Παπούτσια... εκατομμυρίου: Τα Yeezy που φόρεσε ο Κάνιε Γουέστ έσπασαν κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία

Ένα ζευγάρι παπούτσια που φόρεσε ο Κάνιε Γουεστ στην εμφάνισή του στα βραβεία Grammy του 2008 έσπασαν κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία που τέθηκαν σε πώληση.

Παπούτσια… εκατομμυρίου: Τα Yeezy

Ο οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε πως το ζευγάρι πωλήθηκε έναντι του ποσού του 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια πριβέ δημοπρασία. Ο αγοραστής είναι το Rares, ένα κατάστημα που μεταπουλά σπάνια sneakers σε συλλέκτες.

Η συγκεκριμένη τιμή είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ για αξία sneakers παπουτσιών και τα συγκεκριμένα «Prototype» Nike Air Yeezy 1 είναι τα πρώτα που ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο δολάρια σε αξία.

Ειδικότερα, το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης παπουτσιών ανήκε στον οίκο Christie’s, όταν είχε πουλήσει ένα ζευγάρι Jordan 1s του ’85 για 615.000 δολάρια. Τα εν λόγω παπούτσια, τα είχε φορέσει ο ίδιος ο Μάικλ Τζόρνταν, στον αγώνα που έσπασε το ταμπλό της μπασκέτας στην Ιταλία.

Ο επικεφαλής του οίκου Sotheby’s για τα μοντέρνα συλλεκτικά προϊόντα που δημοπρατούνται, ο Μπραμ Βάχτερ, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Η πώληση αποδεικνύει την υστεροφημία του Κάνιε ως ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές ρούχων και παπουτσιών της εποχής μας, καθώς το Yeezy franchise, έχει γίνει ένας τιτάνας της μόδας».

Πηγή: Guardian

Διαβάστε επίσης »