Συγκεκριμένα, η αθλήτρια από την Πολωνία θέλησε να δημοπρατήσει το μετάλλιο της για να χρηματοδοτήσει τη χειρουργική επέμβαση ενός αγοριού μόλις οκτώ μηνών.
Η 25χρονη, η οποία είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στο Ρίο το 2016, έδωσε το 2018 τη δική της μάχη, αναρρώνοντας από καρκίνο των οστών. Βγήκε νικήτρια και στο Τόκιο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Όπως αναφέρει το Sky Sports, η Αντρέιτσικ ήθελε να βοηθήσει έναν άγνωστο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου κι είπε στη σελίδα της στο Facebook ότι αυτός ήταν ο πρώτος «έρανος» που συνάντησε στην αναζήτησή της.

Ολυμπιονίκης δημοπράτησε το μετάλλιο

Ο εν λόγω έρανος είναι για τον Μιλόσεκ, ένα μωρό οκτώ μηνών από την Πολωνία, που χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Στάνφορντ στις ΗΠΑ.
Η νεαρή αθλήτρια αποφάσισε να δημοπρατήσει το ασημένιο μετάλλιο της, προκειμένου να συγκεντρωθούν μόνο από αυτή την κίνηση τουλάχιστον τα μισά από τις 280.000 λίρες που απαιτούνται.
Τη Δευτέρα, η Αντρέιτσικ επιβεβαίωσε ότι η πολωνική εταιρεία Zabka, μία αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών ειδών, κέρδισε τη δημοπρασία, ξεπερνώντας τις 140.000 λίρες που ήθελε, ενώ έκανε γνωστό ότι συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »