Την αποζημίωση του ποσού των 350 ευρώ, Θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν οι υποψήφιοι μαθητές των Πανελληνίων φέτος.

Βάσει νόμου, δικαιούχοι είναι όλοι οι μαθητές που υπέβαλαν αίτηση σε διαφορετική σχολική μονάδα και τελικά Θα κληθούν να εξεταστούν σε διαφορετική από την προτιμώμενη.

Οι πανελλήνιες, ξεκινούν φέτος στις 6 Ιουνίου για ΕΠΑΛ και ΓΕΛ και όλοι οι μαθητές, οι οποίοι θα βρεθούν σε άλλη σχολική μονάδα, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αίτηση για αποζημίωση αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων.

Από τη διαδικασία, εξαιρούνται όσοι μετακινηθούν σε εξεταστικά κέντρα λόγω ειδικών μαθημάτων.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι είναι υποψήφιοι γενικών και επαγγελματικών λυκείων της χώρας οι οποίοι θα μετακινηθούν από μονάδες της δυτικής χώρας προς άλλα εξεταστικά κέντρα νησιών. Στην περίπτωση αυτή, η αποζημίωση δεν καταβάλλεται, εάν η κίνηση είναι μέσα στο ίδιο το νησί ή κάτω από 120 χιλιόμετρα απόσταση κάλυψης, αλλά καλύπτεται  κανονικά, εάν μετακινηθούν σε Ηπειρωτική χώρα.

Τα δικαιολογητικά για την καταβολή της αποζημίωσης, είναι:

  • Βεβαίωση του Λυκείου αποφοίτησης
  • Βεβαίωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται το έτος αποφοίτησης, από την οποία θα προκύπτει χιλιομετρική απόσταση οποία διένυσε ο εξεταζόμενος (και να είναι μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων) η οποία μπορεί να παρθεί από τη σχολική μονάδα υποβολής της αίτησης-δήλωσης
  • Βεβαίωση της λυκειακής επιτροπής του εξεταστικού κέντρου
Διαβάστε επίσης »