Μεγάλο κύμα διαμαρτυρίας έχει σηκωθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Οι φωνές χιλιάδων γονιών για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα παιδιά είναι γεγονός, με τους υπουργούς της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό Κούλη, όμως, να κλείνουν τα αυτιά τους και να συνεχίζουν να προκαλούν.  

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην ακουστούν αυτές οι φωνές ή να παρουσιαστούν ως γραφικές. Είναι όμως η φωνή της αλήθειας και πρέπει να προβληθεί και να γίνει γνωστή σε όλους!

Κρήτη

Στο Δημοτικό σχολείο Γουρνών στην Κρήτη, ομάδα γονέων άσκησε… βέτο και δεν επέτρεψε στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα flashnews.gr, οι γονείς κρατούσαν μάσκες στις οποίες ήταν γραμμένα διάφορα μηνύματα.

fimotrogoneis

maskes-kriti_0

Πάτρα

Στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, γονείς έφεραν τα παιδιά τους δίχως να τα έχουν προμηθεύσει με μάσκες. Η διοίκηση του σχολείου αντέδρασε και, όπως μετέδωσε το Open TV, δεν επέτρεψε την είσοδο σε 5 μαθητές. Οι γονείς, μιλώντας σε τηλεοπτικά Μέσα, εξαπέλυσαν επίθεση κατά των επιστημόνων, κάνοντας λόγο για «πληρωμένους γιατρούς της κυβέρνησης», ενώ υποστήριξαν ότι θα εμμείνουν στην απόφασή τους για μη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους.

Γονιός μίλησε αναφορικά με την απόφασή του να μη φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Όπως είπε, «φυσικά και δεν θέλω να βάλουν τα παιδιά μου μάσκα. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θανάτους η μάσκα, όπως έγινε στην Κίνα. Αποφάσισε η ανέτοιμη και ανέντιμη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να μην αφήσει τα παιδιά να αγιαστούν. Δικαίωμά του μέχρι να λήξει η θητεία του», σημείωσε ο πατέρας. «Θα συνεχίσω να φέρνω τα παιδιά στο σχολείο και να μην τα δέχεται το σχολείο με βάση την υπουργική απόφαση», πρόσθεσε.

«Μας έχουν πει ψέματα, αναιρούν τα ψέματα. Μας λένε ότι πλέον η μάσκα κάνει καλό. Δεν δίνεται βήμα στους επιστήμονες που λένε ότι η μάσκα δεν κάνει καλό. H άποψη ενός γονέα είναι ελάχιστη μπροστά στην άποψη ειδικών», κατέληξε.

Θεσσαλονίκη

Πατέρας στη Θεσσαλονίκη εξήγησε την απόφασή του να μην βάλει στα παιδιά του μάσκα ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πάρουν απουσία. Ερωτηθείς γιατί πήρε την απόφαση αυτή ενώ πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πατέρας απάντησε «αν υπήρχε πανδημία θα έπρεπε να σωριαζόμασταν όλοι κάτω».

«Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα» συνέχισε με τα επιχειρήματά του. «Τα παιδιά το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο. Σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα τα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν» κατέληξε ο πατέρας των δύο παιδιών.

«Εγώ αυτό το μπ@υρδέλ@ δεν το θέλω» – Μάνα από τη Θεσσαλονίκη ξεσπά για τις μάσκες (ΒΙΝΤΕΟ)

(πληροφορίες απο το makeleio)

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »