Άφωνα έχουν μείνει τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού Αγωνιστικού Σχεδιασμού με την Τασούλα Κελεσίδου και τον Νίκο Τσώνη.

Άφωνα έχουν μείνει τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού Αγωνιστικού Σχεδιασμού με την Τασούλα Κελεσίδου και τον Νίκο Τσώνη.

Το Sportime επικοινώνησε με τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής, που αριθμεί 32 μέλη, καθώς τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα και κείμενα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δύο μέλη του Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, της Τασούλας Κελεσίδου και του Νίκου Τσώνη.

Παλιοί πρωταθλητές, προπονητές, τεχνικοί

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Νίκος Τσώνης, μετά τη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Αγωνιστικού Σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ, άφηνε υπονοούμενα για… Σοβιέτ, ενώ η Τασούλα Κελεσίδου μιλούσε για παραπλάνηση!

Να αναφέρουμε ότι η συνάντηση, που έγινε διαδικτυακά, έχει μαγνητοσκοπηθεί και μπορεί να είναι στη διάθεση του καθενός ώστε να διαπιστώσει το τι συνέβη σε αυτή τη συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού Αγωνιστικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

Σε αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportime, το μοντέλο διάρθρωσης του ΣΕΓΑΣ έγινε δεκτό παμψηφεί ή καλύτερα η Τασούλα Κελεσίδου και ο Νίκος Τσώνης δεν έδωσαν αρνητική απάντηση. Μάλιστα, η παλιά ολυμπιονίκης της δισκοβολίας είπε πως δεν έχει πρόβλημα με τα πρόσωπα και το μοντέλο και η μοναδική της ένσταση ήταν πως η παρουσίαση ήρθε τελευταία στιγμή και η ίδια ζήτησε χρόνο για να δει τις Επιτροπές στις οποίες έγινε ΠΡΟΤΑΣΗ -το σημειώνουμε- να μετάσχει. Ο δε Νίκος Τσώνης δεν έφερε καμία αντίρρηση, ούτε και όταν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα μίλησε για το αν υπάρχουν προτάσεις πάνω στο μοντέλο που παρουσιάστηκε.

Έτσι, πάνω από τα μισά μέλη εξέφρασαν την απορία τους, αφού άκουσαν και είδαν όλα όσα έγιναν κατά την παρουσίαση του μοντέλου από τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Κεντέρη.

Μάλιστα, ο Κ. Κεντέρης ρώτησε στο τέλος αν κάποιοι είναι αντίθετοι και δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Κεντέρης εξέφρασε την απορία του με τα όσα πληροφορήθηκε για τις δηλώσεις της Τασούλας Κελεσίδου και του Νίκου Τσώνη. Το ίδιο και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιώργος Γιατρουδάκης, αλλά και ο ταμίας Γιάννης Λιούμπας. Ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας και ο εθνικός προπονητής Κ20 Χρήστος Μελέτογλου, αλλά και ο υπεύθυνος της Θεσσαλονίκης Χρήστος Χρυσοστομίδης και ο πρώην διευθυντής αγώνων Ανδρέας Γκόγκας επιβεβαίωσαν πως δεν υπήρχε καμία αρνητική ψήφος για το μοντέλο, παρά μόνο οι επιφυλάξεις της Τασούλας Κελεσίδου όχι στα πρόσωπα και στο μοντέλο, αλλά στο γεγονός πως ήθελαν να έχουν ενημερωθεί νωρίτερα και για τις Επιτροπές. Το ίδιοι και οι τεχνικοί Μάρκος Καλούδης, Χρήστος Χατζηβασιλείου, Στέφανος Ματάκης και Δημήτρης Χαλβατζάρας και ακόμη το μέλος Ξένια Αργειτάκη, αλλά και η Λούλα Καρατζά. Τέλος, η Φλώρα Ρεντούμη ήταν και εκείνη ξεκάθαρη: «Δεν ήταν κανείς αρνητικός. Δεν διαφώνησαν με τα πρόσωπα και τη διάρθρωση και μόνο η Τασούλα ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί και από την εισήγηση φάνηκε πως ήθελε χρόνο για να συμφωνήσει για τις Επιτροπές που θέλει να μπει», είπε η παλιά πρωταθλήτρια στα εμπόδια. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση της προέδρου της Επιτροπής Αθλητών και «ασημένιας» πρωταθλήτριας Ευρώπης στα 400μ. Μαρίας Μπελιμπασάκη. «Σε ερώτηση που έγινε από την Τασούλα για τα άτομα που τοποθετήθηκαν στις Επιτροπές, όλοι γνωρίζαμε πως ήταν πρόταση και θα μπορούσαν να δηλώσουν αν θέλουν να μπουν σε διαφορετικές, στις ίδιες ή και καθόλου. Επίσης, τα άτομα που τις αποτελούν είναι ψηφισμένα από το Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ. Το μόνο που στο τέλος ζητήθηκε από την Τασούλα Κελεσίδου είναι χρόνος για να δει τις Επιτροπές. Δεν υπάρχει άρνηση ως προς την παρουσίαση του μοντέλου».

Να αναφέρουμε ότι κανείς δεν εξέφρασε την αντίρρησή του στα πρόσωπα και στο μοντέλο διάρθρωσης, αλλά έγιναν κάποιες προτάσεις από τον Άγγελο Παυλακάκη και τον Δημήτρη Δαμασκηνό και τα όσα προαναφέραμε με την Τασούλα Κελεσίδου.

Αποδείξεις, πάντως, υπάρχουν και θα ήταν καλό να δοθεί στη δημοσιότητα και η κασέτα της Συνεδρίασης, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι άνθρωποι του στίβου να ακούσουν όσα έγιναν στη συνάντηση για να μη γίνεται το άσπρο-μαύρο!

Ν’ αναφέρουμε ότι από τη συνάντηση απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο Λάμπρος Παπακώστας και ο Κώστας Γκατσιούδης.

 

 

 

 

Τόλης Λελεκίδης για το sportime.gr. – sportime.gr – Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε επίσης »