιός Περικλής Λιανός παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή MEGA Καλημέρα. Ο συγκεκριμένος ηθοποιός έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο «Καφέ της Χαράς» υποδυόμενος τον «Θόδωρο», τον βοηθό του δημάρχου.

Περικλής Λιανός για #metoo:

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις στον καλλιτεχνικό χώρα.

«Η καταγγελία που δικάσαμε και καταδικάσαμε τότε ήταν γιατί χαστούκισε έναν άνθρωπο. Τώρα εξαντλείται ο Ποινικός Κώδικας» ανέφερε. «Τώρα κάποιοι κατηγορούνται για ειδεχθέστατα εγκλήματα: Απόπειρες βιασμού, βιασμούς» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην συνεργασία του με τον προφυλακιστέο για βιασμό και απόπειρες βιασμού, Πέτρο Φιλιππίδη, έκανε λόγο ότι «λίγοι με τίμησαν και με σεβάστηκαν όπως ο Φιλιππίδης».

Ωστόσο, συνέχισε, «κι εμείς οφείλαμε να πούμε ‘ώπα στάματα’. Δεν το είπε κανείς. Όλοι έχουμε ευθύνη, αλλά όχι την ίδια. Γιατί ξέραμε λίγο πολύ».

Μάλιστα, ο Περικλής Λιανός, έκανε λόγο ότι «άνθρωποι που έγλειφαν πατόκορφα» τους καταγγελλόμενους «βγαίνουν και τους κατηγορούν από το πρωί μέχρι το βράδυ».

«Έχω βρεθεί μπροστά σε άσχημα περιστατικά και όχι μόνο για αυτούς που έχουν καταγγελθεί» υπογράμμισε.

Και ο ίδιος, όπως παραδέχθηκε, είχε αντιμετωπίσει άσχημη συμπεριφορά από έναν σκηνοθέτη. «Ήταν ένας σκηνοθέτης που δεν μου είχε φερθεί ωραία. Κάποια στιγμή έκανα ένα κλικ και τον αντιμετώπιζα με τρόπο που ακυρώνονταν».

«Στον χώρο μας» είπε ο Περικλής Λιανός, «το μεγαλείο και η φτήνια πάνε μαζί».

Διαβάστε επίσης »