Δυναμική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σμύρνη με χιλιάδες πολίτες να διαμαρτύρονται για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού από αστυνομικούς την Κυριακή στην πλατεία και τις καταγγελίες για συλλήψεις στο σωρό.

Το κάλεσμα ήταν για τις 6 το απόγευμα, ενώ η ίδια η Αστυνομία ανέφερε ότι συγκεντρώθηκαν 5.000 διαδηλωτές ενώ άλλες πληροφορίες να κάνουν λόγο μέχρι και για πάνω από 6.500 κόσμου.

Λίγο μετά τις 19.00 το βράδυ ξεκίνησαν συγκρούσεις μπροστά από το Α.Τ. της περιοχής ενώ ξέσπασαν δύο φωτιές στην οδό Πλαστήρα, η μία σε δέντρο, με την κατάσταση στην περιοχή να είναι αποπνικτική από τη ρίψη χημικών.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ισχυρή, με έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ να τραυματίζεται όταν κάποιοι συγκεντρωμένοι τον έριξαν από τη μηχανή και όταν έμεινε μόνος του πίσω, την ώρα που το κομβόι των μηχανών απομακρυνόταν από το σημείο, του επιτέθηκαν.

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του που κείτεται στο οδόστρωμα, ενώ οι πληροφορίες ότι του πήραν το όπλο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, αφού στις φωτογραφίες φαίνεται το όπλο να είναι στη θήκη του και να μην έχει αφαιρεθεί.

Επίσης, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο με τον τραυματισμένο αστυνομικό.

Ερωτηματικά πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το ασθενοφόρο έκανε σχεδόν μισή ώρα για να φτάσει στο σημείο όπου βρισκόταν ο αστυνομικός, ο οποίος τελικά μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και είναι τραυματισμένος στο κεφάλι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την Αστυνομία, ο αστυνομικός τραυματίστηκε μεν σοβαρά έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Όλες οι εξελίξεις εδώ – Συνεχής ενημέρωση:https://t.co/rOvhFZnLei pic.twitter.com/0bJ7TyRva1

— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) March 9, 2021

με πληροφορίες από news247.gr (Μάνος Φραγκιουδάκης)

the FAQ team

Διαβάστε επίσης »