Τένις

Πατριάρχης Σερβίας: Με μήνυμα μέσω των social πήρε το μέρος του Τζόκοβιτς

Ο Πατριάρχης Πορφύριος στήριξε ανοιχτά τον Τζόκοβιτς με μήνυμα στα social media

Πατριάρχης Σερβίας: Στο πλευρό

Θέση για τις τελευταίες εξελίξεις με αναφορικά με την επιλογή του Νόβακ Τζόκοβιτς να βρεθεί ως ανεμβολίαστος στο Austrialia Open πήρε ο Πατριάρχης Σερβίας, Πορφύριος.

Με μήνυμά του στο Instagram, ο Πατριάρχης στήριξε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Μάλιστα, υπογράμμισε το γεγονός ότι ανήμερα Χριστουγέννων (Η πλειοψηφία των Σέρβων είναι παλαιοημερολογίτες και γιορτάζουν δεκατέσσερις μέρες αργότερα από τους υπόλοιπους Χριστιανούς), ο Τζόκοβιτς περνάει πολλούς πειρασμούς, αλλά ότι σε λίγο καιρό θα έχει μείνει μόνο μια σκιά.

Τον κάλεσε λοιπόν, να αντέξει και να μη λυγίσει στην πίεση που του ασκείται. Εξάλλου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αυτή τη στιγμή είναι αθλητής – κρατούμενος, παρότι είχε πάρει άδεια να αγωνιστεί.

Πατριάρχης Σερβίας: Το μήνυμα προς τον Τζόκοβιτς

«Αγαπητέ Νόλε,

Από τα προβλήματα και τους πειρασμούς που περνάς ανήμερα των Χριστουγέννων (σ.σ. για τους παλαιοημερολογίτες), μία ημέρα χαράς, μόνο μία μικρή σκιά θα μείνει αύριο. Ο Θεός είναι μεγάλος και το ξέρεις γιατί μεγάλωσες υπό τους ήχους των καμπανών του κληροδοτήματος των Νέμανιτς. Εκατομμύρια Ορθόδοξοι Σέρβοι προσεύχονται για σένα, όπως και εμείς. Είθε η άφθαρτη ζεστασιά και αγάπη του σπηλαίου της Βηθλεέμ να ζεστάνει και να δυναμώσει την καρδιά και την ψυχή σου.

Καλά Χριστούγεννα!».

Πέραν του Πατριάρχου, και ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντρ Βούτσιτς τάχθηκε υπέρ του Νόλε σημειώνοντας πως: «Σύμφωνα με όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, η Σερβία θα αγωνιστεί για τον Νόβακ, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Ο Νόβακ είναι δυνατός, όπως όλοι γνωρίζουμε»

Σύμφωνα με πληροφορίες από την sportime

Διαβάστε επίσης »