Προς το τέλος του 2021 αναμένεται να δούμε στις οθόνες μας την έκτη και τελευταία σεζόν της σειράς «Peaky Blinders» καθώς το BBC ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως ξεκίνησαν τα γυρίσματα και η οικογένεια Shelby επέστρεψε στο πλατό.

Η σειρά έχει φτάσει λίγο πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αγγίζοντας ιστορικά θέματα και αποκαλύπτοντας ό,τι μηχανορραφία συνέβη στο Birmingham εκείνη την περίοδο.

Παρά το ότι ο δημιουργός της, ο Steven Knight, είχε κάνει λόγο για 7 κύκλους στην αρχή, η πανδημία του κορωνοϊού καθυστέρησε τον προγραμματισμό και άλλαξε τα πλάνα της ομάδας, με τον ίδιο να αναφέρει:

«Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η καλύτερη σεζόν και όταν ολοκληρωθεί η σειρά, η ιστορία θα συνεχιστεί με άλλη μορφή», είπε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Από τη δική του μεριά, ο παραγωγός Caryn Mandabach είπε: «Εργαζόμαστε μαζί με το BBC και το Netflix για να επιστρέψουμε με ασφάλεια στα γυρίσματα. Η ασφάλεια των ηθοποιών και των τεχνικών είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Το σενάριο του Steven είναι εξαιρετικό και σηματοδοτεί το τέλος μιας επικής ιστορίας που έχει καθηλώσει το κοινό απ’ όταν άρχισε, το 2013. Ο κόσμος των Peaky Blinders, παρόλα αυτά, θα συνεχίσει να ζει».

ΠΡΟΣΟΧΗ – Ακολουθούν spoilers παρακάτω!

Υπενθυμίζεται ότι η 5η σεζόν έκλεισε με τον Tommy Shelby στο χωράφι του, να γυρίζει το όπλο προς τον κρόταφό του σε μια τρομερή στιγμή απόγνωσης, με την οθόνη να ρίχνει «μαύρο» εκεί. Παρόλα αυτά, δεν ακούστηκε πυροβολισμός…

O Steven Knight έχει δηλώσει πως η 6η σεζόν θα ξεκινήσει ακριβώς από αυτή τη σκηνή αφόρητης πίεσης. Ο Anthony Byrne θα κάτσει και πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη ενώ στη σειρά θα επιστρέψει και η Anya Taylor-Joy στο ρόλο της Gina Gray, την οποία γνωρίσαμε καλύτερα από το «The Queen’s Gambit» στο Netflix.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Steven Knight, η σειρά θα τελειώσει με μια «τραγωδία» η οποία θα επαληθεύσει την κατάρα που κουβαλάει πάνω της η οικογένεια.

Εντύπωση προκαλεί ο Cillian Murphy, που ενσαρκώνει τον Thomas Shelby, ότι άργησε να «νιώσει» τον ρόλο του καθώς είναι απόλυτα αντίθετος με τον χαρακτήρα του.

«Ήταν μια άσκηση ύφους για μένα που με δυσκόλεψε πολύ εξ αιτίας της αντιφατικότητας της προσωπικότητάς μου. Επίσης, προβληματιζόμουν για το πώς ένας άνθρωπος, όχι σωματώδης σαν εμένα, θα μπορούσε να ενσαρκώσει έναν τόσο επιβλητικό χαρακτήρα σαν αυτόν που περιέγραφαν τα σενάρια», δήλωσε ο ίδιος στο podcast “Happy Sad Confused” του Josh Horowitz.

Αποκάλυψε επίσης τα τρικ που χρησιμοποιεί για να είναι πάντα μυστηριώδης ο χαρακτήρας του, θέλοντας να έχει χαμηλό τον τόνο της φωνής του ενώ δούλεψε για πολύ καιρό το περπάτημά του για να φαίνεται απειλητικό και αποφασιστικό.

«Ο Shelby είναι εντελώς γραφικός, αλλά μαζί με αυτή την ενδυμασία και το κούρεμα, φτιάξαμε το λεγόμενο “Peaky thing”. Ήταν ένα είδος αλχημείας, ήταν τύχη», δήλωσε. Πρόσθεσε ακόμη πως η επιτυχία της σειράς οφείλεται εν πολλοίς στη μουσική της και ειδικά στο Red Right Hand του Nick Cave, που το ακούμε σε πολλαπλές διασκευές.

Διαβάστε επίσης »